- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- thesound: Segítőkészség
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faterkam
addikt
Szisztok!
Van egy 10 éves, Easytronic 1,2-es C Corsánk, és olyan gondom van vele, ha a fűtésnél a vizet feltekerem maxra (piros) akkor nagyon erős, büdös fagyálló szag lesz az utastérben
Hidegre visszaállítva (kék) ez megszűnik. Szervizbe ilyennel még nem találkoztak, tanácstalanok
A radiátort 60-ér cserélnék, úgy hogy az se biztos, hogy az a baj. A hűtővíz + fagyálló nem folyik sehol, csepegés, folt, se bent, se kint az autó alatt nincs. Én még arra gondoltam, lecseréltetem a hűtőfolyadékot, de ez se tuti, legalábbis a szerelő szerint. (a hűtőfolyadék még az eredeti, gyári, csak néha kellett utánatölteni, kb. -25.ig jó)Valakinek ötlete esetleg?
-
Bende72
csendes tag
Üdv Urak!
Olyan problema lepne fel, és a sok hozzaszolat remenytelen vegigbogaraszni, hogy adott egy 90lovas 1,4 twinport motor, ami folyamatos terheles utan (autopalya, vagy tartosabb elozes) elvéve a gázta befullad (motorfék feeling) és utana megy szépen tovább ... alapjarattal nincs amugy gond, üzemanyagszurot kihagynam, mert terhelésre megy ... ötlet?
Köszi!

-
bambano
titán
Úgy érzem, holnap személyesen fogom előadni a piszok tahó ámde nagyon kellemetlen ügyfelet ennél a bagázsnál... ma egy nap alatt nem tudtam kideríteni telefonon, hogy hogy áll a múlt hétfőn leadott autó javítása.
-
erikke17
őstag
Találtam egy rejtett kacsolót a kesztyűtartó alatti részben ahová lehet rakodni, de sejtelmem sincs mire lehet, most vettem észre pedig már lassan 3 éve nálam van az autó..
Mi a fenére lehet? Ha átkapcsoltam bestartol gond nélkül ugyan úgy menet közben sem volt semmi reakció, hogy tudnám kideriteni mire lehet? 
-
Arlekim
aktív tag
válasz
bambano
üzenetére
Rosszat mondtam? Csak érdekelt, mert azt hiszem automata volt amit én láttam anno. Tudom megnézhetem google-n is, de így gyorsabb.
Nem akarok csak akkor ide járni mikor beteg a kocsi. Bár most is messze áll a tökéletestől, de sikerült összerakni a legutóbbi törés után. -
bambano
titán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
"1992-ben az egyetlen motor, amivel itthon árulták az Astrát, ez az 1,6-os, 75 lóerős volt": erről a mi astránk nem tudott az 1.7-es dízelével...
különben meg 250 ezer km, még majdnem bejáratós. az opel saját reklámújságjában volt egy G astra, valami 770 ekm-nél járt akkor, azzal reklámozták a márkaszerviz szervizszolgáltatásait.
meg volt benne egy négyhengeres v6-os motorral szerelt opel is

