Hirdetés

2020. augusztus 15., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Metro Exodus

Hozzászólások

(#1) xtro


xtro
(aktív tag)

2036-ot írunk. 25 év telt el a Földet apokaliptikus pusztasággá változtató atomháború után.

Moszkva romjai alatt a Metro alagútjaiban még egy pár ezer ember küzd a túlélésért. Harcoltak a radioaktivitással,mutánsokkal,megmagyarázhatatlan eseményekkel és polgárháborúval.
De most,Artyom szerepében el kell menekülnöd a biztonságot nyújtó Metro-ból a Spartan Rangers élén a poszt-apokaliptikus Oroszországon keresztül,hogy új menedéket találj.

A játék ötvözi a brutális harcokat és a sunyi lopakodást a túlélő horror izgalmával a félig nyitott világú pályákon,amiken felfedezhetjük az atomháborútól megváltozott Orosz vadont az év minden évszakában.

A történetet Dmitry Glukhovsky Metro univerzuma inspirálta.

A játékot a 4A Games fejlesztette és a 2017-es E3 alatt lett bejelentve PC-re, Xbox One-ra és Playstation 4-re. A megjelenési dátum 2018-ban esedékes.

Bejelentő videó

Hivatalos weboldal

(#2) melega


melega
(senior tag)

Első napos vétel lesz playstation 4-re mint anno a Metro Last Light igaz azt pcre vettem. Nagyon szerettem.

[ Szerkesztve ]

(#3) H3gam


H3gam
(senior tag)

aki nem olvasta a könyveket, annak összefoglalom gyorsan hogy is áll a metro univerzum és ez hogy kapcsolódik hozzá. Spoiler veszély!!! (nincs spoiler gomb :(( )

szóval volt az első könyv, ami metro 2033 néven jelent meg, ebből csináltak játékot 4A Games-es emberkék, ami a könyvet dolgozta fel kicsit másképp, több akcióval, míg a könyv inkább az emberi lélektanra helyezte a hangsúlyt, addig a játék az akcióra, és mind a kettő megvolt fűszerezve misztikus elemekkel (a könyv szvsz parásabb volt). szerencsére Dmitry örömmel fogadta a játék sikerét (nem úgy mint Sapkowski bácsi a witcher játékokat) és aktívan részt vesz a játékok történetének írásában.
Ezután jött a Last Light játék (ami nem a 2034!) ez nem könyvből készült, hanem az univerzumba beépített előtörténet a 2035-höz, ez rögtön az első játék negatív befejezése után kezdődik, ahol elpusztítottuk a feketéket. Ezzel a játékkal párhuzamosan fut a 2034 könyv, ami Homérosz és Hunter "külön" történetét meséli el, illetve elmeséli ahogy Homérosz meséli :DDD
ezután pedig jött a 2035 könyv, ami a last light pozitív befejezésével folytatódik, amiben már nagyon kevés a misztikum (mintha a feketékkel együtt eltűnt volna minden misztikum), de annál több a sokkolóbb emberi kegyetlenség, és jellemvonás, és kiderül mi is van a felszínen, és miért olyan a metro mint amilyen. Itt csak kisebb-nagyobb utalásokat olvashatunk, hogy mi történt a last lightba, Pl: Melnyik lerokkant, sok ember odaveszett a "bunkerben", és Artyom fejéhez vágja, hogy egyedül csak ő úszta meg karcolás nélkül csodával határos módon stb... és ennek a vége, hogy Ányával leléptek a nagy világba mert elegük lett abból amit ott megtudtak... és itt kezdődik az exodus. :DD
Dmitry azt nyilatkozta, hogy Artyom történetét ő lezárta, több könyv nem lesz ebből, de aktívan részt vesz az metro univerzum bővítésében, csak az ő engedélyével jelenhetnek meg könyvek, játékok ilyen név alatt. Viszont nem csak Oroszországban volt atomháború, hanem jelennek meg más könyvek a világ más tájairól írt történetekkel
A könyveket nagyon ajánlom elolvasásra. :K

Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.

(#4) xtro válasza H3gam (#3) üzenetére


xtro
(aktív tag)

Igen csak míg ott autóval addig itt elvileg vonattal érkeznek,egyáltalán honnan van vonat? Remélem lesz valami átvezető hogy hogyan kerülnek oda (a játék szerint) mert azért a könyvvel nem igazán passzol.

Spoiler gombot hogyan lehet "szerezni"?

[ Szerkesztve ]

(#5) H3gam válasza xtro (#4) üzenetére


H3gam
(senior tag)

jó kérdés, biztos találtak egyet az út szélén :DDD de tényleg ötletes a gőzmozdony, mivel benyát aligha lehet találni, fűtőanyagnak meg közel bármit bedobálhatnak a kazánba, aztán a vasút jobb esetben elég sok nagyvárost érint.
de a könyv elég szépen nyitva hagyta, "csak" annyit írt hogy elindultak és vége, gondolom már tervbe volt az exodus és annak története akkorra már. kiválóan sejtette az "open word" eljövetelét, miszerint arra mentek amerre akartak. beszéltek is valami városról, ahol a túlélők összegyűltek, lehet ezt fogjuk keresni, és kiderül elég sok szaftos részlet közben majd.

a spoiler gombot csak bizonyos topikokban aktiválják, mert a sok csökött elméjű igen rossz dolgokra használta (pornót rejtett mögé stb...) ahogy olvastam.

Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.

(#6) smc válasza H3gam (#3) üzenetére


smc
(őstag)
LOGOUT blog

Szép kis összefoglaló, köszi! :)
A 35-tel még adós vagyok magamnak. A többiről nem is hallottam ami a linkeden van. :o

i53570-2x4GB-GTX1050TIWF2OC4|MSSURBOOK|IPP12.9|MIMIX2

(#7) Tertius


Tertius
(tag)

SOK-SOK METRÓS Spoiler!!!!

Nekem a 2035 könyv-változata borzasztó csalódás volt. Az írásmódja is teljesen más (mérföldekkel gyengébb), a története meg egyenesen pfff. Mintha az író eldöntötte volna, hogy szétrombol mindent, amit felépített, hogy sok helyre oldalakon keresztül húzódó, aktuálpolitikailag nagyon áthallásos kritikákat nyomjon be, de valami írtó béna módon . . .

Meg kitalálta (teljesen keresztbe menve az első rész által felépített alapokkal), hogy csak a moszkvaiak szo**ak a föld alatt, hogy odafent van élet, sőt, civilizáció, sugárzásmentes világ, hogy a nyugat sértetlenül megúszta, stb. stb. A végén valami csávó majdnem lelövi Artyomot, akit lényegében azért hagynak elmenni (a metróból), hogy ne legyen láb alatt (ő tudja a titkot, amit a metróban élő szerencsétlenek elöl rejtve tartanak, hogy mi az igazság).

Akkor most ehhez képest ez honnan, miből fog indulni és építkezni? A 2033 és a Last Light játékok jó alapok, és a trailer is jónak tűnik, szóval engem per pill megvettek kilóra, a téma is jónak látszik, de remélem, a könyvet nem fogják beletenni . . . azt sem értem, hogy a 2035 végén Artyom elhagyja a metrót (talán Szentpétervárra megy vissza? nem emlékszem már), akkor most visszajön ide? És a Last Lightban (a jó befejezésben) szintén elmegy . . . nem tudom már, mi mivel függ össze.

De könyv . . . komolyan, szinte fájt, amikor olvastam. Borzasztó volt. Így meggyalázni egy univerzumot . . .

(#3) H3gam

Jó összefoglaló, de az egymás utáni sorrendet itt se értem. A Last Light végén Artyon elmegy a metróból, nem? Aztán a 2035-ben megint (a barátnőjéve, azt hiszem, a Last Lightből ismert hölgy), aztán az Exodusban visszatér?

