Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-26 22:29:50

LOGOUT.hu

Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50001) cocka


cocka
veterán

Sziasztok!

Hát annyira nekem se szimpatikus ez a Nokia 130 (elnézést Microsoft Mobile). A lényeg az, hogy keresnék valami másfajta dual simes telót max. 10k-ig. Nem túlzottan érdekel, ha kicsi a kijelző, lényegében a színes kijelzőt is tudnám mellőzni. Eleddig két márkát találtam, ami nagyon nyomatja magát a "Nokia" mellett. Az egyik az Alcatel (vagy TCT), a másik meg a Navon.

Na most az a vicc, hogy a Navon bár olcsóbb, de szinte egyik készülékéről se találok semmiféle tesztet, se nemzetközi, se hazai oldalakon. A vélemények is csak jobbára BT100-ig bezárólag vannak és persze elég vegyes a kép. De a BT110 meg a BT180, ami most "nagyon megy" úgy mond. Ja és ugye support 0, így gondolom ha bármiféle firmware bug van, akkor mossák kezeiket.

Az Alcatelből meg annyi van, mint a nyüves. Nem igazán tudok a számozásaikon eligazodni. A régi nokiás számozás itt is jelen van, hogy 1-gyel kezdődő very low end, 2-vel sima low end, stb.. 8 - luxus, 7 - divat, 6 - business vagy teljesen másképp működik? Mondjuk a kijelző méretekből ítélve, gondolom az 1 és 2 itt is hasonló mint a régi Nokiáknál. 1046D tesztjét néztem, egész jó.

Na most Nokiáknál van az, hogy egy-egy akku jó pár másik típushoz is használható. Így van ez vajon az Alcatelnél is vagy az összes akku egyedi? Mert a gyári 400 mAhs elég soványnak tűnik.

Másik, hogy ezekből az akkukból van utánpótlás, akár az Alcatelt, akár más gyártó akkujait ha nézem? Mert ha tegyük fel a telefon még évekig működőképes marad, valójában csak egy akksi miatt kéne kidobni.

(#50002) Jenne


Jenne
senior tag

Esetleg ez? Múlt hétig akciós volt, de már nem az.

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#50003) cocka válasza Jenne (#50002) üzenetére


cocka
veterán

Asszem inkább maradok az Alcatelnél, végül is találtam róla infót és az adatok szerintem nem rosszak. Meg teszt is volt róla.

(#50004) dudi6


dudi6
senior tag

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy független nagyi telefont? A mostani nokia túl halk, nem lehet hallani a másik felet.
Egyszerű kellene, közepes vagy nagy gombokkal, nagy betűkijelzéssel(ne kelljen szemüveget felvennie, hogy ki hívja), telefonálásra sms-re. A keret úgy kb. 10.000 Ft
Köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#50005) cocka válasza dudi6 (#50004) üzenetére


cocka
veterán

Azt nehéz lesz, mert nagyifont gyakorlatilag csak 10k felett láttam. Jellemzően 10-16k körül mozognak, de volt 21k-ért is. Ami szerintem baromi sok egy ilyen telefonért, de hát mindegy.

(#50006) dudi6 válasza cocka (#50005) üzenetére


dudi6
senior tag

Ezt a készüléket szokták ajánlgatni, itt is ha jól láttam régebben. Ez 10.000 Ft, gondoltam van hasonló még esetleg ami ajánlott.

(#50007) Jenne válasza dudi6 (#50004) üzenetére


Jenne
senior tag

[link]
[link]
[link]
Néhány teszt

[ Szerkesztve ]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#50008) dudi6 válasza Jenne (#50007) üzenetére


dudi6
senior tag

Köszönöm :R

(#50009) DeFranco


DeFranco
nagyúr

sziasztok!

Édesanyámnak keresek mobiltelefont, ami a jelenlegi 2610-esét váltaná le. Különösebb funkcionális igények a telefonnal szemben nincsenek, de kell a hosszú üzemidő és a megbízhatóság, ami eddig megvolt. Net, wifi, böngészés, navigáció értelemszerűen nem szükséges.

A bónusz pedig, hogy szeretném, ha lenne benne egy lehetőség szerint vállalható képeket készítő kamera is.

Eddig a Nokia 225-öt néztem ki, illetve ennek az utódjával a 230-cal számolok (utóbbin van villantó is).

Új, garanciás, nem a sarki arabtól vett telefonban gondolkodom, 20k az árhatár, a 230 ennyibe kerül várhatóan majd ha lehet kapni.

(#50010) sirály69 válasza DeFranco (#50009) üzenetére


sirály69
őstag

A 230 kapható lesz hétfőtől a gigatelnél és 20e pénz lesz az ára.

Szerver Hosting Debrecenben

(#50011) Greg Sanchez


Greg Sanchez
csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni tőletek kb. 25 ezer Ft-ig szó szerint "strapabíró" új telefon vásárlásában. Édesapámnak lenne, aki már elmúlt hatvan éves, de sokat dolgozik még mindig poros, koszos, sáros helyen, így a strapabíróság, mint olyan eleve behatárolja a felhasználhatóságot és funkciókat, így nem csak a szokásos funkciók kellenek (hívás jó hangminőségű legyen, jó vétel legyen), legyen viszonylag egyszerűen kezelhető, legyen normálisan olvasható kijelzője, ne kelljen gyakran tölteni (bírjon ki minimum 4-5 napot "normál" használat mellett). :)

Nézegettem a kínálatot és két telefonra már rátaláltam, ami talán ideális lenne: az egyik a ConCorde Raptor P60, a másik az Evolveo Strongphone X1.
Utóbbi kettő közül szerintetek melyik lenne jobb vétel? Vagy ha tudtok ebben az árkategóriában és felhasználási területen más alternatívát, ami ezen 2 telefont kvázi kenterbe veri, akkor legyetek szívesek megosztani, mert nem tudtam dönteni még.
Nagyon megköszönném a segítségeteket! :)
Köszi előre is!

(#50012) Burt1793 válasza Greg Sanchez (#50011) üzenetére


Burt1793
veterán

Helló, én a Samsung Xcover 3 B550-et ismerem, ilyet vett magának egy ismerősöm, aki ugyanilyen módon használja a telefonját. illetve most ilyet kapott a család egyik női tagja, aki hetente véletlenül megfürdeti és naponta leejti 1,5 méter magasból, véletlenül. Az előbbi már fél éve megvan, tökéletesen működik, poros, rázkódós, esős napjai vannak mindig, a második is jól bírja, aszfaltra is többször kiesett kabát felső zsebből. Nem tört el, minden jól működik rajta, alig látható kopásnyomok vannak rajta. Kijelző nem karcolódott.
Telefonálás hibátlan (jó hangminőség), betűméret nem túl nagy és nem mindenhol állítható, de az sms szöveg pl állítható. Aksi idő brutális, sok telefonálással is simán bír egy hetet (1500 mah-s aksija van, egy normál gombos samsungnak (5611-es) 1000 mah-s).
A "rendszer", ami rajta van se rossz, persze okostelefont használó embernek lehet, hogy az. :D
A kijelzője nem túl acélos, de ezt is okostelefon után mondom. balról nézve invertál, jobbról nézve világosodik, szemből jó. ;]
Kicsivel 25 ezer felett megkapható.
A te általad leírt telefonokat nem ismerem. Ha van még kérdésed erről a telefonról, írj és szívesen válaszolok, a sokat leesős példány itt van a családban. Vízben is kipróbáltuk, tényleg bírja, bár videózni elég gyenge minőségben tud, így ezzel nem nagyon lehet ilyen víz alatti felvételeket készíteni. A képek egész jók amúgy.

[ Szerkesztve ]

(#50013) bambano válasza Burt1793 (#50012) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

ez tud időzített üzemmódváltást?

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#50014) Greg Sanchez válasza Burt1793 (#50012) üzenetére


Greg Sanchez
csendes tag

Üdv,

Köszi az ajánlást és a leírást! A Samu-t én is néztem, elsőre szimpatikus is volt, el is olvastam néhány tesztet, néztem róla visszajelzéseket, véleményeket, nos, kicsit félek tőle azok után, mert túl sok a negatív vélemény.
Az igazság az, hogy neki lehet, hogy még vastagabb és célratörőbb telefon kell, mint ez a Samsung B550, ezért írtam a kevésbé márkás típusokat is, mert azokban eléggé célratörő a szoftver és a hardver is (nem baj, ha dual SIM-es a cucc).

