Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
fero02
nagyúr
válasz
akos86
üzenetére
A relének nincs köze az üzemenyag nyomásához. Az csak a rajta átfolyó áramot kapcsolgatja szükség szerint.
Az üa szivattyúból kifelé kellene egy nyomást mérni. Hiába új vmi, attól lehet még hibás.

odrif: elekromos dolgokat végigellenőrízni (biztosíték, kapcsoló, vezeték), ill a motort direkt áramforrással kipróbálni (pl aksiról).
-
akos86
aktív tag
Sziasztok
Továbbra sem tudjuk megoldani az autóm problémáját. Miszerint reggel az első induláskor nehezen indul. Viszont ha beindul utána már pöccre indul. Olyasmi problémára gyanakszom hogy mikor ráadom a gyújtást akkor az üzemanyag szivattyú nem termeli fel az üzemanyagot a rendszerbe. Szerintetek egy új szivattyúrelé megoldaná a problémát?Az autó egy Opel Astra F (1.6 x16xel)
üzemanyag szivattyú az új és az üzemanyag szűrő is új.
-
-
BaKeSZ87
őstag
+ a pollenszűrő, 113.000 km volt az F Astra-mban mikor megvettem, és valószínűleg még a gyári pollenszűrő volt benne, volt rajta egy diónyi lyuk
, na meg gombásodás nyomok is voltak, nem nagy összeg.
Én mikor megvettem ezeket cseréltem:
Motorolaj, olajszűrő, levegőszűrő, benzinszűrő, gyertyák, vezérműszíj, vízpumpa, feszítőgörgő, benzinszűrő.
Még a generátorcsapágyat kéne cserélni, mert olyan száraz hangja van, nem nyekereg, inkább morog. -
DopeBob
addikt
Sziasztok,
van egy '98-as F Astrám (1.4 8v), nemsokára elérjük a 120e KM-t. Ha jól tudom, ilyenkor esedékes egy nagyszervíz. Mire kell itt számítani? (költségek, illetve mihez akarnak majd hozzányúlni?)
-
Arlekim
aktív tag
Nem tudom mit keressek, ezért még nem néztem, ezt csak mondták.
Nincs klímám, ellenben a szervó külön, saját ék szíjon van, burkolatlanul a motortér alján, a hűtő mögött. (kitekerésnél néha visítva csúszik)Én csak a motort féltem. Nem szeretném lelakni, de újszerűvé sem szeretném varázsolni. Hűséges autó legyen még 5-10 évig

-
TasiA
senior tag
válasz
Arlekim
üzenetére
Az a készlet!! Tartalmazza a feszítőt+ a szíjat. Csak maga a szíj 4000-től 8500-ig , márkától függően. Motorban illik cserélni a szíjjal együtt a feszítőt+vízpumpát. Ezek mellé, gondolom lapos szíjas a masinád, (generátor, szervó, klíma) akkor még itt is szíj+feszítő. Ha 94 előtti a kocsid, valszeg nem feszítős, csak szíj+vízpumpa, generátorhoz+szervóhoz filléres a régi fajta szíj.
Én amikor próbáltam az etanolt, nekem zabált belőle mint a bajnok. Inkább gázzal járok.

