Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:36:22

LOGOUT.hu

Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26551) Ispy válasza imibogyo (#26546) üzenetére


Ispy
veterán

Sorry, nekem nem jön be a fa :R Vagyis ha jobban nézem, akkor nem is a fa a bajom, hanem ez a szín :B Személy szerint a világos tölgyet szeretem.

De a "monitor" az büntet :D Nem zavaró ilyen közelről nézni?

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#26552) sanki85 válasza Ispy (#26551) üzenetére


sanki85
csendes tag

Én is ilyen közelről nézem az ekkora monitort(TV), és egyáltalán nem zavaró.Meg hát lehet két ablakot nézni egymás mellett.

[ Szerkesztve ]

(#26553) imibogyo válasza patomi (#26547) üzenetére


imibogyo
veterán

Áhh kéjmámor, hirtelen mennyi hsz.... ;] :P

Egy árnyalattal lehetne sötétebb(bár lehet a kép ilyen csak) jobban passzolna a bútorokhoz. Még sokat fog sötétedni, amikor megkapja a második (harmadik) réteg pácot, ez még csak az első réteg rajta. És mindegyik agyonvakuzott kép, valójában sokkal sötétebb, csak nincs normális fényképezőm. :(

Az oldallap ha jól emlékszem füst üveg lesz(?) Az nincs még meg? Sokat dobna rajta. Sajnos nincs. Vágás közben eltört és nincs másikom.

A bordát nem tudod 90 fokkal elfordítani? Akkor ezen is átfújna az előlapi venti. Ezt már leírtam az eredeti hsz.-ben, hogy miért van így. Akartam, de elmaradt, mert éjszaka szereltem össze a gépet. De a hőfokok 2 óra Skyrim alatt is 55 fok körül maradtak, szóval nem gáz így sem. ;)

(#26548) HookR:
Mekkora a befoglalómérete, valamint a bútorlapok vastagsága? Illetve fel tudnál-e tölteni egy képet a hátuljáról, amin az egész látszódik? 18 mm-esek a lapok. Befoglaló méretei (mély., szél., mag.): 28x18x33 cm. 16,6 liter.

Úgy is érdekel a véleményem, ha sok mindent máshogy csinálnék a helyedben? Ha nem így lenne, nem tettem volna be egy nyilvános topikba. :K

(#26549) kisza25: Pedig ez sem lesz rövid. :DDD

(#26550) flashpointer:
Az valami LED adapter? Úgy olvastam azokon nincs túlfeszültség meg semmilyen védelem, illetve a feszültség pontossága is kérdéses, amiatt nem mertem kipróbálni ilyennel mert a paneltáp közvetlen ráengedi a cpu-ra, nem volt vele probléma? Igen LED adapter. Személyesen is mondtam, hogy az lesz. Eddig semmi problémám nem volt vele. Előtte jó pár órát méregettem a kimeneti feszt 11,99 és 12,03 között váltakozott ahogy a terheléseket változtattam rajta, ez szerintem simán belefér. Amúgy is az alaplap VRM részének ki kell valamennyi ingadozást "simítania".

Nekem is az jutott eszembe ami Hookr-nek, mikor terveztem 20mm-es aluprofilból házat feltűnt hogy elég sokat elfoglal a házból. Hát ez egy ilyen szakma sajnos. A marógépem még nem esett át az alu-szüzesség elvesztésén, így addig marad a fa.

Ja meg hány wattal van terhelve a paneltáp és nem tapiztad meg hogy melyik része melegszik? Az elsőre nem tudok válaszolni, nincs fogyasztásmérőm, de csak a Celeron megy róla, egy SSD és egy 3,5-ös HDD. Szóval szerintem maximum az 50-70W-os régióban kaphat jelenleg terhelést. A tápegység ugye papíron 180W-os, ehhez egy 240W-os LED táp adja a kakaót.

