Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DPD tapasztalatok
- Építkezünk 6. rész (2024)
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
-
LOGOUT.hu
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
g0dl
addikt
Kértem a Vodától egy tuti simet kipróbálásra.
Eddig vannak fura tapasztalataim rögtön az elején. Az aktiválás (másodszorra) sikeresen lefutott, de az ott megadott jelszóval nem lehet bejelentkezni ( igen, biztosan nem rontom el) . Gondoltam sebaj, akkor kiválasztom az elfelejtett jelszó lehetőséget, de az meg technikai hibára fut.
Mi a trükk ? ( az oldallal kapcsolatban egyéb furcsaságok is vannak, firefox, és chrome) -
radio100jozs
őstag
válasz Biluxzsolt #44941 üzenetére
Akkor neked valami egyedileg brutál korlátos Vodafone kártyád van, hogy Németországban csak Vodafone.de hálózatra enged fel, szerintem kérdezz utána, mert az én Voda kártyám Telekom.de hálózaton is működik.
Vagy neked valami egyedi romaing opció lehet beállítva, ami adott országban csak a Vodafone hálózatát engedi használni, tudok arról, hogy vannak ilyen opciók, így ez lehet a ludas. Nem vállalati előfizetésed van?
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
Úgy látszik valahogy az Országos Kéktúra mentén a Vodafone szolgáltatónak nem igazán sikerült térerőt csiholni az érintett falvakban,. Ma Bakonykútiban jártam így, ahol befejeztem a mai etapot, és 40 percet a falucska közepén várva a buszra akartam volna böngészni a mobilon (Honor8), de vagy nincs a Vodának hálózata (kültérben), vagy ép pislákol valami, és ez 2G, 3G, 4G esetében ugyan ez. Ezzel szemben a Telekom 4G közepesen jött a másik kártyán.
De itt jött a csavar, egyszer csak lett Voda közepes 3G térerő, ja VF Minibázis volt kiírva, azaz a falu közepi buszmegállónál valamelyik közeli házban van egy nem telefonszámhoz (azaz nyitott) működő Vodafone Minibázis, amire rálépett a telefon, így már tudtam böngészni.
Következő szereplők csütörtökön Szentbékkálla, Balatonhenye, kíváncsi leszek itt mi a helyzet. Azt hiszem jó döntés volt, hogy egy ideje már csak duál sim-es telefonokat veszek, sajnos csak a Vodára nem lehet aprófalvakban alapozni térerőben.
-
törölt tag
válasz radio100jozs #44957 üzenetére
"Azt hiszem jó döntés volt, hogy egy ideje már csak duál sim-es telefonokat veszek"
-
radio100jozs
őstag
Még a végén csoda fog történni, legalább is megnézve Szentbékkálla és Balatonhenye településekre beltéri 4G-t mutat a Vodafone lefedettségi térképe, na majd csütörtökön kiderül, de örülnék neki, ha így lenne.
-
Atomgeszi
veterán
Én is így jártam minap egy baranya megyei kis zsák faluban.
Én meg már azt hittem, hogy tiltották a kártyámat(ugye flottáról kártyásra váltás miatt), de ahogy visszajöttem már volt is térerő.
Mellesleg mellette Telenor 4-es csík simán volt E - H váltogatva.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
radio100jozs
őstag
Valami infómorzsa, hogy július 1-től milyen új adatopciók lesznek a Vodánál? Mert a jelenlegit mind lezárják, kivéve a havi egyszeri 1GB-osat 1800 Ft-ért.
-
törölt tag
válasz radio100jozs #44961 üzenetére
Korábban itt valaki azt írta, hogy az egyedi 3GB-os csomagot bárki kérheti, hogy kapcsolják be neki az előfizetésén. Akkor én ezt megkérdőjeleztem, mivel a hirdetmény szerint ezt csak azoknak teszik meg, aki "meghívót" kapott SMS, vagy ügyintézői telefonhívás formájában.
Nos felhívtam az ügyintézőt és megerősítette: igen, valóban az van a dokumentumban, de ha kéri bekapcsolhatom akár most is....
Mire én: létezik egy másik egyedi opció is megújuló300MB megnevezéssel, ezt bekapcsolná? Tiltakozott ugyan, de nyitva hagyta a lehetőséget: ...jelen állás szerint nem tudom bekapcsolni...Valószínűsítem ezért, hogy ezeket fogják elérhetővé tenni a nagyközönségnek.
H3000M 2310 Ft
H300M 600 FtDe ha nem így lenne, ne kérjétek számon rajtam.
[ Szerkesztve ]
-
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Tegnap hívták édesanyámat állítólag a vodafone-tól, adategyeztetés miatt. A szám az Én nevemen van és már kb. 4 hete személyesen bementem egy üzletbe, megcsináltattam.
Mivel pont ott voltam, elmondtam ezt az úriembernek ( nevét is megkérdeztem) , aki szerint nincs nyoma, kell az email, stb.. Szó-szót követett, már ideges voltam, mire hirtelen azt mondja, valószínű rendszerhiba, megtörtént az adategyeztetés...
Ilyen van? Hívogatja a voda az embereket?
Biztos ami biztos csináljam meg online is az adategyeztetést?
-
-
radio100jozs
őstag
Nekem meg tegnap jött sms a Vodától, hogy technikai okok miatt az én márciusban vásárol tuti sim kártyámat is adategyeztetni kell, miközben ugyan tudjuk, hogy törvény szerint ezt nem kéne. Ja és közben pár hete jött sms, hogy ezt a számomat is adategyeztették. Mindegy, online tegnap megcsináltam.
Nekem most az jött le, hogy a Vodánál nem tudják, hogy mely sim lett 2017 január 1 előtt, vagy után aktiválva valami hiba okán, ezért most minden feltöltőst adategyeztetnek.
-
Atomgeszi
veterán
Nekem csütörtökön indították el az előfizetésről a kártyásra való váltást. Azt mondták max két nap. És,ha majd nincs szolgáltatót jelez a telefon, akkor rakjam be a sim kártyát. Én meg lassan 1 hete hurcibálom mindenhova magammal az egész sim hóbelebancot, hogy vajon melyik pillanatban lövik le a régi kártyát.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
asdf_
veterán
válasz radio100jozs #44956 üzenetére
Prepaid vagy postpaid vagy?
-
asdf_
veterán
Par napja -minimum fel ev kihagyas utan- ismet van HD hangom a vodanal. Mi totent?
-
HXY
addikt
Ha valaki a 4G miatt akar új SIM kártyát kérni a Vodától, akkor ne tegye!
A legrégebbi, közel 20 éves mini SIM kártyával is megy a 4G.
Csak be kell rakni egy 4G telefonba, routerbe vagy modembe a kártyát.
Ekkor nem fog tudni csatlakozni a 4G-re, csak 3G-re.
Pár órát használjuk 3G-n, és kapni fogunk egy SMS-t, hogy központilag aktiválták a 4G-t.
Áramtalanítsuk, vagy indítsuk újra az eszközt, és voilà, már megy is a 4G. -
Bozek
nagyúr
válasz Varszegig #41384 üzenetére
Régi hozzászólás, de fejlemények vannak az ügyben.
A Vodafone-féle mobilfizetés megszűnt, de azóta az OTP is előjött egy új megoldással. Az már nem fapados, a Simple alkalmazás ugyanolyan, mint a Gránitbankos. Nem kell hozzá NFC-s SIM, se szolgáltató. Sőt, az alkalmazáson belüli kiírás szerint még csak OTP-snek sem kell lenni. Bár ezt nem próbáltam, mert nincs más banknál kártyám.
Tudom, hogy nem Vodafone, de azért írtam ide, mert hátha valakit érdekel azok közül, akik régebben a Vodafone rendszerét használták.
-
grafikus17
senior tag
Tele van már a t@k@m ezzel az adategyeztetéssel. 15.-en vettem egy tutit, weben aktiváltam, megjott 5 nap múlva a levél a kóddal.Azt is visszakúldtem smsben. Ma jött az újabb sms, egyeztessék adatot. még hányszor? 30 perc után sikerült telefonon. Én ezt nem értem, az első kettő nem volt elég?
Xiaomi Redmi note 7
-
asdf_
veterán
válasz radio100jozs #44982 üzenetére
Csak mert irtam, hogy a postpaidesek vannak roamingnál egy adott szolgáltatóra lockolva, így ha te prepaiddel tolod és váltogathatsz a szolgáltatók között roamingnál, akkor abban semmi meglepő nincs, hogy te meg tudod tenni, én meg pl. nem, mert az adott egy hálózaton kívül az összes tiltott, mint ahogy a korábbi screenshot mutatta.
-
viktorhu
veterán
-
törölt tag
Sziasztok,
Nem tudok regisztralni a vodafone.hu-n, "Elnézést kérünk, technikai hiba történt." uzenetet kapok mindenre (Ügyfélbiztonsági kód megadas, szemelyi adatok megadasa uj kod letrehozasahoz, jelszo emlekezteto kerese). Par napja probalkozom, Chrome es Explorer bongeszokbol.
Jart mar igy valaki? Amit eddig talaltam info vagy nagyon regi vagy mar probaltam (mas bongeszo).
(Az elofizetesem cegesbol athozott 20-al telefonszam.)
Koszi.
-
Bozek
nagyúr
Dede, hétfőn és tegnap is azzal fizettem.
(#44985) viktorhu: Mással nem tudom kipróbálni, csak OTP-s kártyám van. Ahol be kell írni a kártyaszámot, ott kiírja, hogy "bármely banktól" (vagy valami hasonló), de akkor gondolom majd később lesz benne lehetőség más bank kártyáját is regisztrálni.
-
patex1983
őstag
Üdv!
Olyan problémám van, hogy tegnap voltam benn a Vodánál, tarifacsomagot váltottam. Havidíjas előfizetésről beszélünk, ha ez számít.
Na, azóta nincs 4G mobilnetem, csak 3G...
A készülék, a sim-kártya, a beállítások, minden ugyanaz maradt. Ugyannaban a városban élek, mint tegnapelőtt... Már próbáltam újraindítani a telót vagy 6X, hátha le-fel jelentkezésnél magához tér, de nem.
Ma próbáltam elérni a Voda ügyfélszolgáltatot telefonon, de 25 perc várakozás után feladtam....
Van valakinek ötlet, hogy mi lehet a nyűg?X
-
4Grider
nagyúr
válasz patex1983 #44990 üzenetére
Az alap a vodánál, hogy csomagváltáskor, új előfizetéskor még nem aktív a 4G. 3G-n mobilnetet használva a rendszer elvileg automatikusan rájön, hogy 4G-képes eszközöd van, és idővel aktiválja a 4G-t. Ha gyorsítani akarod a folyamatot, akkor mindenképp várd ki a telefonos ügyintéző jelentkezését. Este 11 felé, vagy hajnali 5-kor talán kevesebb adatot egyeztetnek...
-
Bozek
nagyúr
Mivel itt is többen beszéltek róla anno, azért gondoltam, hogy beírom ide. Reméltem, hogy a MasterCard Mobile PayPass kártya megszüntetése után azért csak kijönnek valami megoldással, mert azt is előszeretettel használtam. És szerencsére ez megtörtént. A leírás szerint zavarhatja az NFC-s SIM (amire pont a Wallet-es megoldás miatt volt szükség), de nálam szerencsére nem okoz gondot.
Amúgy még egy dologgal nagyot dobott ennél a megoldásnál az OTP: rootolt telefonokon is megy a Simple. Ugyebár a Wallet nem ment, ha volt root.
De bővebben erről inkább az Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC topikban.
-
air
nagyúr
Úgy látszik, hogy rájöttek, ingyen, feltöltés nélkül is működött a 4GB nyári net, ezért a weblapon már nem lehet ingyen Tuti SIM kártyát rendelni.
500 a SIM és 3000 első feltöltés van már rajta. Így most már csak 3500-ért lehet Tuti SIM-hez jutni.
Vagy esetleg Tescoban, Inmedio shopban van még 500Ft-os SIM, amire feltöltés nélkül is aktiválható a nyári net?Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Criminal017
őstag
Csak egy kis lefedettségi leírás, hátha jól jön valakinek. (Go+ EU csomag)
Egy hetet töltöttünk Horvátországban, Vir szigetén. Győrből indultunk, végig Google Mapssel navigáltam.
Telefonomban (Xiaomi Mi Max) nincs B20 antenna, szóval a határig végig 3G volt. Zalaegerszegen keresztül jöttünk, ami az útvonalat illeti.Letenye után jött a Roaming, VIP Mobile hálózatra kapcsolódott fel. Végig volt 4G hálózat, itt-ott váltott vissza 3G-re. Még a szigeten is nagyrészben az LTE dominált, de 2G-t sehol nem találtam. 4G hívás náluk sincs egyelőre, híváskor mindig 3G-re váltott vissza, kifogástalan hangminőséggel.
Zára (Zadar) városában is voltunk, ott egyáltalán nem találtam 3G-s helyet, végig LTE volt.
Kérdés, akkor ők a 4G-t jórészt 1800-as antennákkal biztosítják?
-
mtibee2
tag
Járt már valaki mostanában Siófokon, vagy annak közelében? Melyik szolgáltatónak van a Balatonnál jobb/gyorsabb 4G lefedettsége, a Vodafone-nak, vagy a Telenornak?
És hogy ne legyen teljesen haszontalan a hozzászólásom, itt vannak az itthon mért sebességeim:
Vodafone beltéri 4G sebesség - Kóka (Pest megye):
1. mérés: 41,26 / 10,88 Mbit/s
2. mérés: 43,32 / 17,15 Mbit/s
3. mérés: 48,24 / 16,63 Mbit/sLegkisebb mért letöltési sebesség: 25-26 Mbit/s.
Legkisebb mért feltöltési sebesség: 7-8 Mbit/s.
Legnagyobb mért letöltési sebesség: 53-54 Mbit/s.
Legnagyobb mért feltöltési sebesség: 25-26 Mbit/s.Megjegyzések:
1.: A beltéri és a kültéri mérések eredményei meglepő módon nem tértek el jelentősen egymástól, hibahatáron belül mozogtak.
2.: Az adatfelvételt egy LG G Flex 2 típusú mobiltelefonnal végeztem. (LTE-A Cat6 - 300/50 Mbit/s max.)
2.: A méréseket 2017. június 29-én 14.50 és 15.20 között végeztem a Speedtest.net alkalmazással.
3.: Az időjárás közepesen felhős, a szélsebesség 45-60 km/h volt.Telenor beltéri 4G sebesség - Kóka (Pest megye):
1. mérés: 49,44 / 10,66 Mbit/s
2. mérés: 53,57 / 7,65 Mbit/s
3. mérés: 48,89 / 17,18 Mbit/sLegkisebb mért letöltési sebesség: 20-21 Mbit/s.
Legkisebb mért feltöltési sebesség: 7-8 Mbit/s.
Legnagyobb mért letöltési sebesség: 55-56 Mbit/s.
Legnagyobb mért feltöltési sebesség: 29-30 Mbit/s. -
ph2012
senior tag
Lehet, hogy a húgomtól Angliából kapok egy iPhone 6S telefont. A mostani telefonomban mini SIM kártyám van de az iPhone-ba nano SIM kell. Az új nano SIM kártyát ingyen adja a Vodafone?
A másik gondom, hogy Angol Vodafone függő az iPhone telefon, amit függetleníteni kell Angliában. Ezt itthon Magyarországon a Vodafonnál ki tudjuk próbálni, hogy jól sikerült a függetlenítés? Mert ha nem jól sikerült akkor potyára rendelek egy új nano SIM kártyát.
Mi történik akkor ha megrendelem a nano SIM kártyát és kiderül, hogy nem tudták Angliában jól függetleníteni az iPhone telefont és nem működik Magyarországon? Ingyen visszakapom a mini SIM kártyát? Vagy ezért már fizetni kell?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Elektromos autók - motorok
- Ukrajnai háború
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Wise (ex-TransferWise)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- X1 Carbon 7th 14" 4K IPS i7-8665U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- MacBook Pro 16 inch M1 Max 10c/32c 64gb RAM 1TB
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest