Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Pengeélen
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csaresz002
üzenetére
Szívesen látunk azért itt addig is, amíg meggyógyulsz.

Használd egészséggel!
-
válasz
csaresz002
üzenetére
Mi lett végül az új kocsi?

-
hvb
tag
Sziasztok!
Sajna egyre jobban zúga szervóm, ha dolgozik.
Eddig csak a két végponton zúgott, de az utóbbi hónapokan mintha erősődne.Lehet orvosolni vagy érdemesebb cserélni a szivattyút?
Az olajszint rendben, csere nem tudom mikor volt, mióta nálam van (5 éve) biztos nem volt.(Vectra B '97 X20XEV)
-
wwhy
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Így van ez már - saját bőrömet véve alapul - legalább 2006 óta.
-
válasz
csaresz002
üzenetére
Nem. AZ új hitelek szerint Te vagy a tulaj, nekik csak opciós szerződésük van eltulajdonításra. Attól még a tied.
-
wwhy
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Hát persze.
Bármit veszel hitelre, attól még te vagy a tulajdonos, hitelt vettél fel (nagyon leegyszerűsítve):
pl.: hiteles lakások esetében is a bank a "tulajdonos", fizesse ő a közös költséget
Ha balesetet okozol stb. szintén te vagy a tulajdonos, nem banknak küldik a csekket gyorshajtás esetén sem ... -
csaresz002
senior tag
Sziasztok!
Kaptam egy levelet az adohivataltól,miszerint fizessek be 57ezret tulajdonjog megszerzese cimen. Na már most. Hiába vagyok a forgalmiban tulajdonosként feltüntetve,a törzskönyv a bankban van mivel lizinges. Tehát igazából a bank a tulajdonos. Vélemény? Kötelezhetnek fizetésre?