nekem most borult be az agyam a régi opelekkel, az itteni szerviz nem tudott vagy nem akart gyári kuplungkészletet szerezni az astrámhoz...
-
neduddki
nagyúr
-
-
tomyoy
senior tag
válasz
neduddki
üzenetére
én is örültem neki mikor megláttam
hát ez van, motorba nem lát bele az ember vásárláskor, de működik "erős" és kész, tőlem megkapja a kötelezőt az a lényeg 
Szplöttyy: igénytelen motorok ezek
ez is akkor fog majd megállni amikor a hajtókar kijön az elején, bár 3 hengerrel is simán megy 
-
neduddki
nagyúr
válasz
tomyoy
üzenetére
HI!
ottohn falun az egyik ismerosnke volt vectraban hajtottamint a hujje, mindig cseszegett, hogy szar dizle pozso, allitasa szerint 200al vele pajjan /nalam 160at mutatott es az is sisetett/, asztan egyszer utolert godoloi parton, tobbet nem szolt semmit:- ) sajaltam azt az otot jopbb gazdat erdemel olna
udv
neduddki
-
tomyoy
senior tag
válasz
üzenetére
kb 350e lehet az enyembe
ora szerint 242e, dugoknak milimetres kotyogasa, felulrol kilatszik felkorben a gyuru, fotengely csapagyat szerintem nem ismeri az mar kijott por formaban olajcsereknel, hajtokarok lognak min 1milimetert
amugy tokeltesen megy, olajat nem eszi 
-
Tomoty
senior tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Megpróbálok utoljára írni erről!
Teljesen felesleges szócséplés volt már a végén. De ha valaki akarja, akkor kezdhetjük újra
.
Én tudom, hogy 1.8-as szívóbenzinemmel 8 sec körül futom a százat 10.4 helyett ami cirka 300eFt-omba van. A stopper nem hazudik. Hoztam (dyno)grafikont-videót-képeket-árakat. Gyorsulásról és dinamikáról volt szó, és nem nyomatékról meg fékekről vagy a sarki örömlányokról. Felesleges oldalakon keresztül megpróbálni fogást találni a másikon. Nekem ez már kicsit sok volt.
Más kipufogóra költ el 150-200eFt-ot, megint más hifire több százezret, valakinek meg a dízel befecskendezőire még ennél is komolyabb összegek mennek el. Kinek a pap, kinek a papné
.
A lényeg: Az autóm hozza azt amit vártam, jelen teljesítményével tökéletes számomra!
Azért még 1* a videóim
(mert azért büszke vagyok rá
):
[100-200]
[0-110]
Össze lehet hasonlítani saját verdával, és mindenki levonhatja a konzekvenciát (ha lehet már magában), hogy megér-e 300eFt-ot egy ilyen átalakítás.
Én részemről mostantól lezártnak tekintem ezt a vitát. -
_seth_
veterán
válasz
üzenetére
Mindegyik új rajta, mivel lezúzták a jobb oldaliakat és ezeket ha egyszer leszeded már nem lehet normálisan visszarakni
Igazság szerint még első alkalommal felragasztani sem. Az a baj, hogy meghajlik a fém merevítés a hátulján leszedéskor és újra kiegyenesíteni nagyon nehéz. Levételnél is vigyázni kell nehogy a fényezés megsérüljön a művelet közben. Valamilyen műanyag lappal érdemes nekiállni. -
_seth_
veterán
válasz
üzenetére
Ohh, ez jól esett
Főleg a vectrának 
Jó szín ez egyébként mert mostani új passatokon, pugokon is még divat a pezsgőmetál. És ha minden színre van fújva akkor egész modern autónak tűnik pláne b2-es fényszórókkal és hűtőráccsal. Amikor vettem még gyári volt a külseje: [link] itt meg tudod nézni az egyedfejlődését
Miután egy részeg levitte az autó elejét egy másik pedig a jobb oldalát így adta magát a helyzet, hogy már úgyis új elemek kellenek és festeni kell akkor legyen b2-es megjelenésű. Ha kész lesz a vectra én is visszatérek a gportalos oldalra is 
-
Tomoty
senior tag
Na akkor újra Platyatkának:
Ténleg nagyon szép az új OPC astra [link] -
TasiA
senior tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Az első Vecimet 300-al adtam el, mai napig hajtja kollegám, 450-nél jár és benzines. Sosem volt megbontva még a motor, nem füstöl, olaj is kitart cserétől cseréig, szal hibátlan. Az országunkban futó autók üriási hányada fut 200-300 ezres motorral, melyben óra szerint virít a 130-150 ezer, boldog tulajjal a volán mögött.
-
wwhy
veterán
Tudja vki, h a C Corsában a dudagombot simán ki lehet szedni/pöccinteni csavarhúzóval vagy - ahogy már vagy 2 bontó állította - bele vannak csavarozva a lufiba (!) /szerintem akkora lufi lyukas lenne/, és csak lufistól lehet cserélni
Azt is mondták, h előttük van egy G Astra (!) bontott kormánya, és mivel a Corsa/G Astra kormánya uaz, ezért kizárt, h csak simán dudagombot lehetne cserélni. Történt uis, h a bal oldali gombom kb. márciusba szépen végigrepedt, és kicserélné, és találtam is cseregombot, de most már kicsit elbizonytalanodtam ... -
Calogero
addikt
Itt jött az órák óta tartó monstre-agyreszelés legfelfokozottabb izgalmi pontja. Mostanra megemésztettük, hogy a Volvo V80-as elmegy 1,6-os dízellel, de azt még erősen szokjuk, hogy az Opel Insignia 1,4-es, turbós benzinessel is készül. A Ford erre emelt tétet, azaz, a helyzet ismeretében, inkább csökkentett. Az új Mondeo ugyanis készül majd az egyliteres, háromhengeres Ecoboost-motor 125 lóerős kivitelével is. Papíron, nagyon elméletileg, ez szinte elég is, de ember – három vékonyka henger, egyetlen nyamvadt liter egy közel ötméteres dögbe.
Noormááálisss...
Forrás : [link]
-
sNORh
addikt
Üdv
Na beléptem a klubba egy Vectra B 2.0 DTI-vel. csak erre hajlottam, és találtam is egyet közelben.
Nagyon pöpec, tetszik. Tágas mint állat.
-
akos86
aktív tag
válasz
sziada5925
üzenetére
7végén lesz egy kis időm és átnézzük a reléket is. Köszönöm a tippet hátha össze jönne már egy kis siker is.
-
bambano
titán
na, 1999. április óta először megtörtént, aminek meg kellett történnie: otthagyott az astra

valami tömítés elpukkanhatott, kitolta a kuplungból a hidraulika olajat, és kaput.de átneveztem zsigulinak és beerőltettem a szervizbe. tök rendesek voltak, este fél kilenckor ment el a főnök, még elkaptam a kijáratnál és engedélyt adott, hogy otthagyjam éjjelre a kocsit, ne kelljen kétszer trélert intézni. Újhelyi autó kft. Debrecen, Böszörményi út.
-
pempellini
senior tag
Még azt szeretném kérdezni hogy ahol a corsa c olajszűrő van ott van egy rugós szelep annak mi a célja? esetleg annak meg kellene tartani az olajat?
Úgy emlékszem még az elején leengedtem az olajat és ha utána tekertem ki a szűrőt akkor abból még fojt olaj na ez mostanra megszűnt ,lehet az a szelep megadta magát. -
zolikaDB
veterán
Valakinek van Paragi dobja itt?
-
akos86
aktív tag
Opel Astra F 1.6 16v
Hát sajnos az autóm továbbra is nehezen indul miután hosszabb ideig áll.(1nap) Továbbá intenzív gázadásnál megtorpan (hörög) az autó. Az ötletekből teljesen kifogytam a folyószelepet is szépen kitakarítottuk de sajnos a hibajelenség továbbra is ugyan ez. Egyszerűen nem tudjuk kideríteni mi lehet a hibajelenség oka.
üdv egy elkeseredett opel tulaj

-
neduddki
nagyúr
válasz
Szplöttyy
üzenetére
HI!
az opel az 1.7es szivo kivlatasara talalta ki a dtl-t, tobbek kozott kozelgo juro3, a szivo doglott hal mivolta, es a kisebb vasarloereju piacokon volt igeny ra /azaz nem votl piz a turrnyora/ az isuzu 1.7es dizlee vmikoe 90ben jekltn meg elosszro osztott egesterukent, majd lett belole cr is kesobb, eza nevezetes 1686ccm-es opleben es hondabna ismegtlalahato engine. a dogait mindkei ismeri aki csak erdeklode elolvasott egy felsomyi tesztet:- )
van az opel sajat/ eddig mas infot nem talaltma rola/ 2 es 2.2 literes motoreja a 90es eek vegerol, a 2 litresnke volt 2 valtozata a rossz emleku dtl a di es a dti aminel mar a marketingnevben is bevalataok a turnyot, de annyir a jol sikerutlek ezek a motoek, hogy a gm fiat hazassag elso szelere szelnek iseresztete oket es az 1910ccm /ha jol emlexem/ fiat motort vettek atudv
neduddki
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

):
Azt is mondták, h előttük van egy G Astra (!) bontott kormánya, és mivel a Corsa/G Astra kormánya uaz, ezért kizárt, h csak simán dudagombot lehetne cserélni. Történt uis, h a bal oldali gombom kb. márciusba szépen végigrepedt, és kicserélné, és találtam is cseregombot, de most már kicsit elbizonytalanodtam ...