Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mazsi70
senior tag
-
jjeahh
nagyúr
Pixinfo... . Az lx100 tesztbe beleolvastam, szokás szerint már az első oldalon két elírást meg baromságot találtam, ami azért zavaró, mert félrevezetik az usereket . Akkor már inkább Mlaca tesztje aki ugyan kb. minden gépet dicsérni szokott, de legalább nem állít valótlan falcs infókat.
Gáboromm: A d7000-et én elfelejteném, használtam már videóra, szerintem nagyon gyenge a videóminősége. Nehéz ügy amúgy amit akarsz, a videóban ahogy elnézem full frame géppel filmeztek valszeg fényerős optikával... Helyedben ezeket agépeket nézegetném: Panasonic gh2, g6, gh3, g7, utóbbi kettő szenzora jobb, a gh3 egy "profi" felhasználásra szánt munkagép, a g7 meg 4k-t is tud. Gh2 és g6 sem rossz, de picivel gyengébb a szenzoruk és csak fullhd-t tudnak, igaz abban az említett nikont pl. bucira verik. A maradék pénzt (ha marad) kezdetnek egy kitobira és mellé F1.4-F1.8 fényerős manuális optikákra költeném (ha nem zavar a manuális fókusz), mert csak így úszhatod meg a nagy fényerőt olcsón, sőt ha futja rá, akkor megfejelném az egészet egy focal reducerrel, pl. lens turbo II, amivel egy F1.4-es üveg olyan lesz mintha F1.0 lenne, amivel azért lehet gyenge fényben is alkotni
Sony fronton talán az a6000 meg a6300-at érdemes nézegetni, viszont az a6300 hosszabb snitteknél túlmelegszik, nem tudom azóta ezt a problémát megoldották-e fw frissítéssel vagy valami.[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
tvamos
nagyúr
válasz Gáboromm #42299 üzenetére
A D7000 video képességei elég gyengék. Mondjuk úgy, van benne ilyen funkció.
Ha nem kell a kereső, kijön a keretből egy Nikon 1, újonnan is. Ha használatat veszel, akkor befér az árba egy fix obi mellé.
Oyat, mint a videóban, nehéz lesz ekkora keretből..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Gáboromm
tag
válasz jjeahh #42302 üzenetére
Köszi. Azóta olvasgatok gépeket.
Valóban nem jó a d7000-es.A SOny A6000-es tényleg baromi jó, de az is videoban 1080-ast tud. Ami még perzse jobb a 720-nál.
De ha hosszútávra akarok, akkor talán jobb lenne 4k-s
Samsung NX500 + 16-50mm (Nincs felúgró vaku)
Panasonic Lumix DMC-LX100 (bár ez kompakt)
Panasonic LUMIX G DMC-GX80Szerintetek? Szerinted?
Nézem nemsoká az általad ajánlott g sorozatokat is.
Kérdés:
1. kitobi: mi az?2. F1.4-F1.8 fényerős manuális optikákra: tudsz egy linket példának?
3. "egy focal reducerrel, pl. lens turbo II, amivel egy F1.4-es üveg olyan lesz mintha F1.0 lenne"
Ezt a mondatot úgy hogy egy halandó kezdő magyar fotós is megértse?
Azt értem, hogy F minél alacsonyabb legyen.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccaim, kontrollerek, játékok: http://bit.ly/2Y5nUyA
-
jjeahh
nagyúr
válasz Gáboromm #42304 üzenetére
NX500 - Okésnak tűnik, de halott rendszer. Vaku videóra miért kéne? Sőt, fotóra sem az igazi a mókusvillantó.
LX100 - A kijelző fix, tehát nem kihajtható, ami szvsz videónál elég nagy hátrány lehet. Mikrofon csati sincs... amúgy okés, valszeg többet ki lehet hozni belőle gyenge fényben mint egy cserélhető obis crop szenzoros gép + kitobi kombóból.
GX80 - Nagyon szuper meg minden, de belefér a keretbe? Mellé még valami fényerős üveg sem ártana...1. kitobi: mi az?
A gépekhez szettben adott alap zoom objektív.
2. F1.4-F1.8 fényerős manuális optikákra: tudsz egy linket példának?
[link], [link], [link] meg társai, rengeteg van belőlük, néha olcsóbban is kifoghatóak, én a revuenon 55mm F1.4-et 10k-ért vettem anno. Ha ezeket drágának tartod, akkor lehet próbálkozni picit fényerőtlenebbel is, a helios 44-2, zuiko auto-s 50mm F1.8 vagy minolta md 50mm F1.7 egész olcsón kifogható.
