Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:51:26

LOGOUT.hu

Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85451) NYPD válasza NYPD (#85403) üzenetére


NYPD
aktív tag

Meglett a hiba. Az egyik szelep eresztett, és elment a nyomás a hengerből. Kapott újat, most úgy szalad fel a mutató 70-ig mint a bolond. Mintha kicserélték volna a gépet, megjött az ereje is.

[ Szerkesztve ]

(#85452) teleahocipöm


teleahocipöm
senior tag

A benzincsöveket tavaly nyáron cseréltem, a tartály tele van, előtte tankoltam. Azért döntöttem meg nagyon, mert, kisebb oldaldőlésre mintha csökkent volna az alapjárat és kíváncsi voltam mi történik jobban megdöntve.
Fogalmam sincs, hogy ez a jelenség normális-e :), de mintha itt javasolta volna valaki egy hiba kapcsán, hogy meg kell dönteni a járó motort oldalra és ha leáll, akkor ezmegaz lehet a rossz. Minden esetre köszönöm a segítséget.

(#85453) Chereiose


Chereiose
addikt

Sziasztok,

még márciusban linkeltem egy Piaggio Zipet, amit végül megvettem itt a szalontól, ami márkakereskedés is. Mint kiderült szerintem erősen túl volt árazva, mert most már nincs rá szükségem, mert megjött az autóm, így szeretném tovább adni, de egyszerűen jó ha volt 1 érdeklődő, meg egy "tesó" aki házhoz akarta szállíttatni velem...Belinkelem ide a hirdetésemet (nem reklám), szerintetek mi lehet a gond vele, túl drága így is ( én többért vettem), vagy csak még nem jött meg az az igazán jó idő? Ha már többért vettem elkótyavetyélni olcsón nem akarom, de olyan sokat meg nem is használom, így meg sajnálom csak, hogy itt áll. [link] Tudom a képek nem olyan jók, ma csinálok közelebbieket jó időben.

[ Szerkesztve ]

(#85454) nyogo83 válasza Chereiose (#85453) üzenetére


nyogo83
Topikgazda

Nincs tularazva szerintem, illetve olyan nagy bajt a hirdetessel se latok. Gyarkolatilag az uj ar feleert van a 3 eves robogo. Esetleg csinalhatnal olyan kepeket rola, ahol kevesbe "zsufolt" kornyezetben van, tehat utcan vagy valami olyan helyen ahol keves vizualisan zavaro dolog van a hatterben, akkor jobban mutat.
En a helyedben nyugodtan varnek es nem vinnem lejjebb az arat :K

(#85455) Chereiose válasza nyogo83 (#85454) üzenetére


Chereiose
addikt

Mondjuk abban hülye voltam, hogy nem is tudom igazolni, hogy valóban 3 éves, bár lehet az alvázból meglehetne mondani, azt amúgy hol találom? Sajnos papírom meg nincs róla, a kereskedés által írt adásvételiben benne van talán az évjárat de nyilván azt írnak rá amit akarnak, ezen felül a kézikönyve van meg csak. Meg tényleg nincs rajta törés meg ilyenek, max karcok a műanyagokon, de hát nyilván használt. Parkolóban csinálok képeket. Nem viszem lejjebb az árát akkor, csak furcsa, hogy megnézték 200+ ember, mindig újra rakom a hirdetést is, aztán még se hívnak. Lehet sajnálnak rá ennyit az emberek, mert csak 50-es robogó és lehet 125-ös is van ilyesmi árban. :U Viszont mindenféle putri robogókat árulnak 200 felett, szóval én se gondolnám, hogy olyan drágán adnám.

[ Szerkesztve ]

(#85456) perge666 válasza Chereiose (#85453) üzenetére


perge666
veterán

Törölted a hirdetést?Mert nem találom.

(#85457) Chereiose válasza perge666 (#85456) üzenetére


Chereiose
addikt

Igen, mert most újra tettem új képekkel. [link]

(#85458) perge666 válasza Chereiose (#85457) üzenetére


perge666
veterán

Ez szerintem is nagyon jó vétel ennyiért! :K
Nekem nagyon bejön ez a tipus,szép állapotú,na meg hogy csak 3 éves az is egy nagyon jó pont. :C

Gondolom azért nincs olyan nagy érdeklődés utána mert legtöbben maximum 100-200-at adnak ki ilyen kis 50-es robogókra.

(#85459) Chereiose válasza perge666 (#85458) üzenetére


Chereiose
addikt

Igen, valószínűleg ez az oka. Mindegy, ha ennyiért nem viszik inkább rohadjon rám :D

(#85460) perge666 válasza Chereiose (#85459) üzenetére


perge666
veterán

Én a helyedben simán árulnám annyiért amennyiért vetted,főleg ha nem sürgős eladni akkor meg ráérsz hirdetni,valaki majd csak lecsap rá. :)

(#85461) seller007


seller007
tag

Sziasztok,
Mikor kell a variátor fémszerkezetét cserélni?
Görgők nem nagyon ették be magukat de látszik.
Grögőket csúszkákat mikor tudni hogy már csere érettek e?
Görgők átmérője 15.0mm lemérve, elméletileg gyárilag is annyi.
Szétszerelt variátor: [link] [link] [link]
Köszi szépen,

[ Szerkesztve ]

(#85462) Rivaul válasza seller007 (#85461) üzenetére


Rivaul
addikt

Nem vészes. Ilyenekkel simán fut a motor. Egy alapos pucolád kell neki mert a bele rakódott szíj morzsalék az gátolja a mozgást. Erre a féktisztító az egyik legjobb. A görgők ha nem gördülnek az asztalon könnyen, akkor csere. Képről ezt így nem látom. Lényeg hogy ne legyen lapolva sehol. A szíjtárcsa külseje is számít mert az is kopik. De a belső alapján ez még átlagos kategória.

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#85463) Rivaul válasza Chereiose (#85459) üzenetére


Rivaul
addikt

Jól sejtitek. A 300 már túl van az 50ccm általános lélektani határán. Meghirdetném több helyen. Csak egy kell aki pont ilyet keres. Én kivárnám :K

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#85464) Chereiose válasza Rivaul (#85463) üzenetére


Chereiose
addikt

Lehet, bár végletekig meg nem akarok hirdetni, viszont bukni sem a felét. Az imént hívott valaki, de neki meg az volt a problémája, hogy a gyári folytás benne van, amit ki akar szedetni, de valszeg nem kell neki, mert szerinte az egy vagyon lesz mert fiatal és már bonyolultabb. Ha el is jön tuti nagyot akarna alkudni, de mondtam, hogy max minimálisat engedek innen már.

(#85465) seller007 válasza Rivaul (#85462) üzenetére


seller007
tag

Köszönöm szépen!

(#85466) Rivaul válasza Chereiose (#85464) üzenetére


Rivaul
addikt

4t nem ismerem de 2t esetén a kipufogóban van egy lemez. Vagy a varioba egy plusz alátét. Esetleg cdi? De nem hiszem. Az ilyen szöveggel érkezőket én azonnal mellőzöm mert hülyének akarnak nézni :D Le akarná alkudni 220-ig, holnap meg látnád 320-ért meghirdetve :)) Nekem volt aki úgy hívott hogy utánfutót lell bérelnie szóval azt a 15 ezret engedjem el látatlanban. Mondtam, ok akkor ne gyere... Még is jött 2 nap múlva. Mondom jó kis futó. Erre magáról megfeledkezve mondja hogy jah, jó áron vette még tavaly, ha érdekel eladó :U Mondanom sem kell, egy forintot nem engedtem bár hogy próbálkozott. Akkor barátom haza mész ha nem tetszik...

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#85467) Chereiose válasza Rivaul (#85466) üzenetére


Chereiose
addikt

Hát igen, valahogy hasonlóan vagyok én is, idióta alkudozók. Még korábban hívott egy, hogy ki tudja mennyit kell rákölteni, sokallja...Akkor minek hív? Ezért utálom a robogót eladni, még rosszabb mint autót. Én minimálisat még hajlandó vagyok engedni, de tényleg csak minimálisat, én is hazaküldöm lazán ha itt 50 ezreket akar. Bár szerintem ez nem fog jönni, vergődik csak.

(#85468) nyogo83 válasza Rivaul (#85466) üzenetére


nyogo83
Topikgazda

Ezeknel a modern 4t Piaggio-knal CDI/ECM-ben, illetve a szivocsoben van a korlatozas/szukites.
CDI+szivocso cserevel meglehet oldani (nem olcso), cserebe sokat nem er...
Fojtas nelkul a 60km/h-at futjak meg, de 50 felett mar gyengus a gyorsulas a kornyezetvedelmi korlatozasoknak koszonhetoen(foleg ha injektoros).

Ennek akkor van ertelme, ha az ember jobban elkezdi piszkalni es a gyari henger helyett egy 80-ast dob fel, illetve variatort es kuplungot cserel. Szoval a komolyabb tuning eseten van ertelme.

(#85469) Rivaul válasza nyogo83 (#85468) üzenetére


Rivaul
addikt

Köszönöm, akkor tényleg macera. Ebben az esetben keressen olyat ami nem jár ennyi bonyodalommal. Ezért ne "én" engedjek mint eladó szerintem :)

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#85470) Chereiose


Chereiose
addikt

Piaggio Zipen az alvázszámot azt hol találom vajon?

(#85471) FeniX- válasza Chereiose (#85470) üzenetére


FeniX-
aktív tag

Szia, egyébként 50-ig jól gyorsul? Ezeknek mindig ez a legfőbb problémája szerintem. Ide a fővárosba - ahogy számtalanszor beszéltük is - kicsit alulmotorizált.
Nekem pl. a külvárosból befele jövet 2 hely is van, ahol tuti 60-70 az átlagtempó. Ha beállok középre, feltartom a sort, ha lehúzódok, veszélyesen előznek meg.

Egyébként csatlakozom az előttem szólokhoz, szerintem várj vele nyugodtan. Én már 3 hónapja árulom ugyanúgy az elektromos bicajomat, és még csak 1 megkérdezés sem jött rá, pedig én is már 70%-os áron adnám a 4 hónapos bringát. ;-)

(#85472) Chereiose válasza FeniX- (#85471) üzenetére


Chereiose
addikt

50-ig vállalható, lámpától jól megy 0-ról, de nyilván 45 körül erősen leszabályoz és onnantól vége. Én se merek nagyon forgalmas helyen menni, esélytelen mert a végén valami barom elcsapna. Bár én nem is használom olyan helyen, max mellék utcák meg dugóban.

(#85473) macilaci78 válasza FeniX- (#85471) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Az elektromos bringákra mostanában írtak ki pályázatot, magánszemélyek is kapnak támogatást az új, számlás elektromos bringákra. Ezért nem biztos, hogy a 70%-on kínált pár hónapos bringa rentábilis egy bizonyos ársávban.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#85474) FeniX- válasza macilaci78 (#85473) üzenetére


FeniX-
aktív tag

Bár nem néztem utána, de azok inkább 6-7.. 800.000 ft-os bicajok. Az enyém meg 3 kiló körül van. A múltkor volt szerencsém kipróbálni itt a munkahelyen egy cég bicajait, mert belevették a cafetéria elemei közé.
Nem azért, hogy hazabeszéljek, de istenigazából nem volt sok különbség azok meg az enyém között..
Na, már persze én egy hót átlag user vagyok. Nem veszem észre a különbséget a nyomatékszenzor meg a hall jeladó között.
Szerintem ezek túl vannak árazva, jelentősen. (Még)

(#85475) macilaci78 válasza FeniX- (#85474) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nem értek hozzá, csak azt tudom, hogy a súlyom alá nagyon nem mindegy, milyen bicajt veszek. Egy elvileg megfelelő is úgy járt elsőre, hogy a pedáltengely elcsavarodott és a két pedál a szokásos 180° helyett kb 160°-ot zárt be egymással, a hátsó agy pedig kifúrta a felniperselyben a menetet. Új hátsó kerék kompletten és monoblok hajtókarokkal.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#85476) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Sziasztok, másik motoros topicból ide irányítottak, problémám a következő:

Honda CG125 ES 2007-hez keresnék karburátor tömítés szettet, de nagyon nehezen találok, a Jász Motornál szóltak, hogy nincs készleten.
Van valami tipp beszerzéshez? Elvileg nagyon tucat karbis, de nem tudnám hirtelen megmondani mi van rajta, talán Keihin PD26.

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#85477) nyogo83 válasza Graphics (#85476) üzenetére


nyogo83
Topikgazda

Szia!

Probald meg a hodmezovasarhelyi Road Rider-nel. Uszohaz tomitesuk van, szerintem lehet tobbi is akad hozza [link]
Tourmax raadasul meg egy eleg vallalhato utangyartot tomites marka.

[ Szerkesztve ]

(#85478) nyogo83 válasza Graphics (#85476) üzenetére


nyogo83
Topikgazda

Illetve aki meg eszembejut, az a tatabanyai Pink Motors [link].
Emailben/telon kerdezz rajuk, mert ok is eleg sok motorhoz forgalmaznak Athena/Tourmax utangyartott tomiteskeszletet.

(#85479) Graphics válasza nyogo83 (#85477) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Köszi, mobilon már néztem, csak nehezen tudtma ott böngészni.

Tömítés van náluk, az jó is lesz meg, gyertya kell még és egy akksi.

Sokat állt a motor, de keveset futott, jó lenne rendbetenni.

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#85480) FeniX- válasza macilaci78 (#85475) üzenetére


FeniX-
aktív tag

Jól van, de Te egyáltalán nem vagy átlag-user. :)

(#85481) macilaci78 válasza FeniX- (#85480) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ezért írtam, hogy nem mindegy, mire ülök rá. :K

Robogó: kb 4 hete összeraktam a robogót: beraktam az akkut, felfújtam a kereket a szokásos 2,5 bárra, elindítottam, járt egy fél percet, majd leállítottam.
Egy hete járok vele, szokom újra (a tavalyi perecelés óta nem mentem vele) és írom a listát. Már beszéltem a szerelővel, sorban állok az időpontért. :D Szerencsére nincs olyan baja, amit a pereceléssel összefüggésbe lehetne hozni, inkább csak a 8-10 hónapnyi állás.
Kanyarban mintha mászott volna az eleje, így tegnap ránéztem a keréknyomásra, az első kerékben meg is volt a 2,5 bar, de a hátsóban csak 1,5 bar. Felfújtam, a mai várható eső miatt BKV-val jöttem dolgozni, holnap kocsival fogok (a létszám miatt), de pénteken ránézek megint. Fura, eddig ha csökkent is a nyomás, a két kerék akkor is közel volt egymáshoz. 2017 augusztusi szerelésű gumik, kb 3k km. Lehet, hogy öregedett volna?

Ellenben az idei Lidl-ös Crivit sisakkal is elégedett vagyok: jól fogja a fejem, nem zajosabb, mint a 3 évvel ezelőtti, a Combi 2 Duo-val ellentétben több állása van a plexinek. Viszont a sötétített lencséneben van egy függőleges torzító csík jobb oldalt kb 30°-nál. Menet közben nem zavaró. Még nem néztem meg, lehet, csak valami szennyeződés. Hétvégén megpucolom, az időjárás miatt jönnek elő a bogarak is.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#85482) FeniX- válasza macilaci78 (#85481) üzenetére


FeniX-
aktív tag

Ez kimaradt.. hogy estél el? Milyen robogó az?

(#85483) teleahocipöm


teleahocipöm
senior tag

Kis segítségere szorulok ismét. Az alapjáratommal volna probléma, van hogy elmegyek kb 10 km-t az alapjárat príma, visszaúton a vége felé meg azt veszem észre, hogy pörög mint a veszedelem, de van hogy oda-vissza semmi probléma. Karbit pár hete kipucoltam, visszaszerelés után ellenőriztem és nem szívott falsot.

(#85484) Rivaul válasza teleahocipöm (#85483) üzenetére


Rivaul
addikt

A leírtak alapján én nem gondolom hogy rosszul van beállítva a karbi. Inkább a gáz bowden lehet a ludas. Megszorul pl.

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#85485) teleahocipöm válasza Rivaul (#85484) üzenetére


teleahocipöm
senior tag

Felmerült bennem is ez a lehetőség, ám rögtön elhessegettem a dolgot, mivel finoman adagolható a gáz. Köszi szépen megnézem :)

(#85486) Graphics válasza nyogo83 (#85477) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Végül tőlük rendeltem több mindent is, 1 nap alatt meg is érkezik, holnap hozza a futár.

Felhívtak telefonon is, nagyon korrektek voltak.

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#85487) sityupityu válasza teleahocipöm (#85485) üzenetére


sityupityu
Topikgazda

Az rendben, hogy finoman adagolható, de van némi holtjátéka azért?

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#85488) FeniX- válasza sityupityu (#85487) üzenetére


FeniX-
aktív tag

Az is kérdés, hogy a pillangószelepnél a visszahúzó rugó mennyire van elöregedve. Talán egy idő után már nem húzza annyira vissza, teljesen csukott állapotba. Ha koszos, pláne.

Főleg, ha a pill.-szelep tengelye ki van kopva már.
Anno a moszkvicson volt olyan, kivett karbinál, hogy nézegettük, és két nyitás-zárás között soha nem tudott ugyanazon pontra becsukódni. Mindig picit máshol állt meg.

[ Szerkesztve ]

(#85489) teleahocipöm válasza sityupityu (#85487) üzenetére


teleahocipöm
senior tag

Persze van holtjáték, tavaly nyáron megolajoztam a bowdent és azóta príma... ha a jó idő lesz szétkapom

(#85490) Pfiucska


Pfiucska
aktív tag

Nem robogo/kismotor de itt sokan szerelgetnek :D

A 18-as CBR500R-men ki kell cserelnem a kuplung bowdent mert elszakadt.
Barmi jo tanacs? Ez a video [link] alapjan talan 0 tapasztalattal is menni fog.

iPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI

(#85491) Graphics válasza Pfiucska (#85490) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Menni fog, en tegnap karbi tomitest csereltem egy 125-os Hondan. ;]

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#85492) NYPD


NYPD
aktív tag

Kormánykapcsoló kikoptatta a kormányon a recés részt, és elforog szarabb úton.. Van vkinek valami sufni ötlete mivel lehetne megoldani, hogy rendesen rászoruljon a kormányra?

(#85493) nyogo83 válasza NYPD (#85492) üzenetére


nyogo83
Topikgazda

Nagyon sufni legolcsobb megoldas, hogy vagsz gumibelsobol egy csikot, amit a kormanyra tekersz es arra szoritod fel a kapcsolot.

(#85494) macilaci78 válasza nyogo83 (#85493) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ettől kifinomultabb valami nagyon vékony lemezt odahajtani, például tönkrement hézagmérőből. De például biciklilámpa tartója alá megfelelő vastagságban tekertem szigetelőszalagot. ;]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#85495) cool13


cool13
őstag

És akkor már legyen itt a durva verzió, átfúrod és beletekersz egy reisser csavart. : :DD Csak viccelek persze. De ha van hely, akkor egy hernyócsavar a kapcsoló belső átmérőbe ami kiáll. Ennek meg egy furat a kormány csővén. Nagy motoroknál ilyen a megoldás, csak ott a hernyócsavar helyett egy stift áll ki a kapcsolóból.

(#85496) macilaci78 válasza cool13 (#85495) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Reisser helyett vagy önfúró lemezcsavar, vagy akkor már rendesen megfúrni, menetet vágni, vagy átmenő csavart tenni. Sima bútorösszehúzó csavarból is van is M4-es és kellően rövid. Érdemes rézpasztát kenni a menetbe, ugyanis ezek nem rozsdamentesek.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#85497) szabcsab válasza NYPD (#85492) üzenetére


szabcsab
csendes tag

Durvább smirgli papírt tekerj alá, az megnöveli az átmérőt is, és nem engedi elforogni!

(#85498) NYPD


NYPD
aktív tag

Köszi, a csiszolópapíros megoldás sztem jó lesz, mert az van.

(#85499) macilaci78 válasza NYPD (#85498) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Szigszalag nincs? Nemá! ;]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#85500) Gabis


Gabis
őstag

Sziasztok!
Múlt héten megkapta az új gumikat a Scarabeo, amit fél napig tudtam élvezni. A szelep tövénél enged. Nem vagyok benne teljesen biztos, mert nem sikerült még teljesen lepattintani a gumit ( csak annyira feszegettem, hogy belássak a szelephez) de az lehetséges, hogy ez tömlős eredetileg és arra tették rá a TL gumit? Nekem úgy tűnik, hogy azért ereszt mert egy öreg belsőre tettek egy új gumit, és szerelésnél sikerült valahogy a szelepet megtekerni, ami repedést eredményezett. Ha nekiállok kiszedni a belsőt és tömlő nélkül használni, akkor az a tömítő trutyi is kell mindenképpen, vagy az csak akkor ha nem egyenleteses a felni? Előre is köszönöm, és bocsi ha esetleg butaságot kérdeztem. :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.