Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • b.

    félisten

    Sziasztok! fentebb már írtam pár sort de hátha van véleményetek a dologról. MFB hitelpályázaton most dobatok fel pár napelemet a házra és ki akarom váltani a mostani gázfűtésemet árammal, pontosabban klímás fűtéssel.
    Fehérváron kaptam egy nagyon segítőkész cégtől árajánlatot, eddig gyorsak pontosak voltak és mindenben segítőkészek.
    japán klímákból csak Daikin, Hitachi és Panasonic Klíma és még Fujitsu is, de az útóbi 2 ből sajnos nem volt minden méretű a középkategóriában.
    Mivel H tarifára kell kötnöm ezért 4,1 SCOOP érték minimum kell és a 10 év garancia miatt végük a Hitachira esett a választásom,de még módosítható ha esetleg máshogy gondoljátok.
    A ház 2 szintes fent 3 szoba( kicsik 13 nm körüliek) lent egy nagy nappali meg kisebb helyiségek ebédlő , lépcsőfeljáró boltívvel elválasztva.
    fentre 3 kis klíma megy a 3 szobákba lentre egy nagyobb 6 KW és egy kisebb 3,5 KW teljesítményű.
    Elsődleges szempont iletve kritérium volt -a H tarifázhatóságon kívül -- a hang nálam ,mivel télen fűt nyáron hűt és kicsi szobák vannak fent.
    A típusok amik szóba jöhetnek:
    fentre
    [Hitachi Standard RAK25RPD] Daikin Sensira FTXF20A/RXF20A[]
    Lentre :
    3 KW : [Daikin Sensira FTXF35A/RXF35A] daikinnál ebben az árkategóriában 3,5 Kw ban nincs meg a 4.1 Scoop érték és 5 Kw ban sincs,de állítólag H tarifázhatóak valami úton módon. [Hitachi Standard RAK35RPD/RAC35WPD]

    5 KW : [Hitachi Standard RAK50RPD/RAC50WPD] [Daikin Sensira FTXF50A/RXF50A]

    Végárban ilyen olyan kedvezményekkel kb egyforma a két rendszer ára, pár ezer forint eltéréssel. Daikinra 3 év gari van és nincs meg az a scoop érték ami kell de ott a neve mint minőség. Hitachi minden szempontból megfelel,10 év gari magas Scoop és SEER de évente 2x kötelező szervíz kell mellé- ( ami talán nem is baj) de valami oknál fogva nincsenek tőle elhasalva hogy azt választom.Mondjuk ők a GREE-re akarnak rábeszélni, tényleg jókat mutattak belőle, de valahogy nem akarok kockáztatni mert sok pénzről van szó és az egész családom otthonával és életminőségével játszok.
    Mi a véleményetek? Hitachi vagy Daikin? vagy vegyesen ide ez oda az?Esetleg GREE?

    [ Szerkesztve ]

    "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák