Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Hát, ABS-el, fékkel nem jó viccelni...
-
Gaga_30
tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
ABS. Fék. Én tuti mihamarabb cseréltetném, nekem kb 50 e Ft volt a két első kerékcsapágy cseréje munkadíjjal együtt.
-
zolikaDB
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
ABS jeladó.
Bal első kerékcsapággyal van egyben.
Asszem
* basszus, úgy volt pedig, hogy most nem jövök egy darabig

-
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
2004-es 1,4 G Astráról kérdeznék.
Tegnap olyat csinált, hogy álltunk a lámpánál, és 0-10 közt lengett a kilométeróra
Sebességnél már rendben működött.
Valaki találkozott már ezzel a hibával? Esetleg ismert típushiba? Mi okozhatja? -
Ferrari fan
tag
válasz
body007
üzenetére
Kis update a Z16SE G astra caravanomról, [link]
trafó csere után is volt rángatás, bár kisebb mértékű, de nem szűnt meg sajnos
De meg lett a megoldás is, amire a szerelőm is a homlokához csapott, hogy jah tényleeeeg
Ugyanis az üzemanyag (benzin) volt a hibás, pont ebben az időszakban több kút is kifogyott, eléggé lecsökkent tartály szinttel árult hatósági árás terméket, emiatt nagy valószínűséggel valami szmötyi került betankolásra, ami nem lehetett sok, mert egy barátom tanácsára 100-ast tankoltam a kocsiba és néhány 10km után megszűnt a jelenség. Azóta kapott E10-t is és tökéletes.
Így most a régi trafót elrakom tarcsiba és bent marad az új.Tanulság: rángatás esetén olcsóbb, ha pár 10L-t tankol az ember próbából E5-ös 100-ast és csak utána kezd alkatrész csere berébe, ha továbbra is fennmarad a probléma
+helyzetjelentés a hűtőrendszerről a november 15. környékén megrendelt gyári vízcső a mai napig beszerzés alatt és nem tudni mikor érkezik meg, több helyen is kérdezte a szerelőm, másik utángyártottat is rendelt az se volt jó
Még jó hogy meg lehtett oldani a problémát és a gyári csőből ami bent van és kitágult, lehetett vágni, így nem maradtam kocsi nélkül, de ki tudja meddig bírja még
Azért egy gumicsőre ennyit várni, főleg, hogy 36ezerbe kerül....
-
M0ng00se
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
a 95 fokkal semmi gondom, hanem azzal volt inkább hogy belenyalt a piros csíkba a mutató
köszi a segítséget, rajta leszek a venti tesztelésén
én olyasmi infót kaptam hogy húzzam le a hőgombáról a csatit és azt "zárjam rövidre" akkor el kell indulnia, gondolom a hőgomba is ezt teszi egy bimetállal.
bár ha az ecu vezérli ki akkor nem biztos
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
M0ng00se
üzenetére
Mi a gondod a 95 fokos vízhőfokkal?
"...A termosztát 92° C – nál kezd nyitni, és kb: 107° C- nál nyit ki teljesen..."
"...mi "kapcsolja" a ventilátorokat?..."
Az ECU kapcsolja a ventilátorokat. Vannak vízhőfok érzékelők többek között a hűtőradiátorba beépítve. Tőlük tudja az ECU a hűtővíz hőmérsékletét. Amikor szükséges, kapcsolja a ventilátorokat.
A hűtőradiátorodba is megvan a helyük. (M22x1,5)
hűtőradiátor
A henger alakú a hűtőventi kapcsolásához küld adatokat az ECU-nak, a másik a klímaventi működtetéséhez.
Elsőre azt kellene megnézni, hogy a ventilátor működésképes e. -
Tikakukac
titán
válasz
malagutif122
üzenetére
Utóbbi van azt hiszem nekünk is. Nekem nincs vele bajom, így is vakít mint az atom és kapcsolgatni kell tényleg mész ködben is.
