Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45404) Doma88


Doma88
tag

Alaplap: MSI B350M GAMING PRO
Processzor: AMD Ryzen 5 1600
RAM: HyperX 8GB Fury DDR4 2666MHz
VGA: GeForce GTX 1060 6GB
HDD1: WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3
HDD2: Toshiba 1TB
SDD: WD 120GB Green SATA3
Táp: EVGA W1 500W

2017-es konfig, minden alkatrésze újonnan lett vásárolva kivéve az 1TB-s Toshiba HDD.

A probléma tavaly ősszel jelent meg először, a gép normál módon ki lett kapcsolva majd a következő alkalommal már nem akart bekapcsolni. Power gomb megnyomása után felvillantak a LED-ek, felpörögtek a ventik majd 3 másodperc múlva leállt az egész. Néhányszor még megpróbáltam beindítani de nem működött. Mivel nem vagyok egy tudor, ezért fogtam és elvittem egy szervízbe, hogy nézzenek rá. A szervízes bedugta a táp kábelt és egy HDMI kábel majd bekapcsolta és működött. Hazahoztam és csodák-csodájára itthon is működött. Pár napja viszont újra előjött a hiba. Kihúztam a táp kábelt, visszadugtam de nem működött. Lekapcsoltam a tápot, majd vissza de semmi. Levettem a gép oldalát, hogy megnézzem azt hogy esetleg fel van-e púposodva valamelyik kondi aztán újra bekötöttem és működött. Aztán 2 nap múlva ugyanez történt viszont itt már nem segített az előbbi művelet. Később megpróbáltam újra bekapcsolni és működött. Ma, ugyanez a helyzet de már nem merem kapcsolgatni, attól félek nem tesz jót neki.

Valakinek valami ötlet, hogy mitől lehet ez? Használat közben semmi baja, nem fagy/indul újra/kapcsol ki.

Egy érdekesség amit észrevettem: az elosztónak, amibe be van dugva a gép, van egy külön lekapcsolója amit mindig lekapcsolok miután kikapcsoltam a gépet. 2-3-szor történt olyan, hogy felkapcsoláskor a számítógép bekapcsol anélkül, hogy megnyomnám a power gombot. Ez mindig akkor fordult elő amikor ez a "3 másodperc után kikapcsol" baja van.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.