Hirdetés
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Hogyan néz ki a vegyes üzem? Mert ez ilyen szenzációs szintű fogyasztás.
-
user2
tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Kombi J? 7 literrel?
-
M0ng00se
őstag
válasz
M0ng00se
üzenetére
Megtaláltam a betegségét: a képen látható saru mozgott, nem volt rendesen lehúzva, plusz nyilván az sem segített rajta, hogy full rozsda az egész.
Jelenleg csak ráhúztam, hogy tartson erősen, de hamarosan meg fogom tisztítani azt az érintkező szemet, vagy ha célszerűbb kap újat. (bár nem értem miért rozsdás, szerinem nem oxidáló anyagnak kéne lennie az akku körül...)A hibafeltárás teljesen véletlenszerűen alakult: amikor már meleg volt a víz, és mozgattam a relétáblát akkor bekapcsolt a ventilátor. Először azt hittem, hogy a reléknél vagy valamelyik biztosítéknál van kontakt hiba. Aztán később, de már sötétben láttam egy szikrát a relétábla alól. A relétáblát arrébb raktam, és akkor láttam hogy lifeg a saru, szórja a szikrát ha odaérintem a pólushoz.
És a vas
-
t1
veterán
válasz
rumos XIII
üzenetére
Anno nekem is lejjebb volt a segge 2-3cm-el biztosan és picit terpesztett is, gátló csere után lett ilyen mint most.
-
rumos XIII
aktív tag
Na ez! Ez a célom, hogy ekkora legyen a magasság.
Közben találtam egyparkoló autót, aminél gyorsan lőttem 1-1 képet a hátsó rugókról, szemmel láthatóan más.
-
t1
veterán
válasz
rumos XIII
üzenetére
-
user2
tag
Gyertya témában köszönöm a linkeket. Regisztráltam (végre!) a 7zap-ra, hasznos lesz. Kiválogattam, ezek tűnnek szóbajöhetőnek (biztosan van sok más is) a 7zap és az AutoDoc alapján:
https://www.autodoc.hu/beru/990410
https://www.autodoc.hu/champion/7554003
https://www.autodoc.hu/ngk/12775576
https://www.autodoc.hu/champion/7552581
https://www.autodoc.hu/bosch/1148054Az utolsó három is jó elvileg, de mindegyike "sántít" valami (gyártási évig/pontatlan motorkód/elektródatávolság) miatt, az első kettő közül lesz valamelyik. Asszem...
-
user2
tag
válasz
cappa72
üzenetére
A leírt felhasználásra nem vennék J Astrát. Ahogyan a többiek is írták, nehéz, egyik motorral sem fog keveset fogyasztani. Tesómnak van A16XER J, 8 liter alatt nem igazán áll meg, csak ha a nyugisabb, hosszabb utakkal le tudja húzni az átlagot. "Cserébe" nem megy. (Nekem H van, A16XER, majdnem új kora óta. Lekopogom, gondmentes eddig és a H-ban teljesen élhető.) Fenntartani (motorikusan) nem egy ökör ára, persze lehetnek gondok. Nagy előnye, hogy kb az összes lehetséges hiba ismert.

