Hirdetés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
#TOTTI
őstag
http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_1.9_cdti_gtc_sport-5801577
Enyém volt meg rövidítettem 40cm-el de egész jól össze dobták. Szerintetek olyan 1.5-öt megérne, 2. totálkár után?!
-
adorjant
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Szilasi tényleg jól dolgozik,még suhanc koromban
,amikor K-Jetroniccal szívattam magam,elég sokat jártam arra 
Esetleg a Mikepércsi úton,a Mol kút után (az Erőmű oldalában levő) van egy srác,aki korábban az Opelnél dolgozott,az elektromos dolgokat vele szoktam csináltatni (hibakódok,riasztó,önindító,stb,de klímát is tölt-javít),őt tudom ajánlani ilyen célra,hátha.Szerelővel alapvetően nem lenne gond (ez konkrétan egy neves szervíz egyébként,bár alapesetben VW-Audi autókkal foglalkoznak),csak egy figyelmetlenség miatt okozott némi kellemetlenséget a dolog (le kellett volna venni 1db 10 centis csövet a szelepfedél fölött,és akkor visszarakáskor nem akadt volna a vez.tengely csavarjába a tömítés,és nem lenne olajos a motortér és a futómű...),de azért várom az infót

-
adorjant
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Ilyen ez az autózás...
Akkor egy kis élménybeszámoló tőlem,bár téged nem vígasztal.
Szóval ugye múltkor volt egy szervíz,aztán utána csordogált itt-ott az olaj.
Szelepfedél-tömítés csere,meg 2 szimmering,két nap múlva visszamentem "kontrollra",száraz minden,irány a Pünkösd
Debrecen-Pest,mikor felértünk,észrevettem,hogy olyan,mintha párás lenne a hátsó ablak.
Na nem víz volt,hanem olajpára... Felnyitom a motorháztetőt,na azt nem kellett volna... Mérgemben le is csaptam...Szerelő még lett is volna,aki bevállalja (na ezért legyetek a MOTE-ban),de ugye alkatrész nincs mindenkinek otthon...
Nem húzom nagyon a sztorit,aki megcsinálta volna,hazaúton lerobbant,így egy nappal tovább vendégeskedtünk,majd egy másik helyen kicserélték a tömítést,a hiba oka is hamar kiderült: hanyag munka...Kár,hogy nem egyből látszott a szivárgás,még otthon,akkor pár hajszállal több maradt volna.
Fél liter olaj "fogyott",még jó,hogy a leömlőt elkerülte,így legalább nem füstölt. -
zolikaDB
veterán
Miért is ne? Múlt héten computer-mizéria, ma meg defekt...
-
Calogero
addikt
Ti milyen időközönként szoktatok fékolajat cserélni?
-
Calogero
addikt
Hamarosan 5 évesek leszünk,
ezzel lepném meg a kicsikét : [link]Vélemény?
-
erikke17
őstag
Igen az
Én még csak most bukkantam rá.. 
Na szívócső levéve, idióta pattintós bilincs volt rajta.. Visszatenni hagyományossal fogom aminek csillagcsavar feje van..
Rücsök volt bőséggel fojtószelepnél.. Az is ki lett takaritva, holnapra szerzek Torx csavarkulcsot mert ami nekem volt túl "minőségi" volt
Csavar elrágta kulcsot, mikor ki akartam venni EGR szelepet...
Ismerőssel beszéltem neki a Zafiránál 2.2CDTI motorral EGR úgy elrakodott, hogy a rajta lévő két lyukat újból ki kellet fúrni
-
erikke17
őstag
Megakadt a tudomány, ahhoz hogy le tudjam venni EGR-t le kell vennem a légszűrőtől érkező műanyag csövet ami vezet a fojtószelep elé. Nade fojtószelep előtt valamiféle szorítóval van lefogatva nem birok rájönni miként lehet szétszedni azt a szoritót.. Tipp?

Ui. Egy oldal ami az összes opelról tartalmaz összeszerelést az összes alkatrészről..
[link] -
erikke17
őstag
válasz
sziada5925
üzenetére
Egyébként EGR szelep hová engedni vissza a retket? Fojtószelep elé vagy után? Mert ha elég akkor tiszta dzsuva lesz szerintem az is..

-
tomyoy
senior tag
-
erikke17
őstag
válasz
sziada5925
üzenetére
Hát mióta nálunk van az autó lassan 3 éve EGR még nem volt tisztitva előtte is kitudja mikor volt, elég komótosan járunk vele, szóval egyértelmű hogy elkoszolódott.. Ha nem akkor kap egy újat..

Vakításon nem
-
Arlekim
aktív tag
Jelentkezem topic-tagnak

Képet hamarosan küldök be, most nem találok elfogadhatót

Egy Astra F club caravan 2.0i C20NE motoros szekerem van.
Kicsit viharvert orral, némi vasoxiddal, és állítólag gyári tuniggal (toronymerevítő, sportülések, sportinjektor, sportdob) + momo fakormány + eredeti kazettásmagnó
Szívesen osztanék, és hallanék tapasztalatokat.
Nincs nagy múltam itt, de azért igyekszem
-
erikke17
őstag
válasz
sziada5925
üzenetére
Hibakód: 1405-(0405) EGR szeleppel kapcsolatos.. Csak X16XEL motornál jól el van rejtve.. Elég lesz hozzáférni..

Csak ezt egy egy kódot dobta.. -
erikke17
őstag
válasz
sziada5925
üzenetére
Sajna ez nem jó, nekem már OBD2-es van 16 pines csatlakozóval, utánajártam 5 és 6-os pint kell rövidre zárni majd számolgatni. PL: 0130 ez a Lambdaszonda kódja, azaz 10 villanás majd 1 majd 3 majd megint 10...
Most megyek ki megnézni mi is a hiba.. De azért köszi a válaszod
-
erikke17
őstag
Üdv, bajban vagyok. Astra F 1.6 16V Ecotec X16XEL mocival.
Ma reggel bestartoltam majd miután lement szivató, rángatolózik a motor alapjáraton, kipuff és pöffen nagyokat mikor ránt a moci. Meg lett hajtva is rendesen ki lett égetve a dolog.
Kettes sebességben motorféknél is érezni hogy rángat..
Hibakód bigyó is felvillant műszerfalon..
Láttam hogy van valamiféle módszer, hogy két érintkezőt rövidre kell zárni és villoggásból kiszámolni a hibakódot.. Ez járható út lenne?
Még annyi hogy nem mindig csinálja előbb hazajöttem megint nem csinálta.. Szóval érdekes.. -
-
akos86
aktív tag
válasz
fero02
üzenetére
47es hibakódot ad az autóm ami elvileg a levegőpumpa reléjének meghibásodására utal az egr szelepet kitakarítottuk ami elvileg működik mert rákötöttük diagnosztikára ami kimutatta hogy elvileg jó. Reggelente nehezen indul. Benzinszűrő és a benzinszivattyú is vadi új.Az én autómban van egy levegőpumpa a bal elejében lent ami hideg motornál plusz levegőt juttat a motorba ha jól tudom.
-
akos86
aktív tag
Valaki megtudná nekem mondani hogy hol találhatom meg a levegőpumpa reléjét 94-es 1.6 16v (X16XEL) F astrában?
-
adorjant
őstag
Mindenképpen javítás!
Bontott lutri lehet,az új gondolom egy öreg autó ára,kókányolni semmiképpen!!!
Weisz Danit ajánlanám én is,profin dolgozik,ecunál meg beszámítja a régit egy javítottba,vagy a tiedet javítja.
Ha van készen nála,akkor meg sima ügy,és nem kell várnod sem. -
Pitu
aktív tag
sziasztok,
csütörtöktől egy 1.2-es G Astra tulaja vagyok
Nem egy erőgép, de az igényeimnek megfelel. A családban van egy 1.4 8v F is, attól jobban megy. Ma megvolt az olajcsere, kb.fél liter hiányzott az előző csere óta, ami 9500km-el ezelőtt volt papír szerint.Amivel nem boldogulok: a bal oldali tükör meg volt repedve, vettem hozzá üveglapot. Nagy nehezen kiszedtem, viszont vissza nem akar menni. (elektromos, fűthető) Középen bepattan egy golyó, ami a főtartó, viszont a függőleges és vizszintes nem akar bepattanni. A motorokkal kitoltam teljesen őket, de amikor nyomom a tükröt visszamennek.
Tudja valaki mit lehet ezzel csinálni? Nem jöttem rá, nyomni meg erősebben nem merem, bár nem tudom hogy van-e értelme.
Köszi!
-
zolikaDB
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
Nem tudom pontosan mit takar a felujitas, nem akarok hulyeseget mondani.
bambano: ECU-t honnan es mennyiert? A bontott tenyleg lutri, nemde? (mondjuk olyat lehet tudnek szerezni, van egy bonto, ahol sok Vauxhall van bontason) Ujat honnan? -
sziada5925
aktív tag
-
bambano
titán
válasz
zolikaDB
üzenetére
most az üzemanyagrelét kötöd fixre (esetleg balesetben majd a nyakadba nyomja a benzint?), legközelebb valami más áll le, akkor azt kötik fixre, a végén az ecu-ból csak a tápfesz drótjai lesznek meg, minden mást fixre kötnek...
parasztos. ha betojt az ecu, akkor ki kell cserélni, különben retteghetsz minden vasúti átkelőn, miden előzéskor, stb.
-
zolikaDB
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
Diagnózis: az ECU-val van probléma. Ha felmelegszik, akkor leoldja az üzemanyagszivattyú reléjét.
Megoldás: ECU felújítása (megbontja, stb.), bontott ECU, vagy beiktat egy relét, ami figyelmen kívül hagyja az ECU hibás utasítását. Ez utóbbi a szerelő szerint megbízható, a sajátjában is ez van, ill. az Opel Olympiánál is így javítják a kocsikat, ez 10k körül lesz. Ha felújíttatom, akkor meg kell bontani, stb, már nem lesz olyan pl. a szigetelése sem, mint régen... -
sziada5925
aktív tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Értem. Akkor szerintem az legyen az első, hogy ha ott vagytok, akkor indítsátok be a kocsit, majd amikor leállt és nem indul újra, akkor mérjétek meg indítózás közben, hogy kap-e a relé feszültséget. Ha kap, akkor az ECU jó, és megúszod egy relé cserével, ahogy Jim Tonic is írta, ez elég apró dolog, nem függ attól hogy hajtották-e, vagy sem. Bárkinél előfordulhat.
-
zolikaDB
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
A baratom relejet nem tudtuk betenni, mert az az Astra oregebb. Kivette az enyeimet, vissza is tette, beroffent, majd megallt. Lehet, ez veletlen, mondjuk epp akkorra hult meg a moci.
Na, mondom, mindegy, holnapra remelem rendben lesz.
Csak azt nem ertem, h miert?! Ez egy normalis allapotu, karbantartott, nem szethajtott auto... -
sziada5925
aktív tag
-
zolikaDB
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
bambano: őt nem kérdezem meg, anno egyszer kértem tanácsot a TC-n, nem kaptam választ, de a Zsiványos Mercit akarok c. kérdésre kimerítő választ adtak!
sziada5925: kontakt hibára gyanakszik a srác is első körben, utána ECU. Nagyon sokszor próbáltuk indítani, melegen egyszer sikerült este, miután a reléket kivette az autószerelő, h betegye az övét, ami nem sikerált. Beindult, de le is állt.
És mitől alakulhat ki ez a hiba, mi idézi elő? Ha már olyan gyakori... -
zolikaDB
veterán
Tudom, csak ez van beállítva alapértelmezettnek az oldalon, ha jól emlékszem.
Tényleg gagyi így az RH Cup felni, bár a képeken is inkább peres volt a gumi rajta, plusz ültetve volt.
Mein Astra: elhúztuk az autóvillamosságihoz, (igaz reggel beindult), aztán nemrég beszéltem a szerelővel. Neki is beindult (érdekes, h hidegen), majd holnap derül ki, h pontosabban mi is a hiba. Amint elkezd melegedni a motor, leáll. Valószínű, h a computerrel van valami bibi; ha melegszik, akkor nem ad áramot a benzinszivattyú reléjének. Ezt hámoztam ki a mondandójából.
Vki találkozott már ilyennel Z14XE motornál? -
TasiA
senior tag
A gumikat eladod és akkor még olcsó is volt a felni.
-
akos86
aktív tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
1994 F Astra 1.6 16v (X16XEL)
Köszönöm a segítséget! ma odáig jutottunk hogy kitakarítottuk az egr szelepet volt rajta dzsuva. De az autó továbbra is a 47es hibakódot jelzi. Így nem marad más mint hogy megnézzem a levegő pumpa reléjét de a kérdésem lenne hogy ezt merre találom?
-
zolikaDB
veterán
Azért elmosolyodtam, h láttál egy felnit, és már küldöd is a linket

A gumik.com-ról vásárolt már vki? -
Spancer RE
aktív tag
[link]
Csak nekem tűnik túl olcsónak? Pedig ránézésre elég jó. -
TasiA
senior tag
-
zolikaDB
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
Nem, már meg is van a diagnózis: üzemanyagszivattyú relé. Úh holnap elvontatjuk az autóvillamosságihoz, és ő ránéz, h mi van vele! Csak kellemetlen a dolog, de remélem, nem vészes.
(kivette a reléket, hátha, az övé jó bele /2002-es Astra/, de sajna nem; viszont beindult, és pár percen belül le is állt). -
zolikaDB
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
Elkiabáltam... Minden tökéletes volt ma, munkába mentem, ott parkolóhelyet váltottam olyan 3 körül, most 6kor meg indultam (indulás előtt mindig járatom a motort 2-3 percig), aztán a cél előtt, egy lámpánál leállt a motor. Üresbe tettem, vártam a zöldet, és egyszer csak megállt. Hiába indítóztam, semmi, akksi jó, tekeri is az önindítót, de nem indul. Viszont ülést felhajtottam, és nemnagyon hallok semmi benzinpumpa duruzsolást

-
zolikaDB
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
Megjavult reggelre. Gyanítom, h vmit víz ért, vagy lepárásodott, mert tegnap munka után lemostam nagynyomású mosóval...
-
neduddki
nagyúr
HI!
na csakmegtantam: "egyik esmeros vett egy 99es A6os odit, 225/45r17-vel dunlop s01 van rajta, az auto igencsak kikimelten van hasznalva mert meg nincs uzemszeube allitva, de a rokonsag kobeprobalgassa, naszovla allenyeg a jobb leso 2 hetes falusi utaink utna mar felpuposodva pihen az oton, a tutaj szerint vetelkor meg koser volt, amugy kanyarogni kivalo a gumi, de sajan mar a matrai utak sem a regiek, sastotol kekesteotig vmi akadajjpaja az egesz, vagy az is lehet hogy csak ig akarjak elvenni a motorosk kedvet a szagildozastal???? minden esetre most elindut a 15-16 5x112es normalisan kinzeso felni kereses projet" from, kibaltazaott hevesi utak ozrohejj motabban, amugy a evi gorgozes nemtartozik a normalisan hasznalhatosag korebe /mongyuk az si igaz, hogy a civic /nyari, teli:- )))/ es verso felni is elobb veri szet a koplett otot, mndhogy seruljenek:- )/
a odi project vege ez lett,
szoval bizonyos korig erdekel, hogy nez, ki de fontosabb az epeszu hasznlhatosagudv
neduddki
-
zolikaDB
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
Hát, ez nem az a fajta. Féket, gázt nyomtam, de ugyanazok a piktogramok égtek, majd beindítva maradt a kis villáskulcsos kocsi. Pénteken kiderül!
-
sziada5925
aktív tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Álló autónál a féket és a gázt egyszerre nyomva tartod, közben ráadod a gyújtást. Elvileg villognia kell egy kis kocsinak a műszerfalon. Számold meg a villogásokat, a 10 jelenti a 0-át, a többi meg értelemszerű.
Sajnos nem mindegyik G Astránál működik, de egy próbát megér. -
zolikaDB
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
Z14XE!
-
zolikaDB
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
Nincs mivel, majd pénteken szerelő kiolvassa!
-
zolikaDB
veterán
Danke!
Öööö, izé, kigyulladt egy kis lámpa, ami indítás után is égve marad, a kis autó, benne egy csavarkulccsal. Elektronikus hibát ír a kézkönyv, de ugyanúgy lehet vele közlekedni. Ez a gyakorlatban mit jelent? (ettől függetlenül holnap szerelőpajtit is megkérdem) -
zolikaDB
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
Az ET45-ös RH már jó lenne az Astrára elvileg?! Mi pénz lehet ezeknek a felújítása? (fényezés, hibák eltüntetése)
-
zolikaDB
veterán
válasz
fero02
üzenetére
Végülis
Azért köszönöm!
Találtam kettőt, ami nem olyan rossz:
- 15-ös BBS, eredetileg VW-re, 45-ös ET-vel
- RH cup, 15-ösben -
fero02
nagyúr
válasz
zolikaDB
üzenetére
Nekem csak egy egyszerű kérdésem lenne.Mi az a tehermentesítő gyűrű.

Van ez a furcsa izé, ez a goggle. Kereső, vagy minek szokták nevezni. Próbáld már ki néha. Tényleg jó dolog, nem csak rámondják.

-
zolikaDB
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- Milyen autót vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Iqos cigaretta
- Bakelit, vinyl lemezjátszó
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Idén télen jön a most bemutatott Metro 2039
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4495, 100% Akkumulátor
- Dell Optiplex 3010 MT,G-870,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
- GAMING PC! Ryzen 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
,amikor K-Jetroniccal szívattam magam,elég sokat jártam arra 

Nem vagyok nagy és tapasztalt autós, de nincs annál bosszantóbb, amikor megáll a technika.
Én még csak most bukkantam rá.. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)