- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin_Shield
őstag
-
-
csacsi77
senior tag
Én a 6400-at egy ehhez hasonló kerettel használtam. Volt előtte fa markolatos is, de a szilikonos jobban a kezembe simult. Ezzel már nagyon jó fogása volt a gépnek, öröm volt használni.
-
-
0519
senior tag
A NASA-val a Hasselblad kooperált.
[angol nyelvű link] -
Throme
veterán
Nekem az a nagy gondom a Z50-el, hogy nincs benne stabilizátor.
Le vagy korlátozva a beépített stabis obikra. Hiába mondják, hogy a fix-ekhez nem kell stani a nagy fényerő miatt, nekem - más gyártótól - milcen a képstabi hasznos fixhez is.Az adapterrel meg elveszted a milc méretelőnyét obik terén....
szvsz
-
Bici
félisten
+ a többiek: Köszi mindenkinek a válaszokat!
A G9 rendszeresen feljön, és nekem is nagyon tetszik, bárcsak aps-c lenne.
A Fuji 100-400-at megtaláltam boltokban, szép ára van, de a tesztek is dícsérik.
A 80D tűnik eddig a legjobb kompomisszumnak, inkább legyen tükrös rendszer, és gyenge videóban, minthogy milla felett álljak meg (Fuji) vagy az állókép minősége gyengébb legyen (m43). -
Neck
veterán
Távolról sem akarok beszólogatni, de úgy kell visszafejteni, amit írsz.
A "4k" illetve "6k" az 400 illetve 600 ezer forint? Gondolom nem 4000 és 6000.
Azonban, akkor "110-100k", "60k" -nak nincs értelme.A javaslatom az, ha rövidíteni szeretnél, akkor használd a k tagot, amire való (kilo, ezerszeres), de legfőképpen konzekvensen ugyanúgy egy hozzászóláson belül.
-
Bici
félisten
A súly nem érdekel, régi fém-üveg Minoltákkal is elvoltam Sony A vázon.
Erős vagyok, nagy a kezem.
Aps-c a fő iráníyvonal. Fuji X a szívem csücske, de arra nem találtam ilyen tele zoomokat, sajnos.#56246 vihartigris: Sony aps-c világ nekem erősen kompromisszumos, mert nagyon kicsik a vázak.
Még a fullframe-es Sony-k is netszesek.
De köszi az infót, a dpreview lens feature search nem ismeri az általan javasolt lencséket, és először ott néztem, de árukeresőn fent vannak, amiket említettél.#56247 haruspex: Köszi, és milyen AF lassulásra számítsak natív vázhoz képest?
-
t.imi
addikt
Nos, urak, brekkfrádéj.
Oly tetszik, egyedül az nem, hogy kissé vak. Alap obival ~f4-4.5 körül szobában elég nehezen megy az AF. Most vagy hozok egy e-m5 iii-at kitben zsír AF rendszerrel, vagy visszatérítéssel egy A7III-at, esetleg egy eos r-t.
140 körül lehet a különbség a legolcsóbb/drágább között.
Így átlépem az 5k-t, egye fene.A7iii-on javították a fókusz problémát, huntingolás ami kevesebb fényben rekeszelve jelentkezett?
Telefonon nézem a teszteket, ha nem fagyna az új rom xiaomin állandóan.
Egy tesztet tudtam elolvasni, kérdésre nem kaptam választ belőle, fókusz sorozat tájképre, fokusz stacking elérhető áruházból?
Adapter így is úgy is kell, most hogy RF-EF vagy Sony-EF tök mindegy.
Eos r feleségem miatt választanám, butább váz mint a Sony. -
Neck
veterán
Én meg Oly-t nem feltétlenül vennék, legalábbis hosszú távra biztos nem...
Akkor inkább elengedném a touch screen menüt, legalábbis erre a váz generációra.A Tamron 28-75 f2.8-at én 600 EUR-ért vettem, szerintem ennyiért nem nagyon van FF fényerős zoom
Az Oly 100-400 sem egy kommersz cucc.De nem vagyunk egyformák, persze, kinek mi a fontosabb. Ha az Oly tetszik, úgyis mindegy, mit írunk
-
Neck
veterán
Natív minőségi cuccok horror áron - attól függ, mit hívsz natívnak
. Ha a Sony G Mastert, akkor így igaz, viszont nagyon sokan (köztük én is) a Tamron f2.8-as FF zoomok ár/érték aránya miatt választottuk ezt a rendszert. A menü érintője tényleg nem működik (még), de az A7SIII-ban már megjelent az érintőkijelzőt támogató menü (ami amúgy tök jól sikerült), és előbb-utóbb lesz elérhetőbb árú FF vázuk, ami ezt is tudja. Addig meg el lehet lenni a teljesen konfigurálható menüvel így is.
Az ISO, záridő, Blende hármast pl három különböző tekerővel tekerem, az expokorrekcióra is külön tekerő van az A7III-on...
Illetve, most olvasom, az A7III kívül esik a kiszemelt áron. Többen a fórumról (köztük egy jóbarátom is) visszatéritéssel, akcióban 500k-ért vettek A7III vázat... Ha hozzá veszünk egy adaptert a Canon obikra, vagy esetleg egy obit, még úgy is beférhet a keretbe.
-
MrChris
nagyúr
Kézben azért kicsit kompaktos műanyag feeling a villanyzoom. A zoom tekerő valójában két irányú zoomsebességet szabályoz. A fókuszáló körbe forgatható és villanyosan tekeri a zoomot. Ez az extra látószög és hogy egészen jó és olcsó talán kompenzálja az érdekes működést, kivitelt.
-
Ijk
nagyúr
Neked kell tudni hogy abból az obiparkbol mit hasznalnal, mennyire érdemes számolni vele. Ha nulláról epitesz fel rendszert akkor a legszimpatikusabbat válaszd, más esetben vedd figyelembe a meglevő lehetőségeket.
Nekem valahogy Fuji vazak kinezetre nem hozták meg a birtoklasi vágyat, szerintem egy analóg vaznak legyen analóg kinézete, ez a digitális retro stílus nem igazán jön be. Első ami tetszik az X-S10, komolyan gondolkodtam rajta, de most inkább manualozni akarok egy FE Voigtlander 40 1.2-vel. De ez félig off petsze. -
törölt tag
Érdemes megnézned az A6300-et. Nagyon jó (kategórián belül a legjobb) a videója, nagyon jó a fókuszrendszere, van hozzá egy nagyon jó gyútávot adó f1.4-es Sigma-sor (16-30-56mm), nemrég pedig kijött egy jó képminőségű és könnyű 18-135 is hozzá. Ha nem akarsz telézni, a fixekből ízlés szerint válogatva kész is vagy egy nagyon jó sorral.
Én MC-11 adapterrel is használom, szépen hasít a Canon-bajonettes Sigma obijaimmal is. Canonból az EF megy fel rá, Sigmából mindegy. Így kompatibilis lehetsz a párod obijaival is.
-
jaanoo89
aktív tag
Fuji X-T3!! Baromi jó videóra is, konkrétan az egyik legjobb a piacon, Pana után nem sok utómunkád lesz, mert nagyon "fincsi" JPG-k esnek ki a gépből. Súlyban az MFT és tükrös APS-C-k között van, még egész vállalható, a napokban fogdostam végig az egész termékkínálatukat.
Kicsi fixekkel az X-T30 (képminőségre, tudásra kb. ugyanaz) tetszett, erre a 14,23,35,50-es objektívek kényelmesek voltak, a nagyobbakra X-T3 + markolat.
Sony A7-nél nekem nem volt hely a markolat és az objektívek között, pedig nem vaskosak az ujjaim, mindenképp fogd őket meg, mert bár papíron baromi jó rendszer...
-
Muerte68
addikt
Nikonnal nem fogsz manuálozni se time laps.
Sonynál apsc kevés natív obi videó manuálozni jó.
A7-jó videózni manuálozni is jó az obik drágák, meg kérdés hogy melyik mert van három kiadása és azon belül is három fajta.
Esetleg nézd meg a Fuji XT2-őt is.
Canon hoz nem tudok hozzászólni -
jjeahh
nagyúr
Pixinfo...
. Az lx100 tesztbe beleolvastam, szokás szerint már az első oldalon két elírást meg baromságot találtam, ami azért zavaró, mert félrevezetik az usereket
. Akkor már inkább Mlaca tesztje aki ugyan kb. minden gépet dicsérni szokott, de legalább nem állít valótlan falcs infókat.
Gáboromm: A d7000-et én elfelejteném, használtam már videóra, szerintem nagyon gyenge a videóminősége. Nehéz ügy amúgy amit akarsz, a videóban ahogy elnézem full frame géppel filmeztek valszeg fényerős optikával... Helyedben ezeket agépeket nézegetném: Panasonic gh2, g6, gh3, g7, utóbbi kettő szenzora jobb, a gh3 egy "profi" felhasználásra szánt munkagép, a g7 meg 4k-t is tud. Gh2 és g6 sem rossz, de picivel gyengébb a szenzoruk és csak fullhd-t tudnak, igaz abban az említett nikont pl. bucira verik. A maradék pénzt (ha marad) kezdetnek egy kitobira és mellé F1.4-F1.8 fényerős manuális optikákra költeném (ha nem zavar a manuális fókusz), mert csak így úszhatod meg a nagy fényerőt olcsón, sőt ha futja rá, akkor megfejelném az egészet egy focal reducerrel, pl. lens turbo II, amivel egy F1.4-es üveg olyan lesz mintha F1.0 lenne, amivel azért lehet gyenge fényben is alkotni
Sony fronton talán az a6000 meg a6300-at érdemes nézegetni, viszont az a6300 hosszabb snitteknél túlmelegszik, nem tudom azóta ezt a problémát megoldották-e fw frissítéssel vagy valami. -
m3ss
veterán
vennel valami sony a68-at 170-ert, de az objektiv arak miatt nem jatszik az a6000? rossz uton jarsz
amugy mi a baj a sony 16-50 kitobival? nekem volt nikon kitobim is, 18-55, nem latok oriasi kulonbseget koztuk, mind2ot rekeszelni kell, egyik sem valtja meg a vilagot. mind2 hasznalhato.
teny, hogy nikonhoz olcsobb lesz mondjuk egy fix 50-es. de azert nezz bele elotte egy a6000 meg egy d5600 keresojebe, hasznald oket fel orat, fokuszalgass veluk utana dontsd el megeri-e kicsit tobbet fizetni a masik rendszerert...
m43 miert maradt ki? -
Muerte68
addikt
-
MrChris
nagyúr
Nem olyan rossz a 16-50, kis hittel, hogy biztosan jó, áthidalható a gyengesége. Az elfogulatlan a6000 ajánló mellé be lehet linkelni pár elfogult képet összehasonlítás végett a kitobiról, pl [link], [link], [link], [link]... De tudtommal, ha behúzod 20mm-re és rekeszelsz akkor már jó, vagy a nagylátós képeket utólag 1/4-részben körbevágod az már nincs elkenve.
-
törölt tag
Ekkora keretösszegnél érdemes a Sony A6000-et is megfontolni. A váz alapára újan 439 euró, a 16-50 + 55-210 párossal 768 euróba kerül, használtan egy 18-200 100-ért, egy Samyang 12mm f2 nagylátó újan durván egy százasért van újan hozzá.
De ha nem akartok a Canon gépnél rendszert váltani, akkor valószínűleg az lesz a legegyszerűbb, ha Te is Canont veszel. Én egy jó minőségű hibrid rendszert építettem, Sony A6000 + MC-11 adapterrel, Sigma 8-16 és Sigma 17-70 (C) obikkal kiegészítve a natív kínálatot, ezt a kettőt így akár a feleséged gépéhez is használhatjátok, miközben az A6000-et a 16-50-es obival szükség esetén akár egy kis övtáskában is hordhatod. Egy olcsó Viltrox, vagy Commlite adapterrel pedig a meglévő Canon obik is életre kelnek az A6000-en, igaz, lassú fókusszal.
Filléres áron elérhetőek a rendszerhez a HSS-t is tudó vakuk is, ez a szaladgáló gyerekekhez nagyon jól jöhet.
-
Muerte68
addikt
A Fuji a nem evf-es az szemüvegnél gond lehet-de XE2 van 110 körül X pro1 100körül XE1-akár 50ért
Igaz a régebbiek szintén 16mpx-esek de APSC bőven bírja a vágást .A két obi kijön 100-110 körúl kis szerencsével.
A Canon M szériája nem túl kiforrott +ott se mindnél van evf. -
MineFox54
őstag
Csak tipp:
Sony Alpha akármi + Canon EF adapter? Megfelelő adapterrel akár jó is lehet. Nekem is így lesz az a5000-em mellé (amúgy köszi srácok! Megvettem, fasza) . A feleségeid objektívjeit fogod tudni használni. És az m4/3-asokat is adapterrel, korlátokkal (nincs AF pl. ). De ez a Canon M-el se lenne jobb. Viszont a Canon EFhez van hivatalos átalakító a Canon MILC-ekkel."Érdemes ezekkel kezdeni, vagy méret /szolgáltatások miatt inkább az M szériából egyet levadászni és adapterrel használni a Canon obikat?"
Ezt neked kell tudnod. -
Rapid136
őstag
Az a jó hogy az olcsóbb Nikonban nincs AF motor, mig a Sony, Pentax vázakban van + képstabi is bármilyen obival.
Aztán ha nem jó a szemed a manuális obikhoz, akkor az megint a Nikonnál a gond, pedig egy Sony MILC vagy SLT vázzal a keresőben belenagyítva tudnál élességet állítani.
Mégis miért ragaszkodsz a Nikonhoz? -
JohnyBlue
addikt
Én a helyedben mindenféleképpen maradnék Nikon vonalon. Egyszerűen sokkal-sokkal jobbak a Nikon dx vázak mint a Canon kropposai.
Tegnap a céges D7200-at a kezembe fogtam. Fogásra már kissé fura, de szokható. Fjúcsörök tekinetében csak pislogtam, hogy höhh nahááát ilyen is van ? óóóó
Pár kattintás után a képeket visszanéztem és sírtam backi de nagyon
Mert olyan dinamikája van amit csak a nikonos korszakomban ismertem utoljára
Én semmiféleképpen nem venném a régi 12mpx körüli vázakat. (d90,d300,d300s). Most tudom jönnek majd a gomb és fogás fetisiszta arcok, de nem érdekelnek
7100-7200 nagyon jó váz, ha van rá mani akkor hajrá
Amúgy a d3300 is kiváló szenzorú makigép. Nemtudom mennyit szeretnél az új vázra költeni de azt én lehet beletolnám akkor 1-1 jó üvegbe. A G-s és D-s üvegek közt persze van árkülönbség, de nem annyi, hogy csak azért kelljen egy kardános váz.
-
Rapid136
őstag
Sonynál jobb az m42 illeszthetőség, Nikonnál kizárt.
Sonyban Pentaxban vázstabi van és af motor, Nikonban egyikse...
A Sony EVF-ben gyakorlatilag az elkészülő képet lehet látni, a változtatások is azonnal lekövethetők és a kép visszanézéhez nem kell elvenni a gépet a szemedtől.
Viszont a Sony A vonal eléggé leépült, de mindig van használt váz és objektiv is. Akár egy félprofi A77 is megcsiphető. -
Tin_Shield
őstag
Már úgy értve ekv.600 mm-től? Huhh, az már nagyon célirányos telézés
Akkor valóban megfontoladó a DSLR, de ennyire speckó igény esetén inkább a Canon irányában nézelődnék, telében egyértelműen a legerősebbek. És persze nyitnék egy jó nagy palacperselyt, mert a fotózás legdrágább területét nézted ki magadnak, már ha minőséget is akarsz
A 100-300 is a tele végén a leggyengébb, mint minden telezoom. Nyilván nagy csodát nem kell várni egy ~500$-os ekv.600-as objektívtől, ha azt szeretnél ott az Oly 300 f4 PROA photgraphy blog képeit és tesztjeit én en bloc nem szeretem.
-
Tin_Shield
őstag
-
törölt tag
(#37398) t.imi
Jellemzően olcsóbbak, de gyengébbek a tükrös obik és fókusz pontatlanságáról sem szabad megfeledkezni...
Nekem a Pana GX7 a gyakorlatban sajnos nem jött be, érdemes elolvasnod a tanulságos összefoglalómat.
(#37401) Mirman
Az A6000 szerintem ár-érték arányban nagyszerű ajánlat, az A7-sorozat natív obikkal sajnos érezhetően drágább... Igaz, van már hozzá elég jó áron 28mm f2, 50mm f1.8, de azért a megadott keretet így is átlépnéd vele. Ha szeretsz manuális obikkal játszani, akkor nagyon megérheti.
-
Tin_Shield
őstag
Csak tesztet láttam, a Sigma 120-400 egy ősöreg 20D (8MP) vázon is elvérzett 200 mm felett, szóval van halvány elképzelésem mit tudhat egy mai 24MP-es vázon. Távol álljon tőlem, hogy lebeszéljelek akár a tükrös vázakról, akár erről az objektívről, de ha ilyet szeretnél azért próbáld ki valahol ezt a kombót mielőtt fejest ugranál bele. És az árakat is csekkold előtte. Ez a Sigma 2x annyiba kerül mint a Pana, ha már a megfizethetőség szóba került.
-
Victoryus94
őstag
Videóban a Nikon úgy ahogy van, felejtős.
De én egy Canon 700D képét sem tudom elviselni (videóban). (sajnos tavaly rá voltam uatlva, hogy 2 kamerát használjak, és az NX500 mellett 700D volt a másik...)
-Pedig a Canon még így is jobb videóban...Persze lehet csak azért érzem szarnak, mert a Samsung videója elkényeztetett, de olyan az NX500 FHD videójához képest a Nikon videója, mintha 320p-s youtube videót hasonlítasz összes egy 2K-sal. Konkrétan sehol nem látom élesnek a videót, és a részletgazdag szó pedig eszembe sem jut róla. Még a drágább Nikon gépei sem annyira jók videóban, a belépős pedig max a nagymamának jó megmutatni a bankett táncot, mert úgyse tudja, mi az a HD.
Aki nem videózik, annak oké... ha gyorsan meg kell valamit örökíteni, de ha kell a zoom/tele tartomány, már egy drágább teló is tud nála jobb lenni.
A másik, amitől idegbajt kapok belépős gépeknél, hogy 9-12 perc a max felvételi idő FHD módban. Nem tudom, a Nikon D3300 pontosan milyen videóban, azzal nincs gyakorlati tapasztalatom, csak láttam ezzel készült "videót".
Nyisd meg a vidit, és hasonlítsd össze az FHD-t a 480p-s verzióval. Hát alig gyengébb egy picit 480p-ben... itt látszik, hogy az FHD mennyire el van maradva az elvárt szinttől, de még 720p-nek is alig menne el.
https://www.youtube.com/watch?v=xwcfKKpuXm8 -
Tin_Shield
őstag
A m43 teléktől nem kell félni, röhögve hozzák amit a hasonló kategóriájú DSLR telék. A 100-300 ennyiért pedig barátinak mondható, nézd meg máshol mennyiért kapsz ekv.600 mm gyújtótávolságot, már ha kapsz egyáltalán. És hogy az mekkora. A 45-ös fix inkább 60-65 körül szokott menni használtan. Szóval ha a GX7 mellett döntesz az sem rossz választás.
De ha úgy érzed, hogy egy belépő tükrös hozza meg számodra az érdemi előbbre lépést akkor hajrá. A Nikon egyébként nem rossz irány, de ha bővítést is tervezel akkor a rendszereket nézd meg, és ne gépváz alapján válassz. -
Rapid136
őstag
Ne viccelj, ott a Sigma szentháromság 2,8/19/30/60 DN Art vonal, ujonnan 50-55000 Ft. A 19-est és a 30-ast egy hét alatt csiptem meg használtan 35-35 ezer Ft-ért. Van pl. Sony 30-as makro olcsón. A zoomokról meg le kell szokni :-)
Egyébként eladó a feleségem NEX6-osa, szeretnék A6000-et venni helyette :-) -
Victoryus94
őstag
Sony E-re van Sony A adapter használtan tűrhető árban, ahhoz pedig szintén használtan normálisabb obik.
Az AF használható. (Nem sporthoz, de nem vészes)
Viszont én kerülném ezt a megoldást. Összességében az adapter+obi árából kijönne egy normálisabb objektív.Sonyval meg vagy fix-ezel, vagy veszel egy 18-105-öt. (+ egy portrét)
D3300-at tuti nem vennék. (nagyon sok oka van... videó, súly, méret, és szerintem egy hasonló árú milc jobb vétel, vagy akkor már D5000-es szériából valami)
Portréra viszont egy M42-es bajonettű objektívvel jársz a legjobban. Pl. Heliosszal, adapterrel (vagy egyéb 50-80mm gyújtáv körüli obival). -
Formaster
addikt
A G7/G70 nem ugyanaz? Most már eldobom a fonalat
De ez az akku jónak tűnik, 8.6 Wh, a gyári meg 8.7Wh... Árban is jól fest, viszont az autós töltés eléggé vonzó. Igaz van valahol egy 220-as autós átalakítóm.
(#37274) -miura: Köszi, ebből a Patonából több féle is terjeng... Még ezzel szemezgetek, persze azért gyengébb leírás szerint is, mint a gyári, viszont 2-t veszek olcsóbban, mint a gyári és így van egy tartalék töltőm is.
-
Formaster
addikt
Köszi, csak G70-hez nem találok. Ezt néztem ki. A gyári 45-50 euró lenne, ebből viszont két akksit veszek autós+hálózati töltővel. Igaz csak 1000mah, de a kettő együtt már 2000, a gyári meg csak 1200.
-
Throme
veterán
Belépő tükrös vázzal is marad némileg a menüben turkálás, azért az alap dolgokat gombokkal meg tudod oldani.
Ha belépőnél maradsz, akkor én érintőkijelzős típust javasolnék erősen. Sajnos nikonnál csak a d5500 ilyen. Canonnál már 650d-től felfelé az.Madárfotókhoz, beltéri sporthoz szerintem szűkös a kereted. A többire kezdetnek egy n18-105 vr, c18-135 is, t18-200 vc elég lehet, aztán eldöntöd merre tovább.
szvsz
-
Lassú Víz
addikt
Ha egy butább vázat választok, 100d (150d), 3300d és hozzá komolyabb optikákat, járok jobban, vagy inkább egy drágább váz alap obival/kkal és spórolás, spórolás egy jobb lencsére?
Attól függ, hogy mi neked a fontosabb. Ha a kontrasztosabb, szebb kép, akkor objektív, ha a fotózás közbeni kényelem, gyors paraméterátállítás, esetleg gyorsabb sorozat, több képes buffer, akkor a drágább váz.
-
bigsee
addikt
Milchez képest mi előnye van a 100D-nek? Ez például?
-
80hun
addikt
-
Zotya21
senior tag
gépre vagy obira egybe ?
én ahogy észre vettem nagyon elszállnak az árak a fényképezés terén
nekem d5500 van mert az érintő kellett meg mert ez új, de normális objektíveket venni megint csak elég drága hozzá
sztem az 1/4000 vagy 8000 már nemszokat számít, 1 stop, ha ott kell járatni akkor már elkel egy nd szűrő
sigma 17-50 van hozzá, de lehet én vagyok a béna vagy tényleg elég kicsi a kontraszt ezen az üvegen
de a legnagyobb problémám nekem is hogy kéne egy nagy fényerejű fixobi
pl 35 vagy 50 es f1.8
aztán egy macro 40/60/90mm es f2.8 minél hosszabb annál jobb és ugye minél drágább
aztán egy sima zoom ami van vagy nagylátó ami vagy a tokina 11-16 vagy a sayang 10mm
meg nem ártana egy 70-200 as se esetleg 2x es telekonverterrel, hogy úgy mindent kiszolgáljon, és ezt kiszámolod, és elmegy a kedved az egésztőllassan egymiliónál jársz és ha később akarnál váltani ff re vagy milcre akkor fele vagy mindegyik objektív elad
szóval vagy egy 18-200 vagy sok szép fix de az meg méregdrága
más kinek mi a véleménye az olcsó régi manuál obikról ? nikonra mit érdemes fixbe nagy fényerőbe ?
(aps-c) -
sasa134
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest