Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwhy
veterán
Közben felhívtam ár szervizt, nem is javítható; marad akkor az utángyártott új.
Rádiót nem vetem, mert csak 6 gombosok voltak, arra meg nem éri meg cserélnem, de még jó is, h nem vettem meg, mert íme, itt az újabb fizetnivaló

-
wwhy
veterán
Gyors kérdés: vízpumpát lehet/szabad javítani? (Corsa C, 12XEP). Csöpög

-
Pitu
aktív tag
válasz
lujó55
üzenetére
Motorolaj problémád megoldódott? Én most dexos2-es GM olajat használok, olajfogyasztási adatokat még nem tudok.
-
Pitu
aktív tag
válasz
lujó55
üzenetére
Nem, most csináltattam meg a motort
Elgondolkodtató amúgy, mert ha enyémből eladnám mondjuk corsa-soknak a motort, akkor ki lehetne hozni a cserét 100 alatt. Gondolom a teljesítmény különbséget állambácsi behajtja, meg lehet műszakizatni, papírozni..stb. Macerás...
1.2 teljesítményével nekem nem lenne bajom, mert 60 lovas F astrahoz vagyok szokva. A klímát viszont ha bekapcsolom, akkor rotty. 1.6 alatt így utólag nem vennék már.
A fogyasztás, alkatrész ellátottság és kedvező ár miatt esett erre a választás. Fogyasztással akkor van bajom ha 2-nél több ember ül az autóban v. megy a klíma
Tuning meg már nem nekem való, volt 2 ladám is, azokat szerelgettük anno az öregemmel, 3.-ba is nyikkant a gumi

-
zolikaDB
veterán
Astrán gondolom szégyellték, bár én az 1.4-et se reklámoznám.
Volt egyszer egy teszt a Totalcar-on egy kocka Audi 90-ről, ami vissza lett butítva mezei 80-asra, de felpiszkált turbómotor volt benne. Mesélte a tulaj, h Lancer EVO igencsak meglepődött, amikor melléért, majd lehagyta.
Hopp, megvan: [link] -
Pitu
aktív tag
azt tudja valaki hogy z12xe helyére lehet-e z14xep v. z16xep-t tenni?
-
Pitu
aktív tag
válasz
lujó55
üzenetére
Elmondtam a sztorymat egy Bp-i opel alkatrészeket forgalmazó srácnak. Szereléshez is ért. Ő kapásból azt mondta hogy a "brezorokat" nem cserélte ki tuti a szerelő (kezdő hiba). Ez a brezor egy hüvely a vezérműház és a hengerblokk között, tulajdonképpen plusz függőleges tartást biztosít. Szóval elmozdulhatott a vezérműház és ez okozhatta a törést.... 6-700Ft/db és talán 3 kell bele... Szerelő leterelt azzal hogy tizen x csavar tartja még a vezérműházat, olyan nincs hogy emiatt történt... kereken 3 hetet állt ott az autó.
-
Pitu
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
Olajbeöntő sapkánál van hab?
Nekem amikor csinálták a vezérlést, eltört(ék) az olajszivattyú(t). A szerelő váltig állítja hogy anyaghiba...stb. Felhívtam a maxabo szervíz vezetőjét, és náluk még ilyen nem fordult elő... szóval egy megbízható szerelő aranyat ér. Számla meg a garancia miatt tényleg nem ártott volna. Én pl. tegnap a parkolóházban láttam 1-2 olajcseppet a kocsi alatt, nem tudom enyémből jött-e, de ha igen, akkor viszem vissza... -
Pitu
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
Milyen márkájú vezérlést tettek rá, vízpumpát is cseréltek? Nekem z12xe-n pár hete cseréltek, szóval együtt érzek veled...
-
lujó55
addikt
válasz
pempellini
üzenetére
nem lennék most a helyedben

-
zolikaDB
veterán
Imy, bambano: köszönöm!
-
Imy
veterán
válasz
pempellini
üzenetére
Kb igen, de nem vagyok szerelő, de szerintem cserélni kell.
Ha nem adtak számlát, akkor legyél határozott, munkadíjat ne fizettessenek, és tömítést sem, max. a csavarokat, de abból meg vegyél eredetit, és amikor csinálják akkor legyél ott... -
Imy
veterán
válasz
pempellini
üzenetére
Háát lehet, hogy ahogy írtad, nem helyesen húzták meg a hengerfejet, s nem cseréltek csavarokat..
Ha van számla, akkor kötelesek megnézni, ha nem akkor az szívás. -
pempellini
senior tag
válasz
pempellini
üzenetére
Most ott tartunk hogy vigyem vissza ráhúznak a hengerfejre,de én már nem hiszek ebben.
-
pempellini
senior tag
1,2 twinport 210000km.
Már azzal éjezgetnek hogy a blokk repedt.
Elvileg levették a hengerfejet sikáltok megnyomat taták és ugyanaz a 600km egy tartáj víz
Még azt el tudom képzelni hogy nem cseréltek valamit csak mondják tömítés hengerfej csavarok,már semmit sem tudok.
Ahol csináltattam azt mondják hogy más is csináltak ez igaz is mert cseréltettem vezérlést ha már szét van bontva tök mindegy mit rak vissza.
Mondtam neki amiért idehoztam nem jó ,erre ő hát az nem egészen így van mást is csináltunk.Így néz ki a gyertya:[link]
[link]A többinek szép színe van.
-
Imy
veterán
válasz
pempellini
üzenetére
Lehet, de biztos, hogy ott szökik a víz? Én megnézném a cső csatlakozásokat, és a csöveket is előtte. Habár a gyertya az meg árulkodó.
Milyen motor van a kocsiba, mennyi km-el? -
bambano
titán
válasz
pempellini
üzenetére
lehet, nekem anno a vekim kifelé tolta a vizet és csak úgy bírtak rájönni, hogy felpumpálták az egészet. vidd el rendes szerelőhöz.
-
pempellini
senior tag
Srácok biztos van itt szerelő fórumtárs.
Érdeklődnék hogy lehet úgy is hengerfejes egy corsa c hogy nincs az olajban víz a hűtővízben olaj?
Gondolom mindjárt az égéstérbe szívja a vizet,mert 1 db gyertyám teljesen más színű mint a többi és 600km alatt kb eltűnik a tartályból a hűtővíz.
Lehetséges ez?
Vizet nem forralja,nem feszesek a csövek. -
zolikaDB
veterán
Ismét egy sarkalatos kérdés: ha a kipufogódobról teljesen lemállott a burkolat, akkor mi van? (konkrétan ma lógott egy nagy darab, amit a parkolóban kézzel legyógyítottam...)
-
Dyrtyho
őstag
Csodaverda nap az ÁRKÁD-ban!
Augusztus 19-én versenyautók, oldtimerek, sportautók az ÁRKÁD-ban!Csodaverdák, melyek már biztos itt lesznek augusztus 19-én! Valamennyi autó mellett lesz egy sofőr is, aki a kvízek és játékok legügyesebbjeit elviszi egy tesztkörre! (Kivétel: a "Csak fotózás lehetséges" megjegyzéssel ellátott típusok.)
Lehet majd fotózkodni is a csodaverdákkal!A kiállított csodaverdák:
- Tanpálya (Hungaroring) jóvoltából 3 darab elektromos kisautó a gyerkőcöknek
- Opel Magyarország jóvoltából 2 darab autó (Astra GTC és Insignia OPC) / Opel After Sales.
- Nissan jóvoltából 2 darab autó (GTR, 370Z)
- Jász-Plasztik Autócentrum jóvoltából 2 darab autó (KIA Optima és Mercedes CLS)
- FIAT Magyarország jóvoltából 1 darab autó Alfa Gi
ietta QV
- LLumar: 1 darab autó (Dragpolszki) (csak fotózkodás lehetséges!)
- Isuzu: 2 darab autó
- Polaris: 2 darab gépezet
- ABT Audi: 2 darab autó (csak fotózkodás lehetséges!) -
zolikaDB
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
Igen, indul a kompresszor, de keresek egy klímás mérnököt!
-
zolikaDB
veterán
Ha az (OPC superturbo) Astrám nem képes hideget fújni, semmiféle úton-módon, akkor klímagáztöltés? Csak langyi fuvallat távozik a szellőzőkön...
-
KrAt
veterán
Daywalkerék esküvőjén készült a kép, a menyasszony az övé, az autó az enyimé