[ Szerkesztve ]

(#8) H3gam válasza Tertius (#7) üzenetére


H3gam
(senior tag)

Spoiler alert!

az tény hogy más a 2035, de sztem nem rosszabb, csak más, de mindig ez van ha megmagyarázzák a misztikumot, amit kitaláltak, (nézd meg pl az alieneket, ott se fogadták sokan jòl h megmagyarázták hogy alakultak ki a xenomorphok) míg a 2033ban nézett meg berittyentett az ember hogy mi történik (azért ahogy meghal Bourbon,ami teljesen más mint a játékban, meg a Kreml alatti lény, hogy szedi áldozatait, attòl máig kiráz a hideg), addig a 2035ben csak szörnyűlködött az ember az emberi gyarlóságon és ember embernek farkasa történeteken, és sajnos a 2035 valóban jól leírja mi folyik a világban, csak metróra "lekicsinyítve" a különböző politikai berendezkedéseket, meg kiderül hogy Melnyikék (Miller in the game) mégse olyan jófiúk, csak mint az életben az éremnek bizony két oldala van.
Az hogy a nyugat sértetlenül megúszta az csak feltételezés volt, mert mindössze egy pop számot fogtak nyugatról (lady gagát asszem :DDD ) aztán már jött a képzelgés hogy ezek ott mulatnak meg zabálnak nyugaton, míg ők itt éheznek meg szenvednek, (közben lehet csak nyugaton is egy bunkerből szólt a rádió) pont amit elakartak hiteteni a metro felügyelői a metro lakóival, meg hogy szennyezett a levegő,(az atomtámadás után csak az epicentrum marad szennyezett pár évig, kilométerekkel odébb hetek múlva már lehet élni) nehogy kimenjenek, ès pont erről gondoskodnak a rangerek. Mint a világban a politikai elit mindennel eteti az átlag embert. 2013ban (amikor már volt lady gaga :DDD ) volt a 3. Világháború és szerintem dobott mindenki mindenkire atomot, mert a többi könyv már más ország városaiban játszódik, ha amerika nyert volna, akkor lehet ők lettek volna a fenti bunkerben.... Vagy kicsinálták volna a túlélőket.
Artyom nem lépett le a last light végén csak a megmaradt dark one-ok hagyták el azt a helyet úgy rémlik, aztán lehet velük is összefutunk majd az exodusban :D Artyom csak feljár a felszínre keresni rádiòadásokat,(így kezdődik a 2035) ami alig jön össze neki a rangerek által telepített zavarók miatt, amire persze azt mondják hogy elrejtsék őket az ellenség elől, de inkább hogy senki se fogjon kintről jelet....
Exodusban trailerében nem tér vissza, keresik azt a várost ahol a túlélők vannak. Oroszországban nem csak Moszkvában van metro, és nem csak moszkva kaphatott atomot, a trailerben lehet pont Szentpétervár van. Aztán lehet vissza is térhetünk Moszkvába, csak shoot in sight státuszban leszünk, azt azok ellen harcolunk akiknek az oldalán annak idején.
Finomság lesz ez a játék, és a trailer alapjan kapunk egy sztalkert metro hangulattal, "heavy breathing"

Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.

(#9) H3gam


H3gam
(senior tag)

nah úgy néz ki Stalker féle pályablokkok lesznek, ami szerintem egyáltalán nem baj, ha kellően hosszú nem csak néhány pálya lesz.

Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.

(#10) xtro válasza H3gam (#9) üzenetére


xtro
(aktív tag)

Jó ez így,elveszett volna a sztori.Meg nekem ez tetszett benne,örülök hogy nem nem cserélnek "stílust".

(#11) Tertius válasza H3gam (#8) üzenetére


Tertius
(tag)

Akkor jól megkevertem. Elmegy, elmegy, csak nem mindegy, ki, honnan, hová, melyik könyvben / játékban :DDD

A stalkeres pályablokkos hír nagyon jó, kedvelem, amikor lehet szabadon járkálni, de NEM free world / roam arénaszerű katyvasz valami az egész, hanem azért a történet rajtunk tartja a kezét . . . mint a mass effectekben, stalkerokban. Épp annyi extra szabadság, amennyi kell. Nagyon szuper.

[ Szerkesztve ]

(#12) #96349952


#96349952
(törölt tag)

Majdnem behúzott a trailer, de aztán rájöttem, hogy pár perc alatt kábé ötvenszer támadtak rá a karakterre, ami szerintem nem egészen reális. (Tudom, ez csak játék, akkor sem az.) Öt lépésenként jön valami szörny, állat, ami ki akarja nyírni, ezt azért kissé túlzásnak érzem, nincs öt perc nyugalma az arcnak körülnézni vagy akármi. Lelkesedtem volna egy free world Metróért, de miután bejelentették, hogy nem az lesz, végképp becsuktam a kaput a játék előtt, kösznem kategória lett belőle. Felpörgetett játékmenet (CoD átok), kicsit nagyobb csőben mászkálhatsz, mint eddig, oszt kalap-kabát.

Sajnálatos, mert a világ még érdekelt volna, de ebben a formában ez felejtős.

(#13) Fitzgerald válasza #96349952 (#12) üzenetére


Fitzgerald
(veterán)

Ezt úgy írtad, mintha az első két Metro játékban mindez nem pont ugyanígy lett volna (de).
Egyébként meg egy E3-as gameplay trailerbe akciót kell pakolni, ez mégiscsak egy shooter.

Most tolom amúgy újra a Reduxokat, hogy ráhangolódjak a folytatásra.
Az egyetlen szar dolog ezekben a játékokban az, hogy annyira szépek, hogy rendesen szar utánuk betölteni a csúnyácska Fallout 4-et. :D

[ Szerkesztve ]

(#14) #96349952 válasza Fitzgerald (#13) üzenetére


#96349952
(törölt tag)

Épp ezért nem játszottam azokkal egy óránál többet összesen. Rühellem a csőjátékokat. Néha próbát teszek velük, de á.... És épp ezért csillant fel a reményem egy rövid időre, hogy ez talán más, jobb lesz. Nem lesz, ez van. A shootereket is rühellem. A Fallout 3-4 ezekhez képest egy mestermű, nem is értem, hogy lehet egy Metrót azok mellett megemlíteni. A Fallout 3 nálam önmagában is a világ legjobbja, a 4 már kissé elment tamagocsis, alsó tagozatosoknak szóló színes-szagos, tündibündi világvégébe, de azért még az is adja bőven. Nem minden a grafika meg az agyatlan hent... Legalábbis nálam, de ugye mindenkinek adottak az egyéni preferenciái.

(#15) #32256704 válasza #96349952 (#14) üzenetére


#32256704
(törölt tag)

"Rühellem a csőjátékokat."

Akkor te ki sem probalnal olyan jatekokat, mint a last of us, uncharted, god of war?

[ Szerkesztve ]

(#16) Fitzgerald válasza #96349952 (#14) üzenetére


Fitzgerald
(veterán)

És mindezt a két Metro játékkal való 1 órányi játék után sikerült leszűrnöd? Wow...

"A Fallout 3-4 ezekhez képest egy mestermű, nem is értem, hogy lehet egy Metrót azok mellett megemlíteni."

Hogyan is értenéd? Egy órát játszottál a Metro játékokkal, ergo a "véleményed" légből kapott, nem megalapozott, és nem vehető komolyan. De amúgy az egyik egy mezei shooter, a másik meg akció RPG, szóval tényleg nem lehet őket összehasonlítani.

"A shootereket is rühellem."

Akkor meg minek foglalkozol egyáltalán azzal, hogy milyen lesz az Exodus lol?

"Nem minden a grafika meg az agyatlan hent."

Nyilván, de a Metro nem Serious Sam, és nem agyatlan.

A Fallout 4 viszont játékmenetében leragadt 2008-ban, látványban 2010-ben, a sztorija szót sem érdemel, a side quest design meg repetitív, nélkülöz mindenfajta kreativitást.

(#17) #96349952 válasza #32256704 (#15) üzenetére


#96349952
(törölt tag)

Na, azért vannak címek, amiket már csak a rendkívül széleskörű elismertsége okán csak-csak megnéznék, gondolom olyan ezeknek a sztorija, hogy megérdemlik a hírüket. De ezek konzolos cuccok, nem? 4-5 játékért nem veszek konzolt. (Semmi bajom a konzolokkal, mielőtt még...)

Fitzgerald: Az ilyen mondatról-mondatra adok-kapokba már nem megyek bele, kinőttem belőle...

[ Szerkesztve ]

(#18) Fitzgerald válasza #96349952 (#17) üzenetére


Fitzgerald
(veterán)

Persze, mert nincs érdemi mondanivalód. Ez egyértelműen megállapítható a hozzászólásaidból.

(#19) #96349952 válasza Fitzgerald (#18) üzenetére


#96349952
(törölt tag)

Te nyertél.