3. "egy focal reducerrel, pl. lens turbo II, amivel egy F1.4-es üveg olyan lesz mintha F1.0 lenne"
Lens turbo, Camdiox (nekem utóbbi van). Itt pár szóban le van írva mi az, igaz a cikkben az eredeti Metabones van, de az most lényegtelen.[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Gáboromm
tag
válasz jjeahh #42305 üzenetére
Kösz a válaszokat!
1. "NX500 - Okésnak tűnik, de halott rendszer. Vaku videóra miért kéne? Sőt, fotóra sem az igazi a mókusvillantó."
Miért haloot?
Ez a vakuhiány tűnt nekem mint amatőrök amatőrjének gyengének. Hiszen jobb fotó, és videó készíthető, ha van fény nem?2. "LX100 - A kijelző fix, tehát nem kihajtható, ami szvsz videónál elég nagy hátrány lehet." Mikrofon csati sincs... amúgy okés, valszeg többet ki lehet hozni belőle gyenge fényben mint egy cserélhető obis crop szenzoros gép + kitobi kombóból."
Hát akkor ez lehet kuka. Hosszútávra biztosan.
3. "GX80 - Nagyon szuper meg minden, de belefér a keretbe? Mellé még valami fényerős üveg sem ártana..."
https://www.arukereso.hu/digitalis-fenykepezogep-c40/panasonic/lumix-g-dmc-gx80-body-p337098074/
150k újonnan. 100k használtan. Ezekre lehetne szerelni ezeket focal izét, meg manuális optikokat szerelni. És ez még így beleférne nekem. 100 + 10 + 20 egyenlő 130 még okés. Nagyon is.
Jól számolok? Bár ebbe a kitobi nincs benne, vagy az így nem is kell, ha megvan ez a manuális optik + focal?3b. NÉztem az általatok ajánlott g7-et.
https://www.arukereso.hu/digitalis-fenykepezogep-c40/panasonic/lumix-dmc-g7-14-42mm-p282307707/
Erről lenne szó? Ez sem vészes új áron. És ebben benne van a kitobi is. MÁrha jól értelmeztem mindent amit ma tanultam.
Ez alapján GX80 vagy g7?
Vagy mindegy?4. "2. F1.4-F1.8 fényerős manuális optikákra: tudsz egy linket példának?
[link], [link], [link] meg társai, rengeteg van belőlük, néha olcsóbban is kifoghatóak, én a revuenon 55mm F1.4-et 10k-ért vettem anno. Ha ezeket drágának tartod, akkor lehet próbálkozni picit fényerőtlenebbel is, a helios 44-2, zuiko auto-s 50mm F1.8 vagy minolta md 50mm F1.7 egész olcsón kifogható"10k tényleg nem tétel. Akár 30-at is megérne , ha automata lenne az optika. Ilyen van?
5. "3. "egy focal reducerrel, pl. lens turbo II, amivel egy F1.4-es üveg olyan lesz mintha F1.0 lenne"
Lens turbo, Camdiox (nekem utóbbi van). Itt pár szóban le van írva mi az, igaz a cikkben az eredeti Metabones van, de az most lényegtelen."Köszi. Öregen és bután haltam volna meg.
Ez sem tétel. 20k-t számoltam hozzá. De látom ez is olcsóbban meg lehet úszni.
Amit még nm értek.
Lenne elvileg a kitobi + manuuális vagy digitális optika + ez a focal reducer.
Ezeket egymás hegyére-hátára kell szerelni? És lesz egy kisebb torony? Mert külön őket számomra értelmetlen, hiszen akkor minek csak ez, vagy az?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Gáboromm #42307 üzenetére
A samsung abbahagyta az nx rendszer fejlesztését, egyelőre nem tudni, hogy valaha fognak-e még gyártani nx rendszerre vázat vagy optikát.
GX80: bocs, reggel van, g80-nak néztem, a gx80 vázon szintén nincs mikrofon csati... . Amúgy egy nagyon jó ár-érték arányú gép szenzorstabival meg minden.
G7: igen erről van szó és igen, a 14-42mm az a kitobi.
30k-ért tudtommal automata fókuszos fényerős fix nincs . Max az olympus 45mm F1.8, panasonic 25mm F1.7, 20mm F1.7 optikákra ránézhetsz, használtan néha egész jó áron mennek. Ezek autofókuszosak, képélességben jobbak mint a legtöbb olcsó manuál, de fényerőtlenebbek és focal reducer-el nem lehet őket tuningolni. Igény és pénztárca kérdése melyik utat választod majd.
-
Tin_Shield
őstag
2. Az LX100 jó gép. A nagy szenzor, ilyen átfogású fényerős zoom optika és a 4k videó simán a duplájába kerül bármilyen MILC-re. A mikrofon csati hiánya fájó pont, de egy vakupapucsba dugott külső hangrögzítő?
3. A kitobjektívet én nem hagynám ki, elég jók az mft cuccok, ha van fény teljesen jól használhatók, szépen rajzolnak és a leggyakrabban használt látószög tartományt (nagylátótól kisteléig) lefedik. Kitobjektívnek 14-42X-et keresnék, kicsi, motoros, és parfokális, ami nem utolsó dolog, ha videózol.
4. A GX80 szenzorstabija nagyon jó, megkönnyíti a kézből videózást. A G7-en van mikrofon csati, de az a régebbi mechanikus zárat kapta, hajlamosabb a shutter shockra bizonyos zársebességeknél, erre fotónál figyelni kell
-
Rapid136
őstag
Videohoz tucatszám találsz 4-8-32-sok ledes vakupaneleket, vakusinbe illeszthetőek, vagy állványra rakhatóak. Relative keveset fogyasztanak, szinhőmérséklet módosító előtétek is vannak hozzá.
A beépített vakuk komolyabb használatra nem alkalmasak semmilyen gépben, egyszerűbb kihagyni (helytakarékosság és energiafogyasztás okán), pláne ha elsődlegesen videora gyártott fényképezőgépről beszélünk.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Gáboromm
tag
válasz Tin_Shield #42310 üzenetére
Most esett le, hogy a kitobi az KIT objektív. Így már minden világos.
2. Az LX100 jó gép. A nagy szenzor, ilyen átfogású fényerős zoom optika és a 4k videó simán a duplájába kerül bármilyen MILC-re. A mikrofon csati hiánya fájó pont, de egy vakupapucsba dugott külső hangrögzítő?
Ennek állítólag még jobb jobb a fénye. Panasonic DMC-LX15. És hasonló árban.
Ez miben más még?Ha lehet vakupapucsba dugni mikrofont, nekem az is jó.
3. A kitobjektívet én nem hagynám ki, elég jók az mft cuccok, ha van fény teljesen jól használhatók, szépen rajzolnak és a leggyakrabban használt látószög tartományt (nagylátótól kisteléig) lefedik. Kitobjektívnek 14-42X-et keresnék, kicsi, motoros, és parfokális, ami nem utolsó dolog, ha videózol.
mft cucc? mi az?
parfokális? Mi az?100 + 70 lenne használt plusz újonnan a kito.
Akkor már inkább a g7 lenne újonnan, 185k. És akkor ezek a fényjavító bigyók 1.2 hónapra rá.
Hacsak nincs g7 használtan.Eladó cuccaim, kontrollerek, játékok: http://bit.ly/2Y5nUyA
-
Gáboromm
tag
válasz Rapid136 #42311 üzenetére
"Videohoz tucatszám találsz 4-8-32-sok ledes vakupaneleket, vakusinbe illeszthetőek, vagy állványra rakhatóak."
Van link? Mert én nem találtam keresőben.
Teremben előadáshoz mi is külön megvilágítást használunk, az rendben.
De kint szabadban éjjel nem lehet. 1 emberes videózáshoz pláne.
Ehhez már kell vaku, nemde?Mindig is irigyeltem a tv-ket, ahol külső felvételenél van külön mikrofontartó ember, van külön operatőr, meg fénykoordinátor. És ez a minimum stáb, de inkább 5-6-7 ember.
-
Rapid136
őstag
válasz Gáboromm #42314 üzenetére
Ne keverjük a vakut a videozásba. A fényképezőgépek vakuja feltölt, egyet villan és villanócső van benne.
A mobilokban valóban led van és tud folyamatos fényt.
Ilyenre gondoltam találsz itthon is, persze drágábban. Oda kel figyelni hogy van megoldva az áramellátása, ceruzaelemest érdemes vadászni ha mobilisnak kell lennetek.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
-
Tin_Shield
őstag
válasz Gáboromm #42313 üzenetére
LX15 vs LX100. Nagylátószög állásban jobb a fényerő, kisebb a szenzor, több a megapixel, dönthető az LCD, nincs EVF. Jó gép mind a kettő, az LX100 szerintebb kicsit komolyabb, "fényképezőgépebb".
Mikrofont nem tudsz a vakupapucsba dugni az LX100-on, de léteznek vakupapucsba dugható külső hangrögzítő eszközök, sokan használják ha nincs mikrofoncsati.Parfokális: Zoomolás közben nem mászik el a fókuszsík, magyarul ha rázoomolsz valamire videózás közben az végig a fókuszban marad. A fotós objektívek túlnyomó többsége nem ilyen, ott ez nem szempont, a fókuszálás rendszerint a zoomolás után történik.
Mft. Micro-Four-Thirds, egy elterjedt érzékelőméret, az APS-C-től némileg kisebb, az 1"-tól nagyobb. Két nagy gyártó viszi, az Olympus és a Panasonic, de számtalan más cég is gyárt hozzá kiegészítőket, objektíveket stb.
G7 előfordul használtan időnként, érdemes nézni a hardveraprót és az Index fotós-adok fórumát. Vagy e-bay.
-
Gáboromm
tag
válasz Rapid136 #42315 üzenetére
"Ne keverjük a vakut a videozásba. A fényképezőgépek vakuja feltölt, egyet villan és villanócső van benne.
A mobilokban valóban led van és tud folyamatos fényt."Értem. Ceruzaelemes lesz. Bár az aksis is jó, nem?
Erről jut eszembe. Mi van, ha nem rakok rá fényt? Se semmilyet? Akkor milyen lesz a videó? Lesznek ilyen "titkos" felvételek emberekről, és nem akarjuk plusz nagy fénnyel zavarni őket.
-
Gáboromm
tag
válasz #31733248 #42316 üzenetére
"Ha van egy "profibb videósod", akkor miért Te próbálod eldönteni, melyiket vegyétek? Érdemes lenne rábízni, biztos jobban tudja Nálad"
1. Nincs még profi videós most. Volt és lesz.
2. JObb, ha én is beleásom magam a témába, hogy minimálisan értsem. Néha nekem is kell videózni.Eladó cuccaim, kontrollerek, játékok: http://bit.ly/2Y5nUyA
-
Rapid136
őstag
válasz Gáboromm #42318 üzenetére
Fény nélkül viszont fényerős obikkal kell játszani és/vagy magasabb isoval.
Annak is van hangulata, mondjuk próbálj ki egy Sony A7s-t, na annak nem kell segédfény :-)
Amúgy igazából a fény hiánya a várható kontraszttalanság miatt okoz gondot. Egy jó külső lámpánál meg nem volna szabad hogy észrevedd hogy van :-)Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
topikk
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gáboromm #42304 üzenetére
Nehogy Sony-t vegyél, marha nagy átverés, volt alkalmam tesztelni, nem hittem a szememnek mekkora fos.
Sógoromnak 1300d van, na mondom ennél csak jobb, eloszor az A5000 a tesztalany, isoban nulla de nagyon, kezelhetőségben nulla, képminőségben nulla, ugyan azzal a manual obikkal probaltuk, kompakt helyett kisgyereknek maximum.Aztan jött az A6000, ez már jobb egyeb dolgokban mint az A5000, de basszus 800 as isonal zaj?
Elképesztő, soha nem voltam milc parti de most...., a focus peaking jo dolog na de a vegeredmeny.....vasarlas elott tesztelni, tesztelni, tesztelni, mindent. Enelkul zsakbamacska. -
-
jjeahh
nagyúr
válasz #86322688 #42328 üzenetére
Kíváncsi lennék én azokra a tesztképekre . Ugyan nekem nincs a6000, sem 1300d, de haveri körben akad mindkettő és nekem nem úgy tűnt, hogy magas érzékenységen rossz az a6000, sőt kiemelkedően jónak éreztem, az 1300d-t meg olyan szódával elmegy szintnek, kb. mint a g6-os panám. De lehet az érzékeim csalnak, a fórumos általános vélemények a canon meg a sony szenzorokról szintén és a dxo-n is durván megcsúsztak a teszteredmények...
-
80hun
addikt
válasz #86322688 #42325 üzenetére
Biztos mindenki téved. Én nem látom azt amit leírtál T6 vs A3000(ugyanaz a szenzor mint az A5000).
Ja és láthatnánk azt a tesztet amit csináltál.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A leírtak az összes tesztnek és felhasználói tapasztalatnak durván ellentmondanak. A Canon gépei is tudnak jó dolgokat (Magic Lantern, Dual Pixel), de egy 1300d felől éppen a szenzor teljesítményét kifogásolni minimum vicces. Nem bántásból, de az APS-C mezőnynek az egyértelműen a legalja.
-
törölt tag
válasz #31733248 #42332 üzenetére
nem bantasz meg, most adtam el a 70d met, annal nincs jobb, de ff lesz helyette, de pont azt vartam hogy a sony sokkal jobb lesz mint a canon alja, ahogy te is irod, az A5000 nel egyertelmuen jobb(raw).De máshogy zajos a Sony, es mashogy a canon es mashogy a nikon.Az A6000 meg nem olyan jo mint ahogy mondjak.
Talan jovo heten ismet lesz idom tesztre, hozok mas gepet is. -
törölt tag
Amugy meg internetrol nem kell tajekozodni, nem tevednek a tesztek, csalnak....valamelyik oldalon azt irtak a a belepo sonyk valamelyikerol, hogy isoban veri a 70d t, nem akarok tulzasokba esni de kb duplajara emelhetem 70-nel az isot. Vicc.
-
Rapid136
őstag
-
Matska
senior tag
Eddig más programom volt így vasárnapra, de úgy látom elég vad dolgok mennek itt
Lehet bekészítek egy kis chipset.
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
Muerte68
addikt
válasz #86322688 #42336 üzenetére
nekem volt A5000-iso 1600-ig bármikor,néha szükségből 3200-ig is elengedtem azok is még használható képek lettek ha nem plakát méretben néztem
800-ig az iso semmi zajt nem csináltez kézből lőtt kép az A5000-el
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
hemaka
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
frankstork
aktív tag
-
Neck
veterán
Nemrég jártam a postojnai cseppkőbarlangban, A6000 kitobival. Egy barátunk Canonnal volt, 10-18 és 24-70 (vázra nem emlékszem, de egy kicsit régebbi APS-C Canon volt). Sosem állította 800-nál nagyobbra az ISOt, amit furcsállottam is, majd amikor mutattam neki a kitobival ISO3200, 6400-on készült képeket, akkor nagyon furán nézett, ugyanis nem gondolta, hogy viszonylag kevés zajjal egészen értékelhető képeket lehet így csinálni. Holnap reggel teszek fel neked egy példát.
Nem bántásból mondom, van a Sony rendszer(ek)nek (APS-C, FF) néhány negatívuma, de talán pont a szenzor az egyetlen, ami kb egyértelműen a toppon van a legtöbb Sony gépben, kb mindenki szerint.
Javaslom, nézegesd még egy kicsit az A6000-est,a beállításokat, ott valami gond volt, vagy hiba, ugyanis ilyen tapasztalatról, amit írtál, nem igazán számolt be senki, éppen ellenkezőleg.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Zotya21
senior tag
válasz #86322688 #42336 üzenetére
hát pedig sajnos a sony igencsak jobb szenzorokat használ már mint a canikon
nekem is nikonom van ,d5500 de igen csak észrevenni főleg tejútnál hogy a6300al sokkal de sokkal jobb zajmentesebb képeket csinálnak bármilyen tesztben
és azért sajnos mert nincs kedvem milcre váltani de sajnos ez a jövő ha egyik se lép végre normálisat a sony ellen
de igen pl fura mód a dprewen viszont nincs olyan nagy különbség
[ Szerkesztve ]
https://500px.com/slayer_art
-
MrChris
nagyúr
válasz Zotya21 #42344 üzenetére
D5500-ban sony szenzor van és korábban jobban szoktak szerepelni zaj szinten, mint sony vázakban. A 6500-asban e szerint már utolérték, hasonlóan "granulál" De őszintén szólva ezek elég kicsi különbségek, hogy érdemben a képminőséget befolyásolják. Én is kíváncsian várom Johnnyp7 összehasonlító teszt rawjait.
-
MrChris
nagyúr
válasz tvamos #42349 üzenetére
A Download: JPG, RAW sor végén van egy kis i betű, ha fölé viszed az egeret kiírja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest