Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DeFranco

nagyúr

válasz Fancy-boy #15234 üzenetére

azért azt választottam, mert több mint egy százassal olcsóbb volt a k-nál a kmv

a j3 versenyzett nálam is.

eddig vannak a tényszerű információk, innen jön a sci-fi ami csak az én agyam megbízhatatlan és megalapozatlan szüleménye az innen-onnan összeszedett részinformációkból:

- 1) a daikin termékkódolása több mint kaotikus
    - 2) egyszerre öt (5) forrást futtattam párhuzamosan:
    - egyeztettem a daikin magyarországi képviseletének (nem mondom meg kivel for privacy reasons) kompetens emberével
    - összevetettem a daikin hivatalosan kiadott katalógusaiban szereplő termékspecifikációkat egymással
    - kikapartam az eurovent oldaláról a releváns specifikációkat
    - elolvastam az adatokat egy bizonyos klímás oldalon
    - egyeztettem egy megbízhatónak ismert, egészen addig (is, és az után is) megalapozott információkat adó klímaszerelő- kereskedő- és telepítő szakemberrel
    - 3) a források információi egymást csak véletlenszerűen támasztják alá
    - 4) elvileg a j3 régebbi modell a k-nél kmv-nél tán valamivel el is tért számomra releváns specifikációban (talán a zaj?) ettől még jó de van váltója
    - 5) a kmv tudja azt amire nekem van szükségem és a j3-mal azonos áron elérhető, a j3-ról nem derült ki olyan előny, amit a kmv nem tud nyútani
    - 6) a k drágább a kmv-nél, számomra nem derült ki hogy pontosan miért és milyen specifikált előnye van a kmv-vel szemben, és mi az ami számomra ebből releváns. nyilván egyébként is nagyot kellett volna gurítania hogy szóba kerüljön a másfélszeres árával
    - 7) az információs dzsungel miatt úgy döntöttem hogy occan borotvája alapon és mivel a számok-adatok ennek nem mondanak ellent a szakember tanácsára hallgatok

ezért választottam, nem tudom mennyire tartod kielégítőnek a válaszom...

gondolom van olyan aki a fentieknél jobb, megalapozottabb forrás alapján tud dönteni, az legyen kedves megosztani velem is mert nem ártana tisztán látni a kérdésben :)

Új hozzászólás Aktív témák