Tudtam, hogy szép autó, de hogy egy jó fotós mire képes

-
lujó55
addikt
benzinszűrő csere kész

szétszedtem a régit az összegörgőzött végen. a papírszűrő kicsit barna volt, de nem láttam benne nagyobb szilárd szennyeződést -
-
Zewa
senior tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Egszeruen csak ez kell az embereknek. Motor le van tojva, extrak is a lenyeg hogy olcso legyen.
Volvo s80 1.6 dies is van. lol.......&szomoru.Kis ON: Mult heten volt egy kis kalandom egy Astra GTC OPC-vel. Ittam, sajnos nem vezethettem de majd legkozelebb.
2liter-turo benga, optimalizalo chipsz ~260lovacska. Az ulesek, a 18"os gorgok, a feszes futomu, egeszen dinamikus motor nagyon bejott.... 
Tudom ezert kapni fogok de a sok ingerszegeny Opel kozott ez fel tudta kelteni az erdeklodesemet! Csecse tutu volt. Kene. Nagyon.
-
zolikaDB
veterán
válasz
neduddki
üzenetére
Majd ha megint megpattanok Németbe, akkor lesz ebbol valami.
Mondjuk mostanaban probalgattam dizeleket, es nem voltam veluk elegedett.
Octavia 3-as szeria, kombi, 1.6, tiptronic.
Superb kombi, 1.6, kezi. Mindketto nehezen lodult meg, alul semmi, nem huz. 4500-nal mar erezni lehetett a lovakat, de... Nem ertem ezt a sporolos szarsagot, 1.6 ekkora kasztnikba.
Viszont egy 300TD...
-
Calogero
addikt
Nekem most az uj Volvo V40 tetszik, de automata váltóval csak 2.0 diesel motorral rendelhető.
-
neduddki
nagyúr
válasz
mpierre
üzenetére
HI!
ma megint ez az atmatrinyazott 300c kombi?:- )
szeginy floridai gyorok, az assszimilalaodot ameriai eszivel az istenek nem irtette /hu mar enm si tom hogy hittak/udv
neduddki
mod: (#19014) zolikaDB: okulasknet
-
zolikaDB
veterán
Na akkor a teljesen konkret peldany: [link]
A bajok:
1, kurvara beleestem
2, itt van Debrecenben (en meg tudjuk, h szuletett barom vagyok)
Bar gondolom csajom kiakadna, ha betolnam az Opelt, h csere... Mennyit koltottem ra, blablabla
-
zolikaDB
veterán
B.sszátok meg!
F.szt kell itt feszengeni!
Most néztem ki egy 124-es Merci kombit 300TD motorral, oszt megdobbant a szívem nem kicsit! Akkor most engem kezdtek ki?
Gyerekkorában is kormos volt a beceneve

-
lujó55
addikt
válasz
adorjant
üzenetére
ne forgasd ki a szavam, ez nem tisztességes.
de visszaklérdezek ha már provokálsz: te meghalnál-e egy kínai magnetit bányászért?mindenkinek: zárjuk le a vitát, nem akarok senkit meggyőzni, pláne nem megbántani. a topicot meg főként nem teleoffolni mert már nagyon eltértünk az amperától.
én azért dolgozok nap, mint nap a kollégáimmal, hogy lefaragjunk CO2 milligrammokat. elhihetitek, nem könnyü. de hiszem, hogy jobb lesz így a világ. én még voltam katona, és undorodom a dízelszagtól, egy életre megutáltam. ennyi. részemről zártam.
mindenki éljen és gondolkodjon úgy, ahogy érzi. -
lujó55
addikt
válasz
bambano
üzenetére
pfff, messzire mentünk.
a széndioxid kibocsátást mi megszüntethetjük, mert egy vulkán annyi CO2-t lő ki egyetlen alkalommal, mint az összes kocsi, gyár meg miegymás egy év alatt. tehát ha a faunára gondoltál akkor emiatt ne izgulj, nem halunk éhen. de esetleg láthatnád az eget a fővárosban.nem kerültem ellentmondásba, mert jól írtad, a saját környezetem sokkal jobban izgat, mint a másoké. választhatnál te is a két megoldás közül:
A: bezárnak egy nagy csarnokba ahol trolikat járatnak
B: bezárnak egy nagy csarnokba ahol dízel ikarusokat járatnak
vegyél mély levegőt nyugodtan, egy nap múlva kijöhetnél. vagyis dehogyis
kihúználak a B csarnokból mert a lábadon nem tudnál már kijönni. szerintem ha fuldokolnál, leszarnád a globális környezetszennyezést.ha van valami jobb ötletetek a hibrid technológia kiváltására akko elő vele. elég maradi a felfogásotok ezzel a hadd füstöljön a 3 literes, mert az tovább megy kijelentéssel. a belső égésű motor elavult, ósdi és káros. pont.
-
bambano
titán
válasz
lujó55
üzenetére
de, igaz. olvasgass újságokat, tele volt vele a net.
"szerintem felfogtam amit bambano írt": ezt az állításodat a hsz későbbi részei cáfolják.
"troli egyáltalán nem környezetbarátabb globális értelemben": de ilyen alapon akkor a hibrid vagy a tisztán villanyautó se környezetbarát, max. azt hozhatod fel előnynek, hogy máshol koszos. Ez utóbbi viszont ellentétben áll azzal, hogy a föld megfulladásáról beszéltél (#18951)-ben, tehát valahol ellentmondásba keveredtél (t.i.: csak a saját városod megfulladása izgat, nem a Földé).
Miért ne menjenek a füstokádók évtizedekig, ha az a tisztább megoldás? Példa: választhatsz két jármű közül.
A: előállítása 500 kiló szeméttel terheli a bolygót, 32 évig üzemel, évi 50 kiló szemetet termel, a káros anyagait képes szűrni az orrod és a tüdőd
B: előállítása 700 kiló szeméttel terheli a bolygót, 8 évig üzemel, évi 35 kiló szemetet termel, a káros anyagai záros határidőn belül kifektetnek téged.melyik járművet választod?
fentiek miatt Jim Tonic a józan ész oldalán áll. és te?
ps: szerinted mi történne, ha megszüntetnénk pl. a széndioxid kibocsátást? hint: például éhen halnál. -
lujó55
addikt
válasz
Jim Tonic
üzenetére
nem, ez így persze nem igaz.
a dízel által elégetett korom részecskéinek a mérete is erősen szór. vannak kisebbek vannak nagyobbak. én nem dohányzom és azt sem szeretem ha más dohányzik. ezzel azt hiszem mindent leírtam. nem kell a belsőégésű technológia. ha nem tetszik a hibrid (mert persze abban is van egy kicsi benzines vagy dízel) akkor legyen full elektromos vagy lábbal hajtós az összes közlekedési eszköz.
szerintem felfogtam amit bambano írt, meg is értettem. te nem érted, lehet, hogy nem tudom magam helyesen kifejezni vagy rosszul fogalmazok. inkább egy példát és akkor egyből rájösz hogy értettem a dolgot. autóbusz vs. trolibusz. a troli amelyik előttem halad nem szennyezi a levegőt, esetleg az út porát veri fel. a busz igen. a troli egyáltalán nem környezetbarátabb globális értelemben, mert az elektromos energiát elő kell állítani és biza az hő- és/vagy atomerőműben történik, míg a dízelnek kell egy kitermelő meg egy finomító (erősen leegyszerűsítve, most ne menjünk bele részletekbe). De: az én lokális környezetemben ahol én tartózkodok a troli kevésbé árt, mint az autóbusz. az meg hogy az erőmű valahol szennyez az más, mert az nem itt van tőlem tíz méterre. Ennél közérthetőbben nem tudom már elmondani ha belefeszülök akkor se
Ezt meg totál nem értem: "onnantól kezdve, hogy az autók elérték az elektronikus vezérlést, már csak romlik a helyzet" mire gondolsz? már jóideje elektromos vezérlés van a kocsikban...
"Ezen felül, amit Te füstokádónak hívsz, évtizedekig megy, míg a többieket harmad idő után cserélni kell. Lásd: Ikarus vs. Volvo/Mercedes." nem írtam konkrét tipust
a füstokádók meg igenis ne menjenek évtizedekig. Miért is kéne menniük? Vagy neked az a jobb ha évtizedekig okádják a füstöt? Te most akkor melyik oldalon is állsz? Ha szereted a szmogot, költözz Shanghai-ba 
-
válasz
lujó55
üzenetére
Ez így nettó hülyeség. A részecskeszűrővel nem ez a baj, eredetileg nem engedi át a kormot. Hanem az, hogy a dízel motor által előállított korom szemcséinek mérete akkora, hogy tudja szűrni a tüdőd. Ellenben a részecskeszűrő újra elégeti a kormot, és az égés végterméke olyan apró méretű szennyeződés lesz, ami akadálytalanul beépül a tüdődbe.
Bambanonak pedig igaza van, csak nem sikerül megértened. Az összes állítólagos technika, ami manapság környezetvédőnek titulálnak, az előállítása folyamán olyan mennyiségű szennyezést juttat a levegőbe, ami lényegesen több, mint amit az ő 3l-es autója valaha bele fog tenni a környezetbe. Tehát onnantól kezdve, hogy az autók elérték az elektronikus vezérlést, már csak romlik a helyzet.
Ezen felül, amit Te füstokádónak hívsz, évtizedekig megy, míg a többieket harmad idő után cserélni kell. Lásd: Ikarus vs. Volvo/Mercedes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Képregény topik
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Le Mans Ultimate
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó egy s21+ 5g
- PXN V9 Gen 2 Kormány+Pedál+Váltó BONTATLAN!
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen- MS4674, 100% AKKSI
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Elgondolkodtató amúgy, mert ha enyémből eladnám mondjuk corsa-soknak a motort, akkor ki lehetne hozni a cserét 100 alatt. Gondolom a teljesítmény különbséget állambácsi behajtja, meg lehet műszakizatni, papírozni..stb. Macerás...

F.szt kell itt feszengeni!
kihúználak a B csarnokból mert a lábadon nem tudnál már kijönni. szerintem ha fuldokolnál, leszarnád a globális környezetszennyezést.