Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 10:49:25

LOGOUT.hu

Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Inflációkövető díjkorrekció 2024

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29851) ferke72 válasza csucsu21 (#29850) üzenetére


ferke72
aktív tag

Telenor rondán kibabrált veled..ne hagyd magad. már 3 eset után cserélniük kell!!!
modemmel vertem le én is nagy balhét de kicserélték. Ha nem hajlandóak cserére és jogos kérd vásárlók könyvét mindenképp.

Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.

(#29852) 313313 válasza ferke72 (#29851) üzenetére


313313
addikt

Nincs maximálva a javítások száma...
Annyiszor javíttatják, amennyiszer akarják, max a beírás hatására kicsit összekapják magukat...

HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB

(#29853) ferke72 válasza 313313 (#29852) üzenetére


ferke72
aktív tag

érdekes...
az ha így van elég durva és lehet így van. Nem tudom egy biztos én akasztanám nyakukba a fogyasztóvédőket csuklóból.

[ Szerkesztve ]

Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.

(#29854) #79335424


#79335424
törölt tag

Úgy tűnik, hogy Salgótarjánban a Telenor hálózat nyomokban sem tartalmaz 4g -t. A Főtéren sem. Grrrrr...

(#29855) ferke72 válasza #79335424 (#29854) üzenetére


ferke72
aktív tag

pásztó és szécsény nyert..

Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.

(#29856) Landsmann válasza ferke72 (#29853) üzenetére


Landsmann
addikt

Azért eléggé elnagyolt ez a garancia dolog ott a honlapon. Az a 2 év szavatosság azért nem teljesen így van. Pontosabb megfogalmazás a 6+18 hónap. Hogy mi a különbség? Az, hogy az első 6 hónapban a kereskedőnek, hopp, bocsánat, Vállalkozásnak kell bizonyítania, hogy a készülék hibátlan volt. (nem állt fent a hibát kiváltó ok. Ugye milyen ügyes megfogalmazás? Nem a hiba, hanem az azt kiváltó ok. Nincs ember aki ezt bizonyítsa) Tehát ha gond van a készülékkel, akkor a VÁSÁRLÁS HELYÉN (mégha egyes szolgáltatók a törvénnyel ellentétes szerződést kötnek is) kötelesek intézni az ügyet. Első sorban cserét, vagy javítást jelent.
6 hónap után megfordul a bizonyítási eljárás. Ekkor a vevőnek kell bizonyítania, hogy már az első 6 hónapban is a készülékben volt a hibát kiváltó ok. Természetesen ő sem fogja tudni bizonyítani, feltéve, ha már az első hat hónapban nem csere, hanem javítás történt. Ekkor hivatkozhat, hogy lám-lám, már az első hat hónapban is bajok voltak a készülékkel.
Ami meg a fogyasztóvédőket illeti, sok mindent nem lehet tőlük várni. Egyedül azt áll jogukban ellenőrizni, hogy a problémával érdemben fogalkozik-e a szerviz vagy az eladó. Ha nem, akkor eljárnak,. Ha igen, akkor részükről az ügy lezárva, ugyanis az ügy végeredményére nincs hatásuk. Ha az ügyfél nem ért egyet az eredménnyel, a békéltető testülethez fordulhat. Majd ott születik döntés kinek van igaza.

Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1

(#29857) djculture


djculture
félisten

10 ezer előfizető telefonját cserélik ingyen: [link]

[ Szerkesztve ]

(#29858) asdf_ válasza Landsmann (#29856) üzenetére


asdf_
veterán

Kerdes, hogy az elso ev feles bontasaval van-e barmi teteje foglalkozni, amikor a, 10e Ft vasarlasi ertek felett ugyis 1 ev kotelezo jotallas van eloirva a termekre, tehat ugyan egyutt fut a ketto, de ki az a hulye, aki a 8. honapban nekiall szavatossagozni, amikor jotallasozhat, b, az 1990 Ft-ert kedvezmenyes aron elhozott 50 ezres telefon nem tudom jogilag minek minosul (de gyanitom, 10e Ft vasarlasi ertek alattinak, igy nem vonatkozik ra a tartos fogyasztasi cikkekre eloirt egy ev kotelezo jotallas), de mivel ugyanaz a sablon garjegy megy a cucchoz, ha 10e alatti, meg ha feletti is, es igy is ugy is vallalnak ra 1 ev jotallast, szinten lenyegtelenne minosul, hogy az elso ev masodik feleben mar a vevonek kene bizonyitania, mert villant egy jotallasi jegyet es elintezik neki minden bizonyitas nelkul a problemajat.

Nincs ember aki ezt bizonyítsa) Tehát ha gond van a készülékkel, akkor a VÁSÁRLÁS HELYÉN (mégha egyes szolgáltatók a törvénnyel ellentétes szerződést kötnek is) kötelesek intézni az ügyet.

Amennyiben szavatossagozol a masfeledik evben, akkor igen, kotelesek az ertekesites helyen atvenni es jegyzokonyvet csinalni rola. Viszont amennyiben a gyartoi korlatozott jotallast kivanod igenybevenni, mivel ez egy torveny altal nem eloirt, ONKENTES vallalas, ezert ennek hogyanjat, mikentjet, szabalyait az irja elo, aki azt vallalja, es semmiben sem jogszerutlen a korlatozott gyartoi gari felteteleul kotni, hogy csak es kizarolag a jotallasi jegyen felsorolt szakszervizekben veheto igenybe. Szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#29859) Soma01 válasza djculture (#29857) üzenetére


Soma01
veterán

Ez kiket érint? Úgy értem, melyik frekit kell tudnia a telcsinek, hogy ne essek bele?

(#29860) Landsmann válasza asdf_ (#29858) üzenetére


Landsmann
addikt

Azt én sem tudom, hogy a kedvezményesen 10 ezer alatti áru készülékre mi vonatkozik, minek tekintik. De! MIndegy mennyi az ára a készüléknek, ha garancia jegyet, vagy jótállási jegyet adnak hozzá, akkor arra a jótállási feltételek vonatkoznak. Olyan nincs, hogy ott a jótállási jegy és azt mondják, a termékre szavatosság vonatkozik. Durva példát láttam a múlt héten. Kezembe került egy termék. (nem telefon) Ára 10000 Ft alatt volt. Jótállási jegyet adtak hozzá, két helyen is feltüntetve, hogy a garancia időtartama 1 év. Ezzel szemben a vevőszolgálatnál azt mondták a fogyasztónak, hogy 6 hónap a szavatosság. Már ezért is fenéken billentenék a fogyasztóvédők a Tescót, azért meg külön, hogy olyan jótállási jegyet mellékletek az áruhoz, amiben hatályon kívül helyezett törvényre hivatkoznak. Nyár elején volt nálunk fogyasztóvédelmi ellenőrzés éppen a szavatosság, jótállás kapcsán, úgyhogy elég jól beleástam magam a dolgokba, hogy megússzuk a büntetést.
Válasszuk ketté a dolgot, mert egy kicsit összefolynak. Az az alap kiindulás, hogy a termék vételára 10000 Ft alatt van. Namármost, attól függően, hogy hol vásárol az ember készüléket, vagy kap jótállási jegyet (ekkor a jótállás szabályai élnek) vagy nem. (ekkor pedig a szavatosság szabályai élnek) Nyilvánvaló, a jótállás nagyobb kedvezményt biztosít a vásárló részére, így hülye lenne a garanciajegyet letagadva szavatossággal próbálkozni, de még ha akarná sem menne a dolog, hiszen szavatosság esetén a vásárlás helyén kell intézni a dolgot. Ott viszont ha jótállási jegyet adtak a termékhez, szavatossággal nem élhet. (trükközne, hogy a készüléket javítás nélkül cseréljék ki) Fordítva meg ugye értelemszerűen nem megy megint, mert ha nem kapott jótállási jegyet, akkor a jótállási jogait nem tudja gyakorolni. Visszatérve az első felére a dolognak, pontosabban ha elveszti a jótállási jegyet, de a számla, blokk megvan, (egyértelműen beazonosíthatónak kell lenni a terméknek rajta) a szabály úgy fogalmaz, hogy a fogyasztói szerződést megkötöttnek kell tekinteni. Na de arra már nem tér ki, hogy akkor pontosan mi is a helyzet. Jótállás, vagy szavatosság. Ez vitát keletkeztethet.
Egyébként a tavaly tavaszi PTK változása miatt vált szükségessé a jótállás, szavatosság szabályainak módosítása. Ettől függetlenül több, igen gázos dolog van a szabályozásban, kezdve onnantól, hogy az új alapfogalmak magyarázata is hibás. Aztán van még egy dolog, ami szintén igencsak sok vitát fog generálni a vásárló-eladó (vállalkozás) és a gyártó, importőr között. Ugyanis ha a termék ára 10000 Ft alatt van és emiatt nem tartozik a jótállásra kötelezett termékek közé, a gyártó, importőr nem fog kiadni jótállási jegyet. Viszont mire az üzletbe kerül az áru és az áfával, árréssel növelt ára átlépi a bűvös határt, az üzlet köteles jótállási jegyet adni a termékhez. Namármost, ha a termék meghibásodik, a jótállás szabályai élnek a vásárló (fogyasztó felé). Viszont az eladó (vállalkozás) és a gyártó, importőr felé csak szavatosság áll fenn. Magyarán az ilyen termék meghibásodása jó eséllyel az üzlet kára lesz.

Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1

(#29861) djculture válasza Soma01 (#29859) üzenetére


djculture
félisten

A felső a sima 900-as szabvány az alsó az extended kiegészitett 900-as szabvány a nagyon régi telefonok nem képesek az extended sávokra.

[ Szerkesztve ]

(#29862) Soma01 válasza djculture (#29861) üzenetére


Soma01
veterán

Az enyém tudja akkor... 3510i telcsim az egyik.

(#29863) asdf_ válasza Landsmann (#29860) üzenetére


asdf_
veterán

A legerdekesebb resz a szabalyozasban -most nem keresem elo, es nem tudom idezni- hogy amennyiben egy termek meghibasodik es szervizbe kerul, akkor a szerviznek jogszabaly altalal eloirtan kotelezoen ertesitenie kell errol az elado szervet (gondolom, hogy ne akkor pillazzon, amikor az otodik szervizben torteno javitas utan felbukkan nala a vevo, hogy no akkor en most elallnek a szerzodestol, az meg az eladas ota eloszor latja mind a vevot, mind a cuccot, meg hall egyaltalan barmi problemarol). Szerintem ilyen meg az eletben nem tortent, hogy ennek valaki eleget tett volna.

A vegere reagalva pedig: ilyenkor tok egyszeru a megoldas, olyan cuccot, amihez nem ad a forgalmazo rendes, 1 eves, tartos fogyasztasi cikkes jotallasi jegyet, es beszerzesi ara 10e ft -afa, - arresnel nagyobb, arra azt mondja a kiskereskedo, hogy kend a hajadra, en ezt nem forgalmazom es nem vesz belole egy darabot sem, altalanos iskola masodik osztaly, ehhez azert nem kell szuperkereskedonek lenni :)

(#29864) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Vettem egy 3G-s modemet, ez az alapbeállítás jó az Internet Praktikumhoz (5Ft/perc)? Ezt tudja.

[ Szerkesztve ]

(#29865) milenda


milenda
tag

Érdeklődöm, hogy 1. EU Duo hetijegy rendelhető-e feltöltőkártyás számra; és ha igen 2. rendelhető-e önállóan, vagy csak belföldi aktív mobilnet-előfizetés mellé.

(#29866) club1 válasza pinnacle (#29864) üzenetére


club1
veterán

5 Ft/MB
Az az alapbeállítás Telenor hipergagyinethez.

(#29867) club1 válasza milenda (#29865) üzenetére


club1
veterán

5000 Ft-ért bármi. Azaz kártyásként is rendelhető és nem kell hozzá aktív mobilnet opció.

(#29868) milenda válasza club1 (#29867) üzenetére


milenda
tag

Köszönöm.

(#29869) pinnacle válasza club1 (#29866) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Nekem a régebbi 5 Ft/perc is van.

(#29870) tomp


tomp
félisten

Egyre jobban közeleg a hó közepe így egyre gyakrabban áll le 3G-n is az adatkapcsolat. Ma már elértem a 5 leállást! Ha a 3G ilyen nálam, nem is merem megnézi az LTE-t milyen lehet a nagy "hibaelhárítás"-ban.

(#29871) pinnacle válasza tomp (#29870) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Nekem is ma sokszor megszakadt a kapcsolat, azt hittem a modem romlott el.

(#29872) ferke72 válasza pinnacle (#29871) üzenetére


ferke72
aktív tag

lehet 4G lesz holnap ott ;]

Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.

(#29873) club1 válasza ferke72 (#29872) üzenetére


club1
veterán

Ennyire nem siet a Telenor.

(#29874) szabogabor10 válasza club1 (#29873) üzenetére


szabogabor10
veterán

Szerintem se.
Csak tudnám, mi a frászra várnak a fejlesztésekkel... Siralmas a jelenlegi 4G lefedettségük.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#29875) djculture válasza szabogabor10 (#29874) üzenetére


djculture
félisten

Annyira fontos a négyG ilyen tadzsikisztáni árak mellett ?

(#29876) szabogabor10 válasza djculture (#29875) üzenetére


szabogabor10
veterán

Hasznos..próbálj ki egy 4G hálót, nem akarsz többet visszatérni 3G-re.
Az árak meg más kérdés, de itt arról van szó, hogy sokkal jobb a 4G/LTE válaszideje, mint a 3G-nek, és nagyon nem arról, hogy milyen gyorsan lehet elhasználni az adatkeretedet. Ez faszság. Minden azonnal és gyorsan történik (legalábbis a Telekom 4G hálóján). A Telenornál ráadásul extra fontos lenne, hogy levegye a terhelés egy nagyobb részét az amúgyis ingadozó használhatóságú 3G cellákról. Bár ehhez mondjuk több csomagban kellene végre engedélyezniük az LTE-t.

Ha már ár: a Telekom pl. nem kér plusz pénzt az LTE használatáért...

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#29877) club1 válasza djculture (#29875) üzenetére


club1
veterán

Ott mindenképp az, ahol nincs 3G sem, meg ott is, ahol a csodás 3G hálózatuk meg-megáll.

(#29878) ferke72 válasza szabogabor10 (#29876) üzenetére


ferke72
aktív tag

Maximálisan igazatok van és csak osztani tudom azt a nézetet ha 4G elindulna ott ahol szenved mindenki 3G hálón lehet marketingük is hihető lenne. Nem akarom vázolni felénk mi van annak örülök egyenlőre normális sebességet produkál és talán nem szakad le a netről modem..ma pl. 1,4Gb adatot kevesebb mint 10 perc alatt lehúzott. Visszanézhetünk a múltra amikor tapsikáltunk 3G hálóra, viszont országokat elnézve van ahol elléptek rendesen tőlünk. Lassan de biztosan belopakodik a 4G náluk is és inkább lassan... :D

Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.

(#29879) djculture válasza szabogabor10 (#29876) üzenetére


djculture
félisten

Most néztem anemzeti hirközlési felügyelet 2014-es felmérését valami 18%-a a 4G képes eszköz azokból amit használnak az emberek. A béka alsó fele alatt van maga a 4G képes eszköz pentráció is.

[ Szerkesztve ]

(#29880) #79335424


#79335424
törölt tag

Kíváncsi leszek, hogy ez hova fog vezetni. Reklámozzák a 4g -t -> építik a 4g -t -> beüzemelik a 4g -t -> ki lesz az a hülye, aki GSM -en fog telefonálni, 50Ft -os percdíjért? Tulképp saját maguk alatt fűrészelik a fát a 4g -vel. Ott, ahol működik, hibátlanul tudok rajta telefonálni.

(#29881) vzsryl


vzsryl
nagyúr

Sziasztok!

Nővéremnek rendeltem egy független Lumia 530-at az emag-tól. Eddig egy sima Sim-es samuja volt. Mennyiért menti át a cuccait a telenor egy microSim-re? Azt tudom, ha ott veszem a készüléket, akkor ingyenes, de függetlennél miként megy ez?

Szerk.: Megvan! Elnézést. :U

[ Szerkesztve ]

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#29882) szabogabor10 válasza djculture (#29879) üzenetére


szabogabor10
veterán

De most, hogy lassan minden szolgáltatós telefon 4G-s lesz, gyorsabban fog terjedni.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#29883) djculture válasza szabogabor10 (#29882) üzenetére


djculture
félisten

Szerintem erre térjünk vissza év végén , akkora lemegy a nemzetri konzultáció is az internetröl és kiderül milyen törvényekkel szívatják meg azt aki internetet használ...

(#29884) szabogabor10 válasza djculture (#29883) üzenetére


szabogabor10
veterán

Beb*szna ha tényleg bevezetnék... Bár itt már minden lehetséges.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#29885) djculture válasza szabogabor10 (#29884) üzenetére


djculture
félisten

Nagyon rajtavannak hogyha nem is adóztatni hanem megkell regulázni az internetet. Az a baj már más eu-s országban is kezdik ezt pl a franciáknál. Ott most jött ki hasonló örült terv hogy sok a fel meg letöltés és ezen forgalom a szolgáltató hálózatát terheli miközben a google meg a többi nagy amcsi cég egy fillért se fizet ez után, akkor adóztassuk meg ezeket a cégeket forgalom után...

[ Szerkesztve ]

(#29886) #79335424 válasza djculture (#29885) üzenetére


#79335424
törölt tag

Az angolok is nyomulnak. Nem tudom, hogy hol és mi lesz bevezetve, de az tuti, hogy nálunk lesz a legszigorúbb.

(#29887) axioma válasza djculture (#29879) üzenetére


axioma
veterán

Es ezt vajon hogyan me'rte'k? Az alapjan, hogy ki mit hasznal? Nekem 4G-kepes a telom, csak a kocsog telenor nem enged fel, tehat en a 82%-ba vagyok szamolva, igy kell erteni? Ilyen statisztikaval nem csodalkozom, hogy barmit ki lehet hozni...

(#29888) Williamgrant válasza axioma (#29887) üzenetére


Williamgrant
veterán

Az a statisztika egy kalap sárt sem ér.
Az utca emberének többsége feltöltős vagy céges telefonnal jár. Előbbinél a havi fogyasztása max ezres, utóbbinál meg nem szólhat bele milyen extra fizetős szolgáltatása legyen.

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#29889) axioma válasza Williamgrant (#29888) üzenetére


axioma
veterán

Nekem ceges elofizu, hozza - attetelesen altalam - vasarolt telenoros Z1C, a netet megrendelik nekem es a ceg fele szamlazzak, a ceg meg tovabb nekem, szoval elvben minden adott, de abszolute nincs az opciok kozott a 4G valaszthatosag. Mert csak. (Azaz mert ilyen a szerzodes.)

(#29890) x1port


x1port
addikt

Telenornàl működik az a történet hogy mobillal fizetek ?
Pl mozijegy. ?

(#29891) szabogabor10 válasza x1port (#29890) üzenetére


szabogabor10
veterán

Elvileg igen.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#29892) x1port válasza szabogabor10 (#29891) üzenetére


x1port
addikt

Valami pay pass félesègre gondoltam.
Ami telenoron keresztül történik.
Nem ilyen harmadik fél által közvetített sms dologra.. ?

(#29893) szabogabor10 válasza x1port (#29892) üzenetére


szabogabor10
veterán

Az a Telekom kiváltsága.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#29894) ollie válasza szabogabor10 (#29876) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Plusz kevesebbet is fogyaszt a telefon 4G hálózaton, mint 3G-n. Legalábbis a Nexus 5-nél így van.

(#29879) djculture: és mit gondolsz, mennyi 3G-s készülék volt, amikor elkezdték fejleszteni azt a hálózatot? És mennyire segítené a 4G-s készülékek elterjedését, ha nem fejlesztenék a 4G hálózatot?

[ Szerkesztve ]

***

(#29895) szabogabor10 válasza ollie (#29894) üzenetére


szabogabor10
veterán

Ja igen, ezt el is felejtettem. iPhone-nál is ez a helyzet. Ráadásul kevésbé melegszik intenzív böngészés esetén.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#29896) x1port válasza ollie (#29894) üzenetére


x1port
addikt

Nem is fejlesztik..
Tessék -làssék valami az egész .

[ Szerkesztve ]

(#29897) szabogabor10 válasza x1port (#29896) üzenetére


szabogabor10
veterán

Nagyon úgy néz ki. Ha a lefedettségi táblázat nem csal, nagyon leálltak a fejlesztésekkel. Pont most, mikor már rég mennie kellene náluk is a 800 MHz-nek.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#29898) x1port válasza szabogabor10 (#29897) üzenetére


x1port
addikt

Egyébként telenorosnak lenni ezért sem jó.
Mozijegy vásárlásról ne is álmodozzunk sms-ben vagy virtuális számláról.
Telekomnál van meg a Vodafone nál van valami vodafone kedd nevű corvin mozis akció.

Na mindegy , szóval emelt díjas sms-el sem lehet venni :(

[ Szerkesztve ]

(#29899) FET-MEN


FET-MEN
veterán

Sziasztok! ezmiez? tudtok róla valamit? ha le lehet mondani akkor fogok is menni. Nem az ár miatt, hanem térerővel nem vagyok elégedett. Nameg azért mégiscsak ha 800ft, az már majdnem 1gb bónusz netem ára..

Iphone 7

(#29900) Prien válasza szaniszlokar (#29807) üzenetére


Prien
addikt

Huawei E5776 teljesít nálunk szolgálatot, szintén kb.90nm egyszintes házban. Semmi gond vele, tapasztalatom szerint kb.10 méterig szór minden irányban megfelelően!

A kevés is több a semminél.

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.