-
MaddeNNNN
addikt
-
válasz
cappa72
üzenetére
Nem tudom mennyivel enne kevesebbet egy 1.4-es, nekem A16XER van, sajnos eszik is, de ilyenkor is 8 - 8,2 a max.
Annyira nehéz és annyira lomha motorok hogy nem vagyok biztos hogy az 1.4 az kevéssel beéri ebben.
Nekem 6 éves kora óta megvan, most 13, tehát ráadásul eső széria, eddig ami cserés volt és nem fék - lengéscsillapító - vezérlés - hasonlók, az a trafósor, meg a hűtés egy vékony csöve.
Ezek alapján azt mondanám, nem az a lényeg hogy milyet veszel hanem hogy milyet találsz jó állapotban.
Ha olvasod a topicot, sokaknak ezer gondja van ha sajnos belenyúl, teljesen függetlenül attól hogy milyen típus meg motor. -
csoszogi
tag
válasz
cappa72
üzenetére
Nekem A16XER van, sima szívó benzines, első generációs 2010-es. Ha visszaolvasol, rákeresve a nevemre, van/volt vele gond. Benzines városi használat van (1-2 személy) főképp és így 8.3l a komputer szerinti átlagfogyasztás. Nehéz nagy autó. Legalábbis kívülről. Belül már nem olyan nagy. A gyerkőcök megnőttek (2), 180-190 cm magasak, emberes testalkat, és ez így szűkös négyünknek, főleg télen. Én 178 cm vagyok de a fejem súrolja a kárpitot. Csomagtér kb. 10l-el nagyobb mint az F-é volt. A kerekek nem is férnek simán a csomagtartóba, mikor cserére viszem, le kell hajtani a hátsó üléseket.
Motorról:ugyanaz mint a H Astra, csak kicsit húztak rajta, hogy euro 6-os legyen, így szerintem rosszabb/érzékenyebb lett. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
Attól függ mire kell és milyen J Astra.
Ha csak városi "kis" autónak egy sima 5 ajtós akkor elég a sima 1.4-es.
Ha már ki akarsz merészekdni a városon kívülre is, ne adj isten messzebbre menni a családdal egy Sport Tourerben akkor viszont 1.6 mert az 1.4 nagyon kevés országútra.
Ha főként hosszabb távokra akarjátok használni akkor viszont dízel egyértelműen. -
Ha esetleg választanom kellene (Astra J esetén), hogy a14xer vagy a16xer, akkor melyik az, amely könnyebben/olcsóbban fenntartható?
x16szr után nagy kérdés ez.(vásárlás előtt állunk, és hát jó lenne felkészülni... a hahun jelzett teljesítményadatokból ezek a motorkódok esélyesek)
-
-
válasz
rumos XIII
üzenetére
A fentebb linkelt német nyelvű oldal képei alapján a bal teteje nem úgy tűnik mintha törött lenne?
Hiányolom a 'kis karikát' nálad, mintha a nagy körön feküdne fent a tied. -
válasz
mephi666
üzenetére
Persze, nem is kérdés hogy az övé az valami extra változat

Ezért is mondtam hogy fotózzon ugyanolyat egy másikon a hátsó rúgókról, mert az valóban ferde is, nekem vékonyaknak is tűnnek, hátha elárul az is valamit.
Bár ilyen alapon neten is lehet C hátsó rúgóról kép.Na itt is egy hasonlónak tűnő eset, fotókkal.
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
rumos XIII
üzenetére
valamiért úgy rémlett, hogy B Corsa... mi az F-et használtuk 175/65R14-el és nálunk is volt bőven hely... soha nem ért bele a kerék semmibe... ez nem normális jelenség mindenesetre
-
mephi666
nagyúr
válasz
rumos XIII
üzenetére
elég ránézni egy neten talált random képre
elől kb 3x akkora a hely
-
válasz
rumos XIII
üzenetére
Nem tudsz fotózni egy másik ugyanilyen autót ami normálisan áll?
Vagy nincs valakinek a topicban ilyen modellje?
A hátsó 'normális' állású autóról készült fotóra egyre kíváncsibb lennék...
De ez az állapot csoda hogy átment a vizsgán.
[link] -
Tikakukac
titán
válasz
rumos XIII
üzenetére
Vidd valahova mert ez a kocsi úgy néz ki mintha valami stance stílusban nekiálltál volna lakótelepi vadállatot faragni.
-
mephi666
nagyúr
válasz
rumos XIII
üzenetére
ilyen gumiméretet használtam F-en... képeken az a jobb hátsó valami irtó csálén áll ránézésre
-
Tikakukac
titán
válasz
rumos XIII
üzenetére
Itt orbitális módon van valami elcseszve és mivel ez nem egy Ferrari így sok opciód nincs. Kezdjetek azzal, hogy erre ránéz egy nem vak szerelő.
-
Tikakukac
titán
válasz
rumos XIII
üzenetére
Ne viccelj, hát ez egy 5cm ültetés alsó hangon

-
rumos XIII
aktív tag
Megnéztem, fotóztam amit tudtam, ami nem sok minden sajnos.
gumi:175/65R14
Elől kb esélyem nem volt fotózni, mert nem férek hozzá az "ültetés" miatt. Ezt a kettőt sikerült lőni elől, vakon. [kép1] [kép2]
A hátsók így néznek ki: [bal hátsó] [jobb hátsó] Mintha aszimmetrikus lenne.
Itt meg látszik, hogy mennyire alacsonyan fekszik: [kép]

-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Sztem én mindig is ngk-t tettem az astrámba. Sztem az való bele, amit oda terveztek, és hozza a gyári speckókat.
Insigniába meg izzító kell, abból egy félét árulnak 97e/db áron.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Van egy jó oldal ami segíthet:
Search spark plug cross reference
Már csak a gyári típust kell megtudni
-
válasz
user2
üzenetére
De miért nem jó webshopban motor alapján kiválasztani, vagy boltban katalógusból az eladó által?
Eleve 2009-ben tuti volt már ez a motor, azóta kijöhettek új cikkszámok, stb., vagyis egy akkor kiadott leírás adatai közel sem biztos hogy helytállóak már.
Specifikációk alapján meg tuti hogy nem tudsz gyertyát venni. -
-
Tikakukac
titán
válasz
Integrale
üzenetére
Iiiigen. Nos valóban, nem érhet bele. Elvben.
Gyakorlatban G Astra hátul úgy ledarálja neked a full gyári full-full mindennel a hátsó műanyag betét egy darabját, mint a sz@r. Ne kérdezd honnan tudom
A végállás sajnos egy nagy szivaccsal van megoldva ami kanyar nélkül kilapít a drága úgy, hogy érni fog fél centit. -
-
Integrale
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Véleményem szerint nem érhet be, ha rövidebb a rugó, ha nem. Ilyen alapon a gyári rugóval megpakolva egy-egy bukkanón is beérhetne, de van felütésgátló és van végállása a lengéscsillapítónak is.
Vagy a gumiméret nem stimmel, vagy a felni, et, szélesség stb nem jó.
Hiányzik elöl a felütésgátló.De olyannal is találkoztam, hogy azonos típus, de más variáns lengőkarja lett berakva, ami szélesebb ~2cm-rel, a sárvédő viszont nem, így beért.
-
-
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nekem is ezt mondták, amikor az F-ben letört az alsó kör bal elöl - vagy párban cserélem, vagy sehogy, mert ha csak azt cserélem, egészen biztosan rosszabb lesz mint a töröttel.
A dupla csere összköltsége meg pénzkidobásnak lett minősítve, tekintve hogy gyakorlatilag észrevehetetlen volt a dolog. -
mephi666
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
rugókat nálunk nem kellett cserélni, lengéscsillapítókat igen... múlt nyáron volt meg a csere, utána amikor gumikat cseréltettem és emelve volt a b zafi, akkor nézelődtem jobban alá, hogy miből miket raktak a megszokott szervizben: előre asszem monroe-kat, hátra bilsteint... fékbetéteket meg brembo-t... most nyáron vezérlés is cserés volt, azt akkor néztem meg alaposabban, amikor vezérműtengely jeladó miatt leszedtem a burkolatot: continental ment bele... volt is majdnem egy 100as a fullos készlet...
végtére mindegyik művelet olyan, hogy ha a munkadíjat kifizeti az ember, akkor felesleges a minőségen spórolni... (sz*r alkatrésznél ha hamarabb kell cserélni, akkor több elmegy a munkadíj újbóli kifizetésére) -
ncc1701
veterán
válasz
rumos XIII
üzenetére
Persze, onnan látod, h nincs hely a kerék, és a kasztni között.
Ha meg felemeled, akkor kinyúlik. De lehet csak letört. Nekem insigniánál a régi, és az új között asztalon volt 5 centi diffi, de a régiben volt ~350ekm. -
válasz
rumos XIII
üzenetére
A menetszámot nézd meg biztos ami biztos alapon, lehet hogy abban is eltér a tied a gyáritól.
-
ncc1701
veterán
válasz
rumos XIII
üzenetére
Olcsó volt a rugó, attól függ az autó magassága, pláne terhelve. Insigniába bilsteint tettem hátra, meglátjuk, 80k volt a pár kintről, itthon lett volna 120e.
-
hacki87
senior tag
válasz
Richard!
üzenetére
Elsőre leszedtem a műanyag takarót ami a szélvédő alatt van. Ott nem kene valami rácsnak vagy valaminek ami megfogja a durva szemetet? Falevél stb? De amúgy ja bekaphatja aki oda és úgy tervezte a pollenszűrő házát…
szerintem a pollenszűrő előbb kell legyen mint a motor mert akkor mindent beszívna. -
Tikakukac
titán
válasz
rumos XIII
üzenetére
Airride?

-
válasz
rumos XIII
üzenetére
Menj oda az utcán egy ugyanilyen autóhoz ugyanilyen kerékkel, ha gyári méret akkor szerintem simán találsz, és mérd meg a hézagot a kerék fölött, a sárvédőig, és nézd meg hogy nálad mennyi.
Lehet ezzel közelebb kerülsz a megoldáshoz. -
Tikakukac
titán
válasz
rumos XIII
üzenetére
Ott valami akkor nagyon-nagyon nem stimmel. Rugónál kezdenék, nem első eset, mikor nem tudja a szaki mit is kéne betenni.
-
válasz
rumos XIII
üzenetére
Nem túl nagy a kerék?
Ennél csak arra tudnék tippelni hogy letört a rúgóból egy / több kör.
Nekem az F-nél is kitört a legalsó kör bal elöl, de az mondjuk nem okozott ilyen gondot. -
rumos XIII
aktív tag
Köszi nektek, akkor azt elengedtem!
Olyan az autó, mintha ültetve lenne. Ha már hárman ülünk benne, körforgalomnál már bele is ér valamibe a kerék.
2019-ben volt már futómű felújításom, rugók, lengéscsillapítók, toronycsapágyat cserélték, jobb volt, nem az igazi, de igen hamar visszaállt az "ültetés". -
válasz
rumos XIII
üzenetére
Hát az húzós, de mi a furcsaság?
Lehet itt ingyen megmondják mi az oka
-
Tikakukac
titán
válasz
rumos XIII
üzenetére
Mondjuk ennyiért szerintem majdnem van teljes átvizsgálás is.
Egy C Corsa az összesen vagy 6 lengőkar meg 4 szilent és csumi
-
rumos XIII
aktív tag
Sziasztok!
Valami furaság van futóművemmel, kértem árajánlatot csak az átvizsgálásra, 20 ezerért kaptam, Budapesten.
Kicsit sokallom, szerintetek?Köszi!
C Corsa -
M0ng00se
őstag
Hi,
omegára nézegetek felnit, találtam egy jót ami tetszik.
j7.5-ös, így elméletileg pont rámegy a 205 széles gumi.Rim width Minimum tyre width Ideal tyre width Maximum tyre width
7,5 Inches 205 mm 215 or 225 mm 235 mmNetes kalkulátorok szerint rámenne de nem "ideális" a méret. Ez mit takar, hogy nem ideális?
-
mephi666
nagyúr
válasz
kisbago
üzenetére
....nálunk 2007-es B-nél nagyon extrém körülmények közt tud csak izomból párásodni az ablak: pl nyáron amikor dögmelegre jött pillanatok alatt egy brutális zápor, vagy múlt héten esett rendesen, elmentünk boltig, felmelegedett az utastér, bevásároltunk, közben termelődött a pára... klíma viszont pillanatok alatt lekapja

-
kisbago
aktív tag
Sziasztok
Olyan problémám lenne hogy adott egy Opel Zafira 2002 es!
És egyik pillanatról a másikra teljesen párás lesz belül az ablak! Akármit is csinálok nem nagyon akar lemenni!
valaki találkozott már ilyennel?
köszönöm a segítséget!
-
adorjant
őstag
válasz
Tamagocsi123
üzenetére
-
Elérte Kisöreg a 190k km-t. 23 év kellett hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Crimson Desert
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Építő/felújító topik
- Eredeti játékok OFF topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Fejhallgatós találkozó
- További aktív témák...
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- iPhone 15 Pro 128GB 87% (1év Garancia)
- Apple iPad 10. Generáció / Wi-fi / 64GB / Újszerű állapot / 12 Hó Garancia
- Dell Latitude 5530 Core i5 1245U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone R7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

elől kb 3x akkora a hely

A végállás sajnos egy nagy szivaccsal van megoldva ami kanyar nélkül kilapít a drága úgy, hogy érni fog fél centit.