(#26549) Ispy:
Sorry, nekem nem jön be a fa. Vagyis ha jobban nézem, akkor nem is a fa a bajom, hanem ez a szín Személy szerint a világos tölgyet szeretem. Még a szín változni fog. Sötétebb lesz. Majd próbálok "valós" fotókat lőni, miután megkapja a végleges színt. A világos tölgy nem nagyon ment volna a bútorok színéhez.

De a "monitor" az büntet :D Nem zavaró ilyen közelről nézni? Egyáltalán nem. Sőt.... Csak az FHD-t érzem néha kevésnek. :B

[ Szerkesztve ]

(#26554) #16939776 válasza imibogyo (#26546) üzenetére


#16939776
törölt tag

Előre leszögezem hogy a vörös arany színkombináció nekem tetszik!

Viszont: Az előlapot oldalt törtem volna meg. Pácolás és előkészítése nagyon el lett kapkodva.
A tápdugót rendesen tessék bedugni: [link]
Védőföldet a ház érinthető fém részeire is bekötötted gondolom.

Szerintem nagyon szépet lehet fából is alkotni, de be kell tartani a technológiai lépéseket. Mindenek előtt jó alapanyagok és segédanyagok kellenek hozzá és sok türelem.

[ Szerkesztve ]

(#26555) imibogyo válasza #16939776 (#26554) üzenetére


imibogyo
veterán

Köszi!

Viszont: Az előlapot oldalt törtem volna meg.
Ki lesz javítva. Amit látsz egy régebbi projekt maradványa. Ez lett félbevágva, de, hogy a kapcsoló helye megmaradjon az eredeti 4x120-as helyből 2 marásnak meg kellett tartanom a belógó lekerekítéseit. Sajnos nem volt időm még újramarni és nem is tudom mikor jutok oda.

Pácolás és előkészítése nagyon el lett kapkodva.
Mivel még csak egy réteg van rajta, azt is éjszaka kentem fel, így ez természetes. Még jön rá 2 réteg pác, rétegenként újracsiszolva, majd 2 réteg lakk vizes csiszolással. Ha minden jól megy a végeredmény jóval homogénebb lesz és valahogy így fog kinézni pácolva és erre jön még a lakkozás.

A tápdugót rendesen tessék bedugni.
Már megtörtént. ;)

Védőföldet a ház érinthető fém részeire is bekötötted gondolom.
Csak a két rács "érinthető" a gépben, de az nincs közvetlen kapcsolatban semmivel sem. A többi alkatrész pedig mind össze van földelve. Van oldallap is, tehát a tápegység és társai nem érinthetőek.

Szerintem nagyon szépet lehet fából is alkotni, de be kell tartani a technológiai lépéseket. Mindenek előtt jó alapanyagok és segédanyagok kellenek hozzá és sok türelem.
Egyetértek, de nekem inkább sok idő kellene hozzá, ami nincs, meg az, hogy ne egy ekkora műhelyben kelljen alkotni és festőszobát kialakítani. :B

[ Szerkesztve ]

(#26556) flashpointer válasza imibogyo (#26553) üzenetére


flashpointer
őstag

Szorri, biztos pont akkor jött egy metró pedig ugyanezekre tuti rákérdeztem volna.

(#26557) imibogyo válasza flashpointer (#26556) üzenetére


imibogyo
veterán

No problem, nem volt a legideálisabb hely beszélgetéshez. Amúgy azt írják a táp oldalán, hogy:
"Rövidzárlat és túlfeszültség ellen védett, nem éghető fém ház, csatlakozó a földelés bekötéséhez is. EMC, CE, RoHS certifikáció."

Szóval én azért annyira nem félek, maximum idén előbb lesz a tűzijáték. ;] :P

Meg hamarosan megy elé egy szünetmentes tápegység is, az majd megfogja a túlfeszt. a hálózat felől. Maga a tápegység pedig a méréseim alapján elég stabil feszültséget ad. De remélem a legjobbakat. Nem vagyok egy elektromos szaki, remélem nagy hülyeséget nem csinálok/csináltam.

[ Szerkesztve ]

(#26558) Mercutio_ válasza imibogyo (#26553) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ha van némi fény rakd valami mini állványra a fényképezőt , állíts be fix ISO100-at vagy ami a natív iso az adott gépen és mehet vaku nélkűl.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#26559) viperabácsi válasza imibogyo (#26553) üzenetére


viperabácsi
addikt

Ha több rétegben pácolod sötétedik még :K

Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !

(#26560) imibogyo válasza Mercutio_ (#26558) üzenetére


imibogyo
veterán

Persze-persze. Készítettem már azért komolyabb fotókat, csak most eladtam mindenemet és egy noname kínai csoda van a feleségemnek. Ennyit tud. Nulla manuál opció, csak 10 féle programot tud és el tudod sütni. Lehet kísérletezem majd estére ha hazaérek, mert ennél még valószínűleg a telefonommal is jobb fotókat lövök. :DDD

(#26559) viperabácsi: bezony. Ez a terv. De sajnos már ma sem jutok oda, hogy ez megtörténjen. Annyira nulla időm van, hogy az hihetetlen. Max a PH-ra írogatok lopott időkben, de komolyabb dologba nem tudok belefogni. :N

(#26561) HookR válasza imibogyo (#26553) üzenetére


HookR
addikt

Az előlapra nem tennék szellőzőnyílást, hogy a választott anyag (legyen akár alumínium, akár fa) színe és textúrája letisztult, sallangmentes formában érvényesüljön. Ennek megfelelően a bekapcsológombnál is érdemes fontolóra venni, hogy inkább a ház tetejére kerüljön.
Mivel nincs dVGA, ami akadályozná a légáramlást (és ahogy látom a ház lábai esetében sem gond, ha magasak), ezért ventilátort alulra tennék, a ház elejéhez igazítva, az alaplap alatt csak a vastagságának megfelelő távolságot hagyva. 140 vagy 180mm-est attól függően, milyen alkatrészeket is szeretnél elhelyezni, illetve a ház arányaival szemben mik az elvárások:

(A) 140mm-es venti esetén a DC és AC táp a ház előlapjának belső oldalán, állítva, egymás mellett. 2,5"-es meghajtók a ház aljában, a ventilátor mögött (Megfelelő méretezés esetén a ház hátlapjának belső oldalán, az alaplap hátlapi kivezetése és a ház bal oldalfala közötti részen is szóba jöhet.).
(B) 180mm-es venti esetén alulra csak a légkavaró menne. DC és AC táp az alaplaptálca hátoldalán, állítva, egymás mellett. 2,5"-es meghajtók a ház előlapjának belső oldalán (Illetve megfelelő méretezés esetén a ház hátlapjának belső oldalán, az alaplap hátlapi kivezetése és a ház bal oldalfala közötti részen is szóba jöhet.)
(C) Alul csak a 180mm-es venti. 1db 3,5"-es és 2db 2,5"-es meghajtó, valamint a DC és AC táp a fentiekhez hasonlóan a ház előlapjának belső oldalán, illetve az alaplapi tálca hátoldalán elosztva a preferált szempontok szerint. Úgy mint:
- Funkció szerint csoportosítva: Külön a tápegység részei és külön a meghajtók.
- Méret szerint optimalizálva: AC táp + 2,5"-es meghajtó, valamint 3,5"-es meghajtó + DC táp. (Feltételezve, hogy az AC táp legalább ~1cm-rel keskenyebb a 3,5"-es meghajtónál)

Minden esetben 1db nagyobb, alacsony fordulatszámú ventilátor gondoskodna a CPU-hűtő, a tápegység és adott esetben a meghajtók hűtéséről. Ha az alacsony terhelés okán épp le van kapcsolva, a ház passzívan alulról fölfele amúgy is könnyebben átszellőzik.

Személy szerint nem használnék 18mm vastag bútorlapot, mert helypazarló, ha nem marod ki belülről valamennyire.

[ Szerkesztve ]

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

(#26562) imibogyo válasza HookR (#26561) üzenetére


imibogyo
veterán

Az előlapra nem tennék szellőzőnyílást, hogy a választott anyag (legyen akár alumínium, akár fa) színe és textúrája letisztult, sallangmentes formában érvényesüljön. Ennek megfelelően a bekapcsológombnál is érdemes fontolóra venni, hogy inkább a ház tetejére kerüljön.
Már készítettem ilyen házat, de nekem túl "egyszerűnek" már-már unalmasnak tűnt az előlap ettől, ezért nem is fejeztem be. És a mostani házra nem is nagyon férne el felülre még a bekapcsológomb sem, mert az egész ki van marva szellőzésnek. Ahol pedig nincs nút, oda az alaplap ér fel, oda azért nem akartam a bekapcsológombot.

Mivel nincs dVGA, ami akadályozná a légáramlást....
De lesz majd. Csak most pénz nincs. Jön majd egy 750Ti valamikor a jövőben. Ekkor a tápegység át lesz fordítva vízszintes pozícióba. De ez csak akkor lesz, ha kikerül a HDD a gépből és akkor bemarom úgy 2 centire a tápegységet a dupla alaplemezbe. Ekkor még mindig kap fuvallatot, de kap levegőt a kártya is.

Az A, B és C pontokban mindben vannak jó ötletek, és ha nem lesz dVGA valamiért mégsem, meg is fogom őket fontolni. De azért kicsit részletesebben.

(A) ez a megoldás kiesett, mert egyrészt szeretem ha az SSD is kap a huzatból, másrészt a 3,5 meghajtót nehéz lett volna hova helyezni.

(B) tetszik ez az elrendezés és már nem először jut nekem is eszembe hogy 180-as ventivel szellőztessem át a komplett házat, viszont ekkor szakítanék a "normális" házformával és akkor totális átszellőzést lehetne elérni. Volt már erre is tervem, de még nem fogtam bele.

(C) az előbb linkelt tervekben látható nekem is olyan elrendezés, hogy a tápegység és a vinyók az alaplapi tálca mögé kerüljenek, mondjuk nekem elöl lett volna a 180-as venti és nem alul, de ez nagyon megfontolandó, amit írtál. :K

Minden esetben 1db nagyobb, alacsony fordulatszámú ventilátor gondoskodna a CPU-hűtő, a tápegység és adott esetben a meghajtók hűtéséről. Ha az alacsony terhelés okán épp le van kapcsolva, a ház passzívan alulról fölfele amúgy is könnyebben átszellőzik.
Igen, mondjuk én a "macpro" tervemben felülre is tettem venit, de szerintem is megoldaná egy darab is. A függőleges "kiszellőzés" viszont szerintem most is meg van a házban. Miközben ezt írom is 38 fokos a proci és 36 fokos a "system" szenzor, úgy, hogy egy darab venti sem megy, miközben a gép 6:00 óta megy.

Személy szerint nem használnék 18mm vastag bútorlapot, mert helypazarló, ha nem marod ki belülről valamennyire.
Maximálisan igazad van, de szegény ember vízzel főz. Ehhez tudok "hozzájutni". Ha egyszer végre fel tudom készíteni a marógépet alumínium marásra, akkor majd abból lesz gép. Van is egy bő 3 négyzetméternyi anyagom, csak szerszám nincs megmunkálni. Kézzel pedig azért elég körülményes, főleg mivel 2 mm vastag.

Köszönöm az észrevételeket/ötleteket, tényleg van bennük megfontolandó, csak mondjuk legtöbbhöz újra kellene építenem az egész gépet. :B

[ Szerkesztve ]

(#26563) TomiLi válasza imibogyo (#26562) üzenetére


TomiLi
addikt

Az a henger pc veszett jól nézne ki! :C

Bogyóka

(#26564) Tidus válasza AxBattler (#26516) üzenetére


Tidus
addikt

A jövö hét elején beszerelem egy másik házba az alaplapot.
Majd belinkelem a rögzítést.

Más, esetleg valaki...
AM1H-ITX alaplapra csatlakoztatva van HDMI-n keresztül a monitor.
DVI-D hátlapi csatlakozásba tettem egy HDMI adaptert. És a TV-t akarnám csatlakoztatni HDMI kábelen keresztül. Viszont képet nem tudom behozni, csak a monitor kábelen keresztül. Elvileg jó lenne mert a monitor is tudja azt a felbontást mint a TV, tehát két monitor egyidejű csatlakozásáról lenne szó. Valami beállítás kell hozzá?

(#26565) varmi2 válasza Tidus (#26564) üzenetére


varmi2
nagyúr

Pedig működnie kellene. Az am1 platform két megjelenítőt támogat. Próbáld meg azt, hogy a tv-t kötöd hdmire, míg a monitort az átalakítóra. A catalystben nyomj rá, a képernyő észlelésre, ott meg kell jelennie, mind a kettőnek. Asztal klónozás, vagy kiterjesztés.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#26566) sigidi válasza imibogyo (#26541) üzenetére


sigidi
tag

Észrevétel: A szék lábára tekerj valami szép kerékpár bandázst vagy valami hasonlót...szebb :DD gondolom azért van, hogy ne karistolja a parkettát :))

Expect the unexpected.

(#26567) imibogyo válasza sigidi (#26566) üzenetére


imibogyo
veterán

Igen, kimaradt szőnyegdarab.... :B

(#26568) AxBattler válasza Tidus (#26564) üzenetére


AxBattler
félisten

Köszi, várom! :R

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#26569) HookR


HookR
addikt

Nem újdonság, ám csak most sikerült belebotlanom, véletlenül. A True Spirit 120-nak a PCI-E közeli CPU-foglalathoz méretezett változata.

Thermalright True Spirit 120i hivatalos oldal - [link] / youtube
- 132 x 57 x 150 mm

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

(#26570) Seep válasza HookR (#26569) üzenetére


Seep
senior tag

Bakker, errol en miert nem tudtam hamarabb, mult heten megvettem a HR-02 Machot, amit csak 90 fokkal elforditva tudok majd hasznalni. :(

(#26571) rewolt


rewolt
csendes tag

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni: egy olyan gépre lenne szükségem ami nagyon pici , mini itx- de inkább nano vagy pico-itx. Ami kellene:
VGA-Soros-párhuzamos port min. 1db USB-min 1GHz processzor.

(#26572) lazydog válasza rewolt (#26571) üzenetére


lazydog
addikt

Raspberry PI:
[link]

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#26573) rewolt válasza lazydog (#26572) üzenetére


rewolt
csendes tag

Bocsánat , kifelejtettem egy windows XP Embedded -nek kéne rajta futnia.

(#26574) Polllen válasza rewolt (#26573) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ezek a cuccok talán kisebbek, mint egy itx lap, de azt nem tudom, hogy xp embedded-hez van-e működő driver.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#26575) PeterPH válasza Polllen (#26574) üzenetére


PeterPH
senior tag

Ezeken se soros, se párhuzamos, se XPE nem lehetséges.

(#26576) Polllen válasza PeterPH (#26575) üzenetére


Polllen
nagyúr

Akkor itx méret alatt nem tudok ilyen gépet. Régiekből pl. Az Asrock PV530-n van mindkettő (via procis), brazos-ból meg atom-ból nem láttam olyat, amin van soros és párhuzamos is. Inkább csak olyat, amint párhuzamos van, de a mellé jó lehet egy pci bővítőkártya is gondolom.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#26577) rewolt válasza Polllen (#26576) üzenetére


rewolt
csendes tag

PCI nem kell, egy ide amire feltudok akasztani egy CF kártyát.

(#26578) Polllen válasza rewolt (#26577) üzenetére


Polllen
nagyúr

Azt csak a soros port miatt gondoltam.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#26579) HookR válasza rewolt (#26571) üzenetére


HookR
addikt

Ilyen igényekkel mini-ITX alaplapok esetén a Gigabyte-nál érdemes nézelődni:
- GA-H81N-D2H
- GA-H81N

Vagy ha nem ragaszkodsz a VGA kimenethez, akkor a thin mini-ITX lapjaik is szóba jöhetnek: #23841

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

(#26580) varmi2 válasza rewolt (#26577) üzenetére


varmi2
nagyúr

Ezt a lapot láttad már? Am1 platform, windows mehet rá, mini itx lapméret, meg ami szenek, és szájnak ingere.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#26581) rewolt válasza HookR (#26579) üzenetére


rewolt
csendes tag

Kisebb kéne, valami integrált cpu-s.
Lehet régebbi is ddr1-2.

[ Szerkesztve ]

(#26582) HookR válasza rewolt (#26581) üzenetére


HookR
addikt

A kisebbeket passzolom, de mini-ITX-nek a varmi2 által említetten kívül jó lehet még a Gigabyte GA-H61N-D2V is apróról, ha sikerül megegyezni az eladóval: [link]

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

(#26583) rewolt


rewolt
csendes tag

Egy pcisa c800 ast kéne kiváltani , szal felesleges a két mag.
pdf link

(#26584) Pista0001 válasza rewolt (#26581) üzenetére


Pista0001
addikt

Gigabyte 1037U procis lapból létezik párhuzamos és soros porttal szerelt változat, de IDE tuti nincs, tuti drága és a beszerezhetősége is necces.ezittaz

(#26585) rewolt válasza Pista0001 (#26584) üzenetére


rewolt
csendes tag

Árban kb 40-50k-ig tudok elmenni.

(#26586) Sir Psycho válasza rewolt (#26585) üzenetére


Sir Psycho
aktív tag

Hardveraprón nézz szét, van fent egy Enano-8523T-1gz-r10 SBC alaplap (névre keress rá). Talán megfelel neked, igaz natív párhuzamos nincs csak 2db soros portja.

(#26587) #16939776 válasza HookR (#26569) üzenetére


#16939776
törölt tag

Pont elférne minden irányban :))...de abban nem vagyok biztos hogy megérné lecserélni a mostanit, lehet egy kupaktalanítás+paszta csere nélkül nem lenne, csak 2-3C° különbség köztük :F

[ Szerkesztve ]

(#26588) rewolt válasza Sir Psycho (#26586) üzenetére


rewolt
csendes tag

Megnéztem , ez jó lehet , egy ideig kihúzna sz@rból.
De inkább olyan kéne ami még futó termék, hogy tudjak tartalékot is venni.

(#26589) tthom


tthom
senior tag

Megrendeltem végülis a Chieftec IX-03B-t, meg a hozzávaló MK-35DV magasítót. Meg is érkezett. Az volt a terv, hogy átszerelem a mostaniból a paneltápot ideiglenesen. Ez jó ötletnek is tűnt, amíg rá nem döbbentem, hogy 2cm-es a tápvezetéke a hátlapig, a Chieftecnél meg az előlapnál lesz a paneltáp.

Szóval vagy forrasztok, vagy várok még pár hetet, amíg meg jön az új paneltáp.. Csak kétszer minek forrasszam.. Eh.. :O

[ Szerkesztve ]

(#26590) #16939776 válasza tthom (#26589) üzenetére


#16939776
törölt tag

Azon a körbefutó résen nem fér ki a tápkábel, úgy is ideglenes megoldásról volt szó?!

A többi hardver, hűtő belefér?

[ Szerkesztve ]

(#26591) tthom válasza #16939776 (#26590) üzenetére


tthom
senior tag

Mondjuk ötletnek nem rossz, nem rakom rá a hátsó panelttakarót.. :)

Hűtő bele fog férni, Thermaltake SlimX3, 36mm magas. :) A mostani Modecom ház is 6cm magas összesen, ennyi a Chieftec is alapból. Ezek fölé megy majd a 3.5+2.5ös HDD.

Olyan keveset használom a DVD meghajtót, hogy arra a kevés alkalomra előveszem a szekrényből majd.. Így rövidebb, normálisabb a ház, a mostani meg megy HTPCnek.

[ Szerkesztve ]

(#26592) varmi2 válasza tthom (#26589) üzenetére


varmi2
nagyúr

Honnan rendelted a házat?

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#26593) tthom válasza varmi2 (#26592) üzenetére


tthom
senior tag

Interstore. Egyedül ott volt ez a kiegészítő. De az ecodigi a legolcsóbb, ha valakinek csak a ház kell.. Van mindkettő nekik, posta se vészes.

(#26594) HookR válasza tthom (#26589) üzenetére


HookR
addikt

CPU-hűtő számára rendelkezésre álló magasságot tudnál mérni? Az alap tetővel és a kiegészítéssel egyaránt, hogy végre pontot tegyünk a kérdés végére, ne becslésekre kelljen hagyatkozni. Lehetőleg mm-es pontossággal. Thx.

[ Szerkesztve ]

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

(#26595) tthom válasza HookR (#26594) üzenetére


tthom
senior tag

Persze, még úgyse raktam össze, de amikor szerelem, lemérem.

(#26596) Garold válasza tthom (#26595) üzenetére


Garold
senior tag

Engem pedig az érdekelne hogy a kiegészítőhöz van e takaró lemez a notebook odd-hez.
Nem akarok bele rakni optikát de kellene a hely a plusz hdd-hez, de lyukkal az elején még hülyén nézne ki.

Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??

(#26597) tthom válasza Garold (#26596) üzenetére


tthom
senior tag

Erre már most tudok válaszolni. :)

Kétféle műanyag van hozzá, egy, amin van kivágás az ODD-nek, egy amin nincs és cserélhető teljes szélességben. De plusz takarólemez nincs, de így sokkal kúltúráltabb:

Példa

(#26598) AxBattler


AxBattler
félisten

Caseking-en már kapható a Sugo 13, és az Enthoo ITX is.

A 13-asban fejjel lefelé lóg a 3.5-ös HDD?
Vajon meg lehet úgy moddolni, hogy SFX táp esetén két 3.5-ös HDD-t tudjon fogadni, amelyek nem oldalra, hanem "hátrafelé" néznek a csatlakozóikkal?

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#26599) mrbig25 válasza AxBattler (#26598) üzenetére


mrbig25
őstag

"A 13-asban fejjel lefelé lóg a 3.5-ös HDD?"
Igen.

"Vajon meg lehet úgy moddolni, hogy SFX táp esetén két 3.5-ös HDD-t tudjon fogadni, amelyek nem oldalra, hanem "hátrafelé" néznek a csatlakozóikkal?"
Egyszerű matek.
Nagyjából ~260mm a ház hasznos, belső hosszúsága. Ebből lejön az SFX tápegység 100mm-es mélysége. Marad ~160mm a tápegység és a ház eleje között. Egy 3,5"-es HDD pedig ~147mm hosszú.
Szóval 90°-os csatikkal talán még megoldható...de ekkor ugyebár még nincs venti a ház elejében.

...

(#26600) AxBattler válasza mrbig25 (#26599) üzenetére


AxBattler
félisten

Igaz, kár érte. Legalább 2db 3.5-ösnek lenne benne hely... :(

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.