-
ncc1701
veterán
válasz
malagutif122
üzenetére
Szerintem ezek az extra fényes kék csodák parasztvakítás. Ami nekem bejött, az a led-re csere volt. Na, az tényleg jóval erősebb.
-
Bilux
veterán
Nem tudja valaki, hogy a műanyag szelepfedél csavarokat mekkora nyomatékkal kell lehúzni?
Köszönöm 14XER
-
iZol92
csendes újonc
Szia!
A titkos menüből nézed, vagy diagnosztikai eszközről? Nekem össze-vissza hülyeségeket ír a titkos menüben a kijelzőn, de diagnosztikán nézve tökéletes. Ráadásul az autónak sincs semmilyen baja.
Volt édesanyámnak is ilyen motoros H Astrája, ott is hülyeséget írt a titkos menü.
-
totyino77
tag
Hello kéne egy kis tanács, töltés problémával küszködök, opel astra h 1.6 benzin z16xer, generátor felújítás csapágy, csúszógyürű, feszszabályzó de így sem lett jó, alapjáraton hidegen tökéletes 14.5v tölt terhelve ez alatt aszt értem bekapcsolva a világítás, fűtés maxon, ablak fütés, és első hátsó ködlámpa bekapcsolva, na most ha megyek kB 10km vagy alapjáraton bemelegitem a kocsit akkor már terhelve 12.7v 13v ra esik a töltésem, volt már emiatt szerelőnél de nem jutottak semmire, illetve generátor hibára gyanakodtam, de a generátor felújitómester állítja hogy jó a generátor, vettem egy bontott generátort azt is felújitattam és ugyan az a hiba,kábelek elméletileg jók, valakinek van tapasztalata előre is köszi
-
Integrale
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Hogy és hol használod, hogy 9 liter a fogyasztása?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
luckyboi82
üzenetére
Ok. Km állást veszel? Aztán mivel kevesebbet futott valszeg kevesebb bajával is foglalkoztak. Minden nálad jön ki. Na meg a behozott autóknál sosem nyúlnak az órába.
-
ncc1701
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nyilván vannak vasárnapi, templomba járós, garázsban tartott, csak szép időben használt vasak, de én nem hiszek abban, h ezt én fogom ki. Így inkább azt mondom, h inkább vennék 250ekm-el egy olyan autót, amit főleg autópályán használtak, mint ugyanolyan időset, csak 50-100ekm-t futottat, amit gyakorlatilag csak városban, rövid távokon.
-
luckyboi82
tag
Autószerelő fogja megnezni, én a külső belső állapotot tudom értékelni. A kettő szummája fogja eldonteni mi legyen 2,5 milliós összegért cserébe. A többi meg történelem lesz onnantól.
-
ncc1701
veterán
válasz
luckyboi82
üzenetére
Van még, aki szerint a km óra által mutatott szám nem tájékoztató jellegű? Ennyire naív nem lehetsz.
-
mephi666
nagyúr
válasz
luckyboi82
üzenetére
0 tekerés vs "magyaros" tekerés?

-
-
M0ng00se
őstag
üdv mindenki
kis segítségre lenne szükségem
meglett a vas: opel omega b2 2002/12
2,6 V6hazafele jövet nem volt semmi különös jelenség, 1-2szer bekapcsolt a kipörgésgátló, próbálgattam mit bír a gép
aztán megálltunk egy drive-through-ban kaját rendelni és elkezdett felfele mászni a vízhőfok és bele is nyalt a maximumba, és kijött a piros visszajelző, le nem állítottam, reménykedtem hogy hamar végzek, aztán amint lehetett el is indultam haver tanácsára alacsony fordulaton kvázi minél gyorsabban.
a kis ijedtség után szerencsére elkezdett lefele kúszni a vízhőmérséklet, és beállt egy még mindig nem a legjobb 95 fok körüli értékre majd hazaértünk és kicsit "pihentettem"
gyújtáson hagytam egy kicsit de nem kezdtek el forogni a ventilátorok, viszont a víz bugyogását azt hallottam...
