Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 11:39:34

LOGOUT.hu

Renault, topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1151) ABE válasza Ebit (#1150) üzenetére


ABE
őstag

Az R5 Turbóval csak annyi a gond, hogy ahhoz megszállottnak kell lenni, mert sok nyűgje van. Ezt mondják a GTT tulajok mind, akik szeretik és ápolják az autójukat. Tehát hiába olcsó autó, nem mindenkinek alternatíva egy olyan huszonéves gép, aminek rendbetétele, fenntartása sok munkába és vesződségbe kerül. Ha valaki pedig a Cliot szereti, annak hiába példálózol egy R5 (vagy R11) Turbóval.

Olyan hihetetlen, ha valaki egy Cliot akar tuningolni, és nem akarja egyben kidobni belőle a motort? Egyébként nem tudom, hogy jelen pillanatban te honnan szereznél abba az autóba komplett turbós Renault motort, ami hasonló paraméterekkel bír. Mint mondtam, komoly munka eredménye az az autó, és tényleg megbízhatóan üzemel.

Számodra a legegyszerűbb dolog egy komplett valamit venni, és értelmetlennek nyilvánítani sok-sok befektetett energiát. Én viszont becsülöm azokat az embereket, akik szívvel-lélekkel nyúlnak az autójukhoz, valami szépet hoznak létre, és nem érzelemmentesen cserélgetik az autójukat.

Lehet, hogy mások szemében teljesen értelmetlen, hogy az én álmom a Twinit turbósítani, mert egyszerűbb lenne belefabrikálni egy RS motort, vagy venni egy Clio RS-t. Lehet. De szerencsére rajtam kívül még van pár őrült, akik nem racionálisan gondolkodnak...

Szerk:

Nem túl rég készült el az egyik klubtag turbósított Clio 16V-je. Nyilván annak sincs értelme.

[ Szerkesztve ]

(#1152) Ebit válasza ABE (#1151) üzenetére


Ebit
addikt

R5-t én azért , irtam, hogy egyértelmú legyen mióta van sorozatgyártású turbos motorja a Renaultnak.

"Olyan hihetetlen, ha valaki egy Cliot akar tuningolni, és nem akarja egyben kidobni belőle a motort? Egyébként nem tudom, hogy jelen pillanatban te honnan szereznél abba az autóba komplett turbós Renault motort, ami hasonló paraméterekkel bír. Mint mondtam, komoly munka eredménye az az autó, és tényleg megbízhatóan üzemel."

Bármelyik hazai bontó, esetleg külföldi, valamint aprohirdetések.

Számodra a legegyszerűbb dolog egy komplett valamit venni, és értelmetlennek nyilvánítani sok-sok befektetett energiát. Én viszont becsülöm azokat az embereket, akik szívvel-lélekkel nyúlnak az autójukhoz, valami szépet hoznak létre, és nem érzelemmentesen cserélgetik az autójukat.

Konkrétan leirtam milyen személyi, és tárgyi feltételek szükségesek az ilyen átalakitáshoz, ezért nem szükséges külön ideologiát gyártanod.
Személyes véleményem alapján, ha valami átgondoltan kerül kialakitásra , lásd az erősebb motorhoz, megerősitett futómú,fék erőátvitel, és karosszéria is tartozik, akkor minden tiszteletem a kivitelezőké.
Megjegyzem, a mai motorépitési trend nem az, hogy csináljunk 60 LE, helyett 140-t, inkább a motor paramétereinek összehangolása.
[I]
"Lehet, hogy mások szemében teljesen értelmetlen, hogy az én álmom a Twinit turbósítani, mert egyszerűbb lenne belefabrikálni egy RS motort, vagy venni egy Clio RS-t. Lehet. De szerencsére rajtam kívül még van pár őrült, akik nem racionálisan gondolkodnak..."

Az a baj, aki nem racionálisan gondolkodik tehát őrült/te irtad/, az egy ilyen munkát nem tud, korrekten kivitelezni,anyagi és a fent részletezett egyéb okok miatt potenciálisan veszélyforrás a közútakon haladó szabályos autósoknak
[/I]

[ Szerkesztve ]

(#1153) ABE válasza Ebit (#1152) üzenetére


ABE
őstag

Legyél szíves egy konkrét Renault motort (turbós, benzines, Clioba beépíthető) mondani alternatívaként.

Sajnálom, hogy a felelőtlenül "tuningoló", a munkához átgondolatlanul hozzákezdő emberekhez hasonlítod az "őrült" (szebb szóval élve: fanatikus) embereket. Nyugodtan kösd az ebet a karóhoz, és bizonygasd tovább, hogy a hozzám hasonló emberek potenciális veszélyforrások, és egyébként sem éri meg tuningolni, mert inkább komplett motort kell kukázni ilyen-olyan forrásból.

Amiket a tuninggal kapcsolatban leírtál, azokkal tisztában vagyok. Sőt, szerintem a többség szintén tisztában van bele, nem sok újdonságot mondtál. És ha vetted volna a fáradságot, akkor képekről te magad is meggyőződhettél volna arról, hogy az említett autó nem sufnituningolt valami, és nem szedett-vedett autóval példálózom. Amikor azt írtam, hogy alaphangon 1 millát jósoltak a Twini átépítésére, akkor gondolom nem tűnt fel, hogy ott sem felelőtlen berhelésről beszélek...

(#1154) Ebit válasza ABE (#1153) üzenetére


Ebit
addikt

Tisztában vagy vele, akkor linkeld be ide, vagy küld el az emilemre az egyedi átalakítási engedélyt és mûszaki dokumentációt.

Ezidáig olyan sok konkrétumot a 60le, és 140 Le kivúl, nem tudtam meg, de azt irtad, hogy ez nem a te autód, de ha részleteiben ennyire ismered, gondolom a mérési jegyzőkönyveket közzéteheted, a tulaj hozzájárulásával,és ha te úgy gondolod, hogy ennyire jártas vagy a tuningolás terültén, oszd meg milyen karosszéria, fék,futómú és egyéb átalakitások történtek, természetesen az általad leirtakat, nem fogom felhasználni..

Gondolom, ezt kb 5 percen belül tudod prezentálni.

(#1155) ABE válasza Ebit (#1154) üzenetére


ABE
őstag

Mint írtam, nem tudok minden apró részletet, viszont én speciel élőben is találkoztam az autóval, és tudom, hogy sok és minőségi munka van benne. És veled ellentétben én hiszek a saját szememnek és a tulajnak, mert normális helyeken nem mások munkájának leszólása megy.

Amennyiben nem a kötekedésre mennél rá, és ténylegesen érdekelne a dolog, akkor te magad is megtaláltad volna a korábban jelzett helyen az autó rövid jellemzését. Ezt most is megteheted, épp ezért semmit nem írok be. Amennyiben jegyzőkönyv, dokumentáció kell, hát vedd fel a tulajjal a kapcsolatot, mert nylvánvaló, hogy ezek az én számomra nem elérhetőek.

Szerk:

Továbbra sem említettél konkrét motort. Azt hittem, hogy 5 perc alatt ezt tudod prezentálni, ha már ilyen jártas vagy a kötözködés terén...

Szerk2:

Ta valami közlekedési hatóságnak, vagy hasonlónak dolgozol?

[ Szerkesztve ]

(#1156) Ebit válasza ABE (#1153) üzenetére


Ebit
addikt

Érdekes, be vagy jelentkezve, de a válaszodat nem látom.

Clio-ba a motor iránt itt is érdeklődhetsz:

[link]

Néhány bontó a teljesség igénye nélkül:
Autó France 220-5316

06-30-999-1959

06-30-971-2111

1142 Budapest Tengerszem u. 82/a.

Autó Paris

308-3510

1151 Budapest Szántóföld u. 1.

Autó Agence West France

06-27-348-360

06-30-201-1287

Dunakeszi Fóti út 100. 8-17 óráig

Rönorha Kft.

257-0136

06-30-948-8902

1171 Budapest Ecsedháza u. 11/b.

Renault & Peugeot bontó 290-2734

291-6511

XVIII. ker. Királyhágó u. 10. 9-17 óráig

Pleso Autóbontó 416-08-84

1158 Budapest Késmárk u. 4.

Szira Bontó 260-3919

Itt a Karcsiéknál volt Renault, de mivel nem tegnap voltam ott, nem tudom,hogy motor volt hozzá.


Ta valami közlekedési hatóságnak, vagy hasonlónak dolgozol?

Nem én egy kicsit régebb óta foglalkozom autóval, motorral, és a jogszabályi környezettel is tisztába vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#1157) ABE válasza Ebit (#1156) üzenetére


ABE
őstag

Azt mondtad, hogy manapság nem sok értelme egy ilyen tuningnak. Nyilván azért mondtad, mert tudsz alternatívát. Így harmadszorra is megkérlek, hogy legyél szíves egyetlen konkrét motort megnevezni a korábbi kritériumok alapján, amellyel kiváltható a tuningolt 1.2-es. Kérlek, hogy további bontók és boltok címét ne add meg!

Szerk:

"Nem én egy kicsit régebb óta foglalkozom autóval, motorral, és a jogszabályi környezettel is tisztába vagyok."

Így már gyanítom, hogy miért akarsz mindenkit kioktatni...

[ Szerkesztve ]

(#1158) ABE válasza ABE (#1157) üzenetére


ABE
őstag

Jut eszembe: a Gyöngyösi Motorsportnál vették kezelésbe az eddig emlegetett Clio motorját, ha ez számít. Hogy pontosan mely szerelőműhelyeket járta még meg az autó, azt sajnos nem tudom.

(#1159) nemma


nemma
addikt

Csak úgy offba mondom, hogy Renault topikban nincs ám veszekedés! ;)

(#1160) Ebit válasza ABE (#1157) üzenetére


Ebit
addikt

Beépithető pl a Renault 1.2 TCE 100 motor, és kisebb, nagyobb átalakitásal, még sok más tipusé is, kérdés, hogy anyagilag megéri-e, valamint, hogy az autó teljeskörű átalakitását, hozzá lehet-e igazitani.

Így már gyanítom, hogy miért akarsz mindenkit kioktatni...

Szerintem a kioktatás nem itt kezdődik,esetleg én látom szakmai szempontók alapján a dolog buktatóit.

(#1161) Ebit válasza ABE (#1158) üzenetére


Ebit
addikt

Vidéki műhely, érdemben nem tudok nyilatkozni róluk, bár néhány éve voltam azon a tájegységen.

Konkrétumokkal kapcsolatban annyit, hogy a gyári fejlesztés során, egy 2007-ben kiadott motort, lásd az 1.2 100 TCE-t 100 LE állitanak be, amibe persze még biztos lehet találni, némi + teljesitményt, egy m, vagy több másik paraméter rovására.

Átolvasod az eddig leirtakat, nem véletlenül kérdeztem, hogy minden vonatkozó hatósági engedélynek megfelel az autó, mert ha nem, akkor a használati lehetőségét nagymértékben befolyásolja.

(#1162) ABE válasza Ebit (#1161) üzenetére


ABE
őstag

A 100 lovas TCE 1 éve jött ki, tehát esélytelen volt ezt a motort beépíteni a Clioba. És mivel ilyen új motor, egyelőre olcsón, bontóból se nagyon lehet szerezni szerintem. Mellesleg a paraméterei (legalábbis papíron) igencsak elmaradnak az eddig vitatott motorétól. Habár személyesen még nem próbáltam a TCE-t, az egyik (tuningolással komolyan foglalkozó, abból élő) klubtag szerint igencsak harmatos lett. Gondolom, hogy van összehasonlítási alapja.

Úgy tudom, hogy alapjaiban a 75 lóerős 1.2-esre épül ez a motor, így nyilvánvalóan némileg hozzá kéne nyúlni a TCE-hez, hogy hozza megbízhatóan az elvárt teljesítményt, hiszen 40 lóerőt nem lehet "csak úgy" találni. Mint írtad, valamely paraméter(ek) rovására lehetne növelni a teljesítményét, tehát szó sincs arról, hogy egy kész, komplett alternatívát jelentene, amit csak bele kell pakolni, és kész.

Az már teljesen más kérdés, hogy ezek az átalakítások anyagilag megérik-e. Nem, nem érik meg. Ha az illető "racionálisan" gondolkodott volna, akkor inkább vásárol egy 16V-t, vagy egy RS-t. De nem tette, ilyen vagy olyan megfontolásból.

Az említett Clio rendszámos, van műszaki vizsgája, a forgalomban részt vehet, de ezt már írtam. Mivel elég feltűnő autó, igen nehéz lenne vele eljátszani azt, hogy "csak nem kap el a rendőr".

Én elhiszem, hogy szakmai szemmel nézed a dolgokat, és van alapja is, hogy előítéleteid vannak az ilyen átalakításokkal szemben, én sem szeretem a sufnituningot, az átgondolatlan berheléseket. Ugyanakkor az érem másik oldala, hogy a hatósági szabályozás és a rendőri ellenőrzések nem könnyítik meg azok dolgát sem, akik igényes munkát végeznek...

PEACE

[ Szerkesztve ]

(#1163) AMD Power


AMD Power
titán

Ha esetleg érdekel valakit a dolog.

Renault Clio I 1.2E,1.4E,1.9D-hez használt,de jó állapotú alkatrészek eladók.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1164) Ebit válasza ABE (#1162) üzenetére


Ebit
addikt

Az uton a rendőr, nem hiszem , hogy sokat tudna tenni, mert a Renaultok esetében, már néhány éves kor után, a motorszám nem olvasható, a motorkodokkal, sokszor a szerelők sincsenek tisztában, és régebben az ellenőrzés kiküszöbőlése érdekében, legális motorokba,és rá kerültek a tuning cuccok.

Én tovább, nem vitatkozva, de látatlanba azt mondom kicsi a valószinúsége, hogy valaki 60 LE, helyett 140 -re alakitsa a motort, de ha mégis, akkor lehet, hogy többe került, mint ha vásárolt volna bele, egy gyárilag turbos,erősitett beépithető motort, és mint irtam ez csak az egyik és nem biztos,hogy a legnehezebb része, az autó átépitésének, kűlőnős tekintettel, ha szakműhellyel készitetik.

Véleményem szerint, rengeteg tipusból hozzáférhető gyárilag erősitett modell, elfogadható áron, és az is embert próbáló feladat, ha ezeket valaki megpróbálja folyamatosan üzemképes állapotban tartani, de azért úttörő szerepre válalkozni,egyedi átalakitásokat megcsinálni, úgy , hogy nincs sport, vagy versenycélú felhasználása az elgondolkoztató.

Neked is béke,majd kúldőm az olajágakat.

(#1165) AMD Power


AMD Power
titán

Egy szívó diesel motoron lehet egyáltalán valamit "tuningolni"? :B

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1166) ABE válasza Ebit (#1164) üzenetére


ABE
őstag

Sajnos a rendőr egy egyszerű felnibe is beleköthet, ha nincs műbizonylata. :(

A többiben szerintem egyetértünk, hogy egy ilyen átalakítás nem józan döntés alapján születik. :)

(#1167) AMD Power


AMD Power
titán

A változatosság kedvért elvittem a szerelőkhöz a kocsit. Kiszedik nekem a hűtőt. Majd holnap reggel megy a hűtő javítóhoz. Utána vissza és bele a kocsiba. Remélem végre jó lesz a gép. :K

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1168) DeadMeat válasza AMD Power (#1165) üzenetére


DeadMeat
veterán

Ja rendbeszeded,es a világbol kikocsikázol vele :) ezt az átalakított turbos benyás nem mondhatja el magárol :) Nem elég ez neked? :D

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#1169) AMD Power válasza DeadMeat (#1168) üzenetére


AMD Power
titán

Ez pontosan így lesz. Mindent amit tudok és a keret is enged azt szépen lassan megcsináltatom rajta. :R

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1170) Lejszi válasza AMD Power (#1169) üzenetére


Lejszi
senior tag

AMD: nem válaszoltál h h szuperál a gépsárkány? :))

(#1171) gabx76


gabx76
senior tag

Csináltam egy "sajtófotót" az öreg masináról. Gondoltam, megosztom veletek is.

(#1172) Lejszi válasza gabx76 (#1171) üzenetére


Lejszi
senior tag

nagyon cool :K

nekem is van egy hasonlo, majd megkeresem és felteszem én is.

[ Szerkesztve ]

(#1173) nemma válasza gabx76 (#1171) üzenetére


nemma
addikt

Mereladó? ;]

(#1174) ABE válasza gabx76 (#1171) üzenetére


ABE
őstag

Nagyon vagány! Olyanok a fényviszonyok, hogy szinte látom magam előtt a Knight Rider végefőcímet, ahogy Májkül Nájt az R19-cel suhan a naplementébe. ;] Bocsi, valamiért ez ugrott be egyből. :U

Szerk: Hol fotóztad?

[ Szerkesztve ]

(#1175) AMD Power


AMD Power
titán

De jó hírem van! Kiszedték a hűtőt. Képzeljétek! A hűtő ventilátor lukasztotta ki. De jó mert 2K-ért megcsinálták annyiura minimális volt a probléma!! :C

Kiderűlt ,hogy miért is olyan rohadt drága a hűtő a kocsimba. Mert rézből van. Ezt a hülyeséget....

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1176) nemma válasza AMD Power (#1175) üzenetére


nemma
addikt

Na, de jó, örülök, hogy csak ennyi volt. Látod, a Renault elnyűhetetlen! :D

(#1177) ABE válasza AMD Power (#1175) üzenetére


ABE
őstag

Melyik hely ez, ahol ennyi pénzért manapság még szóba állnak az emberrel? :Y

(#1178) Lejszi válasza ABE (#1177) üzenetére


Lejszi
senior tag

Egerbe én is tudok neked olcsón szerelőt ha gondolod... ;)

(#1179) ABE válasza Lejszi (#1178) üzenetére


ABE
őstag

És fizeti az útiköltséget? :U

(#1180) gabx76 válasza Lejszi (#1172) üzenetére


gabx76
senior tag

Köszi! Jöhet a tied is! kiváncsian várjuk!

nemma: Még nem eladó, csak kirándulni voltunk vele, aztán fotózgattam.

ABE Mondjuk nem ezt szándékoztam kihozni belőle, de most hogy mondod valóban hasonlít a főcímre. Csak ott mintha sivatagban száguldozott volna.
Itt fényképeztem a város mellett, a Mecsekben.

(#1181) ABE válasza gabx76 (#1180) üzenetére


ABE
őstag

Igen, a sivatagban száguldozik, csak valahogy az ég aljának a színe, és a háttérben húzódó hegyek (dombok?) pont ezt juttatták eszembe. :B

Apró technikai észrevétel: én a kép jobb alján belógó növényt félrehajtottam volna, kicsit elvonja a figyelmet az autóról. :R

(#1182) gabx76 válasza ABE (#1181) üzenetére


gabx76
senior tag

Jaja, én is észrevettem, de ez spontán kép volt, csak utólag tetszett meg. Van még pár hiba rajta sajnos.

(#1183) AMD Power válasza ABE (#1177) üzenetére


AMD Power
titán

Bátyámnak valami szerelő spanja csinálta.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1184) AMD Power


AMD Power
titán

Megrendeltem a géphez ezt a ütéscsövet.

Hűtéscső

Remélem ez az ami kell nekem oda felülre és minden rendben lesz végre ezzel a diesel álommal. :R

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1185) Füge007


Füge007
senior tag

Na megint beletekertem pár kilómétert a Clioba Horvátországban. Holnap átnézem, kap friss olajat, megérdemli.

Füge

(#1186) AMD Power válasza Füge007 (#1185) üzenetére


AMD Power
titán

Míg nem voltál itt volt egy pár új esemény. Olvass csak vissza. ;)

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1187) Lejszi válasza ABE (#1179) üzenetére


Lejszi
senior tag

ööööö, hát azt nem biztos, viszont oda tudom adni a HT2 cd-t amirol a multkor beszeltunk :)

(#1188) Lejszi válasza gabx76 (#1180) üzenetére


Lejszi
senior tag

ha komolyan kell megadom priviben a nevet es a tel szamat :K

(#1189) Magnum_


Magnum_
nagyúr

uhu, 2napja jöttem meg Horváto.-bol, eléggé délen voltunk, Dubrovniktol nem messze, és igencsak bivalyerös és takarékos volt a kicsi kocsi ;] 5,9L/100km klimával és 150km/h-s autopályatemponál 30 fokban :R

I humbly and respectfully decline™

(#1190) Lejszi válasza Füge007 (#1185) üzenetére


Lejszi
senior tag

Én a balatonnal nyaraltam és anyosomeknal voltunk, kb + 600km :)

hétfon viszem amugy muszakiztatani a kicsiket :))

(#1191) ABnormal


ABnormal
őstag

haver beállította a twingón a szelephézagot -> sokkal csendesebb lett a kicsike...

(#1192) gabx76 válasza Lejszi (#1188) üzenetére


gabx76
senior tag

Mit? He? Hogy kinek a számát?!
Öreg vagyok, nem értem. Nem fényképről beszéltünk?!

(#1193) ABE válasza Lejszi (#1187) üzenetére


ABE
őstag

Kűggyed a CD-t postán, én sem jutok el Szegedre idén (Egerbe se valószínű). :O

gabx76

Szerintem nekem címezte, csak félrenyomta. :)

[ Szerkesztve ]

(#1194) gabx76 válasza ABE (#1193) üzenetére


gabx76
senior tag

Aham, lehet. Megtévesztő a két rák... :D

(#1195) AMD Power


AMD Power
titán

Megnéztük mit megy nagyjából a gép. Olyan 140-145 körül van a vége. De a 110-t szereti inkább. :R

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1196) Lejszi válasza gabx76 (#1192) üzenetére


Lejszi
senior tag

Fényképről???? :DD
En egy jo aron dolgozo autoszerelorol beszeltem :))

(#1197) Lejszi válasza ABE (#1193) üzenetére


Lejszi
senior tag

te miert maradsz le rola?

priviben add meg a cimed és kuldnom ;)

(#1198) gabx76 válasza Lejszi (#1196) üzenetére


gabx76
senior tag

Tőled idézek:
"nekem is van egy hasonlo, majd megkeresem és felteszem én is."

Így reagáltál, amikor feltettem a képet.
Erre válaszoltam, hogy várjuk a tiedet is, aztán telefonszámot akartál megadni erre reagálva.
:DD

(#1199) lajo válasza AMD Power (#1195) üzenetére


lajo
senior tag

Friss jogsival... ;)

(#1200) nemma válasza lajo (#1199) üzenetére


nemma
addikt

Azt írta, hogy megnéztük.Nem biztos, hogy ő vezetett :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.