(#20) xtro


xtro
(aktív tag)

(#21) Weareus


Weareus
(őstag)

Ezt a topikot én akartam megnyitni, de hát mindegy is, lényeg, hogy legyen. :R
Én a könyveket nem olvastam, ellenben a Metro-szériát megszámlálhatatlanszor toltam le HC Ranger fokozaton, az első részről van egy ilyen longplayem is, damage nélkül, hd-ben a Tecső nevű videómegosztó portálon. :DDD
A 3. rész sajna még soká fog megjelenni, de kedvcsinálónak talán belenéztek páran:
[link]

Bloodborne. The best game. Ever!

(#22) xtro válasza Weareus (#21) üzenetére


xtro
(aktív tag)

:Y :Y

(#23) Weareus válasza xtro (#22) üzenetére


Weareus
(őstag)

Ej, megint hazudok: a no damage nem igaz, de medkitet nem kellett használnom, így akartam írni. :R
A 3-as és a 7-es részek voltak a legérdekfeszítőbbek számomra.
A Banditák és a Száraz, ahol silent killel kellett mennem.
Meg ott volt az a rész, ahol a felszínre kellett menni és le kellett játszani az előző pályán a haldokló parancsnoktól kapott kazettát az épület tetején lévő rádióállomáson. (Miközben a démonok ki akarják csipkézni az ember seggét, de hát a jó karma pontért mindent..., úgy emlékszem az egyik szárnyas it valóban seggbe is harapott :DDD ). Na, azon a részen silent killel végigmenni kész öröm volt, már az eleje is elég problémás, főleg, ha a náci escortot is likvidálni akarja valaki, csendben. (Velük kezdődik a pálya).
Igen, meg is van, ez a 14-es küldetés. Ezt kb. két hét próbálkozás után sikerült így összehozni.

[ Szerkesztve ]

Bloodborne. The best game. Ever!

(#24) xtro válasza Weareus (#23) üzenetére


xtro
(aktív tag)

Én idegbajt kaptam volna. :Y :Y :))

(#25) Weareus válasza xtro (#24) üzenetére


Weareus
(őstag)

Ez a hozzászólás főleg az előző két részhez kapcsolódik és nyomokban poénvadász-jellegű, magyarul spoilert tartalmazhat, az ipari mennyiségű ömlengésről nem is beszélve.

Egyébként a Metro játékok számomra mindig többet jelentettek egy sima fps-nél. A hangulat, a grafikai motor, a hangeffektek, a helyszínek, a karakterformálás, a zene, egyszóval az egész fejlesztői munka (a karmapontokról ne is beszéljünk) a pc-s játékok által életre keltett virtuális Univerzum egy új dimenziójàt teremtették meg számomra.

Konkrétan a Metro első része volt az oka (legendás gépigény, mint tudjuk), hogy nem merem megmondani, hány forintért építettem meg dupla vga-s, full vìzhűtéses, első, igazi gémer gépemet, így erről csak annyit: volt vagy hány forint...

Nálam a Metro 2033 és Metro Last Light újradefiniálta az ATMOSZFÉRA szót, igen, így, csupa nagy betűvel, de ez most nem kiabálást jelent. :)
A játékokhoz való viszonyról annyit, hogy bàr a Last Lightot előrendelésben vettem meg, évekig(!!!) fel sem mertem telepíteni, és ez szó szerint igaz.
Mièrt?
Természetesen, mivel az első rész a szememben (hibáival együtt) maga volt a tökéletes játék, teljesen kizártam annak lehetőségét, hogy ezt felülmúlják, sőt, meg voltam győződve arról, hogy meg sem fogják közelíteni. Aztán mikor rászántam magam, és hagytam magam beszippantatni a játékkal (természetesen legnehezebb fokozaton, kimaxolt grafikával), megdöbbenve tapasztaltam, hogy az első feleszmélés három napomba (= négy végigjátszás) került, és bár tudatosan törekedtem az első végigjágszás első pillanatától a jó karmára és ezáltal a jó befejezés elérésére, nem ment azért elsőre, de még másodikra sem.
A megbocsájtással voltak ugyanis problémáim mind az áruló spártai, mind az önmagát meghazudtolni nem tudó komcsi barátunkkal kapcsolatban és bár második nekifutásra életben hagytam mind a kettőt, ez sem volt még elég.
Harmadikra, ha jól emlékszem, újabb taktikákat, fortélyokat eszeltem ki. (Természetesen a Google, mint barát, ebben az esetben fel sem merülhetett.)
Soha nem öltem, csak ha az elkerülhetetlen volt.
Minden pályán, lopakodtam, egyesével kiiktatva (leütve, nem megölve) az ellent.
Mindenkinek ( npc) meghallgattam a mondandóját, néha volt olyan, hogy már tovább akartam indulni, mert úgy éreztem, befejezte, erre némi szünet után újra beszélni kezdett, és jött még egy fényvillanással kísért visszhangos vízcsepphullás-hangeffekt. (A begyűjtött karmapont megerősítése).
Természetesen mindenkinek adakoztam, ahol lehetett.
A főellenfeleknél vicces az az orrszarvúszerű, barlangban nekünkrohanós, falledöntős kreatúra...
És tényleg jó èrzés, amikor magadtól jössz rá, hogy csak hagyni kell, hadd rohamozzon, a megfelelő pillanatban félreugrasz ( mögötted mindig oszlop legyen, hogy ledöntse) és a szenárió végén 1 azaz egy db MG lősszerrel homlokon pattintod, mire kidől, mint a rohadt nád. Amúgy ez mi, ha nem irónia és fricska a darálós fps lövöldéknek?
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a Metro széria valóban több, mint egy mezei fps-lövölde és mindenáron ki is akarja/fogja kényszeríteni a játékostól (persze komolyabb nehézségi szintekről beszélünk...), hogy ezt a fegyvertényt a játékos észrevegye és tiszteletben tartsa. Ha erre nem hajlandó: a vége káromkodás, lőszerhiány flusztráltság, majd "ezegymekkorafos" lesz.
Teljesen hibás vélemény, ami a játék meg nem értéséből fakad.
Soha annyi lőszerem fps-ben nem volt (oké, Serious Sam kivételével :DDD ), mint a Metro-szériában (Mg ammo 1000 és 2000 között és úgy, hogy én azzal is lőttem, ha kellett.). Hangsúlyozom: nem öndícséret, mert a játék megismerése tette ezt lehetővé.
Végül Kis Fekete Barátunk hozzánk intézett szavai, ahogy figyeli tetteinket és tanul belőlük (Ó, hát ez a harag, ez a gyűlölet, ez a megbocsájtás), grafikai megvalósítása szintén csillagos ötöst érdemel.
Szerintem ezt én most órákig tudnám folytatni, ezért inkább abbahagyom.
Köszönöm, ha elolvastad, és azt is, ha megbocsájtasz, amiért nem vagyok normális. :DDD

Bloodborne. The best game. Ever!

(#26) Patrick válasza Weareus (#25) üzenetére


Patrick
(addikt)

Teljesen egyetértek!!! :)
Jó rég toltam már! :C Anno a Half-Life részek szippantottak be így, az sem tegnap volt. :D "Most" pedig a Metro. Nem kicsit várós az Exodus. :K

Fino alla fine!

(#27) Weareus válasza Patrick (#26) üzenetére


Weareus
(őstag)

:R :K

(#20 xtro)

Elolvastam a cikket, megnéztem a videót. Csak röviden:
Fotorealisztikus grafika.
Zene.
Emberevő, késről lecseppenő vér.
Távcső, ez új!
Nyílpuska: remélem, ez nem a Helsing helyett van, az az abszolút ultimate fegyver!
Visszaszivárgás a felszínre: az a mozdonyfüst nem semmi!
Metro level 3.
Várós, tényleg!

Bloodborne. The best game. Ever!

(#28) xtro válasza Weareus (#27) üzenetére


xtro
(aktív tag)

Írásaid még jobban begyorsítják a hype vonatot :DDD :DDD ,kár hogy még sokat kell zakatolnia :(.

(#29) Weareus válasza xtro (#28) üzenetére


Weareus
(őstag)

:R
Ne is mondd, épp most ástam elő a játékaimat, jobb híján max. Ultizni tudnék a dobozokkal. :C
Igaz, a szememben csupa ászaim lennének. :DDD
Metro, Dead Space, Giants, Alien Isolation (ez mekkora kedvenc még!!).
Egyébként számomra öröm az ürömben, hogy ennyit kell várni, ui. vga-vètel előtt vagyok, most válltottam platformot, 1150-re, de vga még nincs. Oké, van, de a GTS 250 azért nem ilyen játékokhoz való. :DDD
Gépigényről tudni közelebbit amúgy?
Ami még jó: a megjelenés idejéig a bányász-őrület vélhetően lecseng, és addigra a mai árakhoz képest fillérekért vesszük majd a jobbál jobb gpu-kat.

Bloodborne. The best game. Ever!

(#30) Patrick válasza Weareus (#29) üzenetére


Patrick
(addikt)

Igen, Dead Space is jó volt, szerettem azt is. :D

Fino alla fine!

(#31) Weareus válasza Patrick (#30) üzenetére


Weareus
(őstag)

Másik nagy szerelem. :R
Ott a második résszel kezdtem, annyira beszipkázott, hogy arról is csináltam longplayt, hc-módban (itt van 3 db mentésed és ha meghalsz, kampó basszó), ezt viszont damage nélkül és csak alapfegyvert (cuttert) vittem. Őrületbe kergetett!

[link]
Persze, itt kétségtelenül az első rész az etalon.

Hogy on is legyen: A 3. rész vajon mikortól lesz előrendelhető?

[ Szerkesztve ]

Bloodborne. The best game. Ever!

(#32) xtro válasza Weareus (#29) üzenetére


xtro
(aktív tag)

Azt hirták a high end cuccokat is megizzasztja de a low end cuccokkal is gyönyürő látvány lesz. Na erre kiváncsi leszek. :Y

Steam-en már van gondolom olyan télen már lehet rendelni és valszeg (ne legyen igazam :N ) jövő ősszel jeleneik meg.

Milyen géped lett?

[ Szerkesztve ]

(#33) Weareus válasza xtro (#32) üzenetére


Weareus
(őstag)

Hát igen, gépigénye mindig is volt, szerencsére a grafika feltolása után látható volt ennek oka is, sajna nem monden játéknál van így.

Asrock Z 87 oc formula alaplap, 32 Gb Corsair Dominator GT ram, és egy szerencsésen kifogott, (Aventyr kollégának ez úton is köszönet) kupaktalanított golden gyöngyszeme a 1150 platform csúcs cpu-jának: I7 4790k.
5.2 Ghz-et csináltam már vele (hűtött vízzel), pedig a tuninghoz kb. a nyolc általánosom is úgy van meg, hogy hat első, két második. :DDD
Aventyr tuningmester kollégánál vígan ment 5.8-at órákon keresztül, igaz, szárazjéggel.

Persze lehet, hogy ha a Metro Exodus optimalizálva lesz több szálra, akkor mègsem ez a felállás lesz a nyerő, hiszen ott a sokmagos Ryzen, na de hát ez még a jövő zenéje. A vga tekintetében a fogam nyilván egy 1080ti-re fáj, de hát az gyüjtögetős történet, meg addig még változhat a piac, amíg a játék kijön.

Bloodborne. The best game. Ever!

(#34) Weareus válasza Patrick (#26) üzenetére


Weareus
(őstag)

Ó igen, a Half Life.
Most, hogy végiggondolom, hány 'frencsájz' halt meg, ami a szívemhez nőtt...
Alien Isolation (bár ez csak egy részes, eltekintve a dlck-től), DS, MechWarrior, Half Life, Red Faction, etc.

Mindegy is. A Metro még él. :)

Bloodborne. The best game. Ever!

(#35) Patrick válasza Weareus (#34) üzenetére


Patrick
(addikt)

Még, amit szerettem az Return to Castle Wolfenstein. :D Az újak sem rosszak, grafikában nyilván jobb, de játékélményben a Return jobb volt, szerintem. 2001-es game, hát az sem ma volt. :D

Fino alla fine!

(#36) Weareus válasza Patrick (#35) üzenetére


Weareus
(őstag)

Jaja, az Quake 3 motoros volt még. Az ejtőernyősöktől megszerezhető 20 lövetű gyorskarabélyt imádtam abban, pedig nem a legjobb távcsöves volt...