mi "kapcsolja" a ventilátorokat? kétlem hogy az összes venti döglött volna meg, inkább valami "vezérlőre" gondolnék, vagy biztosítékra, bár az utóbbit el is felejtettem megnézni... -
mohabá 007
aktív tag
válasz
mephi666
üzenetére
"....Az ECU csak azután törölheti az átmeneti hibát, ha az 40 felmelegítési ciklus alatt nem jelenik meg újra. Egy felmelegedési ciklus a gépjárműnek egy működési időtartama, amely elégséges ahhoz, hogy a legalább 22 fokra lehűlt motor hőmérséklete a motor elindítását követően 70 fokot érjen el..."
-
mohabá 007
aktív tag
-
Markizmark
addikt
válasz
luckyboi82
üzenetére
Én pl benzinpárti vagyok... A napi 60km még nem sok, benzinessel nem kell dpfre figyelni, melegíteni, hűteni, ha elfelejtek negyedikből feljebb váltani az se zavarja
, nyúlik mint a gumi, persze a nyomatéka nem dízeles, de szépen lép ha kell. Az 1.8 elég pörgős motor a dízelhez képest, de legalább nincs benne M32 váltó és DPF. 
Mondjuk az F17 váltónak is lehet nyűgje a benzineseken, de ritkábban. Mondjuk az 1.8ban ott az okoskerék meg az olajhűtő nyűg, viszont nincs egr. -
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
ja, nem is mondom hogy utángyártottat kell venni
...elég volt most bőven a jeladós sz*pó "gyári minőségű" f*stos valeoval 
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
luckyboi82
üzenetére
Jó lehet de itt mindenki csak drágán vesz zafirat?
1.690mFt-ért is van opc-s és még maradna is szervizelésre.
-
Markizmark
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Gyári is megvan 50 körül asszem, csergőnél mintha úgy láttam volna. Utángyárit nem szabad venni mert 100ból 99.5 mind szar, én is kifogtam egyet aztán 800km alatt eltűnt fél liter olaj és 1-1 előzés közben mögöttem köd lett, na meg 8.5-9 helyett 6.5 literre esett a fogyasztása a másfél tonnás 1.8-asnak. Ja meg terhelésnél be is csörgött amellett hogy kakaó is kevesebb volt benne, mint a megszokott.
-
mephi666
nagyúr
válasz
master90
üzenetére
mit mond a hibakód? (ahogy látom, műszer nélkül F-hez hasonlóan lehet villogtatni)
-
luckyboi82
tag
Erős a mezőny, egy másik is nagyon tetszene, szintén Zafira B, 111 Jahre, de az a 140-es benzines. Végül is mindkét motorral megfelelne a használatunk alapján. Napi 60 km hosszabb táv, plusz városon belül, illetve hosszabb utak nyaranta, telente.
-
master90
aktív tag
Gyújtás trafon csatlakozója van eltörve amit bele kel dugni a trafóban , 6 kábelből áll csatlakozó és az egyik oldala el van törve arra irtam csak 5 juk van .
Kicsit össze csaptam az írást elnézest
Memphi666: most már amikor be inditom hibakód és dadog
Drága egy ilyen gyújtás trafó, inkabb keresek valami jó opel
Szakít hátha tudja vagy találkozott mar ilyen hibával -
mephi666
nagyúr
válasz
master90
üzenetére
C14NZ-nél a gyújtáselosztón volt hajszálrepedés, ami miatt hidegen teljesen jól járt a motor, melegen viszont elkezdett kihagyni az egyik henger... raktak bele bontott alkatrészt, ami ugyanúgy rossz volt... a következő is... aztán a 3. jó lett és kb 6 évig nem jött vele újra elő ez a probléma

hozzáértő szaki annyiból jó, ha mér mindent hidegen-melegen: kompressziót, gyújtást, amit kell és te otthon nem tudsz házilag

-
válasz
master90
üzenetére
Kétségeim vannak hogy megértettem-e a leírtakat, de ha jól tippelek, törött a trafó csatija, a (gyertya?)kábelek olyan öregek hogy már mállik a szigetelésük, így simán át is húzhatnak ha a szakadás, elöregedés nem lenne elég, ezek alapján nem gondolnám hogy nem ezek egyben okozzák a hibát.
Ami viszont végképp nem tiszta és nem tudom hova tenni, az a 6 meg 5 lyuk
-
master90
aktív tag
Sziasztok !
BÚÉKVan egy 99" 1,6 vektra B a probléma az lenne hogy mint ha 3 henger menne csak.
Gyertya lett cserélve az egy ideig jó volt gyújtás trafó egybe van a csati ami benne van valaki eltörte
6 luk helyet csak 5 van az az 1 szabadon van kb látszik a szál eddig nem volt minden napos jelenség
most már nagyon rossz teljesítmény kb 50% , nagyon rossz lehet a kábel borítása foszlik valaki már csinálta , valami kábel szakadásra gyanakszom , járómotornál néha sikerült a problémát orvosolni ideglenesen kábelek igazgatásában .
Most már azon vagyok hogy viszem valaki szakihoz hogy csináljon vele valamit mert közlekedni nagyon nehézkes -
-
Sanki
addikt
Z14XEP-hez hány liter DOT4 fékolajat érdemes venni?
1,5 liter elég lehet?
Márkából mit érdemes? -
Bilux
veterán
gyári cikkszámot esetleg valaki tudna adni?
-
-
Bilux
veterán
leteszteltem biztosan szelepfedélben lévő szelep rossz.
Lehet kapni hozzá külön javítót vagy csak szelepfedéllel együtt cserélhető? -
-
Bilux
veterán
Opel Corsa D 1.4 Benzin 2011 14XER motorkódú motornál mennyire üzemszerű hogy a nívót kihúzva dadog illetve az olajbetöltőt letekerve is kis vákuum van?
-
user2
tag
Szia, bocs a belevau miatt. A villáskulcs a motor indulása előtt akkor alszik ki, ha nincs tárolt hibakód. Ha gyújtáson folyamatosan világít, van kódod. Ebben az esetben indítás után elalszik. Az én tapasztalatom szerint nem felejti el a hibakódot, csak ha törlöd. (A16XER)
-
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
aha, a villáskulcsosra gondolok (ami B Zafinál a checkengine), hogy elfelejti-e magától mondjuk 200km, vagy 20 indítás után a hibakódot, amennyiben abszolút nem jött vissza menet közben

-
mephi666
nagyúr
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
BÚÉK!
Úgy illik, ha már itt lógtam majd egy évtizedet, hogy elköszönjek. (nem hiszem, hogy végleg, de egy darabig nem leszek rendszeres látogatója a topiknak)
Tavaly nyáron egy bolgár kamion hátulról megtolt, a kocsit pedig totálkárra vette fel a biztosító.
Én már többet nem akartam költeni rá, így véget ért a közös karrier.
Az utód egy 90 lovas 1.2 birodalmi lépegető Honda Jazz GE lett. Egyelőre ismerkedünk (vagyis, majd 10e km óta), tkp ez a kis bódé ezzel a motorral egészségesen tud haladni, nem taposom, és emiatt normálisan is eszik, és elég jól pakolható.
Maradt egy pár első ülésem, nem szakadt, nem büdös, nem gyűrött, csak a vezető oldali csálén áll, valszeg javítható. Ez a kocsi sajátja volt, 2004 G Astra, alap ülések, a szürke kockás szövet verzió. Akinek kell, írjon rám privátot, megbeszéljük.
Köszönöm a sok segítséget, tanácsot, együttérzést
Jó Opelezést nektek!
-
mephi666
nagyúr
válasz
FoLey-v
üzenetére
van opcom... amit még egyelőre nem használtam és lusta vagyok emiatt beizzítani, ha elfelejtené pár napon belül
...és igazából semmit nem befolyásol működésben, hogy világít indításnál kicsit#104637: ahhoz is lusta vagyok
meg akkor az időt is be kell újra állítaniui: max amiatt tervezek majd opcom-mal bohóckodni, hogy sikerül-e 1-2 funkciót bekapcsolni benne (pl fogyasztásmérést... ami ferdít nagyokat, de jól néz ki
) -
mephi666
nagyúr
csekendzsinmentes boldog új évet mindenkinek
...Zafi tartja magát: még mindig nincs lámpa... hány indítás/km kell neki, hogy elfelejtse a tárolt hibakódot? (mármint, hogy gyújtást ráadva se világítson már a b*zilámpa?) -
-
mephi666
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
péntek délután feladták a jeladót, ma megérkezett... 2-3 vodka meg 3-4 sör után beszereltem, indítás után nincs hibalámpa, hallgattam járó motornál pár zenét és nem jött addig
holnap megyünk nagyobb útra, akkor lesz meg igazán a próbája (...az már jó jel, hogy nem dobott helyből lámpát, mint az új valeoval) -
Gaga_30
tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
https://totalcar.hu/magazin/technika/2014/10/12/rossz_motorok_neveddmeg_tipushiba/amp
Fiat, de nekem nincs vele tapasztalatom. Volt kolléga Punto Evo-jában volt ez a motor, ő imádta.
-
ricsi8800gt
addikt
Halika, 2005,1 3 CDti 2008as gtc,kérdés ez a motor ami benne van mennyire bevált?jó rossz vélemény
-
mephi666
nagyúr
válasz
adorjant
üzenetére
jártam az oldalukon, de nem találtam alkatrészt a keresővel, e-mailt sem, csak ezt az írást a gyik-ban:
"Megnézheted, van-e raktáron, amit keresel, ha ITT kiválasztod az autódat, majd a keresett alkatrész nevét. Webáruházunk automata, ennél többet nem tudnánk mondani telefonon sem (ügyfélszolgálatos munkatársaink egy irodaházban ülnek számítógépek előtt, NINCS a közelükben alkatrész ill. raktár)."
...ettől függetlenül lehet, hogy jók, de ugrottam a következő oldalra

-
n0rbert0
senior tag
Sziasztok,
Opel Astra J A20DTH motorkóddal. Az a hibajelenség, hogy hideg motorral, ha adok egy nagyobb gázfröccsöt, kicsit jobban pörgetem, akkor kb. 3000RPM-nél átkapcsol vészüzemmódba és leszabályozza a motorteljesítményt. Ha leállítom az autót és vissza indítom, akkor újra minden ok. Üzemmeleg motornál ezt nem csinálja.
Hibakódot kiolvastuk, de sajnos nem írtam le és így elfelejtettem, de a turbóval volt kapcsolatos.
A szerelőm szerint a turbógeometriát szabályzó vákuum szelep van letapadva vagy az nem működik jól, de szerintem meg nem, mert akkor üzemmeleg motornál is jelentkezne a probléma. Lehet hogy egy turbó takarítás megoldaná? Merre indulnátok el? -
-
mephi666
nagyúr
közben előreléptem a jeladó-sztoriban: helyi bontókat végighívtam, sehol nincs gyári bontott... elkapott a gépszíj, reggel kb 30 bontónak írtam sümegtől-nyíregyházáig, ami webshopot üzemeltet... írtak eddig kb 10 helyről: 5-15ezer ársávban mozognak, egyik helyről megrendeltem... 8ezer postával
ha ennyivel megoldódik a probléma, örömömben nagyon berúgok 2 ünnep közt -
ricsi8800gt
addikt
Na,termosztát csere pipa,ezen videó alapján csináltam,most szépen mutatja a vízhő fokot a dühős. [link] 1.4-es corsa b
-
-
Sanki
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Első rosszul volt ragasztva (itt volt másik eset is fixen arról tudok - 896 km után jött elő), másodikra nem mondtak semmit, de egyértelmű volt a hiba, ahogy mozgattam a vákuumszelepnél úgy változott a hang, plusz, ha lehúztam a csatit megszűnt a hang. A második 204 km után jelentkezett.
Ugye most van benne a harmadik (ez már úgy érkezett, hogy az EGR cső hajlott volt, nekem kellett visszahajtogatnom a helyére...). Ez a harmadik 1409 km-t bírt.
Már szabin vannak, majd januárba tudom őket keresni... -
válasz
body007
üzenetére
Elkezdtem túrni az irodalmat, nem olyan egyszerű ez mint gondoltam. A kapcsoló a multitimer-nek (MUT) szól, h szeretném felkapcsolni a ködvágót. A MUT behúz egy relét az meg kapcsolja a pilácsot. Szal lehet az a MUT baszás van megmakkanva
Este kiszedem / visszateszem hátha csak vmi kontakt kínja van. Ha mégse akkor kiszedem a donorból és megpróbálom azzal
-
mephi666
nagyúr
válasz
Sanki
üzenetére
nekem 10k volt a vadonatúj "gyári minőség" valeo, amivel folyamatos hibakód van (régit visszaszerelve megvan a megszokott random)
bolt úgy venné vissza, ha vinnék papírt szerelőtől a beszerelésről, valamint screenshotot a hibakódról... ez a művelet nem ér annyit, mint amibe az alkatrész van (holott a beszerelés kb 5 perc, 1 csatlakozó bedugása és a hibakód kiolvasása se sokkal több és kb akárki meg tudná csinálni) ...úgy vagyok vele, hogy ennyibe került 99%ra behatárolni a tényleges hibaforrást -
mephi666
nagyúr
válasz
Sanki
üzenetére
ez már szívatósor... nálam ugyanilyen móka megy a vezérműtengely jeladóval
gyárit sehol nem találni (ahol nincs készleten, ott ilyen 60-70ezres árcédula volt rá legutóbb) ...az elvileg gyári minőségű meg ócska... szerelőm lengyeleknél talált jóáron gyárit, rendelt, megjött... aztán kép és cikkszám alapján rendelve nem belevalót küldtek a testvérek
hajtom a bontókat és addig megyek, amíg nem találok egy olyat, amivel elmúlik a hibakód... vérszemet kaptam eléggé -
Ja, h a világításkapcsoló része nem kapcsol oda (nem zárja azt a részt) ahova kéne és ezért nem megy? Ehhez tudnom kellene, h egy jól működő melyik állásban hova kapcsol. Nekem így kapcsol most:
A fehérrel jelölt lábhoz mértem. A piros karika jelöli, h melyik lábakat zárja a kapcsoló.
Egyébként a kapcsoló kizárása miatt akarnám közvetlen a csatlakozót (ahova megy ez a kapcsoló) összekötni a relé megfelelő lábával
-
-
válasz
body007
üzenetére
Ha igaz amire gondolok, a lámpakapcsoló engedi hogy bekapcsold a ködlámpákat, szerintem a lámpát felkapcsolva kap csak áramot a ködlámpa is.
Ezek alapján meg lehet hogy a lámpakapcsoló makkant meg, az az F-ben is sűrűn cserés lett.
De nem fix, nincs egy másik kapcsolód a polcon? Akár lecserélt is aminél más kör ment tönkre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 17 512GB Black Karcmentes állapot 100% akku (12 ciklus)
- GAMER PC! i5-11400F / RTX 4060 TI / B560M-K / 16GB DDR4 / SSD 512GB BeszámítOK !
- Lenovo IdeaPad 5 Pro - 14" 2.8K 90Hz - i5-1135G7 - 8GB - 512GB SSD - Win11
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pulse RX 6800 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Hp, Dell, Lenovo gyári 65W USB-C / Type-C töltők, tápegységek
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ha ennyivel megoldódik a probléma, örömömben nagyon berúgok 2 ünnep közt