Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51951) Hauptmann válasza DithenS (#51944) üzenetére


Hauptmann
addikt

Teljesen egyetértek.

(#51952) DithenS válasza pjen (#51946) üzenetére


DithenS
senior tag

Perlátorok vannak mindenhol. Illetve a zuhanyfej is ilyen víztakarékos. Az egész befektetés került 7.000Ft-ba, és a 4000Ft vízszámla le esett 2000-2500Ft-ra! Hozzá teszem, a bojler áramfogyasztása is csökkent hónapokra vetítve, legalább 1000Ft-al kevesebb az áramszámlám!

(#51953) sanzi89 válasza TeeJay (#51947) üzenetére


sanzi89
addikt

Sensira esetében nekem új kora óta, félévente, évente elő jött a bal oldali gumicsapágy kattogásra. Nekem a WD40 PTFE teflonos szilikonspray vált be. Az utóbbi két karbantartás alkalmával lett befújva, amikor a klímás amúgyis leszedte a burkolatot, így nekünk megszűnt ez a probléma és a klíma burkolatát se kellett leszedni még egyszer. Én azt ajánlom, hogy a félévenkénti tisztítás alkalmával fújjátok be a gumi csapágyat is, nekünk ez segített.

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#51954) TeeJay válasza sanzi89 (#51953) üzenetére


TeeJay
félisten

Köszi akkor veszek ilyet :R
Nekem 2 nyarat húzott le, most ősszel kezdte és kapja rendesen a munkát
nyáron kb. 24/7-ben megy, de még tavasszal és ősszel is ventilátor módban szóval a 2 szezon annyi üzemóra mint másnál 10év alatt sem :D

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#51955) Lazy76


Lazy76
csendes tag

Nekem van egy 200 literes Hajdu bojlerem, de csak 1800 W a fűtőszál, most fogok nagyobra cserélni, 3000-ra, mert a 8 óra B tarifa esetén nem fűti fel megfelelően, max hétvégén van rendesen megelg víz, idáig úgy 8-9 kw volt a napi fogyasztás gondolom az, majd fel megy olyan 14 kw, de ha kell a melegvíz akkor kell.

(#51956) DithenS válasza Lazy76 (#51955) üzenetére


DithenS
senior tag

Bírni fogja a vezeték? Azért a 1800watt is sok egy szálon. Anyámnál még a 80 literes bojlert se lehetett volna a régi alumínium vezetékre kötni. Fel kellett újítani ott a hálozatot. Nem vagyok villanyszerelő, de szerintem 3 eres vezeték megy hozzá, mert olyan brutál vastag a kábel :D persze csak a kapcsolóig látni, többi a falban van a villanyóráig. Illetve indikolt a 200 liter egyébként? Mondjuk egy 150 literes nem elég?

(#51957) Lazy76


Lazy76
csendes tag

Hála istennek fel van újítva a hálozat nincs már alu vezeték, 16 amperes a vezérelt kismegszakítója elvileg bírni fogja, a 150 L amúgy elég lenne, de itt olyan rövid ideig ad a vezérelt áramot, nem tudja felmelegítteni rendesen a bojler vizét legalább is a 200 L nem tudja, 4 vagyunk, fogy azért a meleg víz, de érdekes hétvégén midíg van rendesen fóró víz. Amúgy jeleztem az Eon felé egyszer kijöttek kicserélték a vezérlőt a villanyórában azt nem történt semmi, ugyan olyan, tavaly cseréltem a bojlerben fűtőszálat cserélve vízkö minden tisztítva. Szóval azért gondoltam, hogy egy 2400 w vagy egy 3000 W teszek, mert akkor arra rövid ídőre, amit ad a vezérelt elviekben 8 óra, talán feltudná fűtteni.

(#51958) DithenS válasza Lazy76 (#51957) üzenetére


DithenS
senior tag

Vezérelt árammal az a probléma, hogy ma már olyan sok az áram igény, hogy nincs többlet áram, legalább is nem annyi mint régebben volt. Ez nem az óra hibája, hanem hogy csúcsokat döntünk az áramnövekedés terén. Hétvégén pedig azért van forró vized, hisz hétvégén az áram fogyasztás csökken (gyárak nem mennek, vagy nem max kapacitással, intézmények zárva) így a többletáram sokkal hosszabb ideig fent áll. Akkor még nappal is simán bekapcsol sok időre. Nekem mondjuk ezért nem kellene vezérelt áram, mert már nem olyan, mint régen.
Nekem nappalin van, perlátorokat szereltem fel mindenhova, így a vizet levegővel dúsítom, kevesebb víz fogy, vele együtt melegvíz használat is. Azóta az áram számla 1000Ft-al kevesebb lett havi szinten, a vízfogyasztás is csökkent és szeretem, hogy olyan könnyű a víz. Mármint mikor leutazom anyámhoz, és nála zuhanyzok, szó szerint fáj :D
Próbálj meg te is perlátorokat venni meg vannak eco zuhanyfejek is amibe be van építve. Perlátorban több féle szín van, mindegyik liter/perc változását mutatja. Nem minden hova kell egyforma. De a fürdőben dúsít a legjobban, fogmosáskor, borotválkozáskor néha este már nem volt forró vizem, most mindig van. Minőségit vegyél, olvass utánna a színeknek. Nyílván nem lesz fele a víz meg a villany fogyasztás, de hátha ez is segít, és akkor inkább 2400 wattos fűtőszálat szereltetnék csak bele.

(#51959) Lazy76


Lazy76
csendes tag

Igen tudom, hogy azért nem fűti fel, mert kevés ideig szolgáltatnak ezzel már együtt kell élni, még nem döntöttem melyik legyen Utána nézek ennek a perlátornak.

(#51960) PROTRON válasza DithenS (#51958) üzenetére


PROTRON
addikt

Elvileg a szolgáltatónak kötelező legalább 8 órán át szolgáltatni vezérelten naponta, akár vannak csúcsok akár nem, összességében 24 órát tekintve meg kell lennie a legalább 8 órának.
Valszeg a kollégánál az áll fenn hogy egymás után fürdik a család és tényleg több mint 200 liter forró víz kellene. Na most ha ez pont akkor történik amikor már fél órája nem kapott és még a legutolsó ember után is félórán át nem fog kapni áramot, akkor nyilván a felhasznált meleg víz helyére érkező hideg vizet nem fogja felmelegíteni. Hétvégén előfordulhat hogy eleve többször kapnak mint összesen 8 óra, amivel párhuzamosan a szolgáltatói részről is és fogyasztói részről is eltérőek lehetnek a szokások.
Tehát a lényeg hogy hétvégén akkor is kap áramot a bojler amikor épp fürdenek-->tehát amikor épp elfogyasztanak a forró vízből és a fűtőszál bekapcsolt állapotban fel tudja fűteni a beérkező hideg vizet.

Egyik megoldás hogy tényleg erősebb fűtőszál és maxra tekerni a bojler hőfok szabályozóját, hogy ameddig kap áramot addig tényleg a legutolsó pillanatig fűtsőn a fűtőszál. De ha továbbra sem fog épp akkor áramot kapni amikor kifogyott a 200 liter meleg víz akkor a probléma visszafog térni.
Puding próbája az evés, majd írd meg a tapasztalatot kedves Lazy76.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#51961) DithenS válasza PROTRON (#51960) üzenetére


DithenS
senior tag

Igen, csak anno pl a tesóméknál hétköznap nappal is nagyon sokszor bekapcsolt a vezérelt áram, ilyen reggel és 5 óra után szinte mindig. Hétvégén szinte nappal folyamatosan ment volna. Ma meg már nappal szinte soha se kapcsol be, hétvégente nagyritkán… ők vettek ilyen hőfokszabályzós csaptelepet meg egy eco zuhanyfejet és az oldotta meg a problémát. Nyílván ez se egy olcsó beruházás, de azóta tuti vissza jött az ár nekik. Rengeteg vizet használunk el, ideje lenne elkezdeni spórolni ezzel. Kevesebb forró víz kell, ergo a bemenő hideg víz is kevesebb. Azzal hogy maxra tekeri a hőfokszabályzót, rettentően energia pazarlóvà válik a bojler, hisz akkor már az oldala is szinte fűtőtesté változik. A vízkövesedés is növekszik. Nem megoldás ez sem. Vagy az a jó amit én mondtam, vagy amit te, hogy nagyobb fűtőszál. De magát a hőfokot nem szabad maxra tekerni. Amúgy rettentő baleietveszélyes is, ha gyerek is van.

[ Szerkesztve ]

(#51962) pjen válasza Lazy76 (#51959) üzenetére


pjen
félisten

Átkapcsolót szoktak beépíteni, mikor nincs vezérelt átvált normál tarifára.

(#51963) falabu88 válasza pjen (#51962) üzenetére


falabu88
aktív tag

Ami sajnos ugyanúgy szabálytalan mint pl a klímára rakni egy kapcsoló elektronikát nappali és vezérelt közé. Hiába ebben az esetben csak több áramot használna a felhasználó mint simán vezéreltről (sőt, kb nagyrészt felfűtene nappaliról a bojler, nem menne vezéreltről).

Én is gondolkodtam egy ilyen kapcsolón a klíma mellé, de nem éri meg a kockázatot szerintem. Max havi fogyasztása lesz kb 20ezer ft, abban a hónapban spórolna a napi 8 óra vezérelt durván 2500ft-ot. Éves szinten hozna 10000 Ft-ot kb, cserébe ha lebukik az ember gondolom rendesen megbőntetik :D

(#51964) pjen válasza falabu88 (#51963) üzenetére


pjen
félisten

Végül is a bojler mint a klíma is nincs plombálva. Ugye a lényeg, hogy a csatlakozás nem lehet sqqzerszám nélkül bontható, de mi van ha lekötöd? Végülis nem lopod az áramot.

(#51965) falabu88 válasza pjen (#51964) üzenetére


falabu88
aktív tag

Lekötni le lehet, de nem lehet a vezeték megszakítva semmivel (pl kapcsoló) az óra és a bojler között.

(#51966) Miklósbácsi válasza feco70 (#51950) üzenetére


Miklósbácsi
csendes tag

Köszönet ! Jó, hogy feltetted a PTFE spray képét. Venni fogok ilyet, másra is tudom használni. Még nem kerepel ugyan a Sensira bal oldali csapágya, de ez csak idő kérdése. Jobb felkészülni - főleg, hogy ez az anyag még sok más eszköz kenésére is jó.

(#51967) feco70 válasza Miklósbácsi (#51966) üzenetére


feco70
senior tag

Pár éve meg van a sensira, nekem még nem kerepelt eddig, a Daikin j3 viszont igen, de az is alig hallhatóan, egyszer befújtam és elmúlt a kerepelés. Igaz most már eladtam a kollégámnak, de mondtam neki szóljon ha lesz hangja, majd megint be kell fújni

(#51968) PROTRON válasza pjen (#51964) üzenetére


PROTRON
addikt

A szerződésed szerint a szolgáltatónak bármikor jogában áll ellenőrizni a vezetékezés megszakítás nélküliségét, ha nem engeded be őket akkor megtagadhatják a szolgáltatást(értsd leszerelik a mérőnél lévő megszakítót és kiszámlázzák a kikötést).
Tehát a lehetőség megvan, aztán hogy ténylegesen mennyi ellenőrzés történik az más kérdés.

[ Szerkesztve ]

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#51969) Miklósbácsi válasza feco70 (#51967) üzenetére


Miklósbácsi
csendes tag

Mit teszel az eladott helyébe - ha kell egyáltalán ?

(#51970) pjen válasza PROTRON (#51968) üzenetére


pjen
félisten

Rendben, akkor nem szakítom meg. Amugy is rádugós gyórs csatival van bekötve, lehúzom, és rádugom a nappali hálózatot.

(#51971) feco70 válasza Miklósbácsi (#51969) üzenetére


feco70
senior tag

A j3 azért cseréltem le mert fűtésre gyenge volt, nem arra valló. 12ltca lett helyette

(#51972) PROTRON válasza pjen (#51970) üzenetére


PROTRON
addikt

Ez most így fura amit írsz.
A "B" vagy "H" tarifás mérőre kötött hálózatodnak nem szabad hogy olyan pontja legyen ahol csak úgy le vagy fel tudsz csatlakoztatni berendezéseket (mármint a lakáson belüli külön ehhez tartozó kiselosztót leszámítva, ahol megfigyelhető hogy sehova máshova nem megy extra vezeték csak az szerződésnek eleget tevő berendezésekbe).
Tehát hivatalosan a wago-val megtoldott vezeték sem megfelelő mivel a mérőtől, vagy a karbantartási célú kiselosztótól közvetlenül, megszakítás nélkül kell futnia a vezetéknek (külön védőcső és inkább 3 eres kiskábelnek) bele a készülékbe.
De afelett azért szemet szoktak hunyni a feltételezett kétirányú korrektség fejében, feltéve hogy tényleg nincs nyoma az adott ponton történő le-föl csatlakozgatásnak.
Illetve sokhelyen van a bojlernek külön karbantartási célú kapcsolója az egység mellett, ott is ugye falon belül szokták vezetni a kábelt pont azért hogy ne lehessen lekötni/vételezni más irányba.

Ha végleg lekötöd a bojlert az ok, de akkor a kiselosztóban is meg kell szüntetni a betápláló vezeték bekötését, mert különben jogosulatlan használatnak minősülhet, mivel csak hőtárolós berendezést szabad üzemeltetni róla.
Ha ott van egy kábel fesz alatt amin 8 órán át tudnád járatni a PC-t akkor semmivel sem tudod bizonyítani hogy a korábbi ellenőrzés óta eltelt időben nem használtál PC-t róla.
Már pedig ha nem tudod bizonyítani akkor a teljes fogyasztásra ráverhetik a különbözetet mint kötbér.

Szóval jogilag nem egyszerű a helyzet, tényleg jól kell méretezni a bojlert az adott felhasználói szokásokhoz.
Persze nagy általánosságban ha az éves mérőóraellenőrzéskor nem szúrja ki a szemét az ellenőrnek valami nagyon nagy gubanc továbbá a fogyasztás terén sincsenek kirívó értékek, akkor alapvetően csak a rosszakaró általi feljelentés ami tényleges veszélyt jelent, egyébként nem nagyon szoktak szúrópróbaszerűen ellenőrizni lakosságot. De csak azért mert nincs elég emberük. :D

[ Szerkesztve ]

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#51973) pjen válasza PROTRON (#51972) üzenetére


pjen
félisten

Pontosan milyen éves ellenőrzésről beszélsz? Már villanyszámlás se jön.
Nekem például olyan késes csatik vannak a bojleron mint az autóban, ráadásul nyakig szigetelt, tehát münden gond nélkül le tudnám húzni és felnyomni a nűrmál áram drótját. Nem teszem mert nincs is B tarifám. Ismerősnél 11 klíma Geo tarifán hűt-fűt. A villany szerelő ajánlotta és kötötte be az átkapcsolót.Ez a gyakorlat. Elviekben teljesen igazad van.

(#51974) PROTRON válasza pjen (#51973) üzenetére


PROTRON
addikt

Azt írtad hogy "Rendben, akkor nem szakítom meg"...mint ha lenne "B" tarifád, aztán az erre adott reakció után közlöd hogy nincs.
Oké, csak akkor előtte minek irkáltál úgy mint akit érint a probléma.
Az hogy ideiglenesen leállították az éves ellenőrzések rendszerét a covid miatt, az nem jelenti azt hogy sose fogják visszahozni, mert a rengeteg áramlopás(és fenti jogilag szerződésszegések) probléma nem fog magától megoldódni, jelenleg nem tudnak jobb módszert mint hogy szemrevételezik a plombákat.
A villanyszerelő meg a saját regisztrációját kockáztatja, no meg a garanciát is, hisz az átkapcsoló automatikák nem tudnak biztonságosan 0 miliszekundomos átkapcsolást, ha meg még szünetmentest is építesz a hálózatba még szebb. :D

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#51975) pjen válasza PROTRON (#51974) üzenetére


pjen
félisten

Te merre laksz? Nálam 30 év alatt egyszer sem ellenőriztek semmit és számtalan hátartásról tudok ahol a B tarifáho egy elosztó is tartozik, mindíg akkor mosnak mikor van benne villany.Egy emberről tudok aki megbukott az is azért mert bele szakadt a kolás flakon darabja az órába mikor jött a számlás.

(#51976) DithenS válasza pjen (#51975) üzenetére


DithenS
senior tag

Nálunk 5 éve voltak, meg is büntettek 200 ezerre :D Nálunk azzal volt a baj, hogy felújítottuk a fürdőt, és az új bojlert nem a villany órára kötötte rá a kedves villanyszerelő, hanem úgy hogy az nem mérte. De akkor találtak más fogyasztónál is problémát. Alapvetően ha hirtelen megnövekedik az áram igény azt is gyanúsnak tartják és kijönnek évente egyszer. De ez az Eon területe. Ha az van én tuti nem mókolnánk. Nekünk is azért ennyi volt a büntu, mert tudták hogy nem szándékosan mi csináltuk, így ugye a feljelentéstől is eltekintettek. Szerintem rohadt kedvesek voltak ebből a szempontból. De ha most hirtelen szánt szándékkal én mókolnák valamit, ott már keményebben oda csapnak az tuti, mert 5 éve volt akihez rendőrt hívtak.

(#51977) tibibi


tibibi
őstag

15 éve volt villanyóra kommandó a leolvasó másodállásban csinálta,mint kiderült letépkedte a plombákat vagy megrongálta .Pár nap múlva megjelentek és jött a duma sérült megrongált stb. 200-500 ezerig volt a büntetés kinek mennyi fogyasztója volt abból számolták ki.Bementem panaszt tenni összeférhetetlenség miatt és,hogy nem voltam otthon csak a gyerek mikor jöttek.Megbüntettek 150 ezerre,mert építkezéskor a villanyszerelő kicserélte a kismegszakítót 32A -re 16A helyett. Valamint kaptam egy jegyzőkönyvet,hogy az órát amit lecseréltek, bevizsgálták és nem találtak rendellenességet! Utána meg is szűnt a kommandó és eltűnt a leolvasó is :W

(#51978) pjen válasza DithenS (#51976) üzenetére


pjen
félisten

Ja, hát ez az áram lopás tipikus esete. Mikor én is átálltam a klímás fűtésre és lecsökkent a gáz fogyasztás megjelentek a gáz órát cserélni.Látták a klímákat+, hogy az óra sértetlen elis mentek. Ahogy én tudom tömbönként mérik a fogyasztást, ha kiugró hiány van elkezdik keresni hová tűnik az áram.Ha a normál órán mért fogyasztás megnövekszik azzal senki nem foglalkozik.

(#51979) tibibi válasza pjen (#51978) üzenetére


tibibi
őstag

Ez se igaz nálam :N van pár szomszédos telkem, minden van jó régen nem használt villanyórákkal, az egyikről hosszabbítóval hozom az áramot a klímáknak tavaly óta. Amint megugrott a fogyasztás jöttek és lecserélték digitális órára :D Kérdeztem a szerelőt csak nem a fogyasztás miatt ? Nem időnként lecserélik a régi órákat.Ok,de van még 3 villanyóra amit nem használok azt is cseréli ? Hebegett habogott ,hogy az is sorra kerül majd,de azóta se cserélték le

(#51980) Hauptmann válasza tibibi (#51977) üzenetére


Hauptmann
addikt

Ez azért durva.

(#51981) DithenS válasza tibibi (#51979) üzenetére


DithenS
senior tag

Biztosan tudják és nézik, ha van valami. 2012-ben volt csere és tavaly 2020-ban volt újra. De rajta is volt a régin, hogy meddig jó. általában 8 évente cserélik. Nálunk is digitális van már. De tuti figyelik a fogyasztást távolról is! Nálunk is egyből rájöttek, hogy a bojler rosszul lett bekötve. Kb fél év telt el és jöttek ellenőrizni. De mint mondtam, tudták hogy nem szándékos áramlopás volt, kedvesek voltak és mondták is. Nyílvàn nem is áramlopást írtak a jegyzőkönyvre, hanem szakszerűtlen bekötést. A 200 ezret meg engedték részletekbe kifizetni. Szóval azért nem hülyék. Azt mondom, senki se csaljon szándékosan, mert azt mondta a szerelő, hogy ha látja h szándékos, az màr 400 ezer bünti meg rendőr.

(#51982) PROTRON válasza DithenS (#51981) üzenetére


PROTRON
addikt

No igen, aztán a kollégának is jogos a felvetése, hogy akkor adjanak megoldást arra ha valakinek a bojlere hétköznap a 8 óra vételezés alatt nem tudja kiszolgálni a családi igényeket, ne csak jogászkodás menjen...simán kiadhatnának ők is plombálható átváltó automatikát, vagy eleve nem 1 fázisú, hanem 2 fázisú valóban okosórát bekötni, ami magában elvégzi a váltogatást...ehelyett annyi az okosmérő találmánya hogy nem fog kelleni beengedni az óraleolvasót, mert az utcán kocsikázva összegyűjti az adatokat, de örüljünk mert +100k a kivitelezése ennek a "hozzáadott értéknek".

Pláne így hogy az új dobozokat még 1 fázis esetén is kötelezően 3 fázishoz szükséges méretre alakították ki egységesen úgy hogy tudják hogy a nagy városok lakásaiban ha nem elég az 1x1fázis, általában 2 db 1 fázisú mérés már elegendő, nagyon ritkán 3 db 1 fázis kell (külön a bojler meg külön a klíma).

Ahogy a kolléga mondja, 1 tollvonással visszarepültünk 150 évet...

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#51983) pjen válasza tibibi (#51979) üzenetére


pjen
félisten

Ott valószínűleg Neked akartak jót, ne fizess egy hibás óra miatt többet. Meg persze maguknak is, túlfizetésnél hibás óra miatt esetleg kérhetsz kötbért.Én évek óta diktálok, egyszer eltévesztettem egy nullával többet írtam. Jött a mail, küldjek képet vagy kijönnek mert valami nem jó.

(#51984) sanzi89 válasza windy (#51586) üzenetére


sanzi89
addikt

A fórum keménymagja biztos ismeri a Sensira klímával szerzett negatív tapasztalataimat, aminek az lett a vége, hogy le lett cserélve egy Perfera klímára. A csere után a házban valóban csökkent a hallható búgó hang, de sajnos nem tűnt el teljesen, még így is zavaró volt számomra. Valószínűleg az a falrész, ahova van rakva a klíma valami miatt szar, de ezzel sajnos nem tudok jelenleg mit kezdeni, majd egyszer ha odajutok anyagilag, akkor lesz átalakítás és lekerül a földre.

Miután kiderült a méregdrága VECAMCO TACCO gumibak gyakorlatilag ugyanolyan, mint az 1500Ft-os, a VECAMCO SUSTA rugós bak pedig javított ugyan, de még mindig nem volt az igazi, így berendeltem Windy-től két szett spéci, lyukas gumibakot.

Miután felraktam kiderült, hogy a két drága bak gyakorlatilag pénzkidobás volt, a lyukas bak a házban hallható búgás 95%-át megszüntette. Így már valóban csak akkor hallani, hogy megy a kültéri, ha konkrétan ott hallgatózok a fal túloldalán, ahova fel van rakva. El se akartam hinni, hogy mennyire bevált.

Egy szó, mint száz, akinek a kültéri hangjával van problémája, az keresse fel Windy-t mert a fenti bakok áránál sokkal olcsóbban tud szerezni egy sokkal jobb gumibakot. Amíg a készlet tart. ;]

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#51985) feco70 válasza sanzi89 (#51984) üzenetére


feco70
senior tag

(#51986) szricsi_0917


szricsi_0917
tag

Sziasztok.
Szeretném megkérdezni, hogy a Daikin 2MXM kültéri egységekhez van gyári cseppvíztálca fűtéssel? Vagy egyáltalán kell-e hozzá, nem tudom milyen megoldással szokták ezt csinálni ezeknél a gépeknél a fűtési szezonban a víz elvezetését? A másik kérdésem, hogy ezeknél a gépeknél milyen vezetéket szoktak húzni a kültéri és a beltéri között az áramhoz?<br Köszönöm előre is a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#51987) #73959936 válasza sanzi89 (#51984) üzenetére


#73959936
törölt tag

+1

(#51988) OTika válasza feco70 (#51859) üzenetére


OTika
aktív tag

Igen

(#51989) zsolt501 válasza feco70 (#51985) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Betettem a linket, hogy ne keljen keresgélni. [link]

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#51990) feco70 válasza zsolt501 (#51989) üzenetére


feco70
senior tag

:R

(#51991) sanzi89 válasza feco70 (#51990) üzenetére


sanzi89
addikt

Egyébként innen lehet rendelni? Vagy csak érdekesség gyanánt beírtad a lehetséges gyártót? A klíma végfelhasználó mire megy ezzel a linkkel?

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#51992) DithenS válasza PROTRON (#51982) üzenetére


DithenS
senior tag

De az átváltás se opció, mert az esetek 70%-ban a normál tarifa felfűtené a bojlert, és magától lekapcsolna a saját hőfokszabályzója, mire megjönne a vezérelt áram meg semmi nem történne. Nekem csak a perlátorok váltak be, normál tarifán megy a bojler, de egyszerűen kicsi volt és mosogatni folyó víznél szeretek, mert egyből tudom öblíteni is. Na anélkül nem bírta ki, most meg bőven marad forró vizem. 6liter/perc mennyiségű víz fogy így csak 3 bar nyomason, a normál csaptelep meg minimum a dupláját engedte. Azért nem mindegy :)

(#51993) PROTRON válasza DithenS (#51992) üzenetére


PROTRON
addikt

Sajna egyet kell értsek, csak sokak már kimaxolták az olyan irányú lehetőségeket és eccerűen nagy a calád.
Viszont az éjszaka azért csak a vezéreltről fűtene a bojler, aztán csak a reggeli zuhanyzás után kezdődne a pazarlás.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#51994) pjen válasza DithenS (#51992) üzenetére


pjen
félisten

Ez mondjuk kádban fűrdésnél nem opció.

(#51995) tibibi válasza DithenS (#51992) üzenetére


tibibi
őstag

A mosogatógép lehet a megoldás :U 10 éve én voltam aki azt mondta felesleges,simán elmosom kézzel! Azóta csak és kizárólag azt használjuk nincs is probléma a fürdésnél a meleg víz mennyiséggel.

(#51996) tibibi válasza sanzi89 (#51984) üzenetére


tibibi
őstag

Van valami különbség felhasználói szinten a sensira és a perfera között véleményed szerint?

(#51997) feco70 válasza sanzi89 (#51991) üzenetére


feco70
senior tag

Gondoltam megosztom honnan való ez a rezg.csillapító. Írtam már nekik, hogy lehet rendelni, de még nem válaszoltak.

(#51998) DithenS válasza pjen (#51994) üzenetére


DithenS
senior tag

Nem kádban kell fürdeni, ennyi.Nagyon pazarló megoldás, és nem is higiénikus mint egy zuhany. Nyílván nagy ritkán jól esik, de azért inkább zuhanyozzon aki tud. Egyébként mosogatóhoz vagy a sima csaptelepre is jó ha fel van szerelve. Fogmosáskor sokat spórolsz.

(#51999) Hauptmann


Hauptmann
addikt

Megjött az első teljes klímafűtéses villanyszámlám, 13900 Ft, ebben minden benne van, de ekkor még nem volt konnektoros fogyasztásmérőre kötve.

(#52000) pjen válasza DithenS (#51998) üzenetére


pjen
félisten

Viszont sokan szeretik és utána le lehet zuhanyozni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.