Hirdetés
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Tamagocsi123
üzenetére
Nézd meg fizikailag. Tényleg. Jobban jársz.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Tamagocsi123
üzenetére
B14XER-t az F17-hez írja.
-
Tamagocsi123
tag
Köszönöm

Itt azt irja hogy F13-F17 -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Tamagocsi123
üzenetére
Ide beírod az alvázszámot és megtudsz mindent róla.
-
Tamagocsi123
tag
Én alá fekhetek de attol nem leszek elörébb mert nem értek hozzá. Azt mondták hogy f17 váltó az igazi kérdés az hogy van e rajta szintjelzö csavar? 2011év Opel Meriva B 14xer motorkod sima szivó
-
Sanki
addikt
válasz
Tamagocsi123
üzenetére
A sajátodon szeretnéd kideríteni?
Ha igen, akkor a legegyszerűbb, hogy aláfekszel és megnézed.
-
Tamagocsi123
tag
Sziasztok. Létezik valami program ami megmondja hogy pontosan milyen váltóval szerelt az autó? Köszönöm
-
user2
tag
Sziasztok! A16XER, gyertyacsere lenne. Segítséget kérnék, mi lenne megfelelő, mi vált be? Netes boltok többféle lehetőséget is hoznak, de úgy rémlik korábbról, 0,9mm hézag a megfelelő. Tudnátok segíteni?
Blog: Ja igen. Volt itt visszább egy hozzászólásom (ki is moderálták
), hogy eladó lenne a járgány. Nos, marad. Volt komoly vevőjelölt, de nem tudtam elengedni az autót.
Szerencsére a srác nagyon megértő volt.... -
mephi666
nagyúr
válasz
Bilux
üzenetére
itt kecskeméten is őket preferálom, mert nagyon korrektek
sőt amikor ünnepek előtt hajtottam azt a rühes vezérműtengely jeladót, akkor írtam nekik emailt, hogy "járható-e az az út, hogy berendelek tőlük 3-4 ilyen 20-30ezres darabot különböző jobb márkákból és próbálgatom, majd amelyikkel nincs hibakód, megtartom... többit visszaküldöm... netes vásárlásnál 14 napos elállás vonatkozik-e erre?" ...hívtak pár órán belül és segítőkészen elmondták, hogy alkatrésznél nem ilyen egyszerű a helyzet: nem lehet próbálgatni és visszaküldözgetni... garancia is úgy vonatkozik ezekre, hogy beépítésről kell egy papír szerelőtől, majd hibakódot kiolvasni, erről screenshot, forgalmiról másolat, hogy alvázszám alapján elvileg megfelelő a beépített alkatrész, stb... -
Bilux
veterán
Köszönöm, rosszul fogalmaztam országos helyi bárdi unix stb. üzletre gondoltam. Online nem akartam rendelni. Cromax is elment Győrből sajnos...
-
Tikakukac
titán
-
Bilux
veterán
Sziasztok 0280142486 ez egy tank szellőztető szelep szakálmetálnál kapható? Sajnos nem tudok rákeresni a webshopon. Köszönöm
Vagy honnan érdemes megrendelni nem teli áron
-
LustaDikkk
csendes tag
Sziasztok!
Corsa C vásárlás előtt állok, városi szaladgálásra kéne úgyhogy elég az 1.2-es motor.
Viszont azt nem tudom eldönteni, hogy Z12XE vagy Z12XEP motoros legyen.
Műszakilag már sokat olvastam róluk, de érdekelne, hogy tartósságra melyik lehet a jobb.
Melyik a megbízhatóbb motor? -
manoarc
senior tag
válasz
thomasvold
üzenetére
16XER nèl nálunk is cicergett/zakatolt valami ami vezèrlèscsere után rögtön megszűnt
-
thomasvold
őstag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Szia!
Sajnos nem, mert sokat hallgattam alapjáraton, mikor megvettem és akkor még csak a szabályos motorhangja volt, szépen járt hidegen és bemelegedés után is. Az utóbbi időben pedig van ez a kicsit varrógép hangja melegen és csak a motor jobb oldalán lehet hallani.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
thomasvold
üzenetére
Szia!
Véletlenül nem a tankszellőztető szelepet hallod? A14NET-nél ott van közvetlenül a motor fölött és ugyan ilyen varrógép hangja van melegen ha alapjáraton megy. A14XER-nél is gondolom ott kell lennie.
-
Sanki
addikt
Astra G kulcs elektronikához lehet rendelni külön elemtartót?
-
ncc1701
veterán
válasz
thomasvold
üzenetére
Adalékot hanyagold, inkább javíttasd meg.
-
thomasvold
őstag
válasz
Bilux
üzenetére
Nem kell olajat cserélni, 4 hónapja volt cserélve: Motul 8100 X-Clean EFE 5W-30
-
Bilux
veterán
válasz
thomasvold
üzenetére
Milyen olaj van benne? Lehet olajat kéne cserélni adalékot felejtsd el
-
Integrale
veterán
válasz
thomasvold
üzenetére
Akkor az olajnyomás gond inkább.
-
M0ng00se
őstag
válasz
thomasvold
üzenetére
hidrotőke?
-
juvegamer
tag
Sziasztok!
Autót keresek és a következő két típus érdekelne:
Az első egy Opel Meriva B lenne 1.4 vagy 1.4 turbo.
A másik egy Opel Insignia 1.8 benzin.
Mennyire megbízhatóak? Az 1.4-en mennyire drága a lánccsere?
Szóval akinek van tapasztalata annak a véleményét szívesen meghallgatom.
Előre is kösz. -
Gaga_30
tag
válasz
thomasvold
üzenetére
Nekem fogalmam sincs, de lehet segít ha hangfelvételt linkelsz hozzá, hátha valaki felsimeri mi okozza.
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Opel Corsa D 2011 - A14XER.
Már 3 hónapja hallok valamilyen kerregést, kerepelést a motor felől. Nagyon halkan indult, mára egyre hangosabb. Hidegen nem, csak pár km. után jön elő és főleg gázadásra. Ekkor már az utastérben is hallom. Melegen pedig a motortérben is hallatszik alapjáraton is, ha felnyitom a motorháztetőt.
Hibakód nincs, semmilyen hiba nincs, megy rendesen. Ez mi lehet?
-
Gubbba
tag
Ha a motor üzemmeleg és mondjuk megállok, vagy dugóba kerülök, akkor pár perc és indul a mutató felfelé. Ahogy kitisztul az út és tempósabban tudok haladni, szépen tartja a hőfokot anélkül, hogy a ventilátor beindulna. Most a téli időszakban kevésbé jön ez elő, mert megy a fűtés és nem is nagyon volt olyan szitu, hogy sokat kellett volna araszolgatni.
-
-
-
törölt tag
válasz
Black_Raven
üzenetére
Nem zár a termosztát, ezért tud beesni üzemi hőfok alá a hőmérséklet.
-
törölt tag
válasz
Black_Raven
üzenetére
Menet közben sem mehetne le bizonyos hőmérséklet alá. Csökkenhet ahhoz képest, mintha csak állnál egy helyben, mivel a menetszél is hűt, viszont egy bizonyos szint alá nem süllyedhetne.
-
törölt tag
válasz
Black_Raven
üzenetére
Nekem is. Leállított motor mellett. Járó motornál viszont ilyennek nem szabadna megtörténnie, ha igen, akkor nem jó a termosztát.
-
Gubbba
tag
Köszi a válaszokat. Lehet akkor tényleg én vagyok a hülye, de lassan 16 éve megvan és sosem tűnt fel, hogy ezt csinálja. Mondjuk az is igaz, hogy olyan sem nagyon volt, hogy ne szólna valami zene menet közben és mostanában voltak gondok a hűtéssel, csöpögött a hűtővíz (vízpumpa csere, eldurrant egy cső is, elfolyt az összes hűtővíz, épphogy hazahozott, hűtő csere), lehet azóta vagyok erre ennyire ráfeszülve és fülelek többet, nézem a hőfokot. Akkor egyelőre lenyugszom.

-
törölt tag
válasz
Gubbba
üzenetére
Így a jó, kb ennyi lehet a normál üzemi hőmérséklet. Az lenne a baj, ha nem érné el ezt a hőmérsékletet, mert akkor mindig hidegen járna a motor (pl. ha a termosztát nem zárna rendesen, akkor már az elejétől fogva nyitva lenne a nagy vízkör, és csak nehezen melegedne föl a motor a megfelelő hőmérsékletre).
-
-
Gubbba
tag
Sziasztok!
Egy ideje az alábbi problémával küzdök a G Astrammal, hátha valaki tud útmutatást nyújtani a megoldás felé. A jelenség a következő: ha nem kap természetes hűtést az autó (menetszelet), akkor egy idő után szép lassan elkezd felfelé kúszni a hűtővíz hőmérséklete, és amikor eléri a nagyjából 90 fokot, akkor bekapcsol a ventilátor és néhány másodperc alatt visszahűti 90 fok alá, majd ez ismétlődik újra meg újra. Ez leginkább álló helyzetben, járó motorral jön elő, pl dugóban araszolgatás. A külső hőmérsékletnek sem kell túl magasnak lennie, hogy előjöjjön, akár 10 fok körül is tapasztaltam már. Amivel még el lehet kerülni ha bekapcsolom a fűtést (gondolom ilyenkor a motortérből a meleg levegő könnyebben kijut) az segít, ilyenkor nem melegszik annyira (de nyilván ez nyáron nem a legkellemesebb megoldás). Valami tipp, hogy ez minek a hibájára utal?
-
bul07
nagyúr
Opel Insigia 1.8 vizpumpa csere és generátor csapágyazás (videó)
A18XER motor -
mephi666
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
...most cseréli kb 4edjére? szerintem már bekötött szemmel is megy neki

...nekem egyszerűbb dolgom volt a vezérműtengely jeladóval: ott kb az volt a lényeg, hogy jól álljon meg a szíjtárcsa és lukon legyen az egyetlen csavar feje, ami fogja a jeladót
(lekopogom: dec27 óta hibakód nélkül megy a gyári bontott) ...kis kézügyesség nem ártott amúgy a cseréhez, de nem volt vészes (F-nél a tolatólámpa kapcsolóját cserélni nagyobb sz*pás volt) -
-
Sanki
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nincs ötletem, szerintem az ár miatt meg esetleg a leírás miatt.
Én a következő cserékhez az alábbiakat néztem ki.
Fékfolyadék: 1,5l TRW PFB401 fékfolyadék, fékolaj DOT4
Szervó olaj: 1l Febi Bilstein 06161 Zentralhydrauliköl, hidraulika olaj CHF11S (G004000M2)
Váltóolaj: 2l 1940182 (93165290) Opel (General Motors, GM) eredeti hajtóműolaj, 75W-80
Tömítés váltó: TOPRAN 200 512 tömítés, differenciál
(Más elvileg ezekhez nem kell, ha kihagytam valamit szóljatok plíz.
) -
Integrale
veterán
Engem sajnos kicsinálnak az ilyenek.
2000 alatt és 2000-nél még nincs semmi, 2300 után indul, egészen 2900-ig jelen van, a csúcs az 2500-2600 körül van, tehát a tartomány közepén.
3000 felett hibátlan.
Már átnéztem minden vackot, nem gondolnám, hogy hőterelők és egyebek rezegnek, de azokat is átmozgattam.
Már cseréltem rezonátort is (ami erre az autóra nem egyszerű, mert egy korcs), mivel azt is említi ez a gyári szerviz bigyó.
Vezérlés, kerekekkel, szolenoidokkal mindennel új (májusban cseréltem).
A meglepő az, hogy ha fent van a fém haspáncél, akkor jelentősen enyhébb a rezonancia. -
Integrale
veterán
válasz
Hachiko95
üzenetére
Az a fura, hogy próbaképpen kiakasztottam a működtető kart, és nem volt semmi változás a teljesítményben, az ECU viszont kivezérli a mágnesszelepet.
Fiat leírásban 1500-4200 közöttet találtam.
Most szerzek egy bontottat, aztán megnézem azzal. Gyanús, hogy olyasmi lehet, amit kérdezel a végén, és olyankor jön egy rezonancia.
Sanki: Valamilyen Opeles oldalon találtam, volt ott még pár száz ilyen. -
Hachiko95
aktív tag
válasz
Integrale
üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy 4500-nél vált a rövidre felfelé, akkor erősebb hangja lesz és jobb reakciója és lefelé 4000-nél vált vissza. Mert lefelé még mondjuk 4100-nál a gázra lépve megvan ugyanaz a reakció és hang, mint alulról indulva csak 4500 felett.
Viszont azt nem tudom van-e és egyáltalán lehetséges-e egybe nyitás, amikor a hosszú és a rövid úton is egyszerre áramlik a levegő. -
Integrale
veterán
Az okoskerekek folyamatosan váltanak ((DCVCP) Double Continuous Variable Cam Phasing), nem ON/OFF állásban vannak, mint egy régebbi VTEC vagy TwinSpark motornál.
A szívócső pedig változó "hosszúságú" alacsony fordulatra van egy hosszabb ág, magasabbra pedig egy rövid. Csak nem tudom, hogy ez mikor vált egyikből a másikba. -
Integrale
veterán
-
vzsryl
nagyúr
válasz
cappa72
üzenetére
Lehúztam a duda vezetékét. Kitapogattam a pöcköt, ami befogta oda. Amúgy tiszta víz volt a csatlakozás környéke, szóval esélyes, hogy ez okozta a hibát. Először riasztó problémára gondoltam, de úgy tűnik, hogy nem az volt. Ebből szaki lesz majd, és addig nincs duda (nem is szoktam használni).
Szerencsére volt itthon kartonpapír, amire rá tudtam feküdni a dzsuvában odakint. Sajnos a garázs még nem áll készen autófogadásra, meg amúgy sem az Astra-nak van fenntartva a hely. -
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Gyors segítség kellene.
G Astra 1.4, folyamatosan dudálgat. Le van állítva, be van zárva. -
bul07
nagyúr
Öregem Meriva A kocsija vicceskedik
Reggel pl nem kapott feszültséget a digit klíma(se a kijelzője nem ment és nem is csinált semmit) így lehúzott ablakkal kellet menni hogy legalább a pára lejöjjön
Majd kiszálltunk felfújni a gumikat és helyre jött.Átláttunk a Lidl parkolójába
Olyan 40perc múlva indítás
Se a középső kijelző nem ment se a digit klíma kijelzője, de a ventilátor működött és szabályozni is lehetett csak a kis kijelzője nem ment, sőt szerintem a műszerfal világítás se ment de ez nem biztos .
És lám ha lekapcsoltam a lámpát akkor visszajött a feszültség és életre keltek a kijelzők. Párszor fel le kapcsoltam a lámpát, kulcs ki be párszor nem javult meg.Így átmentünk a Pennybe, ott bementem 20percre kijőve indítom és mintha semmi nem történt volna
Aztán 20Km később meglátunk egy munkatársnál ahogy állok gondoltam megfordulok míg beszélgetnek hát tekerem a kormányt egyszer csak Trabantra váltott, elment a szervó és ESP lámpa jelent meg.
Leállítottam újraindítottam és megjavult, öreg szerint ez már máskor is megtörténtÉrzem hogy ezzel még lesz gond
Érintkezési hibára gondolok, mert sokat megy az öreg a földúton(horgászni) lehet valami szétrázódott
Vagy beázás -
Ferrari fan
tag
válasz
body007
üzenetére
Így van, mert ugyanaz, ahogy be is fotóztad, megfelel a gyári előírásnak.
A linkelt és általam használt ATF terméklapján ez van még:
"Csúcsminőségű szintetikus hajtóműolaj személygépkocsik, kishaszonjárművek és teherautók automata sebességváltóihoz és kormányszervó-rendszereihez, ahol a gyártó DEXRON-III G szintű olaj használatát írja elő." -
válasz
Ferrari fan
üzenetére
Én nem látom a videóban, h pontosan melyik típus (már ha van több típusa).
Esetleg ez?
PARNALUB ATF PLUS DIII 1L
GM DEXRON-III G and F,
Hát ha az astrába jó akkor nekem is jó lesz
szerk.: De pl. ez a mannol "még többet" tud:
MANNOL ATF DEXRON III AUTOMATIC PLUS 1L
GM DEXTRON III H/G/F
-
M0ng00se
őstag
Sziasztok urak!
2.6 V6 (Y26SE) omegába nézegetek motorolajat, de minnél tovább keresgetem annál inkább összezavarodom...
Az angolok 10W40-et mondanak, azon kívül olvastam 5W40-et, a szervízkönyv alapján 5W30-cat kapott legtöbbször...
Kezelési könyv szerint ezek. Gondolom ezekkel annyira nem tudok mellé lőni. -
T0mBd1gg3R
veterán
Köszi a tippeket!
Nem az én kocsim, a fiamé. Majd mondom neki.
-
Sanki
addikt
Z14XEP szervóolajnak ki mit használ? Pár videóba dextron III automataváltó olajat töltöttek, de ahogy látom van rendes szervó hidraulika olaj is.. (Gyári GM-et is láttam, de az 2x ennyibe van).
Én a febi hidraulika olajat tenném bele.Korábbi fékfolyadékos téma: TRW-t néztem ki.
-
Bilux
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ha szeretsz veszélyesen élni akkor igen.
Egyébként így nincs se Abs se menetstabilizáló.
Ilyen csúszós utakon ez most nem túl szerencsés
-
Tikakukac
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Lehet. Mindennel lehet. Kérdés ha gond van akkor a saját életed és másé hogyan árazódik be. Plusz ugye az anyagi rész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kihagyja a következő GPU-generációt az Intel?
- Autós topik
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Konteó topic
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 64GB Black Használt, megkímélt állapot 88% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), hogy eladó lenne a járgány. Nos, marad. Volt komoly vevőjelölt, de nem tudtam elengedni az autót.
Szerencsére a srác nagyon megértő volt....
sőt amikor ünnepek előtt hajtottam azt a rühes vezérműtengely jeladót, akkor írtam nekik emailt, hogy "járható-e az az út, hogy berendelek tőlük 3-4 ilyen 20-30ezres darabot különböző jobb márkákból és próbálgatom, majd amelyikkel nincs hibakód, megtartom... többit visszaküldöm... netes vásárlásnál 14 napos elállás vonatkozik-e erre?" ...hívtak pár órán belül és segítőkészen elmondták, hogy alkatrésznél nem ilyen egyszerű a helyzet: nem lehet próbálgatni és visszaküldözgetni... garancia is úgy vonatkozik ezekre, hogy beépítésről kell egy papír szerelőtől, majd hibakódot kiolvasni, erről screenshot, forgalmiról másolat, hogy alvázszám alapján elvileg megfelelő a beépített alkatrész, stb...