- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
norrberth
addikt
Feljöttem körülnézni
Úgy látom minden ok. -
Kevés olaj bírja addig, ha egyáltalán van olyan. Még a legjobb adalékokkal rendelkezők is viszonylag hamar öregszenek, amely természetesen függ a használat módjától is.
-
válasz
Motion_Blur #1538 üzenetére
Szívem szerint 0W-40-et tennék bele, ha teljesítené az 504-et. Pusztán szimpátia alapján a Castrolt és a Mobilt preferálom; talán ők is kihoznak majd 504-es 0w30-at.
-
atika88
senior tag
válasz
norrberth #1539 üzenetére
Leginkább ezek miatt ajánlod a Mobil1 0W 40-et?
"beleértve a turbófeltöltős és közvetlen befecskendezésű motorokat"
"nagy teljesítményű motor"Gondolom az nem különösebben gond akkor h előtte nem ilyen volt benne...
A Castrolt, 5W-30 ahogy néztem csillagos5 és több száz pozitív véleménnyel minden egyéb fórumon...azért hajlottam felé inkább.
-
atika88
senior tag
Kinéztem ezt a Shell Helix, illetve Castrol EDGE olajakat.
Vajon mennyire éri meg a pici felár? Jót/Rosszat tenne a motornak egy Márka váltás esetemben?
-
atika88
senior tag
válasz
norrberth #1530 üzenetére
Téves infót adtam, elnézést
Elnéztem a sort...mivel ez nem dízel, hanem benzines.
Eddig amúgy évente, durván 10-12ezer km után kapott Shell 5w-30at.Tehát a helyes értékek:
meghosszabbított szervízintervallummal 504 00
meghosszabbított szervízintervallummal nélkül 504 00 / 502 00(#1531) itey:
Ez nagyon jól hangzik, köszönöm az információt! -
atika88
senior tag
válasz
norrberth #1525 üzenetére
Köszönöm szépen a szakmailag részletes, kimertő választ.
Egy laikus kérdés még: érdemes előre, mondjuk egy évre olajat vásárolni?
Értem ezt úgy, hogy speciel most aktuális egy cserém. De, ha jó áron találok olajat érdemes (szabad?) az egy évvel később esedékes olajcserére is bevásárolnom? -
bul07
nagyúr
válasz
norrberth #1525 üzenetére
Szintetikus olaj nagyon nagyon alapanyaga a szénhidrogén
Ebben a beszélgetésben 17-perctől, de érdemes az elejétől meghallgatni az egészet
Ezt még csak most hallgatom
Hogyan vegyünk olajat? -
norrberth
addikt
válasz
atika88 #1524 üzenetére
A HC-szintetikus olajok hidrokrakkolt olajok (ennek rövidítése a HC), ami azt jelenti, hogy ezek félszintetikus termékek. Az SHC a Synthetic HydroCarbon, azaz a szintetikus szénhidrogén kifejezés rövidítése, tehát ez a kategória teljesen szintetikus termékeket tartalmaz. A félszintetikus olajok valójában ásványi alapolajból készülnek, mégpedig olyanokból amelyeket különböző tulajdonság-javító eljárásokkal - jelen esetben ez a hidrokrakkolás - szintetikus-szerű tulajdonságokkal ruháznak fel. A teljesen szintetikus olajok viszont eleve szintetikus alapolajokból készülnek, ezeket pedig szintézissel állítják elő. A szintetikus olajok teljesítenek a legjobban, mind kenés, mind oxidációs- és hőstabilitás, mind motortisztaság és hőelvezetés tekintetében (gyakorlatilag minden szempontból). De az utóbbi években nagyon sokat fejlődtek a félszintetikus olajok, ezért már majdnem olyan jók mint a szintetikusok, és lényegesen olcsóbbak.
Itthon sok olajra csak rá van írva hogy Full szintetikus de ha megnézed az adatlapjukat nem azok.
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek? Egy 2010-es VW Golf 6 1.4 TSi 160Le esetében valóban a Castrol motorolaj ajánlott? Vagy ez egy felkapott reklámos legenda...
Eddig jobbára Shell ment bele, Nekem speciel nem volt vele bajom. Egészségesen fogyott az olaj is, nem is ette stb...+1 mi a különbség a szintetikus és a részszintetikus olaj között? melyik az ajánlott(abb)?
Köszönöm
-
tboldi
nagyúr
válasz
norrberth #1517 üzenetére
Én ha akarnék, sem tudnék így belenézni. Egy nem túl sűrűn lyuggatott lemez van a beöntőnyílás alatt. Még szerencse, hogy 40k km-enként amúgy is le kell szedni a szelepfedelet.
-
tibbike01
őstag
Lehet volt már róla szó, de a C3 kiváltja az A3/B4-et?
Ugyanaz az olaj C3 és A3/B4 változata között mi a különbség?Norbi, végül ezt az olajat rendeltem.
-
bul07
nagyúr
válasz
Motion_Blur #1505 üzenetére
Másoltam a volkswagen-t, nem is figyeltem hogy rossz, és a legdurvább hogy nem csak ide írtam így
Képről tudom ebben a pillanatban megnézni
Ahogy nézem 2015/8 havi gyártás [kép]Ez még jó
-
bul07
nagyúr
Wolksvagen Touran 1.9 Tdi 2005évjárat
Motorkód: BRUKérdés hogy ez a Castrol EDGE 5W-30 LL TITANIUM FST motorolaj jó e bele?
Olyan december környékén lenne a csereKaptam a kocsihoz és ha jó hozzá akkor használnám
-
norrberth
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Rap, Hip-hop 90'
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Akciókamerák
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MIUI / HyperOS topik
- Metal topik
- További aktív témák...
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest