Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74901) Pro Koryak válasza tobias88888 (#74900) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Azt már nem a Digi csökkentette, hanem a kötsög magyar 4iG! Ráadásul 20%-os áremelést csinált, holott szinte minden adó egyre rosszabb sávszéllel jön azóta. Ez a fejlesztés magyar módra. Rohadnának meg :W

(#74904) JulianSinulf válasza PuMbA (#74896) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Ez így szép és jó, de a köztudat sajnos nem így ismeri őket.
Emellett gyakran az eladók sem a megfelelő módon jelölik, hanem úgy, hogy el tudják adni.
Itt [link] egy nagyon jó példa erre. A névben benne van az is, hogy HDMI 2.0, a leírásban meg, hogy a csatlakozók 2.0-sak. A leírás a képfrissítést sajnos nem tartalmazza.
A PS5 HDMI kábele tudja a 60 FPS-t. Legalábbis a TV is 60 FPS-re áll be. A 120 FPS-ről nincs infóm, nem tudom, melyik játék tudja és nem is igazán szoktam figyelni.
Úgy emlékszem, hogy a PC-hez pont egy ilyen deleyCON kábelt vettem.

(#74905) Vhiktor válasza JulianSinulf (#74904) üzenetére


Vhiktor
veterán

A PS5 mellé csomagolt kábel tökéletesen működik 4k 120 Hz-el is.

Igazából a kábelen/csomagoláson semmi mást nem kell nézni, csak az adatátviteli sebességet, abból az egyből derül ki minden.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#74906) Celtis válasza PuMbA (#74896) üzenetére


Celtis
veterán

Régebben magam is ugyanzet írtam, de most úgy látom, nem ilyen fekete-fehér a helyzet. Ez a hdmi forum által megbízott cég, aki nyilván szép pénzt akaszt le ha valaki ezeket a kategória plecsniket akarja a termékén elnevezni. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a plecsni egyféle garancia, a kábel típus vélhetően átesett egy jóváhagyási procedúrán.

Ettől függetlenül bárki bármit írhat a kábelre. Pl. azt, hogy 2.1 kompatibilis. Aztán vagy igaz vagy nem. Egyszeri felhasználónak valószínűleg egyértelműbb, hogy a 2.1-es és az ultra-high speed feliratúak közül melyiket válassza 2.1-hez.

(#74907) JulianSinulf válasza Vhiktor (#74905) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Netes vásárlás esetén ez gyakran elég nehéz.
Sokszor a leírás sem tartalmazza a csomagoláson.
És abban sem vagyok biztos, hogy minden csomagoláson feltüntetik.
Emellett nem is egyszerű megjegyezni, ráadásul utánajárós is a dolog.
Vagyis, ha egy eszköz csatlakozóra azt írják, hogy 2.0, akkor értelemszerűen a 2.0 kábelt fogom keresni és nem az átviteli sebességet, mert azt az eszköz gyártója nem tüntette fel.
Szerintem ezzel nagyon sokan így vannak. És csak nagyon kevesen úgy, hogy utánanézzenek, mit is jelent. Főleg, hogy nem mindig egyértelmű az információ, amit kapnak és még úgy sem lehetnek biztosak benne, hogy adott kábel mire képes, ha nincs feltüntetve rajta minden információ.
Jó lenne, ha a dolog fekete-fehér lenne, de akkor a szemetet nem lehetne értékesíteni.

(#74908) csacsi77 válasza Fisha (#74887) üzenetére


csacsi77
senior tag

+ Blaise#74886

Nekem egy LG 55NANO796NE-t váltott egy OLED55C1. De már a korábbi tévén is ezt csinálta, hogy kb. hetente elfelejtette az 5.1-et kiküldeni az erősítő felé (optikai kábelen) és mindig a menüben kellett turkálni, hogy visszaálljon. Bypass, Áthaladás, LG Sound Sync stb. menüket kellett ki-bekapcsolni, párszor újraindítani és akkor újra volt 5.1 egy darabig. És sajnos ezen a C1 se változtatott.
Mindegy, kibírom, de azért javíthatnák, mert nem két fillér volt a tévé (egyébként imádom, gyönyörű képe van!!).

Öreg fater megoldja!!!!

(#74909) Fisha válasza csacsi77 (#74908) üzenetére


Fisha
őstag

Érdekes, mert a B9-en sose volt gond vele, szóval nem minden LG-t érint.

(#74910) b. válasza koadam777 (#74893) üzenetére


b.
félisten

Ha van Tarr kft-s optika nálad, ne keress tovább.Jelenleg a legtömörítetlenebb formátumot ők nyújtják.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#74911) ricsip válasza b. (#74910) üzenetére


ricsip
addikt

Név alapján biztos országos szinten nyújtanak szolgáltatást :D

-

(#74912) wallace 234 válasza ricsip (#74911) üzenetére


wallace 234
őstag

Tarr kft eléggé sok helyen meg [link] található! Az országba.[link]

[ Szerkesztve ]

(#74913) Jorgi Kormi válasza ricsip (#74911) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Zalaegerszeg & környéke , ha jól tudom az epicentrum , de mint fentebb írták országszerte is lehetnek , spec,. nálunk nem elérhetőek .(Tarr Andráshida SC a szponzorált focicsapatuk)

[ Szerkesztve ]

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#74914) b. válasza ricsip (#74911) üzenetére


b.
félisten

Nagyobb mint hinnéd.
8 megyében van.
Optikain jelenleg egy tv szolgáltató sem nyújt ilyen képminőséget.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#74915) tthom válasza b. (#74914) üzenetére


tthom
senior tag

Kár, hogy normál utcákban, ahol "normál" a lakósűrűség, általában nincs verseny.. Pl. itt is van / volt UPC és kb. ennyi. Amióta a Voda átvette az UPCot, néha mintha visszafele léptek volna. Van még Telekom ADSL, ami hagyjuk is, Digi, egyéb esélytelen.. :(

(#74916) magicbox


magicbox
senior tag

Nem tudom, hogy rajtam kívül van-e 806 tulaj, akinek van Amazon Prime előfizetése. Olyan idegesítő gondom van, hogy a HDR10+ Adaptive anyagok borzalmasak a tv-n. Jack Ryan első évad Dolby Vision és gyönyörű, 2.évad HDR10+ Adaptive iszonyat csúnya. Fakó szinek, a sötét részek meg úgy pixelesednek mintha nem tudom mit néznék. Ezt a jelenséget csak az Amazon-on tapasztaltam. Sima HDR megint hibátlan. Bármi ötlet? Netflix, HBO Max, Apple TV, Disney+, HTPC nincs ilyen gondom, de emlékeim szerint ilyen HDR verziót se láttam azokon.

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex

(#74917) mzso válasza b. (#74888) üzenetére


mzso
veterán

Hopp ez megduplázódott.

[ Szerkesztve ]

(#74918) mzso válasza b. (#74888) üzenetére


mzso
veterán

Kösz a felvilágosítást!
Akkor ha jól értem az A85H is megkapja. Szerintem majd visszatérek a témára. (Bár gondolom drágán jelennek meg, jó szokás szerint.) Jó lenne már valamelyest időtállót venni.

"Jó az új dizájn is:"
Én jobban kedvelem amikor szélen van két láb. Alá tudok tolni a TV-nek dolgokat.

UI:
Azon gondolkodom, hogy ha már amúgy is visszatértek 120Hz-hez, akkor miért nem raknak 3d támogatást a TV-kbe. Nem kerülne semmibe, kéne egy szerencsétlen antenna amivel szinkronizálhatna egy aktív szemüveggel, a többi csak egy kis szoftver upgrade lenne.

[ Szerkesztve ]

(#74919) b. válasza mzso (#74918) üzenetére


b.
félisten

ezt írtam feljebb valahol, hogy nagy bánatom, hogy kikerült sajnos a 3D szinte minden Tv ből.Már nagyon anyag sem jelenik meg hozzá sajnos,de van egy jókora BR gyűjteményem 3D is van köztük. jelenleg ezért tartom a projektort ,de abból meg jól jönne egy nagyobb fényerejü. Drága hobbi ez :DDD

nem gondolkodtál Philipsen? Hisensenek nem tudom milyen a szervíz háttere, nem biztos, hogy érdemes bevállalni. A Philips jelenleg baromi jó árban van,120Hz adott ,hamarosan jön hozzá egy frissités amiben VRR is teljes felbontáson menni fog.Ott van még az Ambi pluszban és a teljes körü kép és hang támogatás.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#74920) mzso válasza b. (#74919) üzenetére


mzso
veterán

Nos a Philips bőven nem olyan olcsó. De még inkább az intenzív rossz tapasztalatok (Enyém egy 50PUS6162/12-vel meg másoké is a Philips topic-ban és korábbi fórumán) nem teszik vonzóvá.

Szerintem a "Philips"-nek (TP-Vision-nek) is igen gyászos a szerviz háttere, ha jól rémlik a témából.

[ Szerkesztve ]

(#74921) -FLY-> válasza mzso (#74920) üzenetére


-FLY->
őstag

Miért lenne olcsó a philips? Borotvában, porszívóban olcsó? Nem kell olcsónak lennie, azt nyomassák a feltörekvő kínai nevek, olyanokat kell akkor venni.

[ Szerkesztve ]

(#74922) KoNZoLik@ válasza mzso (#74920) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

Igen volt egy intenzív rossz időszaka a Philipsnek valóban, de elviekben most már összekapták magukat, aminek màr ideje volt...

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 816 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#74923) Héliosz válasza mzso (#74920) üzenetére


Héliosz
tag

Philips 6162 egy legendásan gagyi széria volt sajnos :D Asszem az volt az első 55-ös tv amit 120 ezerért láttam akcióban. Nem is ért többet. :(

Ha lebeszélünk egy üzletet, kérlek legyen Benned annyi, hogy állod a szavad. Nem nagy dolog. :)

(#74924) b. válasza mzso (#74920) üzenetére


b.
félisten

Szerintem itt olvass utána [link] milyen a Philips OLED ne LCD topikra hagyatkozz és legalja 6162 LCD-t vedd alapul tőlük mert ilyen széria van Samsungban és Sonyban is.
Nagyon jók a Philips OLED TV-k és a Szervíz KFT rendezi a garanciális ügyintézését, prémium termékként kezelik.
Ár / értékben és szolgáltatásokban verhetetlen jelenleg a 706 és 806 , ráadásul első osztályú képmegjelenítése van, fejlett hardverrel és jó panelekkel.
Érdemes utána olvasni mielőtt véleményt alkotsz.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#74925) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Üdv. Srácok van valahol BB 65-os LG OLED? A BB az nálam valahol 300 körül. :R

(#74926) Héliosz válasza b. (#74924) üzenetére


Héliosz
tag

Vannak konkrét példák Philips OLED-es jó tapasztalatokra? Kíváncsi lennék rá tényleg, hogy kezeli a szervíz a beégést, stb. Anno nagyon rossz híre volt a Karinthy úti szervíznek :DD

Ha lebeszélünk egy üzletet, kérlek legyen Benned annyi, hogy állod a szavad. Nem nagy dolog. :)

(#74927) b. válasza Héliosz (#74926) üzenetére


b.
félisten

Szerencsére még nem kellett, de ugyan ez a szerviz végzi az Lg szervizelését is. felhívtam már őket megosztottam itt a topikban mit nyilatkoztak, korrektek voltak, de a Philips ügyfélszolgálattal is beszéltem szintén megosztottam itt mit mondtak. Ha vissza keresel erre meg fogod találni.
Kikapcsolni csak szervízmenüben lehet a védelmet teljesen. Ha ezt valaki megteszi biztos nem cserélik a panelt, többit megoldjak.
Samsung és Sony szervízre több panaszt halottam és olvastam mint a Szervíz Kft -re vagy Philipsre ,de kétlem hogy a Hisense különben kezelné mint a Philips és jelenleg a Philips nem belépő modellekkel kezd.
Eleve nincs 60 Hz-s OLED tv náluk és a 706 a C1 gyel van egy szinten pár dologban térnek el egyik vagy másik előnyére-hátrányára.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#74928) Ren Hoek válasza JulianSinulf (#74865) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Koszonom, pont ezt a kerdest akartam feltenni :D B7 55 colrol, Akarok egy 77 C1-et venni a heten, de paraztam, hogy a regi SD gyongyszemek majd ocsmanyok lesznek. Bar a legtobb megvan 1080p-ben, pl a Star Trek NGS-t nezem most. 4:3 se zavar. Ugy is a kontent a lenyeg.

(#74929) JulianSinulf válasza Ren Hoek (#74928) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Rákerestem az NGS-re, de csak a TNG-t dobta be. Mi az az NGS?
Én épp a TNG-t nézem. Jó lenne egy felújítás, de sajnos nem jön.
Viszont most nem tűnt fel a számítógépes rész, amit a szereplők és díszlet mögé tettek.
Korábban ez eléggé feltűnő volt. Másik TV-n.

(#74930) Vhiktor válasza JulianSinulf (#74907) üzenetére


Vhiktor
veterán

Teljesen egyetértek.
A kábeleket is ugyanúgy kellene elnevezni mint a csatlakozókat. Nagy katyvasz az egész.
A hdmi konzorcium az utóbbi időben nagyon nagy idiotaságokat csinál.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#74931) Ren Hoek válasza JulianSinulf (#74929) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Bocs hulyeseget irtam... NGS= Next Generation Sequencing. (DNS szekvenalo modszer :D... sokat dolgoztam mostanaban)

TNG-t akartam irni, abbol az 1080p-t neztem, a felujitottat. Az urhajot meg tobb effektet megcsinaltak rendesen. Igen eszreveheto, de annyira nem zavaro. Pl a bolygok eleg low quality-k az Enterprise-hoz kepest. Ugyis inkabb a story a lenyeg.

Voyagert akarom meg vegignezni, remelem az letezik jobb felbontasban... Ugy tudom meg celluloid filmre vettek fel, csak az effektek SD-ben voltak. A TNG-nel is ez volt a gond, latszik hogy filmre vettek fel, amit lehet szkennelni akar 4K-ban is... de az effekteket ujra kellett csinalni.
Viszont ha nem filmre forgattak hanem SD videora, akkor remenytelen felujitani...

[ Szerkesztve ]

(#74932) mzso válasza -FLY-> (#74921) üzenetére


mzso
veterán

Mert az volt korábban, és ganéj is. Meg amúgy is kínai már egy jó ideje.

#74922, #74924

Lehet, nekem mondjuk nem sok bizalmam maradt feléjük.

#74923
Emlékeim szerint az itteni 113 ezer volt 2017-ben, de csak ötvenes. Viszont három és fél év után (az utolsó frissítésben) meg tudták csinálni, hogy az EPG ne hiányosan jelenjen meg.

(#74933) JulianSinulf válasza Ren Hoek (#74931) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Hát akkor ennek utána kell járnom.
A Voyager 708x480-as felbontású, a TNG meg 512x384.

(#74934) -FLY-> válasza mzso (#74932) üzenetére


-FLY->
őstag

Nyilván a Volvokat is szotyiért kellene szórni, mert kínai pénz van mögöttük és akkó' má legyen óccsó. Nem így működik, nem azért vásárolnak ismerősen csengő neveket szemmel látható összegekért, hogy nulláról kelljen kezdeniük.

[ Szerkesztve ]

(#74935) tobias88888 válasza magicbox (#74916) üzenetére


tobias88888
őstag

Nem a te készülékedben van a hiba, van erről pár poszt redditen.

(#74936) syIex válasza KaiotEch (#74925) üzenetére


syIex
veterán

Az 55-ös CX kerül annyiba használtan.. :))

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#74937) Scale válasza KaiotEch (#74925) üzenetére


Scale
őstag

Erre én is feliratkoznék, bár sztem 300 körüli érték 65-ösre nem reális, én inkább 400körül keresem a párom :DDD ilyen outletekben, meg használtan már lehetne kapni ilyen áron de én inkább céloznám az újat gyári 3 év garival, pixelgaranciával stb. Szóval 400-450 körül lenne jó valamit lőni :K

(#74938) KaiotEch válasza Scale (#74937) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Azért kérdezem, hogy van-e BB. :D Hátha véletlen valahol elárazzák és megkapjuk! Én azért 400-500k-t sajnálok egy TV-re, annyit nem hoz. De még elgondolkodtam a 48-as A1-en is 250-ért, mert akkor más lenne a felállás otthon.

(#74939) ribarszki


ribarszki
őstag

Szerintetek egy új Samsung S95B OLED 65-ös méretben megérhet 520k-t?

(#74940) Pro Koryak válasza ribarszki (#74939) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Meg, vedd!

(#74941) KoNZoLik@ válasza ribarszki (#74939) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

Annyit simán ezen nem kell sokat filózni, ha nem kell szólj annyiért megveszem én is👍 2 hónapja jött ki és majdnem másfél misi volt, most nem tudom az árát, de millió felett van az biztos! Azért gyári garancia legyen hozzá, mert ha az nincs úgy viszont necces, bármennyire is olcsó...

Gyorsan megnéztem, mondjuk jól beesett az ára MediaMarkt -ban 900K, vajon miért esett az ára ekkorát egy 2 hónapos tévének, érdekes :U KB 1 év kell általában egy új szériás cuccnál, hogy ekkorát essen az ára...1millió 400K volt az induló ára, most meg 500K-val olcsóbb már durva :Y

[ Szerkesztve ]

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 816 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#74942) Vhiktor válasza ribarszki (#74939) üzenetére


Vhiktor
veterán

Annyiért ajándék :Y

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#74943) Flashback válasza KaiotEch (#74938) üzenetére


Flashback
addikt

Tavaly Black Friday alatt a 55C1-et vettem akicóban kuponnal 950Eur körül. Gondolom a normál ára most kb ennyi. Ha igen szerintem azt vedd. Jelenleg a lejobb ár/érték arányú OLED TV ebben a méretben, és ebben még a jobb hangrendszer van.

[ Szerkesztve ]

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#74944) ribarszki válasza Vhiktor (#74942) üzenetére


ribarszki
őstag

Sajnos 570k lett a vége. Nem tudom... kicsit félek tőle. Egy LG65B8-at fog váltani.
Új gyártási eljárás, nincs DV, és samsung.. Ugyanakkor a képminőséget nagyon jónak írják.
Nagyon szerettem volna egy Panasonic JZ1500-at.. De 200k a diffi.. De ezt meg 570k-ért nem tudtam otthagyni.
Lehet elhamarkodott volt. :U

[ Szerkesztve ]

(#74945) magicbox válasza tobias88888 (#74935) üzenetére


magicbox
senior tag

Köszönöm. Olvasgattam, azért ez így megnyugtató.

iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex

(#74946) KoNZoLik@ válasza ribarszki (#74944) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

Miért lett volna elhamarkodott? Ha nem jön be valami miatt esetleg, 14 napod van az elállásra, persze ha olyan helyen vetted és online...ha nem akkor is ennyiért bármikor el lehet adni, szerintem...

Mondjuk azért azt megoszthatnád, hogy hol sikerült ennyiért megvenni, lehet más is venne ennyiért :U

[ Szerkesztve ]

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 816 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#74947) ribarszki válasza KoNZoLik@ (#74946) üzenetére


ribarszki
őstag

Samsung Magyarországtól vettem :)

[ Szerkesztve ]

(#74948) KoNZoLik@ válasza ribarszki (#74947) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

:R
Már megint lehet kuponozni? Na ránézek, van vagy 7db kupon kódom 😅

[ Szerkesztve ]

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 816 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#74949) Janaboy válasza ribarszki (#74947) üzenetére


Janaboy
veterán

Milyen kuponok mennek most ott ha nem titok?

Janaboy

(#74950) Kaba válasza KoNZoLik@ (#74948) üzenetére


Kaba
veterán

Kuponozni mindig is lehetett, de a korábbi sokszoros kuponhalmozás megszűnt. A tv ára a kosárba helyezést követően 850K-ról indul. Erre jönnek a kuponok és az erste 5%-os kedvezménye.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.