Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 11:39:34

LOGOUT.hu

Renault, topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42625) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Tegnap, életemben először, voltam használt autó nézőben. A kiszemelt egy 2006-os, modell frissített 1.5dci Renault Megane 2 volt. Munkába járós autónak vettem volna. 1,1m volt az ár legalja, az alá nem sikerült tornászni. Cserélt/javított/garanciális befecskendező rendszerrel. Számlával igazolt, cserélt vezérléssel. Motorikusan jónak tűnt a kocsi 2 "apró" esztétikai hibát említett az autóval kapcsolatban a márkakereskedő: 2 helyen megvan húzva/nyomva. (képek lentebb).
Garantált kilométer óra állással, amit az Autoszkóp appal ellenőriztünk is, igazat adva a kereskedőnek. ~140.000Km van az autóban.
Hangra rendben volt. hidegen is jól indult. Álló helyzetben kormány váltó/egyéb elektronikai dolgok jónak tűntek.
Próba útra, addig még az árban nem egyeztünk meg nem engedett menni a kocsival, többszöri kérésemre sem. Mondván feleslegesen rabolnánk egymás idejét, viszont ha az ár megvan, a próba út után még mindig mondhattam volna, hogy ez nem kell. Forgalomból ideiglenesen kivont autóról beszélünk.
Kulcsok=kártyák megvoltak az autóhoz, és külön-külön is indították. A manuális klímát, próbáltam működésre bírni, vagy túl kevés időt adtam neki, vagy valóban valami gond van vele, de nem éreztem, hogy hűtött volna. A kereskedő szerint hibátlan, mert hallani ahogy kattan. Illetve egy hidraulika csövet mutogatott nekem, mondván ha ez puha lenne akkor az azt jelentené, hogy nincs benne gáz, de mivel az nem volt az így rendben van. :D A többi extra működött. Szervizkönyve meg volt a kocsinak, több bejegyzés is volt benne, viszont nem néztem meg pontosan meddig is volt vezetve. Magyarországi autó. Tartozás nem volt rajta.
Rétegvastagság mérőt sajnos nem vittünk magunkkal. A kereskedő elmondása szerint a bal oldala (ajtók+sárvédő) fényezve lehettek/lettek "de az sem egy vaddisznó módon", mert azok minimálisan vastagabbak 130 a gyári érték és helyenként mért 180-at. A fékek kívülről kopottnak tűntek. A kereskedő engedte volna, hogy megemeljük és ellenőrizzük, de erre végül nem került sor.
Az állapot felmérő lapot, kérésemre csináltak volna, de idézem: Mit töltsünk ki rajta? Én szerettem volna, de éreztem a hangján a cinizmust, mondván ők már átnézték, nem árul szemetet, de kitölti nekem ha nagyon fontos. Viszont nem zárkózott el attól, hogy idegen szerelő átvizsgálja/alánézzen. Elvinne az ideiglenes kivonás miatt sajnos nem lehet. Az első lökhárító elég érdekes/furán áll, amit jeleztem is neki. A beltérben a műanyagok karcosak. A sebváltó gomb kopott, viszont a szoknya egyben volt, nem szakadt. A kárpitok nem szakadtak, viszont több helyen is foltosak/koszosak, egy ennyi idős autótól még rendben lett volna.

Készítettem képeket is, vannak amit csak azért fényképeztem, hogy látszódjon a különbség a jó és a hibás oldal között: [link]

A kérdésem hozzátok:

Ha a próbaúton is rendben van, a klíma is működne. Megérhet 1.1m FT-ot? Meg úgy az egészről a véleményetek?!
1-1,2m forint környéken valóban csak ilyen Megane-okra számíthatok?
Az eredet vizsga díját a kereskedő állta volna nekem.

THX

[ Szerkesztve ]

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.