(#50015) csubuka


csubuka
őstag

Bocsi, ezt az okostelósba kellett volna írnom, benéztem... Kérlek töröljétek.

[ Szerkesztve ]

(#50016) cocka


cocka
veterán

Nemrégiben szereztem egy Alcatel 1046D-t, és azt kell mondjam, hogy ennyi pénzért ez sokkal többet tud vetélytársainál. Lásd Nokia 108 vagy 130. Nekem csak 130 van, de az ehhez képest borzalmas.

Jöjjön egy kis Nokia 130 (DS) vs. Alcatel 1046D összehasonlítás:

Ott kezdődnek a gondok, hogy a Nokiának (MS-nek) le van korlátozva a BT-je, mint atom. Egy egyszerű bluetooth adaptert sem ismert fel, míg az Alcatel elvileg tud BT headsetet is kezelni. Ezt még nem teszteltem, majd kipróbálom, ha lesz rá lehetőségem.

Van pár ostobaság a Nokiánál:

1. oké hogy van zene- meg videolejátszó, de nem lehet a fájlokba belecsavarni, így használhatatlan. Érdekes, ezt az ALAPVETŐ funkciót sikerült Alcateléknek megcsinálni. Tudom, nem ilyen telefonon kell videot nézni, de ha már van ilyen lehetőség, legalább egyszer-kétszer kipróbálom, hogy na mégis mit tud.

2. Oké, hogy a Nokia két simes, de a másik simnél nincs apró mélyedés a kártyafoglalat mögött, hogy ki tudd piszkálni, így ha a 2. helyre rakott simet ki akarod venni, akkor igencsak szarakodni kell, pláne a mai "micro simnek megcsináljuk a kivágást" típusú mini sim kártyáknál. Mert ugyebár ha véletlenül kitörik belőle a micro sim, a kitevés-betevés művelet igencsak macerás lesz.

3. Az üzenetkezelés is szar a Nokiánál. A simről csak a bejövő üzeneteket tudja beolvasni és persze nem is alkot valós képet arról, hogy hány db üzenet is van a simen. Alcatelnél meg te állíthatod be, hogy a telefon memóriájába kerüljön pl. egy csak megírt és mentett üzenet vagy a simre. Plusz nem az összefűzött maximális karakterszámot írja ki, hanem a default 160-at és ha hosszabb üzenetet írsz, akkor ugrik a számláló a 2.-ra, amibe a headerek miatt már csak 145 karaktert lehet írni, HA a gsm abc karakterei közül válogatsz, mert ellenkező esetben a telefon átugrik a 70 karakter/üzenet állapotra, az Unicode-nak köszönhetően. Egyébként a kódolást meg a karakterkészeleteket is beállíthatod, ellentétben a Nokiával, ahol max. a nyelvválasztástól függően változik a karakterkészlet. Ja meg van egy memóriaállapot lekérdező is, ahol meg lehet nézni, hogy hány sms van a simen és mekkora a sim kapacitása, ugyanez vonatkozik a telefon memóriájára is. Mondjuk annyi furcsaság van a dologban, hogy közvetlenül nem enged a sim kártya és a telefonmemória közt üzeneteket másolni, de rémlik, mintha a kártyákról lehetne valahogy másolni a telefonmemóriába, csak visszafelé nem.
Ugyanez viszont multimédia tartalmaknál oda-vissza működik. Persze a Nokiánál ez sem megy. Ha nincs memóriakártya a telóban, akkor be se jönnek ezek a funkciók. Sem a zenelejátszó, sem a videolejátszó.

4. Nokiánál az FM rádió csak fülessel megy, Alcatelnél anélkül is.

5. A Nokia 130-nak valami ritka elbaszott kijelzője van, mert ha egy kicsit is oldalra fordítod már egyből inverzkép jelenik meg. Alcatelnél nem így van. Ráadásul a Nokia kijelzőjét közelebbről nézve, mintha kicsit homályosabb is lenne a kép.

6. Ha már van egy minimális video és mp3 support a Nokia 130 legalább támogathatná az MMS-eket, de ez nincs így, ezt csak az Alcatel támogatja.

7. Nem mintha fontos lenne, de csak a Nokiában van játék, a Snake.

Na majd még ha eszembe jut valami, leírom.

(#50017) cocka válasza cocka (#50016) üzenetére


cocka
veterán

8. Az Alcatel a BT adaptert látja és tudok is a PC-ről telefonra küldeni fájlokat, ami jó dolog, tekintve, hogy sajnos a közvetlen kábelcsatlakozás nem támogatott. Viszont akárhogy szenvedek a telefonról nem vagyok képes a gépre küldeni semmit.

Ugyanez a Nokia esetén úgy van, hogy még csak nem is látja a BT adaptert, de tudok fájlokat mozgatni, mert kábelen keresztül a memóriakártyát meghajtóként felismeri.

(#50018) DeFranco válasza DeFranco (#50009) üzenetére


DeFranco
nagyúr

szerényen upolnám a kérdést. :B

(#50019) meroly válasza DeFranco (#50009) üzenetére


meroly
veterán

A szerintem igen tré 2610-es után jó választás az új S30+ rendszerű Nokia Microsoft mobil. A 230-as alumínium hátlapjától nem kell hanyatt esni. Nézzétek meg, szerintem a 222-es se rossz, főleg a különálló gombok miatt. A 225/230-ban nagyon egy síkban vannak szerintem.

Impossible is nothing

(#50020) DeFranco válasza meroly (#50019) üzenetére


DeFranco
nagyúr

tetszik ez a 222, sajnos nincs mobilarena-s teszt róla. azt tudjuk, hogy mi az előnye a 225/230-nak a 222-vel szemben (a nagyobb kijelző és a "több színen" kívül)? illetve van arról információ, hogy mennyivel vállalhatóbb (vagy legalább is kevésbé tré) képet készít az egyik a másiknál? ez utóbbi azért fontos, mert mivel nincs semmi képkészítő kézikészüléke Édesanyámnak, és fényképezőgépre nem is fogom tudni rábeszélni, legalább valami alap szintű kamerát szeretnék a telefonjába, esetlegesen egy villantóval.

[ Szerkesztve ]

(#50021) meroly válasza DeFranco (#50020) üzenetére


meroly
veterán

Több szín a 225-ből van csak, a 230 és a 222 fekete és fehérben kapható. Egyébként felnőtt ember nem venne úgyse mást, a pink, zöld stb színek elég gyerekesek.
Az összehasonlítás alapján a 230-asba e szerint legalább valamiért 1.1-es USB van, ami azért nem előny.
Lényegében tök ugyanaz a három telefon szerintem, csak a külső más. A kamera hót' biztos hogy ugyanaz a modul mind a háromban.
A 230-asról találtam ezt a tesztet már korábban: [link] A végén vannak mintaképek.

Szerk: ha kell a villantó, akkor nem is kérdés melyiket ezek közül. ;)

[ Szerkesztve ]

Impossible is nothing

(#50022) DeFranco válasza meroly (#50021) üzenetére


DeFranco
nagyúr

szerintem ezek a képek teljesen jók. a villantó azért lenne jó, mert beltérben a 0-tól picivel nagyobb esély lenne valami olyan képet készíteni, ami nem csak zajból áll.

köszi :)

szerk: az 1.1-es usb szerintem több mint kamu, legrosszabb esetben kártyaolvasózás lesz, de szerintem ez ma már lehetetlen, elírták valszeg.

még az s5611-et találtam, amiben jó a kamera, de azt meg olyan helyen nem találtam, ahonnan meg is venném. keresem még azért.

[ Szerkesztve ]

(#50023) Fancy-boy válasza DeFranco (#50022) üzenetére


Fancy-boy
addikt

Fehér Samsung S5611 a 220volt-nál: [link]
Igaz, csak rendelésre elérhető, de gyári 2 év garanciával.
Esetleg vannak raktáron bemutató darabok is, kedvezőbb áron: [link]

[ Szerkesztve ]

(#50024) DeFranco válasza Fancy-boy (#50023) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nem ismerem ezt a boltot. megbízható?

(#50025) Fancy-boy válasza DeFranco (#50024) üzenetére


Fancy-boy
addikt

Persze, különben nem ajánlottam volna.
Gyári garanciával adják, amit írtam is.

[ Szerkesztve ]

(#50026) Burt1793 válasza DeFranco (#50024) üzenetére


Burt1793
veterán

Ez tényleg jó bolt, gyári garanciával ad sok mindent.

(#50027) kutga válasza Burt1793 (#50026) üzenetére


kutga
nagyúr

Kérdés hogy van-e még egyáltalán belőle.

Let the Zone take me if I am.

(#50028) cocka válasza meroly (#50021) üzenetére


cocka
veterán

a 230 és a 222 fekete és fehérben kapható.

Ami azért poénos, mert a fekete verzióknál a telefonok gyakorlatilag teljesen feketék, viszont a fehérek csak mutatóban tartalmaznak fehér színt. Lásd pl. a Nokia 130-asomat, ahol a gombok feketék és a kijelző pereme körüli rész is fekete. De asszem tán a legjobb ebből a szempontból a fehér Nokia 108, ahol szinte csak a hátlap fehér.

Na teszteltem tovább az Alcatel 1046D-t és vannak még itt érdekességek: (most inkább hátrányokról írok)

9. Nem lehet különböző nevekhez, különböző csengőhangokat rendelni.

10. Profilokból összesen 4 van, de ezek közül csak az általánost lehet testreszabni. Viszont üdvös, hogy a rezgő mód és az általános közt a # hosszú megnyomásával lehet váltogatni.

11. Dátum- és időfrissítés sajnos nincs, minden akku kivét után kézzel kell beállítani az órát.

12. Van két érdekes funkció: Az egyik a hívás közbeni időjelzés, a másik meg a hamis hívás, mely lehetővé teszi, hogy a teló úgy viselkedjen, mintha keresnének.

13. A beszélgetéseket akár rögzíthetjük is a beépített diktafonnal. Meg persze a rádiót is.

14. Az akkumulátor kifejezetten gyenge. Azt nem is értem, hogy egy ilyen telefon miért 400 mAh-s akkut kap és miért nem mondjuk 1200 mAh-sat. Ez mondjuk szerintem alap lenne.

15. A kijelző "elalvás" után még az időt és a dátumot sem mutatja. Szerintem ez is alap lenne.

[ Szerkesztve ]

(#50029) quailstorm válasza cocka (#50028) üzenetére


quailstorm
nagyúr

gagyitron kijelzőtől ne várjál csodát, transzflektív színes LCD-t évezredek óta nem láttam
Nokia N95 8GB van Nokia 6300, alsóban a Nokia 1600, az tudta. A tieden csak árampazarlásra lenne jó, nem látnál semmit.

(#50030) cocka válasza quailstorm (#50029) üzenetére


cocka
veterán

Meg a 1112-m. :D Aminek a készenléti ideje még mindig odabasz! A 2 hét a minimum. De agyonterhelés esetén is 1 hetet bír.

(#50031) cocka válasza quailstorm (#50029) üzenetére


cocka
veterán

Alapvetően az a bajom a mostani telefonokkal, hogy nincs normális. Nem igénylem a színes kijelzőt sem, de azért ezzel együtt lehetne még funkciókat pakolni a telefonokba.

Hogy mást ne mondjak az ezer éves Triumom pl. akku kivételekor nem felejtette el az időt. Csak akkor kellett újra beállítani, ha a simet is kivetted. A Nokiák meg minden akkukivétkor elfelejtik. Úgy látszik ezt azóta más gyártók sem voltak képesek megoldani.

Oké, hogy a nagyobb kijelzők szebbek meg talán kevésbé pixelesek és nem invertálódnak annyira, de azokon a felbontás is sokkal nagyobb, ami általában a betűméret rovására megy. Nem szeretek hangyapöcsnyi méretű betűket olvasni. Ezért szoktam a kisebb kijelzőjű telefonokat választani, ahol általában a betűméret is nagyobb. Bár ez se feltétlen van így. :(

(#50032) quailstorm válasza cocka (#50031) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Hát ja, manapság csak leskálázzák a nagy UI-t így egy olcsóbb Samsung használhatatlan.

Idő. Van egy gombelem az alaplapon amelyik telefon meg tudja őrizni. Az lemerül, kifolyik, stb. Jobban tetszik amelyik lekéri a toronytól bekapcsolás után.

(#50033) meroly válasza DeFranco (#50022) üzenetére


meroly
veterán

Szerintem is jók a képek, vagyis vállalhatóak. Azért érdekes hogy a vaku nem tűnik olyan erősnek mint a 3720-amban. Youtube-on már van fenn pár video, érdemes megnézni.

Az USB nem elírás, a Microsoft oldalán is ez van: [link]

(#50028) cocka: bár szerintem még jobb is a fekete-fehér kombó, mint a totál fehér, de ízlések és pofonok.

Impossible is nothing

(#50034) cocka válasza quailstorm (#50032) üzenetére


cocka
veterán

Az adótornyos lekérés ténél még nagyjából oké, de a telenor gyakorlatilag 1 percet késik.

(#50035) Burt1793 válasza meroly (#50033) üzenetére


Burt1793
veterán

De az elírás, hogy a hasonló paraméterű előlapi kamera jobb felbontásban tud felvenni, mint a hátlapi, nem?

(#50036) cocka


cocka
veterán

Jut eszembe, akkumulátorokat milyen időközönként érdemes cserélni, anélkül, hogy robbanás lenne a vége? Mert akadt már a kezembe egy-két BL-5C, ami fel volt púposodva.

Ez annál is inkább aggasztó, mert egy kevésbé gyakran lemerülő telefonban nem biztos, hogy annyira feltűnő, hogy valami már nem oké. Ami még aggasztóbb, hogy a púposodás sokszor ki sem derül, mert nem nyomja ki a hátlapot.

(#50037) quailstorm válasza cocka (#50036) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Eredeti akku párna forma mellett se robban. Hamarabb veszed észre a fizikai deformitást meg a kapacitáscsökkenést, mint hogy kárt okozzon.

(#50038) meroly válasza Burt1793 (#50035) üzenetére


meroly
veterán

Az nem, azt simán kinézem belőlük :P
Elvégre selfie-phone vagymiacsuda ;]

Impossible is nothing

(#50039) Burt1793 válasza meroly (#50038) üzenetére


Burt1793
veterán

Ezt nem is tudtam, azt hittem, hogy aki szelfizik, az okostelefont vesz, durva lehet ilyen billentyűzeten gépelni fb-on, a prediktívet sose szerettem, okostelefonon is ki van lőve minden ilyen segéd, hülye szavakat használok. :D
Ha meg szelfi telefon, rakhattak volna bele 5 MP-eles kamerát is, bár azt lehet, hogy nem bírná az soc.

(#50040) cocka válasza quailstorm (#50037) üzenetére


cocka
veterán

Sose vettem utángyártottat.

De érdekes módon a kb. 13 éves Trium akksi semmit nem dagadt. Igaz az Ni-Mhes. Bár töltést már rég nem vesz fel, hiába töltöd órákig.

A multiméter is 0 voltot mutat. LOL Gondolom akkor az se robbanhat fel ugye? Ha eddig még csak nem is púposodott. Bár ki tudja, hogy a belsejében mi van. :)

(#50041) meroly válasza Burt1793 (#50039) üzenetére


meroly
veterán

Valóban vicces, de legalább próbálkoznak.

durva lehet ilyen billentyűzeten gépelni

Én nagyságrendekkel gyorsabban és pontosabban írok ilyen billentyűzeten T9-el, mint az okostelefonon, amit szívből rühellek. :D

Impossible is nothing

(#50042) quailstorm válasza cocka (#50040) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ni-MH mégis hogy robbanna fel? Az teljesen biztonságos halottan is.
Mélymerült Li-ion ami gázos. UGY akku 3310-hez robbant fel nővérem telefonjában, de csak por lett belőle, láng nem. Gyári BL-5C meg már néhány kukába került általam, mert párna volt már nem akku. Meg egy Sagem. Azt szúrni ütni tilos.
Haverom (nem vicc) úgy kezelte a púposodást, hogy kalapáccsal visszalapította. Szerencséjére megúszta :U

(#50043) meroly válasza quailstorm (#50042) üzenetére


meroly
veterán

És mi a véleményed a 6300-ba faragott BL-5C-ről? Én is csináltam anno ;]

Impossible is nothing

(#50044) Burt1793 válasza meroly (#50041) üzenetére


Burt1793
veterán

Kicsit gyakorolnád, egy normális, 5 colos, jó billentyűzetes telefonon elég gyorsan lehet gépelni. Ennyi erővel mondhatja azt egy mai tini, hogy PC-n szar gépelni, mert azon lassabban tud, a telefonját meg úgy nyomkodja, hogy porzik az üveg. :D Míg PC-n 10 ujjal gépelve le tudnám körözni, mobilon én se vagyok olyan nagyon jó, de nem vészes, nem nehéz mellé ütni. PC-n viszont olyan gyorsan gépelek, hogy megelőzöm a fejemet és máshogy (de értelmesen!) fejezi be a kezem a szavakat. :D

(#50042) quailstorm: De ezek az aksik nem robbannak, csak kigyulladnak/leégnek, nem?

(#50045) meroly: Nekem is van egy 8 colos tabletem, azon két kézzel nagyon jól lehet gépelni (pedig ritkán használom), annál gyorsabban sokan rendes billentyűzeten se tudnak.

[ Szerkesztve ]

(#50045) meroly válasza Burt1793 (#50044) üzenetére


meroly
veterán

8 colos tableten nem megy, én 30 éves létemre marha öregnek érzem magam ehhez, és nekem éreznem kell a gombokat. Vita nincs. A3-as Samun még rosszabb a helyzet ;]

Impossible is nothing

(#50046) DeFranco válasza Burt1793 (#50044) üzenetére


DeFranco
nagyúr

normális, 5 colos

na ezé' nem cserélem le a 3,2"-os galaxy3-mamat, mert lehetetlen a valós számok halmazán értelmezhető specifikációjú okostelefont kapni 4,5" alatt (ami máris kompromisszum, mert 4" felett nem kéne)

szajomi meg nelliazelefánt dzsunkoidokat nem számolva, amire rajzolhatsz magadnak CE jelzést ha akarsz a mért sar értékeket meg a gyár alagsorában őrzik betonba öntött ürgebőrbe varrva.

[ Szerkesztve ]

(#50047) quailstorm válasza Burt1793 (#50044) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Kémiailag nem robban hanem gyorsan ég. De miközben fölfújja magát az akku szétveti a telefon burkolatát, ami repeszként funkcionál, utána meg jön a lángcsóva. Pár feljegyzett baleset volt már belőle, jórészt ugy akkuval.

(#50043) meroly: cellába nem vágtál bele csak a burkolatot reszelted, olyat én is csináltam már :DDD

Nagyon régóta gyakorlom a mobilos gépelést. SE W810, Nokia N95 idejében a klasszikus bevitel gyorsan ment szótár nélkül, mára már nem. Érintő az nekem maga a sátán. N900 álom volt, angolul. 2-3 év után megszoktam az érintőt, angolul OK, főleg BB Z10-en szótárral.
Magyarul frászt kapok tőle, szerencsére a mobilos kommunikációm 90%-a angol.

(#50046) DeFranco : nekem van egy Galaxy S-em, az négy colos :DDD
Mégiscsak jobb mint a Galaxy 3, meg kitkat. vagy ott az Ace2. CM11, 3,7colos szép 800x480-as LCD. Újat ne várj, most ami van MT6572-vel az se lesz jobb Ace2-nél.

[ Szerkesztve ]

(#50048) Burt1793 válasza DeFranco (#50046) üzenetére


Burt1793
veterán

Nekem talán még kicsi is az 5 col, 4 hónapja van meg a galaxy a5, előtte szintén 5 colos lumia 930-at használtam, szóval megszoktam ezt a méretet, persze az A5 bő 3 mm-rel vékonyabb, amivel azért kisebbnek érezteti magát. Sosem érzem nagynak, maximum akkor, ha lerakom valami mellé és az a valami eltörpül mellette. :D Amúgy az Xcover 3 b550-es szinte ugyanilyen magas, csak a szélessége kevesebb (plusz jóval vastagabb).

(#50049) DeFranco válasza quailstorm (#50047) üzenetére


DeFranco
nagyúr

elvárnék valami újat azért, még az ace4 kibékülős lenne (bár az is nagyon nagy) vagy egy galaxy core prime / vodafone smart prime.

de már kb. ezek is elavultak mire leírod a nevét, ez meg a másik amiért nem rohanok. az egy másik kérdés, hogy a 2.2-es droidra meg már gyakorlatilag nincs app, ami kompatibilis lenne.

de ez nagyon off itt, sry. csak kikívánkozott.

(#50050) quailstorm válasza DeFranco (#50049) üzenetére


quailstorm
nagyúr
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.