-
bambano
titán
válasz
Arlekim
üzenetére
prüszkölni nem fog tőle, mert az energiatartalma elég, az oktánszáma magasabb, mint a benzinnek, tehát akár még azt is érezhetnéd, hogy jobban megy vele az autó, főleg telitalpas gyorsításkor.
viszont a víz, ami szétkapja a motor belsejét, az fájni fog neked záros határidőn belül.
-
Arlekim
aktív tag
A legolcsóbb ékszíj amit láttam 23ezer volt, de muszáj vízpumpát, és görgőket is cserélni.
Igen, benzinnel is u-a. Etanolból és benzinből is 8-9 közt. Astra club caravan 2.0i
Nincs átalakítóm, de nem prüszköl tőle, csak a hideg motornál kicsit nehezebb az indulás. 20ezret mentem eddig tiszta E85tel. -
TasiA
senior tag
válasz
Arlekim
üzenetére
Maximálisan egyetértek az előttem szólóval. Amelyik szerelő azt mondta, hogy ne cserélj vezérlést, kerüld el messziről. Az is baromság, hogy a vezérlés állapotát nem lehet felmérni, főleg egy C20NE motornál. Amúgy meg, ha nagyon spórolósra veszed, akkor 6 ezer Forint körül van 1 szíj, viszont egy rossz helyen lerobbant autó és utasai hazajutása simán többe kerül.
A nem reagáló gázpedált benzinnel is csinálja?Etanolból mennyit eszik? Átalakítód van? Ja és milyen autóról is beszélünk?
-
wwhy
veterán
Tanksapka ügyben lenne egy kérdésem (Corsa C, gyári tanksapka, nem kulcsos): pár hete észleltem, hogy hiába csavarom a megszokott módon, néhány kattanás erejéig, pár km után kinyílik, azaz kicsavarodik, azaz amikor kinyitom a tanksapka fedelet, akkor nem is kell kicsavarnom, hanem egyszerűen kiemelhető/kihúzható. Törés, sérülésnek nyoma sincs, így viszont idegesítő, főleg, mert elég erős a benzinszag eme pár km után ....
-
bambano
titán
válasz
Arlekim
üzenetére
2: a benzinnek az a mániája, hogy csak adott benzin:levegő keverési aránynál hajlandó úgy égni, ahogy az a motornak kell. ettől igen kis mértékben lehet csak eltérni. tehát minél többet forog a főtengely, annál több levegőt szív be a motor, minél több levegőt szív be a motor, annál több benzint tol mellé a befecskendezés. mivel érzékeli, hogy padlóztad, ezért egy kicsit még dúsít is rajta, hogy jobban menjen.
3. az engine control lámpa villogását soha nem javasolt figyelmen kívül hagyni.
4. bocs, ezt lehet, hogy rosszul írtam, mert igaz. az eltömődött légszűrő valóban növeli a fogyasztást.
5. 50k vezérléscserét hanyagolni csak azért, mert ismerős szerint valami... az elég érdekes gondolat. nekem szakadt már el vezérműszíjam, elkezdték sorolni a javításhoz az alkatrészeket, 250k-nál azt mondtam, hogy annyiért magáé az egész autó. ezt még tetézni szokta az, hogy a vezérlés nem a neked kedvező helyen és előre tervezett időpontban szokott szakadni, hanem akkor, amikor a hely és az idő is a legrosszabb. pl. belemész egy necces előzésbe a Hortobágyon, amikor satuzik a motor. ha nem is halsz meg, a hazatrélerezés se két fillér.
tiszta etanol víztartalmával gondok lehetnek, rozsdát okoz. az 1-est még átgondolom újra.
-
Arlekim
aktív tag
Tapasztalok egy jelenséget, amit több hivatásos szerelő, többféleképp magyarázott, és kicsit bosszantó.
1: Mikor bármelyik fokozatban, vagy sebességnél alapjáraton rálépek a gázra, van egy 2-3 s amikor az autó nem csinál semmit... aztán egyszer csak kitör. Olyan mint ha nem venné a gázt. Ez azért is érdekes, mert bovdenes.
2: Aztán mondták, hogy nyugodtan padlózhatom, amíg nem megy túl magasra a fordulat, nem fog többet enni. Ilyenkor tényleg nem önti a benzint a blokkba, csak a szükségeset?
3: Az Engine control lámpa vibrálását alapjáraton tényleg figyelmen kívül lehet hagyni?
4: Az eltömődött légszűrő valóban meredeken megnövelheti a fogyasztást?
5: Ismerős szerelő szerint a C20NE motornál olyan nagy a kompresszóhézag, hogy ha szakad a vezérlés, nem törnek össze a szelepek, és a dugattyúk. Jött mindez onnan, hogy a komplkett vezérlés cseréjét javasolta mindenki, de az barátok közt is 50K, az állapotát pedig nem lehet megbecsülni. Szerinte kihagyható, nem fog törni a motor...Megjegyzésképp: Tiszta etanolt tankolok.
-
-
TasiA
senior tag
Azt amelyikben olyanokat írnak, hogy minél gyorsabban megyünk annál többet fogyaszt az autó és annál hangosabb. Jó, majd olvasgatom.
Viszont továbbra is azt állítom, hogy semmi köze a motorvezérlőnek a check control-hoz és egész nyugodtan beindíthatja az autóját, addig a 3-4 mp-ig amíg elalszik a "lámpa", legalább felépül a motorban mindehol a tökéletes olajnyomás. 
-
AMD Power
titán
94 Opel Astra 1.7TD varosban 6.5l varosban ugy,h nem tolja neki... nem sok ez egy kicsit??
-
Üdv!
Egyik napról a másikra Opel Astra G-en nem működik az ablakmosó folyadék tartályból ami felnyomja a folyadékot motor.
Hol lehet ezt megtalálni? Mi lehet az oka? -
zolikaDB
veterán
Van annak jelentősége, h előbb kikapcsoljuk a fényszórókat, s ezután vesszük le a gyújtást az autó leállításakor?
Illetve: indításkor mind a három fokozatnak jól elkülönülten kell kattannia, és meg kell várni, míg az ABS és társai kialszanak, és csak akkor indítani, vagy kulcs bedug, folyamatos elfordítás, és indítás? (remélem, érthető voltam) -
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Igen... szerinted ez a bowdenes tempomatnál is működik?
Csak mert ha nincs benne a bowden akkor ott nem segít a kapcsoló, és mint korábban is írtam: b vectrákról beszélek, hogy más autónál milyen, gondolom ahol elektromos megoldású ott egyszerűbb a dolog de azt nem tudom 
-
Imy
veterán
válasz
Spancer RE
üzenetére
Nem kell nagyon szétkapni. És mikor volt az új kocsi.

-
Spancer RE
aktív tag
Természetesen nem venném meg csak a tempomat miatt
a 20e Ft nem nagy tétel, de nem biztos, hogy szívesen nekiesnék szétkapni az "új" autót, hogy beoperáljak egy ilyen cuccot. 
sziada5925
Szerintem is
az árában a +-50eFt már nem számottevő ha az állapota stb látszólag a legjobb.
-
Imy
veterán
válasz
Spancer RE
üzenetére
A tempomat beépítése a Z**XE motorkodú kocsiba kb 20e vagy még annyi sem (másik bajusz kapcsoló, + kuplung kapcsoló, ECU engedélyezés)
A tempomat miatt meg ne vedd, ha valami gondja van.
-
sziada5925
aktív tag
válasz
Spancer RE
üzenetére
Szerintem eddig ez a legjobb állapotú autó azok közül, amit belinkeltél. Kicsit többet is kérnek érte, de szervizkönyves, alufelnis, szóval így képről nem rossz.

-
lujó55
addikt
2007-es a járgány, remélhetően ez már a jobbik konstrukció. nem hallom a láncot csörögni, bár nem tudom milyen a hangja ha csörög.
Lengéscsillapító: decemberben vizsgáztattam, ott a diagnosztikán megrángatták, azt mondták minden okés. De azóta már benne van +8000km.
megyek át az opelfórumba...
-
lujó55
addikt
válasz
bambano
üzenetére
2007-es gyártmány, 40000-el vettük még 2009-ben, hát túl sokat nem játszhatott a visszatekeréssel, bár voltak apró kopásjelek, főként a kormányon, na meg hülye azért nem vagyok. Kerekek egyáltalán nem kotyognak sem elöl, sem hátul, bár megnézem felemelve is a hétvégén.

-
Epiph
aktív tag
Hali!
5ajtós F astrának az ablakait szeretném fóliáztatni. Mi ennek a hivatalos verziója? Gondolom műbizonylatot kell kérni, de ennyi lenne? A hátsókat tetszőlegesre lehet az elsők fóliával együtt 70% os fényáteresztésűnek kell lenni... azt tudom ide csak egy védő (törés/uv) fóliát ondoltam. A másik kérdés, hogy ez mennyibe kerül kb és Pécsen és környékén hol csinálnak ilyet (gondolom több hely is van) és hova érdemes menni... válszokat előlre is köszi! -
erikke17
őstag
Ez durva, minap megállt rokon azzal a Zafirával (2.2CDTI) aminek besült EGR szelepe volt, azt mondja sietek mert mindjárt begyúl az autó..
Mondom mi? Mondja pont most kezdte el autó kiégetni (EDF?)
filtert..
Alapjárati fogyasztás 4,6-5L körül volt, kicsit felpörgette, kezembe nyomja újságot, tedd oda kipufogóhoz nézd meg mi lesz.. Belobbant az újság
Elég komolyan égeti ki akkor.. 
-
Imy
veterán
válasz
lujó55
üzenetére
INSP: évente, vagy 30e-ként jön elő. (otthon is ki lehet ütni, gázkar benyom+napi számláló, gyújtás ráad, vár pár másodperc, vízszintes vonalak és kész)
Lánc: csörög? Ha nem akkor jó. ~2006-ig rossz feszítővel jöttek ki, ott a láncsere kb 100e km-re csökkent. Azoknál cserélni kell a feszítőt, és a láncot.
Gyertya: nem csinálsz vele rosszat, nem árt...
Lengéscsillapító: méresd meg, ne találgass, ha nem jó, akkor csere
Fékfolyadék: méresd meg a forráspontját, ha nem jó akkor csere
Vízpumpa: láncosba nem kell cserélni! (csak szíjasba) De amit érdemes kicserélni, ismét a 2006-ig gyártottakba a vízpumpán (bal oldalt ha szemben állsz) van egy fekete vízcső, és ha ott műanyag a csonk akkor azt cserélni kell fémre!!! Már nem egy Z14XEP-s főzte ez miatt meg a kocsiját, nem rég egy ismerősöm is így járt!
Hűtővíz szintén élet tartamra van feltöltve, nem kell cserélni!
gyere át opelforumba(astraG), ott sok hozzáértő ember van, és sok infó cserél gazdát... -
bambano
titán
válasz
lujó55
üzenetére
nem szoktak 30 ezret visszatekerni, inkább többet. a gyertyával lehet olyan gond, ha nem cserélik időben, hogy letörik az elektróda és rendet rak a hengerben.
ha kimentek a szilentek, akkor kóvályog az autó az úton, de ezt igazából felemelve lehet ellenőrizni, megrángatod a kereket, ha kotyog, valami nem kóser. de nem árt úgy is megrángatni, hogy össze van nyomva a teló, mert van, ami csak így derül ki.
-
lujó55
addikt
válasz
bambano
üzenetére
én egy 30-ast még rátennék a futott km-re, bár a kereskedő, vagy nepper, vagy mittudomén esküdözött, hogy annyi amennyi bele van írva.
olajcserét mindig megcsinálom magamnak a szűrővel együtt, légszűrőt másfél évente szintén cserélek. lengéscsillapítókat szemrevételeztem, gyenge folyadékszivárgás, bár nem éreztem instabilitást, azért tényleg megérne egy cserét. akksi télen a minusz 20-ban egy pöccre indult, amíg végleg ki nem nyiffan nem költök rá. első fékbetét+tárcsa csere megvolt. szilentek hibáját hogy lehet észrevenni? van valami jele? ami szerintem a legfontosabb az a fékolaj, mert azzal nem érdemes kockáztatni, a gyertyacsere meg nem egy nagy tétel. De a vízpumpát is? Akkor már gondolom átmossák a hűtőrendszert és friss nedűt kap. ugye?(#18223) Imy: igen, ez Z14XEP. akkor bocsi, lehet, hogy lánc, őszintén nem tudtam. de azzal is kell csinálni valamit, vagy az tartósabb? ha megnyekken a motornak annyi

Gyertyát már ketten mondtátok, tehát az meglesz, de a hibalámpát hogy érted? Gyújtás ráadásakor INSP van. Az nem szervizt jelent? -
lujó55
addikt
nem tudja valaki, hogy 100e km fölött mit érdemes megnézetni az autón? vagy várjam meg a 120e szervízt és vigyem szakszervízbe? tudjátok: vezérműszíj, lengéscsill. hibakód kiolvasás, fékfolyadék, gyertyák, stb) nem nagyon tudok többszázezret költeni, mi az ami ilyenkor időszerű?
Astra 1.4 Twinport. -
Pitu
aktív tag
g astram abs visszajelzője a következőt csinálja: van hogy gyújtás után nem alszik ki és úgy is marad, van hogy kialszik és egy nagyobb gödör után világít, pár napja meg kb 60km alatt egyszer nem villant ki.
Rákötöttük computerre: azt mondja a jobb első keréknél gáz van. A kérdésem az hogy mi lehet vajon a gond? Mágnes gyűrű, vezérlő? Ill. mennyibe fáj ezek javítása, cseréje? -
Pitu
aktív tag
válasz
Spancer RE
üzenetére
futott km-t sem ír... bár ez se nagyon mérvadó.
-
Loner
tag
Jö volna ha valaki megnézné az automat! Persze jó áron!

-
_seth_
veterán
válasz
Spancer RE
üzenetére
Gondolom hitelátvállalásos. De ki tudja...
-
Imy
veterán
válasz
Spancer RE
üzenetére
Kép alapján jó. De az csak kép...
-
Spancer RE
aktív tag
Folyton lesem a hirdetéseket és kezd bosszantani, hogy elviszik pár nap alatt amit kinézek, hogy jó lenne elmenni megnézni...

Erről mi a véleményetek? Kíváncsi lennék, hogy miért ilyen "olcsó".
-
zolikaDB
veterán
válasz
adorjant
üzenetére
Már Calogeroval is tárgyaltam, a Mikepércsi úti srác javította a relés dolgot.
Nevet, számot küldöm PÜ-ben, a srác kint van a Balmazújvárosin, a Kalydi mellett, ő original Opel szerelő!
TasiA: nekem tetszik a felni, nade te csak tobbet lattal/tapasztaltal mar, mint en! Arban meg pont jo! -
Calogero
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Éjszakai műszak
- Nyaralás topik
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- sziku69: Szólánc.
- Energiaital topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bár az G, emez meg F...
, na meg gombásodás nyomok is voltak, nem nagy összeg.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)