- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
stifi
senior tag
válasz
ujskodas #8596 üzenetére
250 körül van, de én sem mentem még 180-nál többet az enyémmel
szerk: egyébként sose értettem az effajta érdeklődőket.. bőven kurvasokkal lehet vele menni, nem mindegy? az olyan ember akit csak ez izgat azoknak azt szoktam mondani hogy 100-zal is ugyanúgy halsz meg, mint végsebességgel.. persze sose értik amit mondok, de a 250-re felkapják a fejüket, és hozzáteszik hogy az övék 260-at tud..
én meg csak mosolygok magamban
-
Ramius
őstag
Ó, köszönöm, akkor 2:0 a motornak eddig
A kúton sztenderen hagytam aztán csak pislogtam mikor leállt sebességbe rakásnál...
Na de nembaj, majd belejövök. -
stifi
senior tag
amikor ezt kérdezitek mindig eszembe jut amikor én vettem az F4-et, az előző tulaj nagyon el volt kenődve én meg a világ legboldogabb embere voltam
a 4 osztás akkor kezd el világítani, amikor tartalékra áll a gép, innen tudod hogy kb 3,5 liter van még a gépben. a megtett utat számolja ezután, és úgy kezdi el villogtatni a rovátkákat ahogy telnek a kilómétereket! ideje tankolni, mert elég szar 200 kilót 40 fokban tologatni
én a hétvégén vagy 3x tankoltam, volt hogy 40 kilómétert mentem még a villogó visszajelzővel, hát nem sokon múlt hogy tologatnom kelljen full bőrben
-
ujskodas
tag
Pont így működik jól. Amíg van benne rendesen, addig nem mutat semmit, hogy ne zavarjon. Amikor tartalékra "áll" akkor gyullad ki az összes szegmens és kiírja, hogy tartalékon vagy, nem ártana tankolni. Elvileg többnek bele kellene mennie ilyenkor, mert úgy írja, hogy akkor gyullad ki, mikor 3,5 liter van benne.
Széles utat! -
Ramius
őstag
Köszi a jókívánásgokat!
Máris kezdeném egy kérdéssel ahhoz, aki ismeri a típust. Szóval a benzinmutató itt is olyan "hondásan szar", vagy csak az enyém bolondult meg?
Kézikönyvet nem kaptam hozzá, gugli nem akart segíteni, szóval: A benzin szintjelzője alapból nem látszik. Ma délben menet közben kigyulladt mind a négy osztás, mintha teli lenne a tank, most meg 10 km alatt szép sorban elkezdett villogni mind. Megálltam tankolni, de csak 10 liter ment bele. És most megint eltűnt a visszajelző.
Hogy kellene neki működnie? -
Integra
titán
elég rendesen lehetett ma lépni, üresek voltak az utak, se motoros, se autós, se rendőr
-
stifi
senior tag
jó videó, pár észrevétel:
- bár ízlésem nem vitatkozunk, a zene fizikai fájdalmat okozott nekem
- alapvetően tetszik ahogy vezet, nem egy kamikaze szervdonor és így is lehet élvezkedni (bár én ilyen úton sem mennék über 200 de ez megint más kérdés)
- sokszor nem értem minek cibálja a kuplungot meg a gázkart úgy ahogy? amikor nem is megy feszített tempóban, éppen csak csorog, mégis úgy vált mintha számítanának a tizedmásodpercek
- az új 600F-en a műszerfalból a pilóta sem lát sokkal többet, mint a videónamúgy tetszett
volt ma valaki közületek kecskeméten? -
Ramius
őstag
Hejhó
Tegnap meglett végre a motor, mától én is gyűjtöm a kétkerekű km-eket.
Egy 2001-es Honda CBR 600 FS lett a nyerő. -
atom87
aktív tag
-
Kéne nekem GSX-R (2000-től) robbantott ábra.
Tudna nekem segíteni nekem ebben valaki? -
titko
tag
-
stifi
senior tag
válasz
Integra #8570 üzenetére
alapvetően (az autókkal ellentétben) eddig pozitív tapasztalataim voltak a márkaszervizekkel. ez éppen egy kivétel, de sok esetből ennyi még belefér. motorosok ők is, könnyen össze lehet velük barátkozni és az alkalmazottaknak nem érdekük hogy átbasszanak, ezért ha a megfelelő embert sikerül megtalálni akkor nehéz rosszul járni. tudni kell kihez kell menni és kivel kell beszélni.
ezt autónál sokkal nehezebb kivitelezni. a múltkor telefonon akartak teljes kuplungot cserélni, de ezt lehet már mondtam.. véletlenül az üzletkötő vette fel a telefont és nem a szerelő srác aki csinálni szokta.. mondjuk rábasztak mert azóta nem járok oda (sem), de hát ilyen a popszakma... a karasnában például sosem a boltba megyek az alkatrészes kollégához (Imre?), hanem le a szervizbe a szervizvezetőhöz (Laci), jobb esetben az új sráchoz a Petihez. ő asszem 19, motorszerelőnek tanult, alkalmazott a karasnában. na ő nem fog átbaszni az tuti, semmi érdeke nem fűződik hozzá. A szervizvezető sem, bár ő azért néha dobálózik nagy munkadíjakkal amire elferdül a szemöldököm, aztán a végén a felét se szokta kiszámlázni..
az alkatrészes kolléga viszont próbálja eladni a drágábbat, többet, gyárit.. máshogy gondolkozik mint egy szervizes, aki a problémát akarja megoldani.. -
stifi
senior tag
válasz
Integra #8568 üzenetére
nekem az is lehúzás amit legutóbb a dudámra mondtak valahol... az előző tulaj valami VW konszern dudát rakott a hondámba, aminek tök más a csatlakozója, ezért állandóan szétcsúszik és nem szól. mondtam a szervizben hogy oldják meg, vágják le a csatit, duct tape 'sztkész.. nekem nincs hozzá szerszámom hogy szétkapjam, ezért venni pedig nem fogok.. a válasz: felejtsem el, vegyek egy gyári dudát aminek jó a csatija és azt beszerelik inkább.. gyári duda 10k.
elmentem egy autóvillamosságishoz, egy ezer JMF-ért megcsinálta amit kértem. na ez tipikusan a "drága motorod van fizess érte" mentalitás, pedig nem akartak lehúzni csak dolgozni sem...
-
stifi
senior tag
válasz
Integra #8566 üzenetére
mondjuk azért a kis faszomat bekaphatja a legtöbb szerviz aki pont ilyen mentalitással javítja a motorokat..
amíg még a Xelvisem volt nekem magyarázott az egyik arc, hogy nem akar megszopatni egy ilyen öreg motorral egy 50ezres javítással, hanem megoldják a tizedéből egy kis fondorlattal és nem lesz problémám, de nézzem meg azt a CBR-t a sarokban, az egy drága és új motor, 50ezer alatt nem adnak rá árat és a tulaj úgyis kifizeti mert a motorozás egy drága hobbi..
következő évben amikor megvettem a CBR-t, gondolhatod hogy nem abba a szervizbe mentem vissza
attól függetlenül hogy drága hobbi, az értlmetlen lehúzástól borsózik a hátam, milliós paripával is van érthető ha felszisszenek egy 80ezres gumi vagy 30ezres láncfeszítő árától... mert én sem szarom ám a pénzt -
alvaro
senior tag
Ja, arról nem is beszélve, hogy nálunk a potenciális vevők sikoltozva rohannának el, ha meglátnák a kilométerórát... volt egy srác az f650.hu-n, aki 90 ezerrel az órában tett fel hirdetést, nem tudom, végül elkelt-e és mennyiért.
De sebaj, mindjárt átpörög és akkor megint fiatal lesz
-
stifi
senior tag
én 440-ért adtam fel a hirdetést, egyetlen érdeklődő volt rá és 300-at ajánlott kp-ban
mondtam hogy 330 és viheti, megállapodtunk.ez nem segített hogy az ismerősök hülyének nézzenek.. ahogy az sem hogy 440-ért alku nélkül hoztam el a gépet (nagyon helyes volt a tulajlány, a dupláját is otthagytam volna ha kéri hehe...)
aztán megvettem a CBR-t, szintén alku nélkül az egyetlen hirdetés volt amit megnéztem. 3 éve van meg, belement 30k km már hiba nélkül. nem volt rossz vétel..
-
alvaro
senior tag
Szerintem teljesen jól jöttél ki belőle. Én mondjuk nagyon rossz vagyok bárminek az eladásában, szóval különösen jól és hosszú távra kellett kialálni, mit akarok
De tekintetbe véve, hogy most megvan Teresa lassan 4 éve (2008 augusztusban vettem), eddig mentem vele 72600km-t, és karbantartásban kifizettem majdnem a teljes vételárát (persze használt volt), és a közben beletankolt 2200 liter benzin se aprópénz (még ha olcsóbb is volt, mint idén), igazából nagyon nem tud érdekelni, mennyit kapnék érte. Ha el akarnám adni. De még csak nem is akarom...
-
stifi
senior tag
válasz
[lAyCsI] #8560 üzenetére
szerintem mindegyik motoron ugyanolyan nehéz túladni, ez nem lehet szempont vételkor...
persze a durva kivételeket kivéve, de a ninja nem az, csak egy jó motor amire mindig lesz kereslet. de ez igaz bármilyen jó állapotú karbantartott motorra, azokat bármikor el lehet adni.engem is riogattak hogy nem fogom tudni eladni a Xelvisem. használtam 3 szezont, eladtam 100k-val olcsóbban úgy, hogy magas áron vettem.. (440-ért vettem, 330-ért adtam el)
hülyének néztek vételkor is, eladáskor is, hogy nem cigánykodtam jobbra-balra az árával.. én meg úgy számoltam hogy az éves díja 30ezer volt a használatnak, és nekem ennyit megért, a többivel meg nem foglalkoztam. -
[lAyCsI]
addikt
válasz
DonThomasino #8545 üzenetére
ha így érzed megfelelőnek, semmi gond!
kezdj csak 250-essel, első lépcsőnek kiváló lesz,
azmeg hogy nehezebb rajta túladni... mire eladod akkor is lesz
biztos kezdő rájder aki 250-esell szeretne indítani... -
shiNIN
tag
Mások is érdeklődtek már
Szerintem is érdekes, s van egy halom technika, némelyik annyira ésszerű, hogy nem tudnám máshogy csinálni (gyorsítani, csak hogy fékezzek egy nagyot?! kanyargós úton előfordul, de két lámpa közt kiélni magunkat elég szánalmas), mások emberfüggően poénosak, s van, amit én nem használok, mert tönkrevágná az élvezetet. Rengeteg hypermiler van világszerte, akadnak érdeklődő emberek is, meg egy csomó okos, aki abból, hogy hhypermiler technikákat alkalmazunk, sík hülyének tart minket és mindenféle egyéb tévképzetekkel rendelkezik az első pillanattól fogva (veszélyesek vagyunk; spórolni akarunk; beáldozzuk a motorozás élményét). Rám az utóbbi kettő főleg nem áll, mert én nem közlekedem, hanem hobbiból motorozgatok.
A közlekedő hypermiler autósok kemény magja a durva. Ők aztán tényleg lassan mennek, néha az anyjuk is beszól, hogy kifizetem a benzint, fiacskám, csak menjél rendesen... S gyakran emlegetik a pénztárcájukat, könnyen lehet, hogy autónál többet számít, még amerikai benzinárakkal is. Érdekes lesz megnézni, egy autóval milyen a hypermiling, nyilván tökmás, már csak a nagyobb tömeghez társuló kisebb légellenállás miatt is. -
runner 125
nagyúr
válasz
vendingo #8552 üzenetére
A klasszikus durrogás tudomásom szerint két problémából is eredhet.
Az egyik, h szegény keverékkel megy a motor. (Sok a levegő, kevés a benya)
A másik, h a kipufogószelepek miatt durrog, ami már nyilván komolyabb megbontással jár.Illetve, úgy tudom, h az 1 hengeresek sokkal hajlamosabbak durrogásra, visszaváltásnál, gázelvételnél.
stifi
Ha, nem szögegyszerű sor 2 (majdhogynem robogó blokk) lenne benne, akkor azt mondanám, h jogos az ár, és van létjogosultsága a kategóriában.
.. 15-20 éve a japók még teljesen komolyan gondolták a negyed literes (és 400-as) kategóriát. Faxa sor 4-es blokkokkal igazi motor feelingje volt, persze csillagos égig kellett pörgetni, de mentek. Néhány matuzsálem korú belpiacos fut még itthon is ezekből, de bíjrák (pl. egy haverom úgy 75.000km-rel adta el a sor 4 kis 250-es Hornet-jét). Noh én egy ilyen fejlesztést simán el tudnék képzelni ebben a Kawa-ban is. -
vendingo
veterán
Mindig mindenki mondja, hogy milyen brutálul durrog a gépe motorféknél.
Az enyém soha nem durrog, pedig karbis vékettő leovince dobbal.
Nekem csak baromi mélyen hörög.
Mitől durrognak azok a bizonyos gépek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC, 168e km, fapad, Alkuképes
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest