Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-26 22:29:50

LOGOUT.hu

Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51934) New Hewkas válasza New Hewkas (#51658) üzenetére


New Hewkas
csendes tag

Sziasztok!

Úgy döntöttem itt az ideje kiegészítenem első benyomásos reakcióm az Allview M9 Connect készülékről. (Válasz alatt.)

Ennyi idő után leginkább szembetűnő számomra a gombok, illetve a rendszer reagálási ideje, ami egyes helyzetekben lassabb tud lenni az elvártnál, nem kiakasztó, de észrevehető. Illetve, valószínűleg ugyanezen okból kifolyólag előfordul, hogy az egyszeri vagy a hosszú nyomva tartást két egymást követő lenyomásnak érzékeli, ami akkor bosszantó, ha a hívógombbal a híváslistát szeretnénk előhozni, ám a telefon automatikusan tárcsázza így az utolsó hívott számot, ami a rendszer terheltség következtében nem reagál az azonnali hívás megszakításra, így azt már kétszer kell megnyomnunk.
A másik hátrány, hogy nincs benne magyar ékezetes billentyűzet, telepíteni sem tudtam rá külön, így be kell érnünk a régimódi karakterlimites SMS írással (bar, manapsag ugyis a fiatalok koreben ez a trendi... :D). A karakterek, egyébként az adott gombot megnyomva egy horizontális listán jelennek meg, ami korai Motorola Razor/Sony Ericsson korszakot idéz. A kiválasztott gombot nyomogatva/nyomva tartva tudunk egy irányba váltogatni a karakterek között.
A képernyő megjelenítése egyébként szép, a felbontása, 320x240 (és szerintem a stílus is kicsit) megegyezik az egykori népszerű Samsung Galaxy Minivével.
Egyelőre, egy helyen találkoztam problémával, ahol nem sikerült megoldaniuk az adaptálást rendesen, ez pedig a mobil internet beállításoknál a figyelmeztető limit és korlátozó limit megadása. Itt ugyanis meghagyták a számgörgőt és nem lehet kézileg megadni az értéket, így az alap 2000-es, illetve 5000-es értékről átállítani a bárhová a D-pad segítségével órák kérdése, mivel így 1 érték/másodperc a sebesség kb. (Egyszer ismerősre várás során unalmamba fogtam és beállítottam a 25-ös, illetve 50-es értéket magamnak, hüvelykujjam azóta köszöni jól van :DDD )
Internetezésre azóta sincs panasz, szerintem arra amire szánták,- valamit mindenképpen meg kell nézned, meg tudod-, gyorsan betölt, kicsit szokni kell, hogy az irány gombokkal egy kurzort irányítunk, így a középső gombbal alapesetben nem okézunk, csak akkor, ha a kurzor a megfelelő gomb fölött van. Ez utóbbi, sajnos el kell ismernem problémát jelenthet, ha nem jól jeleníti meg az oldalt.
WhatsApp, illetve Fb Lite van rajta. Utóbbit használom, szintén nincs rá panaszom. Hasznos, ha valakinek nincs meg a telefonszáma vagy nem érhető el, szia megjöttem, melyik cím?, mikor jössz? stb. ehhez hasonló helyzetekben jól jön.
Egy töltéssel normál használat mellett kibír egy hetet, viszont a böngészés nagyon meríti. Itt a százalék kijelzéssel nem vagyok megelégedve, ugyanis 30%-os jelzésnél kb bárhol lehet 10 és 30 között, nem egyszer fordult elő, hogy a fent említett állapot után 1-2 órával, már sipákolt, hogy lemerül, annak ellenére, hogy ez idő alatt nem volt hozzányúlva.
A Naptár és E-mail funkciókat nem használtam, így ezekről nem tudok nyilatkozni.
Kamerája viszont meglepően tiszta képeket csinál, ahhoz képest, hogy csak 3.2 MP. Igény esetén lövök vele pár képet.
Összességében ár/érték arányban nem rossz (11000FT-ért vettem EMAG-ról, ingyen házhoz szállítással vidékre), de senkinek nem tudnám jó szívvel ajánlani. El lehet vele lenni, nem fogsz valószínűleg beleőrülni, de széles vigyorral sem fogsz róla beszélni. Feltehetőleg a Fancy-boy által ajánlott Beafon SL820 nagyobb élményt nyújt ilyen téren. Amennyiben, viszont nem szánnál többet egy ilyen készülékre és képes vagy együtt élni a fent említett hiányosságokkal, tégy vele egy próbát.

Ez az én tapasztalatom egyelőre az Android 4.4-es rendszerrel megáldott klasszikus telefonokat illetőleg. Ezért is várom, hogy a Nokiának mit sikerült kihozni a quadstorm által emlegetett FirefoxOS-ból.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.