-
Pitu
aktív tag
Jim Tonic írta hogy jó ha minnél később kerül a motorba a 10w40, ez rendben is van ha első tulaj vagy. Nekem viszont van egy olyan gyanúm hogy a kocsimba nem a jobb minőségű olajat használta az előző emberke... így lehet hogy visszaálltam 5-6db 10w40-es periódus után az 5w30-ra.
-
TasiA
senior tag
válasz
sziada5925
üzenetére
az a kopástól függ,
azért a tökéletes és a teljesn szar között van átmenet 
-
Calogero
addikt
válasz
bambano
üzenetére
(#19359) Pitu: nekem semmit nem vibrált, ha lement alapjáratra a fordulat, kigyulladt a lámpa, ha gázt adtam, elaludt.
Az enyém hasonlót produkál most.
Hideg indításnál minden ok, de ha a meleg a motor akkor a lámpa az önteszt után égve marad. Gázadás után alszik el, vagy ha leállítom a motort és újra indítok.Jövő hétre van bejelentve kötelező olajcserére.
-
TasiA
senior tag
válasz
akos86
üzenetére
Egyszer hoztunk be egy ilyen motoros F Astrát, mi nagyon ette az olajat. Kapott egy gyűtűsort és utánna hibátlan lett. Sajna ezeknek a motoroknak ez a gyenge pontja. Hamar elkopik az olajlehúzó gyűrű. Mivel a többit pedig úgy sem tudod tökéletesen ugyan abba a helyzetbe visszatenni, ezért cseréltük ki azokat is. Valami 20 ezer forintos tétel volt akkor+ szerelés, de az ingyen volt.
-
akos86
aktív tag
válasz
bambano
üzenetére
Ez igaz! Viszont ha megméretem és kiderül hogy rossz állapotban van a motor akkor tuti hogy idegbajt kapok.Egy vagyont ráköltöttem most már szépen is néz ki viszonylag, kuplungtól egészen a vezérlés szettig szinte minden új már.Egyébként honnan tudhatom ha rossz vagy kopott? Füstölni sem füstöl egyébként.
-
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Még annyit, hogy sokszor a MANN 2x annyiba kerül, mint bármelyik másik. Ez van. Az enyémben pl. gyárilag szinte minden szűrő MANN. Sőt, talán mind az.
#19375: csak azt nem tudjuk, honnan indultál. Általában működik az az elmélet, hogy egy intervallumban az olaj a MAXról a MINre fogy el, esetleg kevesebb.
-
akos86
aktív tag
válasz
sziada5925
üzenetére
Hát olyan 6000 km-nél már töltöttem bele egy kicsikét mert az olajszint eléggé a nívó alján volt már.
Erőt még érzek benne bár beleültettétek a bogarat a fülembe, lehet hogy egy kompressziómérést illő lenne csináltatnom.
-
MANN filter a legjobb mindenhová. Sok helyre a GM is a MANN szűrőit teszi, de nem mindenhová.
1000km sajnos még nem mutat semmit. Figyeld folyamatosan! 150e után nem kell annak még kopott motornak lennie. Az igazság az, hogy a full synth olaj sokkal jobb kenést ad. Ergo minél előbb állsz át 10w40-re, annál jobban romlik a motorod állapota.#19367: ???
akos86: az utántöltés nem motorolaj, hanem kopottság és hézag kérdése.
-
akos86
aktív tag
válasz
sziada5925
üzenetére
Hát most járok 9000km-nél és bő 1,5 liter olajat simán után kell tölteni hogy a nívó közepéig érjen az olajszint. Azért is tettem fel a kérdést mert hamarosan olajcsere érett lesz a gép és tanácstalan vagyok hogy melyik olajjal járnék jól mert ha azt vesszük megveszem a drágábbat ami hosszabb távon kifizetődőbb mert nem kell után tölteni.
-
akos86
aktív tag
Sziasztok fórumtársak!
Úgy gondolom hogy a legjobb helyen járok hogy feltegyem a kérdésemet. Rendelkezem egy 1.6-os Ecotec motoros F Astrával és köztudott hogy csipegeti az olajat, na már most nálam is pont ez a helyzet. Szeretném kikérni a véleményeteket hogy ki milyen olajat használ, kinek melyik jött be jobban. Jelenleg GM 10W40-es olajat használok, de úgy gondolom nem ez a legjobb választás.
-
Pitu
aktív tag
Kettő között árban van difi: [link] vs. [link]
Szerelővel beszéltem, a héten valamelyik reggel elviszem és megmérjük az olajnyomást. Szerinte az lehet az elsődleges probléma, hogy magasabb hőmérsékleten "túl híg/folyós" lehet az olaj. Ráadásul nem ő az első szerelő aki nem javasolja ebbe a motorba az 5w30-at
Szerinte a motor alkatrészeknél (pl. főtengelycsapágy) 150ekm felett már nagyobb a hézag, ezért jobb a 10w40. A gépkönyv 10w40-et és 5w30-at is írja.
Tudom hogy erről már ment itt párszor a vita, tanácstalan vagyok... kísérletezni meg ennyi olajcsere után végképp nincs kedvem/$ -
bambano
titán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Mindig gyári opel olaj van az autómban, amit a márkaszerviz önt bele.
Ha olyan rossz lenne, 170 ezer km alatt kiderült volna.(#19356) Pitu: nekem is mobil olaj volt, ami kimosta a trutyit és a fent jelzett problémát okozta. nem is vettem többet olyat.
(#19359) Pitu: nekem semmit nem vibrált, ha lement alapjáratra a fordulat, kigyulladt a lámpa, ha gázt adtam, elaludt.
Ezt azért csinálta, mert az olajgomba nem tudott zárni a trutyi miatt, mindig nyitva maradt. Ha nem volt meg a kellő fordulat, akkor azon a lyukon már nem tudta felépíteni a nyomást.
-
Pitu
aktív tag
válasz
sziada5925
üzenetére
Érdemesebb ezek szerint benzinkúton vásárolni az adott gyártótól?
#bambano: neked folyamatosan csinálta ezt a vibrálást?
-
sziada5925
aktív tag
Valószínűleg az előző gazdáját nem érdekelte az olajcsere, ezért moshatott ki annyi szutykot a Mobil olaj. Nem szokott azokkal gond lenni, bár a 10W40 nem igazán a Te autódba való. Ha mindenképpen GM olajban gondolkodsz, akkor próbálj olyat vásárolni, amin van hologramos matrica, igaz ez sem garantálja teljes mértékben az eredetiségét.
(#19353) Imy: Az eredeti GM olajjal biztos nincs probléma, de ahogy Jim Tonic is írta, elég sok a hamisítvány. Nem akarok senkit lebeszélni róla, mindenki azt használ, amit akar.
-
aphra2
senior tag
Annyi , hogy melegen sokkal jobban felhigul az olaj , és akkor csökken a nyomás , tehát hidegen lehet megvan az 1-1,5 bar , de melegen már lehet 1 bar sincs alapjáraton.
Egyébként igen , normális esetben mindegy a hőfok , a nyomásnak normális érték között kell lenni.
Sokminden lehet, az olajpumpában is van szelep ami elengedheti a nyomást , lehet szűrő is , vagy olajgomba , vagy szar olaj.
Pl: mér egy nyomást, és megfelelő, de a lámpa vibrál akkor inkább olajgomba , vagy szűrő a tipp,....... mielőtt még szétborítják a motort megint
-
Pitu
aktív tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Megbízható forrásból van az olaj.
Ellenőrzéskor mindig nézem a hűtővíz szintjét, az olajsapka alját, illetve még az öregemtől tanult "módszerrel" az olajviszkozítást.
Nem szívesen cserélnék újra olajat, az autó nálam még 1500km-t nem ment, de ez már a második adag olaj
A mostani előtt 10w40-es mobil volt benne, ami valószínű kimosott egy adag trutyit. Pár száz km után elég ramaty volt az állaga. Ami most benne van, sötétebb aranyszínű, a viszkozitása is rendben van. Arról nem is beszélve, hogy a vezérléscsere során azért a szerelő kitakarította a motort, ahol tudta.(#19355) Jim Tonic: uhh, ez elég komoly. Nem lehet valahogy kiszűrni a hamisítványt?
-
adorjant
őstag
Én is elégedett vagyok a Dexos2-vel,a 2001es Astránkba,meg a 2006-os Classicba is azt raktam,és a Zafirába is ez megy mindig. Gondolkodtam azon,hogy kipróbáljak-e pl egy Edge 5w-30-at,de nem tudom jobb lenne-é.
-
Imy
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
A dexos2 GM olajjal semmi probléma!

-
-
bambano
titán
semennyire, mert az olajnyomás szabályzó gomba ott van valahol a motor oldalán, relatíve hozzáférhető helyen, abban akadhatott meg a szmötyi és csak azt kell takarítani.
a motor belső olajozó járatait mosóolajjal elvileg lehet takarítani, tapasztalatom szerint nem szokták. másképp meg nem, ahhoz vágni kellene a blokkot.
szóval az olajgomba tisztítása nem egy nagy durranás, ha szerencsés vagy, és megúszod ennyivel, akkor kár rágódni rajta.
-
erikke17
őstag
Ha már igy olajnyomásnál járunk had tegyek fel a kérdést
Startolás után mennyi idő múltán kell kialudni az olajnyomás jelzőnek? 1mp? Gondolom ez reális olajcsatornák amig újra nyomás alá kerülnek. Már igy kiváncsiságból.. 
-
Clapaucius
tag
Astra H-ba lehet tenni sztikis pendriveos cd-s rádiót? Ahogy néztem eléggé egybefüggő a fal...nem értek annyira hozzá, hogy tudjam.

köszi -
Pitu
aktív tag
-
Pitu
aktív tag
válasz
sziada5925
üzenetére
De, nálam volt olajszivattyú csere. A szűrőre már nem emlékszem, hogy gyárit kaptam-e.
#aphra2: tegnap elég sokat mászkáltunk az autóval (jó 5-6óra üzemidő minimum volt), egyszer nem csinálta ezt a vibrálást. Sőt, ahhoz képest hogy 1.2-es, 4 személlyel és csomagokkal elég szépen felmásztunk Lillafüredre, majd Ómassára. Olajnyomást hogyan, mivel mérnek?
-
Pitu
aktív tag
Srácok, lassan elveszítem a türelmem az autómmal kapcsolatban...

Ma kb 1óra városi autózás után, hátramenetben szépen beparkoltam, majd amikor a fordulatszám visszaállt alapjáratra, az olajnyomás elkezdett villogni. Adtam neki egy kis gázt (kb. 1100-as fordulat) és megszünt, majd amikor visszaesett a fordulatszám, újra villogás...Az eset után 2 órával megnéztem az olajszintet, nyílván rendben volt. Mentem egy próbakört amíg elérte az üzemfokot, közben fülelve a motor hangját. Semmi rendelleneset nem hallottam, villogás sem volt. Szerelő kedden nézte át az autót, direkt szóltam neki hogy nézze meg nincs-e olajfolyás v. bármi gond a motornál. Dexos 2-es gyári olaj van benne. Nem tudom ilyenkor mi lehet a gond. Lehet bepróbálok egy jobb olajszűrőt, ill. szakival is beszélek újra.
Melléfogtam ezzel a kocsival, nem kicsit, nagyon... mekkora lutri ez.
-
Calogero
addikt
válasz
Clapaucius
üzenetére
-
Clapaucius
tag
Sziasztok!
Most készülök venni a nagyon közeli jövőben Astra h-t, 1.6-os benzinest.
Vásárláskor (használtan veszem természetesen) mire érdemes odafigyelni? Vannak tipikus típushibái, amit esetleg könnyen észre lehet venni?
A másik pedig, hogy Essentia és Enjoy között nagy a különbség? Nagyon tré az essentia?Köszönöm!!

-
Pitu
aktív tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Köszi, 1 hét múlva öregemmel megnézzük. Nem lesz könnyű csak szenzort szerezni, a bontósok szeretik csapággyal együtt adni (úgy jóval drágább)

5 ajtós az autó, kezdettől fogva elég zavaró menetközben a kalaptartó rázkódása. Mit lehet ez ellen tenni? Hangszóró nincs benne, nem is nagyon szeretnék, ha nehezebb táskát rakunk rá, akkor csöndben van. A gumi tartók is megvannak.
-
Arlekim
aktív tag
válasz
üzenetére
Sokat járok földúton, meg harmadosztályú utakon, és a pesti gyos(?)forgalomban, az ablakot sokszor le sem merem húzni, akkora a por, szóval majd max télen kiszedem a szűrőt, köszönöm a tanácsot.

A gyertyák tutira jók lesznek? nincseken méret/hossz/teljesítménykülönbségek?
Meglep hogy egy 4db-os szett mindössze 2K. Hidegen már rángatva, és öregesen indult, érezhetően beteg volt a gyújtás hidegen etanollal. Mielőtt azt hinnéd hogy az etanol miatt volt, meg kell jegyezzem, hogy pár száz kilóméterrel korábban még ez nem jelentkezett, hasonló körülmények között. Benzinnel továbra is pöc-röff.Más kérdés: Van szenzor a hűtővíz-szintre, vagy a hűtőventillátor kábelére? Mert mikor elcsattant a hűtő, egyből világitani kezdett a csekklámpa. Mert ha nincs ilyen szenzor, akkor a gázolásnál valami más, bonyolultabb rendszer is sérülhetett.
A brigéciol nem eszi meg az alut, vagy a fényezést?
-
törölt tag
válasz
Arlekim
üzenetére
Háj!
Ha Astra F ről van szó akkor:
Dextron III ATF olaj kell a kormányműbe, teljes feltöltési mennyiség 1L.
légtelenítés
kormány kiteker teljesen jobbra 10mp ott tart, majd balra és ott tart ezt 3X). Háromszorra megy bele kb. 1 lityi olaj kb. hideg olajnál az alsó jelig kell tölteni, ez belül a tartály oldalán is jelölve van, jobb oldalt a föggőleges csík teteje.
Ha végállásban nyikorog a szervó megcsúszik az ékszíj szappanozd be vagy feszíts rá vagy szilikonozd kicsit ( A gumi "természetes" "töltőanyaga" a szilikon. Nem kenésről van szó, hogy csússzon, hanem az elöregedés során összemegy a szíj (v. "kiszárad") és vizet nem tud felvenni :ezért a szilikon)Mielőtt beöntöd az olajat keveredési próbát érdemes csinálni, kicsit kiveszel a régiből kicsit rátöltesz az újból, ha simán vegyülek mehet a menet.
az üzemanyag szűrő még 2000ft sem lesz! én 1500 körül szoktam venni.
Nem a minőség a legfontosabb hanem hogy évente/ félévente cseréld mert mocskos a benya ( legalábbis mifelénk)Brigeciol tök jó takarítani de csak is a d-3 ami narancssárga cimkés. A citromsárga Brigeciol 2000 az ilyen környezetvédelmi lószaft. nem jó semmire !
Te amugy még használsz pollenszűrőt?
Ugyebár astra betegség az ablak párásodás amin nagyon sokat segít a pollenszűrő kivétele.
nekem nincs benne évek óta( néha beteszem de aztán ki is veszem hamar ) . Igaz így jobban porosodik belülről a gép, de legalább kilátok

Ja 12 éve astra F a családi verda, most már VEKIM van de nem felejtek

-
Arlekim
aktív tag
Sziasztok!
Végre elérkezett az idő (
a pénz) a törött kocsi összerakására.
Találtam komplett homlokfalat, lámpákkal, maszkkal, géptetővel, szervótartállyal, hűtővel, 35 ezerért, szép fényezéssel.Gondoltam nekiülök, és összeirkálom a szükséges folyadékokat, és "apróbb" cseréket, árait, és mennyiségeit, de tudatlan vagyok, a google pedig csak félkarú óriás, kérdezni nem tud, azt nekem kellene.
Amik kellenek megvételre:
- GM15W40, 5l: 4.550-
- ÜA szűrő (vannak jó/rossz változatok?) 2.000-
- Pollenszűrő 1.000-
- GM gyári gyertyaszett (több fajta is van vagy ez tuti jó?) 2.000-
- Glicosam ALU hűtőF., 10L (6,7L űrtartalom) 6.600-
- Szervoolaj GM ATF dextron 1L (mekkora a szervórendszer űrtartalma optimum tartályszint esetén?) 3.000-Apróságok:
- H7 izzó, Tungsram, 2db (a tesco-s kb 4órát bírt) 2.000-
- Brigéciol (remélem jó lesz takarításra, ha nem látjuk a mocsoktól a csavarokat) 1.000Astra f club caravan 1992.07', C20NE, Mantzel injektor
Összesen azt szeretném kérni hogy adjatok szakvéleményt, az összeírt dolgokkal kapcsolatban mi a véleményetek, tapasztalatotok, és a zárójeles vastag kiemelések körüli zavarom oszlassátok el.

Köszönöm a segítséget előre is.
-
törölt tag
Gomb cserét én is meg tudom oldani.
-
Pitu
aktív tag
Az imént megnéztem az elektromos ablakot, úgy látszik magától "eszébe jutott" a helyes működés.
(annyit csináltam a korábbi kiszállásnál hogy beállítottam az órát)Ezek a javítanivalóim vannak még:
- jobb első kerék abs jeladó
- kulcs távirányítórésze meghalt (próbálok valahonnan [bontó?] szerezni, aztán programozni kell)
- hátsó pótféklámpa led sor hiányos (kiszerelés érdekes lesz)
- kipufogó is csere érett lesz, bár hangja még nincs. -
Pitu
aktív tag
Munkából hazafelé, azt vettem észre hogy a vezetőoldali elektromos ablak hosszas nyomásra nem megy le/fel magától.
Folyamatosan nyomva működik.
Az akksi a szerelőnél le volt húzva egy pár óráig, okozhatja ez? -
Pitu
aktív tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Milyen néven keressem ezt? A kékszínű egységről lenne szó? Lehet ezt külön kapni? Tisztítás gondolom szétszerelés után jöhet szóba.
Először azt hittem kontaktos, mert van hogy kialszik a lámpa, de általában első induláskor világít. -
Pitu
aktív tag
computer jobb első keréktől abs hibát jelez. olyan van külön hogy "forgásérzékelő"? Én azt hittem ha ott gáz van, akkor kompletten a kerékcsapágyat cserélni kell. (g astra z12xe)
-
tomyoy
senior tag
na akkor mondom én 12 km 17liter

Normálisan közlekedve ha azt akarom 6,1 ebből 10% város a többi 110-120 utazóval 100 km-en.
-
válasz
mokus1
üzenetére
Kétzónás a klímád?
A C Veki szellőztetése full elektromos. Amikor leállítod a motort, hallod, hogy lezárja a szellőzőket. A rendszered tele lesz szutyokkal, esetleg régebben olyan környezetben állt. Át kell nézni a szervo motorokat, amik a beállítást végzik. Ventilátort pedig ki kell cserélni, felesleges olajozni. Nem szokott tönkremenni a ventilátor, bontóban olcsón fogsz találni. -
Hát, szerintem itt a fél banda füllent a fogyasztásokról, illetve ne azt vegyük már alapul, amikor beállunk egy kamion mögé az autópályán 110-zel órákra. 2 literes, 16éves motorral 5,5l/100km nekem abszurd.
-
mokus1
addikt
válasz
bambano
üzenetére
Kösz a hasznos hozzászólást. Nyár elején volt vele egyébként szerviz(május-június)Akkor még nem kellett a klíma csak ciripelt a ventilátor.Azt hiszem akkor csak olajozták és jó is lett mármint csendes.
Klíma is tökéletesen ment csak mintha gyenge lett volna a teljesítménye.
Aztán jött a ciripelés és már csak a jobb oldalról fújja a levegőt mármint a hideget. -
mokus1
addikt
Sziasztok!
Vectra C 2.0 DTI
A probléma
líma csak a vezető oldali nyílásból képes hideg levegőt fújni, és a ventilátor nyikorog,nyöszörög.Milehet a probléma vele? 
-
Imy
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
Astrából 1.2 Twinport (Z12XEP) nem volt, csak ecotec (Z12XE), ami gyengébb, és régebbi tervezés, többet is eszik alapból az XE...
-
hdman
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
wow, ezt nem is tudtam

A közlekedést nem csak a nehézkes kormányzás teszi állandó stresszforrássá a 3L volánja mögött. Ha ki szeretnénk használni az autó takarékosságát, az ECO üzemmódot érdemes használnunk, ilyenkor azonban csak vánszorogni képes a Lupo. Az automata váltó igyekszik abban a tartományban - 1500-as percenkénti fordulatszám alatt - használni az apró dízelmotort, ahol a turbófeltöltő még alig működik. Nagyon hamar magas fokozatba kapcsol, és minimális gyorsulást enged, elkerülve, hogy feleslegesen pazaroljuk a drága gázolajat. Ez viszont egy másik problémához vezet: felbosszantja a többi autóst.
...de keresztet vethettem a gyári 3,6 literes fogyasztásra: a Lupo így 4,1 liter üzemanyagot nyelt le az együtt töltött alig 80 kilométeren, ami 5,2 liter/100 km-es átlagot jelent.

Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Ajkai ólomkristály
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- iPhone 15 Pro 128GB 87% (1év Garancia)
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

azért a tökéletes és a teljesn szar között van átmenet 
A mostani előtt 10w40-es mobil volt benne, ami valószínű kimosott egy adag trutyit. Pár száz km után elég ramaty volt az állaga. Ami most benne van, sötétebb aranyszínű, a viszkozitása is rendben van. Arról nem is beszélve, hogy a vezérléscsere során azért a szerelő kitakarította a motort, ahol tudta.

kormány kiteker teljesen jobbra 10mp ott tart, majd balra és ott tart ezt 3X). Háromszorra megy bele kb. 1 lityi olaj kb. hideg olajnál az alsó jelig kell tölteni, ez belül a tartály oldalán is jelölve van, jobb oldalt a föggőleges csík teteje.