Hirdetés
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Ketogén étrend
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
body007
üzenetére
Ez a jóváhagyási szám ami alatt jóváhagyta a GM/Opel az olajat ehhez a motorhoz. tehát mehet bele...
Én általánosságban a Mobil/Mobil 1 olajat szoktam ajánlani/használni, de most már jók a GM olajak is, Castrol, akár LM is. Ami tudja a szabványt az nagy valószínűség szerint jó is lesz.
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Márkára milyen menjen/mehet/javallott bele?
Régebben volt Liqui Molly is, meg GM is (most, hogy írtad, Castrol is volt). Szerelőtől függött (mondjuk eddig 2 szerelő szerelte a 17 év alatt, kivéve a kopogásérzékelőt
).
Hát annyiféle olaj van, hogy huh... Aral, Agip, Shell, GM, Mannol, és valahány név a naptárban... Valami középkategóriás elegendő biztosan. -
válasz
ncc1701
üzenetére
Ismerem, próbáltuk. Sajnos ez nem ilyen egyszerű, bizonyos tisztító "mosó" adalékok olyan mértékben rontják le az olaj többi képességét, hogy akár 10 perc járatás is nyomot hagy a hajtórúdcsapágyakon, turbo tengelyen/csapágyakon. A sűrűbb olajcsere a megoldás, a tisztítóadalék nem...
Az, hogy a motor bizonyos "hotspot" helyeken mennyire meleg és mennyire van odaégve az olaj, azt nem látod így, simán lehet, hogy betartották az olajcseréket, de ezeken a helyeken elkezd rásülni az olaj. Főolajcsatornákban, kilépő furatokon, turbo olajzójáratok előtti kis szűrőkön stb.
cappa72
Nem vékony, szeretni fogja. Az 5W30-at azért írtam, mert úgy emlékszem csak annak volt GM-LL-A025 jóváhagyása és a /40-nek, de lehet már rosszul van a fejembe, meg kell nézni. -
Bilux
veterán
Ha motort akarok "mosni" akkor olcsó Tescos motorolaj bele járatod kicsit majd leenged. Így is több retket hoz ki. És ami rásült kokszot(ugye gondos gazdánál nem sül rá semmi a motorra) legalább nem oldja fel és tömíti el az apró olajjáratokat mikroszűrőket. Pl. Benzines turbók olajozó csövégében van ilyen szűrő.
-
MaddeNNNN
addikt
Csak azért kérdeztem ezt az adalékos dolgot, mert én is most készülök az első olajcserére az autón ami egy A14NET J Astra. Júliusban vettem, akkor 5w40-et rakott bele az eladó akitől vettem. Most 5w30-at tennék bele. Igazából mindkettőt írja a kézikönyv, Motul 8100 Eco Lite Dexos 1 Gen2-es olaját tervezem.
Benzinszűrőt érdemes cseréltetni rajta? Ha jól olvastam ki a szervíztörténetéből akkor 2019-ben volt utoljára cserélve. -
ncc1701
veterán
válasz
cappa72
üzenetére
Jaja, az olajhoz való adalékokat én sem használnék. Ez egy mosó cucc, 10 percet kell vele járatni olajcsere elött.
Ami motor meg olyan retkes, h leoldható darabok vannak benne, amik eltömíthetnek olaj járatokat, ott komolyabb a gond, mert vagy betartották a gyári 30 ezres periódust, vagy ezt még el is felejtették, úgyhogy annak a mocinak jó eséllyel már úgyis kb vége. -
válasz
Corsa02
üzenetére
Á, megtaláltam a prolong-os hszt.
Érdekes bejegyzés volt.De a prolong az nem a mosáshoz tartozó, hanem "fix" adalék volt, ha jól emlékszem. Itt viszont én csak "öblítő" adalékot tennék közvetlen olajcsere előtt, "jéghideg" motorba.
Nem túl vékony az 5w-40 / 30 az x16szr-nek? -
válasz
ncc1701
üzenetére
A gázolaj el is párolog belőle...
Nem értek egyet, semmire nem való a motormosó sajnos és ezek az adalékok sem, egyszer pár éve írtam erről ide (Prolong miatt), esetleg nézd meg, ha van kedved, azóta még több tapasztalat gyűlt össze. A megfelelő olaj a legfontosabb, a többi sajnos csak placebo.Tikakukac-al viszont egyetértek, a sok feloldott mocsok meg minden szart eltömít...
F_Zolee
X16SZR-be simán mehet az 5W40 vagy 5W30, lényegesen gyorsabban eléri az alkatrészeket. -
v.attis
őstag
Sziasztok!
G Astra 2001-es, Z14XE.
Mi okozhat leg gyakrabban P0300-as hibakódot, amennyiben a gyertyák kb 8 hónaposak, a trafósor pedig 1 hónapja lett cserélve? Természetesen minden alkatrész új volt beszereléskor.
Az autó jól megy, az alapjárat rendben, nem rángat, kb 1500-as fordulat alatt kicsit erőtlen, de ezt be tudom annak, hogy kicsi benzines erőforrás... 1700 fölött már kifejezetten jól húz, egyenletesen gyorsúl, nincs semmi jele hibának.Amikor a trafósort cseréltem akkor is előjött a P0300, de akkor nem is ment jól a kocsi, alig tudtam haza jönni a szomszédos városból. Alkatrész csere után eltűnt (nem azonnal) a hiba, most megint előjött.
-
ncc1701
veterán
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Passz, motorolajba még nem öntöttem soha olaj csere elött sem benzint, sem gázolajat. Amúgy még atf olajat szoktak beleönteni csere elött fél litert.
De sokkal sötétebb a leengedett olaj motormosó adalékot használva, szóval én úgy gondolom van értelme. Az összes kocsimon használom, elég olcsó dolog. -
válasz
mephi666
üzenetére
Sajnos nincs, de a tippet köszönöm nektek!
Szóval ha szemben állok az autóval, akkor jobb oldalon a hűtőradiátor csatlakozásánál a jó vastag cső mellett szivárogni látszik a "víz". Lehet látni, hogy piros odaszáradás van. Tehát ez teljesen biztos.
Egyik kollégám javasolt egy autópályás tisztítási lehetőséget a capuccino-mentesítésre, hátha csak a vízpára miatt van amit észleltem.
Persze ez nem helyettesíti a szerelő általi átnézést, csak mire az ember időpontot kap valahol... egy próbát megér.
Gőz amúgy nincs a kipuffogónál, maga a kipuffogó tiszta, teljesítményvesztést nem tapasztaltam még.
-
ricsi8800gt
addikt
Sziasztok,van nekem egy kis B corsám és alufelnit akarok rá,56.6 a felni közepe és et38 és 185,70,R14 a pacsker méret.Fel megy rá a kerék az agyra?
-
Hali,
Hosszbordás ékszíj csere mennyi kilométerenként esedékes J Astra esetén? -
csoszogi
tag
válasz
gzbotii
üzenetére
Most komolyan...őszintén mit vársz? Nyáron lemerül az elem és nem törődsz a kulccsal? Képzeld magad a helyébe...több, mint fél év... én biztos tuti berágnék, ha csak ennyit jelentenék valakinek....
Astra J 2010, nem kellett tanítani semmit. De volt már olyan is, hogy rossz volt a gombelem amit vettem.
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Feleségem C Corsjának kulcsában lemerült az elem valamikor a nyáron, nem zárta/nyitotta az autót. Most cseréltem benne element, de továbbra sem nyit/zár.
Ilyenkor fel kell tanítani újra a kulcsot? Házilag megoldható?
-
mephi666
nagyúr
válasz
cappa72
üzenetére
esetleg nagyobb út nincs tervben, ahol a lecsapódás miatt megjelenő vizesedést kidolgozná magából? ...mániám nézegetni a vízcsöveket, főleg ha munka volt a kocsin és piszkálgatták...
én egyenes talajon felönteném szintre (lehetőleg jó büdös fagyállóval
), mennék vele 30-40-50km-t, majd leállítanám újra egyenes talajra... (persze útközben is ellenőrizném legalább egyszer, nehogy nagyon meginduljon a fogyás) kocsi alá meg mehet papír, amin látszódna a nagyobb csöpögés... motor+víz lehűlése után azonnal nézném, mennyire esik le a szint, jegyezném... majd pl 12óra elteltével újra nézném a szintet+papírt, hogy állásában csöpög-e... ha esetleg olyan helyen van a szivárgás, hogy azonnal elpárolog, akkor azért lehet a motortérben fagyállószagot érezni
ha hosszabb járatás után eltűnik a mustár, akkor az lehetett korábban a lecsapódás miatt is... legrosszabb, ha a mustár marad, víz fogy, de nem a motortérben csöpög el, hanem megeszi hengerfej miatt (de akkor meg a kipufugógázt kellene szagolgatni és gyakran nézni a tükörben, hogy 0fokban reggel a lámpától indulásnál marad-e a kocsi mögött ködfelhő
) -
-
Ez pedig egy teljesen más kulcs mint ami nekem van - az enyémnél a komplett hátfal egyben jön ki, és ha nem vagy eléggé ügyes akkor az egész szétugrik és rakhatod össze apró darabokból. Úgy szoktam hogy megkérek valaki hogy tartson ellent amíg cserélem az elemet, úgy egy perc az egész.
-
-
-
Zola007
veterán
Sziasztok
Opel Astra J 2010 távirányítóba milyen elem való?
Nem az enyém, nincs nálam a kulcs, de vennem kellene ma bele
-
mephi666
nagyúr
válasz
cappa72
üzenetére
a kalendárium azt mondja, hogy lehet így télidőben a lecsapódó pára miatt is enyhe vizesedés... de ha a hűtővíz fogyik, az már jelezhet hengerfejesedést is
motor nem erőtlen kicsit? nem ereget még fehér gőzt a kipufogóból? esetleg nincs fagyállószaga a kipufugó gáznak? -
Már nem tudom melyik topikban olvastam, hogy a 710-es alkatrészen ha capuccino jellegű kicsapódás van, akkor az nem jó jel.
Szóval Kisöregen (F Astra, x16szr) azt vettem észre, hogy a hűtőfolyadék fogyogat. Szépen lassan, de fogyogat. Illetve az előbb említett jelenséget látom, ha szépen hidegen letekerem az olajbetöltő zárókupakját.
Ez mire utalhat?(persze gondolom, hogy először célszerű megnézni a hűtőrendszert, nincs-e valami öregedés, repedés, hátha csak simán elcsöpög a "víz", és el is párolog)
-
Black_Raven
veterán
Az enyémen(X18XE)4 hónapja lett cserélve a vezérlés, 60k helyett 78k-nél, és simán mehetett volna még pár ezret olyan jó állapotban volt minden. A szerelő is meglepődött..🙂még a gyertya csere sem kellett volna. Megmutatott mindent. Csak érdekességképpen irom.
-
bul07
nagyúr
Hátha jól jön valakinek
Opel Astra 1.8 szerviz folyamata, vezérműszíj csere (X18XE) -
Sanki
addikt
G astra km órában aktiválni lehet, hogy mutassa a pontos időt az összes km felett.
Eeprom-ot ki kell olvasni és abban kell módosítani valamit. Valaki ezt csinálta már? -
válasz
Ferrari fan
üzenetére
Én is örülök, h ennyivel megúsztam.
Gyűrű törésre is gondoltam - akkor kb. kuka lett volna a motor... -
Ferrari fan
tag
válasz
Willis++
üzenetére
Pffuuu ez nem kis hercehurca....lejobb mondat:
"Miután el megvan, az első két ajtókeret sarkába odakerül az új azonosító. Bár mindkét oldalra beütik, mégis ha később neadjisten balesetben megsérül az egyik, a másik se ér semmit, ismét újat kell kérni!" Ez vicc
Köszönjük a tapasztalat megosztását! -
Willis++
csendes tag
Sziasztok!
Gondoltam csak leírom, hogy jártam az alvázszámmal. Ugye gyárilag igen bölcsen a padlólemezbe ütötték be, nem is túl erősen, így beázás miatt ki is rohadt olvashatatlanra. Ezért buktam a műszaki vizsgát (mivel ott derült ki), lehetett keresgélni, mi a menete az új alvázszám kérésének, hiszen így se használni, se eladni nem lehet. Tehát, első körben eredetiségvizsgálat. Ez utána 60 napig érvényes, tehát nem árt jól egyeztetni az időpontokat.
Szóval, először is felhívni az illetékes megyei kormányhivatal közlekedési osztályát. Itt adnak időpontot a megyei központi vizsgabázishoz (csak ott lehetséges a művelet, nekem jó két hétre rá adtak). Itt optimálisan egy nap alatt elintézhető minden helyben: először átalakítási engedély kérvényezése, aztán szigorított műszaki átvizsgálás, és ha MINDEN rendben van, csak utána jöhet az új alvázszám beütése. A szigorított az tényleg az, nekem olyanba kötöttek bele, hogy pl nem elég sárga az index, matt a fényszóróbúra, olajcseppenés, vagy hogy nincsenek letakarítva a fékcsövek. Emiatt mehettem vissza másnap munkaidő végéig a hibákat kijavítva, különben kezdődik az egész procedúra a legeslegelejéről. Érvénytelen műszaki esetén nem ütik be az új alvázszámot... Miután el megvan, az első két ajtókeret sarkába odakerül az új azonosító. Bár mindkét oldalra beütik, mégis ha később neadjisten balesetben megsérül az egyik, a másik se ér semmit, ismét újat kell kérni!
Ezután adnak egy papírt az átalakításról, ezt meg kell őrizni, valamint a kormányablakban kérni kell új forgalmit és törzskönyvet. És ezzel vagyunk készen. Nekem az egész procedúra olyan 80k HUF körül állt meg, a javításokat, útvonalengedélyt, kocsikázgatást nem számítva.
Tanulság: rendszeresen ellenőrizni az alvázszámot, érdemes lelakkozni, ha még nincs baja, mert később sok bosszúságtól kímél meg. Remélem tudtam segíteni annak, aki balszerencséjére ugyanebben a cipőben jár. -
Elhoztam tegnap du. a vasat, nagyon elégedett vagyok. Megszűnt a hidegen jelentkező szelep kattogás, olyan hangja van mint az újnak
Mondjuk 2-3 délutánom ráment a hengerfej / szelepek pucolására de megérte úgy hallom
.190 mátyásba állt meg a művelet (100 munkadíj + anyag (vezérlés, tömítésszett, csavarok, olaj, szűrők)). No nem egy drágán szervízelhető jármű ez
-
Tothgera30
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Saját vélemény, tudom hogy a motorolaj topikban is megoszlik, de tényekkel eddig nem igazán sikerült igazolni a negatív állításokat. Gyári GM olaj után Mannol Energy Formula PD 5W40-et dobtam már az A16XER-be és Z14XEP-be kétszer is, ott a spec alapján is szerepel a GM Dexos 2. Úgy hogy 7-8 ezret fut el egy év alatt (kivéve öcsémé, az 10-11-et), Mann-Filter szűrőket kap, bőven jó töltet bele. Bár vizuálisan egy grammot nem evett belőle egyik sem. Most LM-et kap mindhárom muskétás, kíváncsi leszek.
-
-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Nem nagyon szokott érdekelni a gyári ajánlás. Nálam olajcsere+szűrő 15ekm/1év, pollenszűrő, levegőszűrő 15ekm, fékolaj, üzemanyagszűrő, szervoolaj 30ekm, váltó olaj, gyertyák (irídiumos is, leszarom) 60ekm, víz 4 év. Kb ebben benne volt a kopó-fogyó-kötelező. Ezeken én nem spórolok. Illetve az automata váltóban évente cserélek az olajcserénél is fele olajat, nem összeg. Ha szíjas a vezérlés, ott is előrébb szoktam hozni a cserét.
Ha ennél szigorúbb a gyári, akkor azt betartom. -
Markizmark
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Nagyon gyenge párhuzam. De igen ez az a gm amelyik szerint 30e-ként is elég olajat cserélni. De ugye akkor te semmilyen téren nem foglalkozol semmilyen gyártói utasítással, mert te jobban tudod? Egyébként meg a váltó kibírja olajcsere nélkül, csak ők nem 400ezerre gondoltak amikor megálmodták, hanem max 200ra amikor a német legkésőbb újat vesz. Nem cél az örökélet. Kivéve a gyárilag fos m32-t ami 200at se megy.
Egyébként nekem a mannollal volt eddig a leghangosabb az összes autóm, úgyhogy csak abban használtam amelyik megzabálta.
-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Ez az a gm, amelyik szerint nem kell a váltóban olajat cserélni soha?
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Igen sok éve Mannolt használok, nekem is, sok másik embernek is bevált.
Valóban nem szerepelnek a GM hivatalos listáján, magyarázat van erre is.
De míg jobban beválik mint a drágábbak, addig inkább hiszek a tapasztalatoknak mint a marketingnek. -
Integrale
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Az egy elég jó motor, láncot szerintem kevered valamelyik BMW motorral. Sajnos cserélni kell amikor megszólal, és kész. Cégnél is van nálunk pár (céges, de magán autók) családban is. Utóbbiban 200e felett szólalt meg, lecserélték és jó. Cégesekben van 3-400e km, láncot kellett cserélni azokban is.
Olajat pedig 10e km vagy kevesebb megtétele utàn, a gyári 30-50e km-es intervallum vicc.Toyotánkon vékonyabb lánc van, mondjuk van is baja.
-
-
vzsryl
nagyúr
A Z16XEP-ek mindegyike erősen olajzabálásra hajlamos volt, és csak a XER sikerült jobban, vagy a XEP-nél is volt valami javítás, minek következtében javult a helyzet? Ha ez utóbbi is igaz, akkor milyen évjárattól?
-
zsoca29
tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne,hogy használt már valaki ilyen Op-Com diagnosztika cuccot?
Azzal lehet a astra h 1.6 2007 a rejtett menüben aktiválni funkciókat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- Dobozos Új Dell Xps 15 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 32GB, 2TB SSD, RTX 5070Ti
- Dell XPS 15 9500 - 15,6" hibás kijelző, i7 10750H, 8GB RAM, Nvidia GTX 1650 Ti 4GB VGA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
).

motor nem erőtlen kicsit? nem ereget még fehér gőzt a kipufogóból? esetleg nincs fagyállószaga a kipufugó gáznak?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)