On: ha ezek a hírek igazak...

Bloodborne. The best game. Ever!

(#37) Patrick válasza Weareus (#36) üzenetére


Patrick
(addikt)

Picit kétkedve fogadom a 2018.12.31-et. Szerintem pontos dátumot ők sem tudnak. Hivatalosan a 2018-as év van megadva, ez lehet az eleje meg nyilván a vége is. Azért reménykedem, hogy előbb lesz. :D

Fino alla fine!

(#38) Weareus válasza Patrick (#37) üzenetére


Weareus
(őstag)

Hmm, ezt nem is figyeltem annyira. A 4k, a húzócím és az open world szavak kapták el a figyelmemet.
Amúgy a cím kapcsán 'Exodus' lehetett valami hasonlóra számítani, ti. hogy valamilyen szinten kimozdulnak a felszín felé.

Bloodborne. The best game. Ever!

(#39) Patrick válasza Weareus (#38) üzenetére


Patrick
(addikt)

Azért hangulatos a főoldal. :D Már várom a telet. :D

[link]

Fino alla fine!

(#40) Weareus válasza Patrick (#39) üzenetére


Weareus
(őstag)

Nem kicsit jó a nyitókép.
Persze az, hogy a kültéri sineken a leesett/eldobott gázmaszk mellett a hóban tovább folytatódnak a lábnyomok, nyilván csak egy valamit jelenthet...
Nem tudom ez jó lesz-e nekünk?

Bloodborne. The best game. Ever!

(#41) Patrick válasza Weareus (#40) üzenetére


Patrick
(addikt)

Nekem is tetszik. Az, hogy mennyire tudja hozni majd az első illetve a második rész hangulatát, akcióját, az nyilván majd kiderül, de nem félek... :D Várom már nagyon, addig meg, azért van mit tolni... :D

[ Szerkesztve ]

Fino alla fine!

(#42) oriic válasza Patrick (#37) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

Nincs meg hivatalos datum, a december 31csak placeholder idopont.

Live-Die-Respawn

(#43) Weareus válasza oriic (#42) üzenetére


Weareus
(őstag)

Így van.
Én Steamen néztem, még nem előrendelhető és a gèpigénynél is foghíjas a dolog.

Az a tbc biztos n tuberkulózist jelent. :DDD

[ Szerkesztve ]

Bloodborne. The best game. Ever!

(#44) oriic válasza Weareus (#43) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

"To Be Confirmed"

De akár a tuberkolózis is jó. :DDD

Live-Die-Respawn

(#45) Patrick válasza Weareus (#43) üzenetére


Patrick
(addikt)

Hm, azt hittem, hogy Total Bike Center. :D

Fino alla fine!

(#46) oriic


oriic
(HÁZIGAZDA)

(#47) Weareus válasza oriic (#46) üzenetére


Weareus
(őstag)

Erről ez a vèleményem:
:K :K :)) :K :K

Bloodborne. The best game. Ever!

(#48) HussarF

Csináltam Moszkvában egy Metro-univerzum túrát. Ha valakit érdekel, itt elolvashatja :)

(#49) scope2007 válasza Weareus (#25) üzenetére


scope2007
(addikt)

Jó volt olvasni :)
Elsőnek en játékkal kezdtem, szóval könyvet nem is ismertem, magyarán, nem tudtam, hogy onnét jött a játék
Aztán elolvastam, és így hogy volt konkrét képi világom a játék miatt, még nagyobb borzongások voltak olvasás közben
Szerintem kötelező lenne elolvasni mindenkinek, akinek tetszik a játék

Az új részt én is várom :)

SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDI Monster KIT off

(#50) Weareus válasza HussarF (#48) üzenetére


Weareus
(őstag)

Jó ötlet volt.
Talán nem meglepő, hogy a Stalin Subway c. jàtékból jobban visszajöttek a közismerten gyönyörű orosz metrómegállók a fotóidhoz hasonlítva, mint a Metro 2033-ból, hiszen ez utóbbi egy elképzelt világégés után vizualizálja azokat. A Stalin Subway 2 Red Veil pedig egy kifejezetten rossz pc játék, a legendás FreddyD be is mutatta annó.

Bloodborne. The best game. Ever!

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Metro Exodus
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.