Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mulderpapa
aktív tag
Sziasztok!
Kinek van C20XEV motor a kocsijában? Az érdekelne, hogy csak nekem iszik meg 11-12 litert így télen automata váltóval, vagy másnak is.
Másik kérdés: Esetleg van valakinek eladó pixelhibamentes TID kijelzője B Vectra-ba?
Utolsó kérdés: Ismeritek ezt az utólag beépíthető Board Computert? Van ilyenje valakinek?
"Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
Mulderpapa
aktív tag
X20XEV-ről van szó természetesen, csak elírtam.
Ennyire megdobná az autómata a fogyasztást? A Kadettom 1.8i autómata volt, de az beérte sokkal kevesebbel. Valamelyik nap találkoztam egy B Omegással, akinek ugyan ez a motor van benne, csak manuális váltóval és ő is 11 literes fogyasztásról számolt be."Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
Mulderpapa
aktív tag
Sziasztok!
Tudja valaki biztosra, hogy be lehet e rakni B2-es Vectra komplett első lámpáját B1-esbe?
A B2-nél egyben van az index a lámpával és sima, teljesen átlátszó felületű.Lehet látni elég sok ilyet, csak gondoltam megkérdezem.
http://www.hasznaltauto.hu/kepek2.auto?hirkod=3277429&foto=31&partnerkod=529404
http://www.hasznaltauto.hu/kepek2.auto?hirkod=3190324&foto=31&partnerkod=514729
-
Mulderpapa
aktív tag
Uhhh.... Gyönyörű. Gyári állapot.
A lökösöket cserélted, vagy csak a fekete betéteket fényeztetted le?
A hűtőmaszk gondolom 1-1-ben cserélhető. Gyáriakat raktál rá?Van valami leirás a neten, hogy pontosan mit, hol kell átforrasztani, kivágni?
-
Mulderpapa
aktív tag
Lámpa projekt törölve.
Eredetileg az állitómotor adta meg magát, gondoltam akkor már veszek rá szép B2-es lámpákat.
Most elkezdett zörögni kicsit a kipufogó, gondoltam biztos megint elhagytam egy pár kis gumibakot. Most elszaladtam vele szerelőhöz, erre kiderült, hogy a katalizátor szanaszét van törve a dobban és az zörög. Hazafele már össze-vissza csörömpölt, majd megsüketültem, pluszba még az akksi is lemerült teljesen, amiért kb. 5 percig nyitva volt az ajtó.Érdemes bontott katalizátort venni? Vagy új utángyártottat?
-
Mulderpapa
aktív tag
Sziasztok!
Mennyire beteges szerintetek az alábbi dolog?
Pár napja eladtam a B-s Vectrámat, erre ma vettem egy B-s Vectrát, aminek még a szine is ugyan olyan, szintén autómata, csak ez 5 ajtós, gázos, fiatalabb, sokkal jobb állapotú és a legfullosabb CDX felszereltség.
Álmomban nem gondoltam, hogy ugyan ez a márka/tipus/szin lesz a befutó. És persze azelőtt is Opel volt. (Kadett)"Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
Mulderpapa
aktív tag
Igen, de én nem is akartam Vectrát, sőt Opelben sem gondolkodtam.
Két bajom volt az előzővel. Az egyik a benzin ára és az autó fogyasztása (X20XE), a másik pedig az állapota. Nem volt már a toppon szegény, meg valami fullosabbat akartam, amiben digit. a klima, van tempomat, ülésfűtés... Egyébként nagyon szerettem, a Kadett után hatalmas előrelépés volt.
Nézegettem dizel Audikat, BMW-ket, Mercedeseket, de itthon ilyen áron csak szakadt, leharcolt van, kintről a regadó miatt esélytelen behozni, E-s rendszámot meg nem akartam.
Erre éjszaka megláttam a használtautón frissen feladott kis drágát. Ma délután megnéztük az egyik szervizes jóbarátommal, körbemértük, alaposan megnézett mindent rajta és annyit mondott, hogy ha tetszik és megint ilyet akarok, akkor ne szarozzak, vegyem meg most.A gáz szerencsére csak 3 éve van benne, pótkeréktartályos, és új fajta rendszerű.
160e km-t mutat az óra, ami nyilvánvalóan nem hihető, de a beltér is újabb/jobb állapotú, motortér is sokkal szebb, mint az én 190e km-esemben.
A legviccesebb a dologban az volt, hogy drágábban adtam el az előzőt, mint amennyiért ezt vettem.[ Szerkesztve ]
-
Mulderpapa
aktív tag
Nem tudjátok, hogy B Vectrának a nagy BC-je tud kommunikálni más nyelven is, vagy csak németül? Gondolom átállitani nem igazán lehet, de valaki csak irt rá más nyelvet. Talán carstyling-on láttam valakit, akinek angol nyelvű volt...
Más... Tempomat nem működik egyáltalán. Hol érdemes kezdeni?
-
Mulderpapa
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne.
A minap vettem egy VDO CD441 XED rádiót a benne lévő régi kazettás Kenwood helyett. A rádió csatlakozoi természetesen össze voltak barmolva, úgy volt bekötve, hogy csak gyújtáson megy, simán el volt vágva a kormányról való vezérlés vezetékei, stb...
Próbáltam vissza állitani az eredeti állapotot, mert ugye ez a rádió kimondottan Opelekhez való, tehát gyári rádió csere esetében, csak a csatikat kellene rádugni.Jelen állapotában 'I' állásban működik, vezérelhető kormányról, viszont a kijelzővel nem kommunikál, ami eléggé gáz, mert a rádiónak nincs saját kijelzője. 1db piros vezeték, ami a csatlakozón egy szürkéhez van forrasztva, szabadon van és nem tudok rájönni, hogy mi célt szolgál.
Gyanitom, hogy én is rosszul kötöttem be, mert a másik Vectrában 'O' állásnál is ment a rádió, és bekapcsolásnál rögtön elindult a kijelző is.
El tudná valaki magyarázni a gyári helyes bekötést?
A másik, amire még gondolok... Ez a VDO egy TID kijelzős G Astrában volt, nekem viszont MID kijelzős Vectrába lenne, ami nem 8, hanem 10 digites. A gyári rádióknál ilyenkor át kell állitani a kijelző tipusát, 2 számgomb + bekapcsoló nyomvatartásával. Nem lehet, hogy ennél is valami ilyesmit kell csinálni?
-
-
Mulderpapa
aktív tag
_seth_
Szia!
Lenne egy kérdésem.
Végre megvettem a B2-es fényszórókat a Vectrámhoz, viszont a szerelő el is hajtott vele, mert ugye más a csatlakozója. Azt mondta, hogy saruval, forrasztással nem csinálja meg, mert az úgy elég gáz, szerezzek 2db B2-es csatlakozót. A gond ott van, hogy egyik bontós sem akarja levágni a 15k-s kábelkötegről a csatit, mert utána nem tud mit kezdeni a kábelekkel, én pedig nem akarok 2 db csatlakozóért 15k-t fizetni. Te hogy oldottad meg a bekötést?
Egyébként jól látom a carstyling-os képeken, hogy csak 1-1 H7-es izzó van a lámpákban?"Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz _seth_ #12544 üzenetére
Végre bent vannak a B2-es lámpák.
Este ki is próbálom hogy világitanak.Úgy értettem a BC-s kérdést, hogy a kábelezés miatt nem irja e ki, de nem.
Egyébként át lehet állitani tech2-vel angolra (meg még 8 másik nyelvre) a BC-t. Nekem a "Coolant level"-t irja ki néha, ami sokkal jobban hangzik, mint a "Kühlmittelstand""Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz tzsolesz #12799 üzenetére
Köszi.
Nekem valahogy az 5 ajtós feneke jobban tetszik, meg hát a CDX az CDX.
Ami viszont vicces, hogy a 4 ajtóson a hátsó szárny egy gyári 5 ajtós Vectráé volt. Egyáltalán nem számítottam arra, hogy a következő autóm, egy ugyanilyen színű 5 ajtós lesz... Milyen jó lenne most az a szárny."Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz proper #12833 üzenetére
Nekem hengerenkénti BRC van benne, szintén az előző tulaj rakatta bele, viszont nagyon el volt hanyagolva. A szűrők pl. 4 év alatt nem voltak cserélve, ezért 2 injektor teljesen meghalt, aminek darabja 20k volt. Utána jött a rángatás, amivel 2 hónapon keresztül küldözgettek a szerelők egymáshoz, és a végén kiderült, hogy a trafó és a lambdaszoda hibás. A legjobb a dologban, hogy a BRC-hez egyedül Pilisvörösváron tudnak hozzányúlni, mert csak nekik van hozzá alkatrészük, gépük.
Most, hogy rendbe lett rakva, (lekopogom) teljesen jól működik.
8800 Ft volt a legdrágább tankolásom. (50l)"Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz csaresz002 #12910 üzenetére
Nem az állófűtés kijelzője, hanem a navigációé, ha jól tudom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
- Xiaomi Kami Doorbell wifi csengő arcfelismeréssel - foxpost az árban!
- KUKIRIN G3 PRO ELEKTROMOS ROLLER 2X1200W 52V 23AH 65KM/H
- Eladó 3 szobás lakás Bp. 11. kerületben Őrmezőn!
- Gaming asztal Rapture Gaming Desk AURORA 300 fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest