Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Napelem

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:32:25

LOGOUT.hu

Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól! ;)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47465) BB9000 válasza Tonyk (#47462) üzenetére


BB9000
senior tag

Tapasztalat: Ha hagyod a maga útján folyni az eseményeket, akkor nem fog történni semmi. A telefonos ügyintézés hatékonysága nulla nagyon alacsony. Arra se történik semmi.
A készre jelentést követően én vártam egy pár hetet, majd bementem a hálózatos cég (itt az Eon) egyetlen személyes ügyfélszolgálatára, ami a fővárosban van. Nagyon védik magukat, és oda is csak időpontkérés után lehet bemenni, de időponthoz szinte lehetetlen hozzájutni. Mentem időpont nélkül. 2 és fél órás várakozás után 4 perc alatt megkötöttük a szerződést. Következő napon hívott telefonon időpontot egyeztetni egy ügyintéző és 1 hét múlva felkerült az oda-vissza mérő új óra. Ez volt április 12-én. Azóta nem sikerült betenniük szaldóba. Ahogy 313313 fórumtárs leírta itt. 1 hónap után megkaptam az elszámoló számlát. Aztán jött a reklamálás, most még várnom kell.
Kaptam egy tippet, de nem próbáltam még ki, nem tudom beválik-e: most azt kellene tennem, hogy az óracserés papírral elmenni az MVM személyes ügyfélszolgálatára és ott állítólag rögtön be tudnak rakni szaldóba.
Ha betennének az azért lenne jó, mert most tartanom kell attól, hogy egy hirtelen ötlettől vezérelt újabb kormányinfón egyszercsak bejelentenek valami új szabályrendszert, ami miatt bukom a szaldót. Az meg keresztbe verné minden elképzelésem.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Napelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.