Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mazsi70
senior tag
-
tvamos
nagyúr
válasz Gáboromm #42299 üzenetére
A D7000 video képességei elég gyengék. Mondjuk úgy, van benne ilyen funkció.
Ha nem kell a kereső, kijön a keretből egy Nikon 1, újonnan is. Ha használatat veszel, akkor befér az árba egy fix obi mellé.
Oyat, mint a videóban, nehéz lesz ekkora keretből..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
jjeahh
nagyúr
válasz Gáboromm #42304 üzenetére
NX500 - Okésnak tűnik, de halott rendszer. Vaku videóra miért kéne? Sőt, fotóra sem az igazi a mókusvillantó.
LX100 - A kijelző fix, tehát nem kihajtható, ami szvsz videónál elég nagy hátrány lehet. Mikrofon csati sincs... amúgy okés, valszeg többet ki lehet hozni belőle gyenge fényben mint egy cserélhető obis crop szenzoros gép + kitobi kombóból.
GX80 - Nagyon szuper meg minden, de belefér a keretbe? Mellé még valami fényerős üveg sem ártana...1. kitobi: mi az?
A gépekhez szettben adott alap zoom objektív.
2. F1.4-F1.8 fényerős manuális optikákra: tudsz egy linket példának?
[link], [link], [link] meg társai, rengeteg van belőlük, néha olcsóbban is kifoghatóak, én a revuenon 55mm F1.4-et 10k-ért vettem anno. Ha ezeket drágának tartod, akkor lehet próbálkozni picit fényerőtlenebbel is, a helios 44-2, zuiko auto-s 50mm F1.8 vagy minolta md 50mm F1.7 egész olcsón kifogható.
3. "egy focal reducerrel, pl. lens turbo II, amivel egy F1.4-es üveg olyan lesz mintha F1.0 lenne"
Ezt a mondatot úgy hogy egy halandó kezdő magyar fotós is megértse?
Lens turbo, Camdiox (nekem utóbbi van). Itt pár szóban le van írva mi az, igaz a cikkben az eredeti Metabones van, de az most lényegtelen.[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Gáboromm #42307 üzenetére
A samsung abbahagyta az nx rendszer fejlesztését, egyelőre nem tudni, hogy valaha fognak-e még gyártani nx rendszerre vázat vagy optikát.
GX80: bocs, reggel van, g80-nak néztem, a gx80 vázon szintén nincs mikrofon csati... . Amúgy egy nagyon jó ár-érték arányú gép szenzorstabival meg minden.
G7: igen erről van szó és igen, a 14-42mm az a kitobi.
30k-ért tudtommal automata fókuszos fényerős fix nincs . Max az olympus 45mm F1.8, panasonic 25mm F1.7, 20mm F1.7 optikákra ránézhetsz, használtan néha egész jó áron mennek. Ezek autofókuszosak, képélességben jobbak mint a legtöbb olcsó manuál, de fényerőtlenebbek és focal reducer-el nem lehet őket tuningolni. Igény és pénztárca kérdése melyik utat választod majd.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Tin_Shield
őstag
2. Az LX100 jó gép. A nagy szenzor, ilyen átfogású fényerős zoom optika és a 4k videó simán a duplájába kerül bármilyen MILC-re. A mikrofon csati hiánya fájó pont, de egy vakupapucsba dugott külső hangrögzítő?
3. A kitobjektívet én nem hagynám ki, elég jók az mft cuccok, ha van fény teljesen jól használhatók, szépen rajzolnak és a leggyakrabban használt látószög tartományt (nagylátótól kisteléig) lefedik. Kitobjektívnek 14-42X-et keresnék, kicsi, motoros, és parfokális, ami nem utolsó dolog, ha videózol.
4. A GX80 szenzorstabija nagyon jó, megkönnyíti a kézből videózást. A G7-en van mikrofon csati, de az a régebbi mechanikus zárat kapta, hajlamosabb a shutter shockra bizonyos zársebességeknél, erre fotónál figyelni kell
-
Rapid136
őstag
Videohoz tucatszám találsz 4-8-32-sok ledes vakupaneleket, vakusinbe illeszthetőek, vagy állványra rakhatóak. Relative keveset fogyasztanak, szinhőmérséklet módosító előtétek is vannak hozzá.
A beépített vakuk komolyabb használatra nem alkalmasak semmilyen gépben, egyszerűbb kihagyni (helytakarékosság és energiafogyasztás okán), pláne ha elsődlegesen videora gyártott fényképezőgépről beszélünk.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
válasz Gáboromm #42314 üzenetére
Ne keverjük a vakut a videozásba. A fényképezőgépek vakuja feltölt, egyet villan és villanócső van benne.
A mobilokban valóban led van és tud folyamatos fényt.
Ilyenre gondoltam találsz itthon is, persze drágábban. Oda kel figyelni hogy van megoldva az áramellátása, ceruzaelemest érdemes vadászni ha mobilisnak kell lennetek.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
-
Tin_Shield
őstag
válasz Gáboromm #42313 üzenetére
LX15 vs LX100. Nagylátószög állásban jobb a fényerő, kisebb a szenzor, több a megapixel, dönthető az LCD, nincs EVF. Jó gép mind a kettő, az LX100 szerintebb kicsit komolyabb, "fényképezőgépebb".
Mikrofont nem tudsz a vakupapucsba dugni az LX100-on, de léteznek vakupapucsba dugható külső hangrögzítő eszközök, sokan használják ha nincs mikrofoncsati.Parfokális: Zoomolás közben nem mászik el a fókuszsík, magyarul ha rázoomolsz valamire videózás közben az végig a fókuszban marad. A fotós objektívek túlnyomó többsége nem ilyen, ott ez nem szempont, a fókuszálás rendszerint a zoomolás után történik.
Mft. Micro-Four-Thirds, egy elterjedt érzékelőméret, az APS-C-től némileg kisebb, az 1"-tól nagyobb. Két nagy gyártó viszi, az Olympus és a Panasonic, de számtalan más cég is gyárt hozzá kiegészítőket, objektíveket stb.
G7 előfordul használtan időnként, érdemes nézni a hardveraprót és az Index fotós-adok fórumát. Vagy e-bay.
-
Rapid136
őstag
válasz Gáboromm #42318 üzenetére
Fény nélkül viszont fényerős obikkal kell játszani és/vagy magasabb isoval.
Annak is van hangulata, mondjuk próbálj ki egy Sony A7s-t, na annak nem kell segédfény :-)
Amúgy igazából a fény hiánya a várható kontraszttalanság miatt okoz gondot. Egy jó külső lámpánál meg nem volna szabad hogy észrevedd hogy van :-)Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
törölt tag
válasz Gáboromm #42304 üzenetére
Nehogy Sony-t vegyél, marha nagy átverés, volt alkalmam tesztelni, nem hittem a szememnek mekkora fos.
Sógoromnak 1300d van, na mondom ennél csak jobb, eloszor az A5000 a tesztalany, isoban nulla de nagyon, kezelhetőségben nulla, képminőségben nulla, ugyan azzal a manual obikkal probaltuk, kompakt helyett kisgyereknek maximum.Aztan jött az A6000, ez már jobb egyeb dolgokban mint az A5000, de basszus 800 as isonal zaj?
Elképesztő, soha nem voltam milc parti de most...., a focus peaking jo dolog na de a vegeredmeny.....vasarlas elott tesztelni, tesztelni, tesztelni, mindent. Enelkul zsakbamacska. -
jjeahh
nagyúr
válasz Gáboromm #43083 üzenetére
Gx80 nem játszik? Nem olyan drága és 4k-t is tud, tehát ha később veszel mellé egy gh4-et, akkor lenne 2db 4k-s géped, ami jól jön, amikor a két gép videóját össze akarod dolgozni...
A listából én amúgy a g3-at meg a g5-öt kihagynám, a gx7-en meg nincs mikrofon csati, nem tudom ez neked mennyire gond... Meg még egy bónusz javaslat: gh2.
60, 30 perces záridő alatt nem tudom mire gondoltál, nem az fps-el keverted össze? Az 50-60fps az előny, mert tudsz belőle szép lassításokat csinálni ha kell. Az érzékenységet meg kb. fölöslegesen lehet feltolni néhány gépen 25.600-ig, mert szvsz iso3200-6400 fölött mindegyik zajtenger...Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Gáboromm #43086 üzenetére
Tényleg nem tudom mire gondolsz... fotó alatt mindegyik felsorolt gép max 60mp leghosszabb záridőt tud. Videó alatt meg nem tudom, de az amúgy nem mindegy? 1/50 fölé gondolom úgysem mennél, max ha Wong Kar Wai stílusban akarsz filmezni
-
Neck
veterán
válasz Gáboromm #43118 üzenetére
Miből gondolod, hogy feltámad? Ha nem fog (és lássuk be, erre nagy esély van), arra adtál neki tanácsot, hogy vegyen egy halott rendszert...
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
tvamos
nagyúr
válasz Gáboromm #43125 üzenetére
Mondjuk azert, mert ha felepit egy rendszert, de mondjuk elromlik a vaz, akkor ott lesz egy rakat hasznalhatatlan uveggel, amiben azert benne van egy rakat penze.
Nem baj ez feltetlen, ha tudja elore.
Vagy mondjuk annak se baj, aki egy forumrol kibicel. (Max. irsz utana neki egy egyutterzo privatot.)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Gáboromm #43127 üzenetére
Magadból indulsz ki, aki valószínű profibb célokra használja.
Nem, en egy point-and-shot fotos vagyok.
Szerintem fel kell hivni a figyelmet a kerdezonek, plane mert kezdo, hogy egy halott rendszerbe fektetni nem biztos, hogy a legjobb befektetes."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
csacsi77
senior tag
-
csacsi77
senior tag
válasz Gáboromm #47799 üzenetére
Ne mérgelődj.
Ezek olyan szabályok amik a fejünk felett köttetnek. Minden fényképezőgép ilyen.
Persze léteznek hackek, amivel meg lehet kerülni. Majd a márkaspecifikus szakértők megmondják. Tedd fel kérdésként a m4/3-os csoportban, ott már láttam rá megoldást.Öreg fater megoldja!!!!
-
Neck
veterán
válasz Gáboromm #47803 üzenetére
Valamit elírtál. Nekem van találat.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Gyúrósok ide!
- Mikrotik routerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- LEGO klub
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi hangfal építés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest