Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Napelem

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:32:25

LOGOUT.hu

Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól! ;)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10457) -NOKIA- válasza sanzi89 (#10455) üzenetére


-NOKIA-
Ármester

Ezt hol csinálták és melyik cég? :U

ggmsxt:
Kérdés 3: végigbogarászva kismillió nyilvános ajánlatot kész SE 3 fáziszú 5 kw rendszerekre, azt vettem észre, hogy kb 6-7 százezer a szórás árakban. 2-2,6 millió kb. Továbbá szinte mindenhol 16 vagy több kissebb teljesítményű panellel számolnak, ami több optimalizáló, több szerelés stb. Nálam el sem fér. Ha magasabb az ára a teljes rendszernek 2,25 milliónál, akkor nem fér bele a 450 000 / kwp-be az állami támogatáshoz

Erre gondolsz?
Még ennek én sem jártam után, gondolom lehet úgy kérni hogy ebbe beleférje, vagy a fölötte lévő összegre lehet nem kapjuk meg a támogatást!?
Gondolom emiatt mert drágább 2-300ezerrel nem fogják elutasítani :F

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Napelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.