- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hauptmann
veterán
válasz
szricsi_0917 #51899 üzenetére
A cseppvíztálca az egy kicsit erős szerintem. A szerelési munkadíj viszont 3 beltéri, és 1 kültéri mellett szerintem rendben van.
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok.
Kérdésem lenne egy ajánlattal kapcsolatban. Csatolom az árajánlatot:
Mit szóltok ehhez az ajánlathoz. Őszinte leszek nekem kicsit túlzóak a termékek árai, mert pl a webklímánál olcsóbban megveszem én, mint magánszemély. Fűtésre is lenne a klíma annyi kitélellel, hogy van mellette gáz fűtés tehát ez csak olyan körülmények között lenne használva ahol még cop értékben megéri utána pedig átváltana a rendszer a gázfűtésre. Ahogy nézegettem az egységeket ezek nem fűtésre optimalizáltak, van ennek jelentősége az én körülményeim alapján vagy a sima is jó lenne?
Kicsit a munkadíjat is túlzásnak tartom, mert az eddigiek amiket láttam azért kevesebbek voltak.
A másik kérdés az 1 darab kültéri! A kicsik 12nm-es szobákba lennének a nagy pedig egy 20nm-esbe. Nem lenne hatékonyabb felosztani ezeket a teljesítményeket esetleg 2 kültérire. A csövezés nem gond, mert mindegyik cső a padláson megy majd.
A másik kérdés, hogy Panasonic verzió esetleg jobb megoldás lenne vagy árban és tudásban ugyanaz a kettő?
Előre is köszönöm a segítséget! -
PROTRON
addikt
válasz
ProdyG #51897 üzenetére
Én szintén laikus vagyok, inkább csak a villamossági részre látok rá.
Mindenképp raknék oda kapcsolót, ahol hozzáfértek, sima karbantartások alkalmával is fontos!
Annyi hogy 2 pólusút és tényleg csak a klíma vezetékét kapcsolja, hogy tudjatok TV-zni.Mint írtam, semmi körülményt nem írtál az elején, így a legrosszabból, tehát szomszéd fejére csöpögésből indultam ki.
Ha szó volt korábban róla, akkor csak gondolt erre a klíma telepítő, de azért 1 telefon szerintem nem kerül semmibe, pláne ha 2 éves elvileg rendszeresen találkoztok hogy garancia éljen. Az én fujitsumnál pl félévente kell karbantartást rendelni ha kifejezett fűtéssel is akarom a garanciát...ha nem akarok fűteni akkor 1 alkalom évente elég a garizáshoz.
Ha nem okoz fagyási gondot azon a helyen ahol kifolyik, akkor persze nem kötelező végig csövezni fűtőszállal...A kattogáshoz majd a topicbeli klímások csak mondanak valamit ha felébrednek.
-
ProdyG
őstag
válasz
PROTRON #51892 üzenetére
Köszi a hasznos infókat!
Áramtalanítás: kertesházról van szó, a klíma vezetéke fel van vezetve a padlástérbe (ami nincs használatban, tehát ott bármit lehet csinálni). Fent a padláson bemegy egy kötődobozba, ahol Wago-k vannak. Én alapból úgy gondoltam, hogy még a kötődoboz előtt elvágom a kábelt és berakok valami kapcsolót (nem dugaljat). Ez jó lehet?
Téli használat: 5 éves kertesház, 2 éves a légkondi, nem emlékszem pontosan, de tuti volt szó a téli fűtésről, mert már akkor tervben volt a napelem téma. De azt nem tudtam, hogy különösebben fel kell erre a téli üzemre készíteni a gépet. A kondenzvíz szépen kifolyik a ház háta mögé, az ugyanúgy folyik télen-nyáron, nem?
Fogyasztás: amint meglesznek a napelemek, nyomatni fogom a klímákat télen-nyáron
Ilyen szempontból lehet hagyom is ezt az áramtalanítás dolgot (ami az eredeti kérdésem volt), mert szeretnék 1 éven belül napelemeket.Csak még 1 kérdés: említettem, hogy kikapcsolt állapotban halkan kattog a klíma. Ez mi lehet? Köszi!
-
boxman
újonc
Szakemberek ! Az RCOOL-nál fűtés üzemmódban a CL hibakód mit jelent (ilyen hibakód nincs feltüntetve a listában), leállítás után 3x felvillanva kijelzi.Nem veszek észre ezen kívül semmi rendellenességet a működésében. Kösz !
-
mgoogyi
senior tag
-
PROTRON
addikt
válasz
ProdyG #51890 üzenetére
Ha jól láttam a forumban:
Ha tényleg nem használjátok télen akkor nyugodtan áramtalanítsd, azaz a vezetéket kikéne azonosítani az utolsó elágazás után és 2 pólusú (nullát is szakító) kapcsolót belekötni, ahogy a lehetőségeid engedik. Sokan használják dugaljal, de azért ha lehetőség van jobb a fix bekötés.
Aztán ha majd "H" tarifára akarod köttetni, ahhoz úgyis saját új tápot kellene majd kihúzni.
Azt is írták többen hogy nem szabad letakarni ha esetleg felmerült benned (sokakban felmerül hogy "védjék a felesleges portól").A téli használathoz: mivel nem írtál részleteket a telepítésről, nem tudni mikor volt kint a telepítője vagy bárki szakember utoljára takarítani.
Ha ez nem volt még idén (garancia végett), akkor mielőtt fűtésre akarnád hosszabban használni mindenképp várd meg a takarítót és konzultálj vele.
Nem mind1 a kültéri kondenzvíz elvezetése, hisz ha anno nem terveztetek fűtés üzemmel lehet hogy másképp oldották meg a beltéri víz elvezetését és akkor a kültéri nem jó helyre fog csöpögni. És vannak a marketing pénznyelő bullshiteken felül is azért dolgok amiket el kell végezni fűtés üzemhez, amennyire én látom.Ami a fogyasztást illeti: az itteni tapasztalatok alapján elvileg azonos vagy jobb pénzügyileg az átmeneti időszakban történő klímával fűtés a gázhoz képest, viszont figyelembe kell venni hogy a falat nem fogja rendesen felfűteni, tehát kevésbé jó a komfort érzet.
Továbbá most már jönni fognak a mínuszok, amihez a sensirát itt a topicban a szakemberek kevésbé ajálják, de akik használják pozitívan nyilatkoztak ezen eshetőségről is.
-
waveson
tag
Imádom azi ilyeneket!
Vélemények a(z) GWH12YD-S6DBA1A Amber Royal termékről Rendezés4 napja
Gy. A termék kiválasztásának fő szempontjai:
Lásd lentebb.
Előnyök
Halk. 20m2-es szobát jól befűti.
Hátrányok
A+++-hoz képest sokat fogyaszt! Van amikor 1900 W-ot is felvesz! !! !
Ráadasul a kültéri egység alatt folyik a víz a lyukakon. Nem csak a kifolyó csövön. Mínusz fokban korcsolyapálya lett a járdából. Lehet hozzá kapni külön fűthető csepptálcát. A forgalmazó szerint ingyen járna hozzá, ha a szerelő megigényelné tőlük, a szerelő szerint br. 40000 Ft-ba kerül (Hello klíma). Ha tudom, így folyik belőle a víz, meg ennyit fogyaszt meg se veszem.<<<<Azt mondja, a kültéri egység alatt folyik a víz a lyukakon, nem csak a kifolyó csövön, korcsolyapálya lett a járdából! Erről beszélek, az embereknek f1ngja nincsen hogy mi történik valamivel, ami hidegebb, mint a környezete, pedig feltételezem, vett már ki ásványvizes palackot a hűtőből nyáron 30 fokban...
Szóval az nem probléma, hogy nyáron csöpög valahova, de az hogy télen a kültériből folyik a "víz", az hatalmas gond. Hát
.
-
ProdyG
őstag
Sziasztok,
Van egy Daikin Sensira klímánk, amit csak nyáron használunk, értsd 2-3 hónapot évente.
Viszont folyamatosan áram alatt van, nincs neki külön kapcsolója, hanem a vezetéke rá van kötve a hálózatra közvetlenül.
Most így a téli estéken hallom, hogy rendszeresen kattog a klíma. Nem hangosan de azért lehet hallani. Ez normális működés? illetve egy piros LED is folyamatosan villog benne (lehet ez a wifi egység lenne, nem tudom). Mindezeket tekintve gondolom jobb lenne, ha áramtalanítanám a gépet, amikor hónapokig nem használjuk. Jól gondolom?Vagy elkezdem fűtésre is használni, ahogy azt itt valószínűleg sokan ajánlanátok
-
PROTRON
addikt
válasz
jézusom #51887 üzenetére
Az hogy hűtő mellett alszol az nem releváns, mert nem biztos hogy az adott egység ugyanolyan típusú hangot fog kiadni(pl motorok, rezonancia), ezt sajna ki kellene valahol próbálni, én érzékeny vagyok a zajokra, befürödtem.
Meg ami az elején halkabb, ott arra is számítani lehet hogy a későbbiekben is ahogy kopik aminek kopnia kell tovább lesz alacsonyabb hangerejű.Attól mert valami izomból tud fűteni nem biztos hogy energiahatékony, az "A***" jelölések a fogyasztásra vonatkoznak, nem maximális hőleadásra. Attól még simán lehet hogy -15 alkalommal tényleg kijön villanyszámlában a különbség.
És ettől teljesen függetlenül az is igaz hogy a gépek nem olvassák a saját adatlapjukat, ha a progamozó nem írja bele akkor tényleg csak indokolt esetben fog leállni az adott hőmérsékleten.
Tehát előfordulnak esetek amikor az adott egység adatlapján -15-öt írnak, de még -20-ban is az érzékelői szerint jól érzi magát, nem kapcsol le.
Csak azt már a gyártó nem garantálja, ahogy ilyenkor a garancia sem érvényesíthető a tartós -20 alatti üzem során előforduló meghibásodásra. -
jézusom
addikt
Hali!
A Gree U-Crown 100e felára az Amber Royalhoz képest mennyire indokolt? Én csak annyit találtam, hogy extra halkA szomszédok messze vannak, ha a kültéri hangos lenne, bent meg nem is tudom, így is hűtő mellett alszom, úgyhogy tökmindegy
A másik, meg hogy nézem pl LG klÍmát, elvileg csak -15ig tud fűteni, viszont a fűtési csillagokat tekintve A++, a Gree meg csak A+ pedig az -30ig is fűt. Szóval akkor melyik a jobb? Jó ezeket a csillagokat elirták szerintem.
-
waveson
tag
válasz
maglew #51884 üzenetére
Figyelj, ha olyan idő van (nedves,párás,nagyon hideg) akkor előfordulhat ilyen napi 20 liter(!!!
) víz pár leolvasztás után egy 3.5es klímánál. A teljesítmény növekedésével is nőhet a páralecsapódás, tehát egy 50kWos VRF kültéri egység akár pár óránként is képes erre a 20 literes vízmennyiségre mondjuk -5 foknál. Ez a páralecsapódás 100%-osan normális, csak oda kell figyelni erre, tervezni kell vele.
Más: Itt Budapesten már nagyon sok klímát látok fűteni (köztük az egyik a házunk bejáratától 5 méterre van a "földön" vasketrecben, egy nagy böszme Daikin multi kültéri) úgy, hogy semmi, 0 elvezetés, némelyik alatt semmi tócsa vagy max valami már megszáradt maradvány...és az az érdekes hogy azért a vélhetően nagy teljesítményű Daikin kültéri kora reggeltől estig megy, pár deci víz kifolyt és az utcára fagyott már de egyáltalán nem veszélyes mértékben, nem lehet rajta megcsúszni. Szóval itt pesten belül nem olyan mint nyáron, hogy napi 20L víz, max pár deci egyes helyeken. Nálam pl pár csepp volt a kültéri oldalánál ami összegyűlt, egy folyamatosan üzemelő Comforánál. Biztosan van ahol tiszta víz minden ezek alatt, hát itt egyelőre nem, pedig napi 170-200W-os óránkénti fogyasztása van a klímáknak errefelé.. -
PROTRON
addikt
válasz
maglew #51881 üzenetére
Mert fűtés alkalmával máshol is keletkezik elvezetendő folyadék, ezért kell fűtésre optimalizált, vagy legalább téli üzemre felkészítettet intézni, azoknál oda kerül az elvezető ahova télen is kell, továbbá az elvezető csőbe ha hosszú illik valamilyen fűtési megoldást intézni, nehogy belefagyjon a víz és utána a fagyás elérje a lapátokat.
A telepítőddel tudsz ezekről diskurálni, ha még garanciális, ha már nem akkor persze jöhetnek a barkács megoldások, csak legyen zőcccsárga. -
maglew
aktív tag
Sziasztok. Gree klímát bekapcsoltam fűtésre, és kb 20 perc használat után az aljából csepeg a víz. Nem a kivezető csőnél, ahol nyáron szokott hanem az alján egy pontból. Ez normális?
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
HavocS #51871 üzenetére
Változó. Általában kettő hetente kellene nálam, de van, amikor elmarad egy picit. Ez nagyon hely függő. Homokhátságon lakom, van amikor még fújja is a szél a homokot, meg be is hordom, ami ugye bekerül a klímába is. Anno ez egy ideig elmaradt, lett is akkora baja, hogy alig bírt már fűteni. Azóta próbálom tartani a kettő hetet, még ha éppen nem is annyira poros éppen. Pár perc meglesni és kitakarítani. 🙂
-
Lazy76
csendes tag
Én általában havonta soktam, most kicsit elmaradt, volt már vagy 2 hónap is, hát volt különbség, mikor kitísztítottam, majd nem szélvihar ahoz képest ahogy elötte fújta a levegőt, valamiért most kicsit elmarad, de midnenképpen érdemes sűrűn portalaníttani.
-
feco70
senior tag
válasz
seolwon #51863 üzenetére
Igen leszedem, kicsúsztatod a terelőlapátot, vigyázz mert a bal oldalon van egy rugó, nehogy leessen. alatta van műanyag amivel állítod a kifúvás irányát, azt pattintsd ki. A lapát alatt van két műanyag ami eltakarja a csavart, azt kiveszed, csavart kicsavarod. Mint minden klímánál, a burkolat tetején van három fül, azt ki kell akasztani, közvetlen a falnál, és le jön a burkolat. Hát jó passzentos amúgy
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
HavocS #51865 üzenetére
Szia, óvatosan fel kell a szürke előlapot nyitni felfelé (magad felé húzva, pattan egyet mindkét oldalon), akkor látsz egy narancssárga pár centis műanyag darabot, amivel fel lehet támasztani kb. vízszintesen az előlapot, a szűrők pedig ugyanúgy kijönnek, mint más klímánál. Visszarakás után sárga pöcök a helyére és az előlapot pattintani a helyére! Ha nem nyomod meg óvatosan, hogy halljad, visszapattant a helyére, akkor hibára fog kiállni (villog a zöld LED) és nem indul a gép.
-
pjen
félisten
válasz
herdsman12 #51860 üzenetére
Nekem van egy lux göztisztítóm, havonta 1x kifújom, tiszta.
-
feco70
senior tag
válasz
herdsman12 #51860 üzenetére
Én mindig le kapom a burkolatot, nagyon egyszerű ki pattintani a műanyagokat. Amíg nem volt zsákom ragasztottam a falra nejlont.
-
herdsman12
őstag
Nem bánnám, ha nem kellene piszkálni a burkolatot, de ránézésből necces.
Még, ha sikerül is bespriccelni a rácstól, a csúzda alja (a képen most vízszintes) az kb 45 fokos lejtő, ami víz lendületből nem repül ki, az a burkolat alján visszafolyik a falra. [kép] [kép]
Konzultálok a klímásokkal, hogy mi legyen. -
Marc22
csendes tag
Ezekről vélemény : Polar SIEH0025SDX ,SIEH0035SDX
Tudják a temperálást 8 fokon? -
gabor9991
őstag
Nálam van egy syen, nem Bora hanem muse, működik, fűt rendesen, hálóba vagy nappaliba nem javaslom ha halk gép kellene, van itthon mellette egy sensira és azért megvan hogy a sensira miért másfélszer annyiba kerül
Picit több a az syen fogyasztása, jóval hangosabb a legkisebb ventilátor fordulatszám esetén, butább a wifi kezelőfelülete, nem programozható de egyébként nincs vele baj, amennyit én fizettem érte annyit bőven megért. -
pjen
félisten
válasz
herdsman12 #51852 üzenetére
8 éve hűtök, fűtök igaz pana klímákkal, de még sose szedték szét és zsák se kellett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- NAVEE N65 roller eladó
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest