Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49606) konyi79 válasza Rusher4587 (#49602) üzenetére


konyi79
addikt

Az elvárásaid objektívekkel a kereteddel nem nagyon találkoznak, az a baj. Időjárásálló váz, könnyű de jó időjárásálló objektívekkel minimum APS-C szenzormérettel, érintőkijelzővel +4k, ezt haszáltban is a futó, frissebb modellek adják, ott is sokszor kompromisszummal. AA szűrőnek olyan túl nagy jelentősége a 24MP-es vázakon ma már nincs, eleve nagyon vékonyak már amiben van, abban is.
A7-et a még élő 50k pénzvisszatérítéssel 400 alatt újonnan is megúszhatod. Azonban ha akarsz majd nagylátót rá (mert túrázni fog kelleni), jól gondold át akarsz-e FF felé indulni. Képminőség persze jobb, de nagyon csalóka tud lenni a pici méretkülönbség felszerszámozva. Nálam kb pont annyi, APS-C-nél még a fotós cuccot berakom a többi mellé, FF-nél meg a fotós cucc mellé próbálok még valamit berakni. Nemrég egy túrán bátran pakoltam, nagyobb hátizsák stb plusszok miatt 22kg lett a végén menetkész tömeg :U Na ezzel már a 20km-t is megszenvedtem 800m szintemelkedéssel, míg croppos cuccal kisebb táskával volt már 32km alatt 2500m szintemelkedés is. Ha komolyabban túrázol, nem kell elmodani, milyen sokat tud jelenteni 2-3-5kg
A7 mellett lehet még opció egy a6300 is, amire ráteszel egy 1018-at a túrákhoz (vagy Samyang 12/f2), kis mértben kapsz elég jó képet. Az obi viszont nem időjárásálló, de esőn kívül a többit azért igencsak kibírja -vagyis nálam kibírta.
Hasonló felhasználást én úgy oldottam meg, vittem egy 1855 kitet, ha nagyon szar idő volt, azt tettem a vázra, azt nem sajnáltam. Egyébiránt egy plusz kicsi övre rögzíthető táskában elfér, sokkal jobb így rossz terepen, rossz időben, mint nyakban lóbálni vagy hátizsákba mindig elpakolni.
Még az időjárásálló vázak közül az E-M5-öt érdemes megnézned, az mk2 is már fillérekért van, könnyű utazószettet lehet belőle összerakni.
DXO-n pár pont ide-oda nem számít, gyakorlati jelentősége nem sok. Emellett a tükrösöket nem nagyon erőltetném. Most itt nem a DSLR vs MILC vita miatt, egyszerűen pont erre a területre sokkal praktikusabb a kisebb MILC váz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.