Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42351) tvamos válasza MrChris (#42350) üzenetére


tvamos
nagyúr

Azt jol latom, hogy a SEL-55F18Z-t hasonlitottak egy fele annyiba kerulo Nikkorral?

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#42352) Tin_Shield válasza tvamos (#42351) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Igen. Az újabb Sonykat azzal teszteli a dpreview, a Nikonokat meg évek óta az erősen közepes 50 f1.4-gyel. Kicsit lejt pálya, szóval ennek megfelelően kell értelmezni a látottakat. De ez azért nem objektív teszt, a szenzorok zajosodást, színkezelését stb. képközépen is meg lehet nézni

(#42353) tvamos válasza Tin_Shield (#42352) üzenetére


tvamos
nagyúr

Latod, hogy nagyon kevesen tudjak helyen kezelni ezeket a teszteket. Nekem sem sikerult. Mondjuk, engem csak addig erdekel, amig ala tudom vele tamasztani a tovabbi szelsoseges penzkoltes megakadalyozasat. (Vagy eppen azt, amit akarok... :B )

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#42354) tvamos


tvamos
nagyúr

Újabb bizonyíték arra, hogy user error miatt lesznek bénák a képeim: [link]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#42355) total90


total90
veterán

Gondoltam megosztom veletek a "kalandom" a Sony A7RII-vel [link] :W

[ Szerkesztve ]

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#42356) Golota válasza total90 (#42355) üzenetére


Golota
aktív tag

Elég dühítö. Az benne az utálatos, hogy kifizet egy raklap pénzt az ember és utána még neki kell utána rohangálni, meg tesztelni. Arról nem is beszélve, hogy használni szeretné... Valszeg hardveresen tervezték alul, szofvterben mit tud optimalizálni ezen? Az encoding algoritmus enne hatékonyabb/kevésbé eröorrás igényes?

(#42357) total90 válasza Golota (#42356) üzenetére


total90
veterán

Nem értem, hogy adhatnak ki így gépet... mert nem papíron kell villogni, hogy mit tud, hanem a mindennapokban. Ott meg elvérzik.
Van egy fotós haverom, ő évek óta Sonyzik. A7, A7S, A7RII és neki semmi baja nem volt, ami nekem és sok másnak előjött. Neki inkább azzal van baja, hogy zabálja az akkut minden Sony gép, meg a kiegészítők is baromi drágák.

[ Szerkesztve ]

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#42358) vihartigris válasza total90 (#42357) üzenetére


vihartigris
őstag

Nézd meg az autógyártást, ez is hasonló.
Ott is ígérnek szuper fogyasztást, aztán kiderül, hogy az labor körülmények között sem, mert csalnak a haszon minél nagyobb mértéke miatt.
Sajnos a kapzsiság mindenek fölött.

bármi reciproka a semmi

(#42359) jjeahh válasza total90 (#42357) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Hosszabb videókra panát kell venni :D . A7s mondjuk nálam sem vacakolt, pedig többször videóztam vele hajnaltól éjfélig is, kánikulában, esőben meg minden, igaz az csak fullhd-t tud, valszeg azért. 4k vázak közül csak GH4-et volt alkalmam használni, annak szintén meg sem kottyant az egész napos videózás. Sony-nál az a gond, hogy ezt a "hibát" többször elkövette egymás után, hiába sír a fél internet a melegedés miatt, nem hajlandóak megoldani, újabb és újabb vázakat dobnak ki ezzel a problémával... :U . Legalább a pro meg a videós vonalat megcsinálhatnák vaskosabbra vagy valami, valszeg a pana g meg gh szériával is azért nincs gond, mert ducik.
Amúgy nem akarok háborút, de nikonéknál is vannak néha gondok...

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#42360) total90 válasza vihartigris (#42358) üzenetére


total90
veterán

Mondjuk igaz, sajnos.

(#42359) jjeahh

Haver A7SII-je is melegszik 4k-s videónál, de nem vészes... ennek ellenére nála is kapcsolt már ki.
Ez egyébként felháborító, hogy a Sony nem csinál semmit.
Egyébként a megjelenő D850-est csak tesztek után venném, de erősen agyalok a Pana GH5-ön. Fotózásra a D800 nagyon jó még.

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#42361) asdf_ válasza vihartigris (#42358) üzenetére


asdf_
veterán

Vilagert sem vedenem az autogyartokat, de azokat jogszabaly kotelezi a szabvany szerinti meresnel kialakult fogyasztasi ertek kozzetetelere (sot, kishazankban, ha nincs kint egy szalonban kiallitott auto mellett ezen fogyasztasi ertek, mar mehet is a buntetes!). A meresi modszert kene kidobni a francba mert az ugy szar, ahogy van, es bevezetni egy realisat, csak mivel politikusaink minden orszagban egyedi adorendszer meg egyeb szabalyozasok alapulnak a fogyasztasra meg a kobcentikre meg a kipufogott karosanyagra, egyelore nem piszkaljak, Namost amig egy ilyen modositast 20-30 orszagon kell keresztulverni, sejtheted, hogy milyen gyorsan fog sikerulni. Mindenki tudja, hogy szar, de nem nyulnak hozza.

Mosogepeknel is ha megnezed ugyanez van, ott is van 3 szabvany szerinti mosasi program (60 fok teli toltes, 60 fok fel toltes, 40 fok fel toltes), es az alapjan adjak meg az energia- es a vizfogyasztast. Aztan hiaba van nekem eco 60 meg eco 40 program a gepen, szerintem az eletben nem volt meg odacsavarva. Es masnal sem. Ha meg nyomod a sima standard programot, akkor egybol tobb viz es energia hasznalodik el (eco 60 fokos mosas ~ mosas 50 fokban, kevesebb vizzel, de hosszabban, es igy a mosasi eredmeny allitolag megegyezik), tehat tok lenyegtelen, mit irtak az energiatablara, mert senki sem az eco programokkal mos, mint ahogy autot sem 60 masodperces ciklusokban vezetunk 20 fokban es legkondi nelkul.

[ Szerkesztve ]

(#42362) #31733248 válasza total90 (#42355) üzenetére


#31733248
törölt tag

Valahol nem értelek. Eleve van egy fél órás limit a 4K-s felvételeknél és nem csak a Sonyban, az összesben. Írod, hogy fél óra videózás után túlmelegedett, meg, hogy hosszú záridőnél zajos. Mindkettő sajnálatos, de jól ismert probléma. A Sonynak vannak 4K-s videókamerái, azok vannak erre - és bírják is. Olyan ez, mint egy SUV: lehet velük valamennyire terepezni, de ha erdész vagy, ne BMW X5-öt vegyél. :)

A vevők óriási többsége ezekből a melegedős hibákból az égvilágon semmit nem tapasztal, mert maximum 1-2 perces snitteket vesz fel. De el lehet mondani minden gyártó új fényképezőgépéről hasonló dolgokat, a Pana kegyetlen lassú autofókuszától és line skippelt videójától a Fuji fókuszlégzésén át egészen odáig, hogy a drága és új Canon 5D Mark IV-ben egyszerűen nincs is 4K.

[ Szerkesztve ]

(#42363) Throme válasza #31733248 (#42362) üzenetére


Throme
veterán

Naqyon véded a sonyt, de nincs igazad. Ha egy termék speckójában szerepel egy érték, hogy x percig tud felvenni 4K videót, és azt nem éri el, mert felmelegszik közben és leáll a gép (hogy ne károsodjon), na az vállalások nem teljesítése. A kellemetlen felmelegedés további problémákat, vagy sérüléseket is okozhat, azért ki vállalja a felelősséget? Vagy garanciális ügyintézésnél, ha valakinek emiatt a gép mondjuk kiesett a kezéből, az ugye már júzer error kategóriába is kerülhet...

Példád is rossz. Mert itt nem arról van szó, hogy valamit másra akarnak használni, mint amire való, hanem pont, hogy arra amit vállal a sony.
De nem megy.

Ilyenkor, normális esetben visszahívnak LOT-okat és megcsinálják a javítást, ingyen persze, nem pedig arra várnak, hogy majd úgy is jelentkezik a júzer ha leégett a körme....

A vevő, ha rendeltetés szerűen használja az eszközt nem hibáztatható. Ne hibáztasd te sem! A dizájnerek dolga, hogy az eszközt a lehető leginkább "hülye biztosra" tervezzék. Tehát nem csak nem kéne felmelegednie, de még csak esélyét se kéne megadni, hogy valaki odáig eljusson! Pl brahiból 2 gombot nyom egyszerre vagy akármi...

"Canon 5D Mark IV-ben egyszerűen nincs is 4K."
Nem is melegszik ;]

[ Szerkesztve ]

(#42364) total90 válasza #31733248 (#42362) üzenetére


total90
veterán

Igen, ismert a probléma és felháborító, hogy nem tesznek ellene semmit.
Ha veszek egy gépet és a Sony azt írja, hogy fél óra 4k videó meg csillivilli zajmentes képek, akkor ne kapcsoljon ki a fél óra után, vagy ne kelljen várni amíg lehül.
A zajosodás meg... akkor aki veszi az ne csináljon hosszú záridős képeket, vagy mi?

Jól írod, egy erdész nem vesz X5-öst, mert az nem arra való, de a BMW nem is hirdeti azzal, hogy arra való. A Sony meg igen, hogy a videó meg fotó... de nem azt kapod.
A Pana GH5 fókusza meg minden, csak nem lassú, szerintem.
Canon 5D MarkIV:

De van benne 4k... de alig említik, mert nem az az elsődleges cél. A Sony viszont széjjel reklámozza, hogy mennyire jó valamiben, amiben nem is.

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#42365) #31733248 válasza Throme (#42363) üzenetére


#31733248
törölt tag

De írta is, hogy fél órányi videózás után melegedett túl a gép. Azt pedig konkrétan nem vállalta a Sony, hogy a 4K-s videó garantáltan X ideig fog menni. Ha egész nap videózni akarsz 4K-val, arra a Sonynak van egy saját (kamerás) termékvonala. Ha csak 1-2 perces snitteket akarsz, mint a felhasználók 99 százaléka, akkor meg jó a fényképezőgép is, ilyen egyszerű. Én például nem vagyok profi, de a munkámhoz jól jön, hogy vlogot készítek, aminek az adásait átlagosan 60-70 ezren nézik meg. Erre bőven jó a fényképezőgépem is, amelynél még soha nem volt gond a túlmelegedéssel (A6000). Ha több órás konferenciákat és egyéb eseményeket akarnék egybefüggően rögzíteni, akkor meg vennék egy videókamerát, amit erre terveztek.

Ami engem illet, inkább választom azt, hogy legyen 4K még akkor is, ha csak 5 percre van limitálva, mint a kis kompaktnál. Videóban kivétel nélkül minden márka fényképezőgép kínálatára van miért panaszkodni. A Sony túlmelegedése slágertéma lett, ami a piacvezető voltukból adódóan teljesen érthető. Remélem, legközelebb már csak a 30 perces videós limit miatt fogják szidni őket. :)

Bocs, a Canonra rosszul emlékeztem, talán a Nikon D810-zel kevertem össze.

[ Szerkesztve ]

(#42366) Zotya21 válasza #31733248 (#42365) üzenetére


Zotya21
senior tag

nem azért de amúgy nem szégyen hogy egy miliós gép túlmelegszik ?:DDD

[ Szerkesztve ]

https://500px.com/slayer_art

(#42367) asdf_ válasza Zotya21 (#42366) üzenetére


asdf_
veterán

Es hogy az igen, a tobbi meg nem? :U (nyilvan nem tapasztalt, de valahogy nem remlik, hogy jottek volna szembe a melegedo pana GH-k, meg az EM1-II-k (jo, utobbit mondjuk mar majdnem, de meg mindig nem videozasra valasztja az ember).

[ Szerkesztve ]

(#42368) total90 válasza #31733248 (#42365) üzenetére


total90
veterán

A fél órás limittel nincs gond... egyébként ha 10-12x 2-3 perces videókat csinálsz, akkor is túlmelegszik és kikapcsol, vagy nem enged videózni.

A D810 fotózásra van kihegyezve, a Full HD@60fps is csak dísznek van benne. Nem is verik a nyáluk.

A lényeg ebben az egészben, hogy a Sony valamit hirdet és közel sem kapod az egy halom pénzért. Lehet körbe körbe nyálazni a témát, ez így van.

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#42369) Throme válasza #31733248 (#42365) üzenetére


Throme
veterán

Megint ferdülnek az információk.

" Kb. fél óra videózás után annyira meleg volt, hogy egyes részeken meg sem lehetett fogni és ki is kapcsolt magától. Aztán 3-4 percel később be tudtam kapcsolni, de jött a jelzés, hogy videó az nem megy, amíg a gép le nem hül"

Nem az a gondja, hogy a vállalt 30 perc után nem tud videózni! (ja és "Kb" , lehet nem is volt fél óra...)
Az, hogy közben durván felmelegszik és magától ki is kapcsol, majd percekkel később tudja csak bekapcsolni, de a videó ilyenkor még nem működik, csak ha kihűlt a gép.

Az én vázam kb 20 percet tud felvenni asszem, de utána egyből tudom kezdeni a következő 20 percet, nem kell eldobnom a gépet mert leégeti a kezem... akárhányszor ismételhető (memkártya és akksi limitig)
Elég nagy különbség!

Ha a sony 2 másodpercig képes probléma mentesen videót rögzíteni, akkor azt kéne a hirdetésbe/reklámba is betenni, és szólni, hogy tovább ne, mert leég a kezed kedves júzer

"Erre bőven jó a fényképezőgépem is,"
Attól, hogy megalkuszol, más még elvárhatja, hogy az állítását a sony be is tartsa, és felháborodhat, ha nem.
Mert megalkudtál, attól még nem biztos, hogy jó a technika, csak hozzáigazítottad az igényeidet...

"Ami engem illet, inkább választom azt, hogy legyen 4K"
Ok, viszont van aki pont emiatt szeretné használni, és ha leírnák a valóságot sonyéknál, akkor keresne más megoldást...

szvsz

(#42370) Zotya21 válasza asdf_ (#42367) üzenetére


Zotya21
senior tag

annyiba igaza lehet a sonynak hogy a gh5 micro3/4 es igaz ? a sony meg ff be nyomja a 4k-t és nagyobb szenzor és asszem nem is croppol ezért nagyobb hő de akkor is vicc :D

ennyi pénzért legyen akkor az egész gépváz egy alumínium "hűtőborda"

nem tudom a magnézium váz hogy vezeti a hőt

[ Szerkesztve ]

https://500px.com/slayer_art

(#42371) #31733248 válasza total90 (#42364) üzenetére


#31733248
törölt tag

A Sony szerintem egyik fényképezőgépénél sem ígérte, hogy 4K-ban több, mint félóráig videózhatsz vele. A vevők 99%-ának elég is a nyújtott tudás, mert csak 1-2 perces snitteket vesz fel, így a felmelegedésről csak akkor értesül, ha az online fórumokra téved. A maradék 1% elégedetlen, pedig csak arról van szó, hogy ha hosszú videókat akar 4K-ban rögzíteni, akkor a gyártó videókamerái közül kell(ene) választania, erre a feladatra ugyanis azok valók. A Sony nem azt mondta, hogy ezzel aztán nyugodtan videózhatsz egész nap. Nem, akkor vegyél videókamerát, azért gyártják.

(#42366) Zotya21

Mondom, ez olyan, mint a BMW X5 esete. Valamennyire terepezni is lehet vele, de alapvetően országútra gyártják, így aztán nem érdemes azért szidni, mert nem megy el ott, ahol a szomszéd Lada Nivája meg igen. És ilyen szempontból kb. mindegy, hogy 20 millió forintba kerül, nem várjuk el tőle a komoly terepképességeket. Vagy elvárhatjuk, de a végén csalódottak leszünk.

Az egész tévedésnek az az alapja, hogy sokan egy fényképezőgéptől várják el azt, hogy egy teljes értékű videókamera legyen. Nem lesz, ha arra van szükséged, vegyél videókamerát.

(#42367) asdf_

Érdemes megnézni például azt is, hogy a többi gyártó hány AF-ponttal dolgozik. Vagy hogy viszonyul pl. egy Pana GX80 videós AF-teljesítménye akár a több éves A6000-éhez: ég és föld.

(#42369) Throme

Nem megalkuszom, hanem a családi videóimnál, vagy a vlog készítésénél a felmelegedés, mint probléma fel sem merül. A többit lásd fent.

Egyébként néha úgy tűnik, mintha a Sony videója csak a túlmelegedésről szólna. Pedig itt nincs tetűlassú AF, nincs fókuszlégzés, nincs interpolált videó, nincs line skipping stb... Ezek közül gyakorlati szempontból bármelyik érzékenyebb probléma a felhasználók többségének, mint a 25 percnél történő túlmelegedés egy fél órára limitált gépnél.

[ Szerkesztve ]

(#42372) MrChris válasza Zotya21 (#42370) üzenetére


MrChris
nagyúr

Sony 1"-os kis kompaktja is eldobja magát melegedéstől. Hamarabb mint 30 perc.

Econ: értsd meg, hogy nem folyamatos fél óra 4k után, hanem ahogy írod 2-3 perces sok kis használat után végül túlhevül. Miért nem akarod megérteni, hogy nem csak egyvégtében szekuriti kamera üzemmódban? Kicsi olyan Steve Jobsos megmagyarázni a tulajoknak, hogy nem a gép a rossz, hanem ne használják annyit a 4k-t. Fél-egymilláért olyan bicskanyitogató.

Panasonic híresen nem linescippel, tudom utálod a Panát, de ilyet az A6000 csinál, sőt az egész Alpha vonalnak FHD-ban, (kivéve az A7s1/2) a szokásos gyenge mosott képe van. Már nem fejlesztik az 1080p-t, miközben a GH5-ben ezt az amúgy is jó fhd-t még tovább csiszolták. Olyan lett a vonalélessége mint az A7S-é.

Nyaralást 35-40°-ban Balcsin, tűző napon végigtolta 4k-ban a kis Pana gépem. Főképp hajókiránduláson már elég meleg volt, de neki nem, inkább nekem jelentett problémát :D

(#42373) hibavissza válasza MrChris (#42372) üzenetére


hibavissza
veterán

Jól értem, hogy egy általános Sony melegedési és zajosodási problémára az a magyarázata Econnak, hogy linescippel a Pana és nincs UHD az 5D mark IV-ben? :)) Jó hogy nem azt írta, hogy Soros.

(#42374) #31733248 válasza hibavissza (#42373) üzenetére


#31733248
törölt tag

A véleményem közérthető módon kifejtettem a különböző termékkategóriákról. Csak ezt hámoztad ki belőle?

MrChris: értem, sok kis 2-3 perctől is túlhevül. De így sem találkozik ezzel a felhasználók óriási többsége.

[ Szerkesztve ]

(#42375) D-LAN|FuRioN válasza #31733248 (#42374) üzenetére


D-LAN|FuRioN
aktív tag

Megértem mindkét oldalt ebben a kérdésben azért. Igazad van neked is, hogy a többségnek tényleg nem számít a fél órás limit, úgysem használja huzamosabb ideig, illetve abban is, hogy videóra tessék videókamerát venni, fényképezéshez meg fényképezőt. Az viszont már a gyártók hülyesége és ebben a sony is benne van (hozzáteszem nem csak sony), hogy össze próbálják mosni a két kategóriát és a marketing miatt bizony úgy van találva mint egy tökéletes videókamera. Valóban sehol nem írják, hogy egész napos videózásra alkalmas, de az sincs sehol, hogy bizony nem alkalmas rá. Szóval aki ránéz a reklám anyagra csak annyit lát, hogy bazi jó 4k felvételeket lehet vele készíteni. Így viszont csalóka, de érvényes ez a többi gyártóra is.

Engem jobban borzol Total90 bejegyzése a hosszú záridős melegedésről, ebbe volt alkalmam belefutni egy-két hete kb. Esti tájképeket csináltam kb egy órát vagy másfelet voltam kint és elkövettem azt a hibát, hogy végig bekapcsolva volt a gép az állványon, vártam a megfelelő fényeket stb. Néha lőttem 1-1 képet, de semmi extra. Az utolsó képek amik a lényegek lettek volna egy igazi hotpixel halmazt adtak temérdek zajjal. Ettől független meg nem válnék a géptől és kövire pihenő időben várakozás alatt kikapcsolom nem para, csak mivel ebbe még nem futottam bele, az aznap esti képeim landoltak a kukában kb. Összehasonlítás képpen párom 550D gépe is végig ment mellette és egyszerre is fotóztunk panorámákat. Plusz a nyers képeket összehasonlítva a7rii, iso100, 25sec, f8 vs 550d, iso100,20sec,f9 az 550d világosabb képet adott és jobban fel is tudtam húzni. :DDD Persze innentől figyelek rá és nem lesz probléma, de azért vicces ilyenbe felefutni ebben az árkategóriában. :W

\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'

(#42376) BladPussy


BladPussy
csendes tag

A fenti (néhol indulatos) hozzászólásokat olvasva, kicsit félve jegyzem meg, hogy a marketing- és reklámszövegek kizárólag az "eladást segítik", és nem a valóságtartalmon van a hangsúly. (Igyekeztem finoman fogalmazni.) A tesztek, blogok, fórumok, stb. hitelesebben tájékoztatnak az eszközök mindennapi használhatóságáról. Bizonyos gyártók (márkák) hosszabb-rövidebb ideig "kipróbálhatóvá" teszik a termékeiket megvásárlás előtt.

(#42377) #31733248 válasza D-LAN|FuRioN (#42375) üzenetére


#31733248
törölt tag

Teljes egészében osztom a véleményed, mint ahogyan BladPussy kollégáét is. A Sony topicban, de akár ebben is sokszor előkerült már a túlmelegedés és a net is tele van vele. A hosszú záridőnél történő zajosodás viszont egyértelműen gáz, nincs miért mentegetni.

(#42378) MrChris válasza #31733248 (#42374) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ez is olyan, mint a gyors sorozat, szuper gyors AF, 4k, IS, sarokban is fókusz érzékeny... vagy egyéb apró ficsőrök, mindegyik egy-egy kisebb-nagyobb réteget érint, egy része tudomásul veszi ha nem teljesíti az elvárhatót, más meg nem.

(#42379) tvamos válasza jjeahh (#42359) üzenetére


tvamos
nagyúr

Nem akarom a Nikont védeni, mert tényleg vannak gondok, de azért a D600-as esetet szerintem elég jól kezelték, és ha jól tudom a D750 kezdeti bukdácsolását is.
A Sony meg még most is úgy árulja az A7-et, hogy ott az a zöld maszat, még a kit objektívvel is. De legalább olcsó...

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#42380) jjeahh válasza tvamos (#42379) üzenetére


jjeahh
nagyúr

A D600 az nem az olajas gép? Azt nem úgy "kezelték", hogy tojtak rá magasról és végül csináltak egy új modellt olajhiba nélkül? De lehet rosszul emlékszek :B .

Sonyval amúgy szerintem is több a gond az átlagosnál, de szerencsére legalább ezek olyan előre tudott hibák, amik ha zavarnak nem veszel sony gépet, ha nem zavarnak akkor meg sosem lesz gondod, mert amúgy megbízhatóan teszik a dolgukat azt a pár bakit leszámítva. Tehát valszeg a minőség ellenőrzésükkel nincs gond, csak egyszerűen néha tesznek a felhasználókra :DDD . Végülis megtehetik, mert gyakran kínálnak olyan dolgokat amit sehol máshol nem kapsz meg, így sokan, akiket vonzanak a sonys ficsőrök, kénytelenek lenyelni azt a pár hibát.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#42381) mazsi70 válasza jjeahh (#42380) üzenetére


mazsi70
senior tag

A D600 az nem az olajas gép? Azt nem úgy "kezelték", hogy tojtak rá magasról és végül csináltak egy új modellt olajhiba nélkül? De lehet rosszul emlékszek

Rosszul

Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)

(#42382) bigsee válasza jjeahh (#42380) üzenetére


bigsee
addikt

De volt akció és becserélték a 600-akat az új 610-re! :K

MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G

(#42383) Throme válasza bigsee (#42382) üzenetére


Throme
veterán

De nem egyből ismerték el a hibát. Bizonyos darabszám után már nem tudtak sunnyogni.
Dolgoztam japó cégnél. Hiba esetén az első kérdésük mindig az volt, hogy ok, de hány darab? Ha inger küszöbb feletti, akkor telefon Tokyoba és speciális elfogadás ledumálása történt... pfff
Az is igaz, hogy low end kategóriás termékről volt szó, amin nagyon kicsi a gyártási haszon, azért egy d600 más kategória...

(#42384) Studi válasza total90 (#42368) üzenetére


Studi
addikt

Semmi

[ Szerkesztve ]

(#42385) tvamos válasza Throme (#42383) üzenetére


tvamos
nagyúr

Belépő full frame mind a kettő.
Senki sem ismeri el rögtön, pláne a multik nem. Ez ilyen.
Megjegyzem, a telefonom point ugyan ezt csinálta, csak az egy idő után simán, csak fényképezéstől is túlmelegedett, és pocsolta a fényképezés funkciót.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#42386) #31733248 válasza jjeahh (#42380) üzenetére


#31733248
törölt tag

Semmivel nincs több gond a Sonyval, mint más gyártókkal. Magasan ők a piacvezetők, ezért több figyelem hárul rájuk, többet beszélnek a hibáikról, hiányosságaikról is és a konkurencia is sokat tesz azért, hogy az ilyen esetek minél jobban ki legyenek hangosítva (ugye nincsenek senkinek olyan illúziói, hogy ez nem így megy?).

Minden egyes márkánál hozzászokik az ember bizonyos hiányosságokhoz, amelyek jellemzően hosszú ideig fennállnak, aztán idővel megszűnnek. Az MFT-gépeknél például éveken keresztül egyszerűen hozzászoktatok a tisztességes autofókusz (PDAF, normális követő mód), vagy az olcsó HSS-képes vaku hiányához, a Fujinál két X-Trans generáción és jópár modellen keresztül a gyenge árnyékkezelés, a vízfestékezés, a gyenge autofókusz képességek jelentettek gondot, a Canikonnál az elérhető árú fényerős obik gyengeségei, vagy egyes fejlesztések elérhetetlensége ugyanilyen. De ezek többsége a nagy nyilvánosságot kevésbé érdekli, akit meg zavar, az úgyis rendszert vált (a leggyakrabban Sonyt vesz). A net úgyis a piacvezető cégek termékeinek hiányosságairól fog szólni, a többi a nagy nyilvánosság számára egyszerűen nem érdekes. Most éppen a Canon kap az új 6D Mark II miatt, teljesen jogosan. Nem mellesleg éppen azért, mert a canonosok is a Sony FF kínálatához mérik az új modell tudását és ezért dühösek. Mert azt látják, hogy a Sony A7R II-n nem 30 percig megy ugyan a 4K-s videó, hanem csak 25-ig, de legalább van. Ráadásul teljes szenzorkiolvasással, 399 fókuszponttal, a legjobb szenzorral, S-Log2-vel, kimagasló minőségben. Szidható ez is a túlmelegedés miatt, de összességében ilyen tudást a Sonyn kívül senki nem kínál. A különböző gyártókat pedig mindig lehet szidni valamiért, ez valahol jó is, mert a kritika a hibák, hiányosságok kiküszöbölésére ösztönzi a cégeket.

[ Szerkesztve ]

(#42387) Ear001 válasza #31733248 (#42386) üzenetére


Ear001
addikt

Elég vicces, amit csinálsz. Elkezded megvédeni a Sony-t, miközben őt maguk ismerték el a hibát, hívták vissza az adott kamerát SW frissítésre. Más kérdés, hogy megoldotta-e gondot.

A túlmelegedéssel például az a gond, hogy a Sony nem azt specifikálta, hogy a 4K videó 25 perces felvételi határral működik. Az egyetlen megkötés annyi, hogy megfelelő memóriakártya kell hozzá. Innentől a gyártó sara, hogy nem hozz a specifikációban szerepeltő dolgokat, és pont. Ezt nem lehet kompenzálni más tulajdonságokkal.

(#42388) tvamos válasza #31733248 (#42386) üzenetére


tvamos
nagyúr

Most éppen a Canon kap az új 6D Mark II miatt, teljesen jogosan. Nem mellesleg éppen azért, mert a canonosok is a Sony FF kínálatához mérik az új modell tudását és ezért dühösek.
Ha annyira nem tetszene nekik, akkor lecserélnék a Canont egy faxa Sony-ra.

Az az igazság, hogy van egy elégedetlen Sony-ra váltó, aki úgy döntött, nem kell neki a papíron hiper-szuper gép, mert a valóságban nem olyan jó a gép. Páran nem tudják feldolgozni...

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#42389) 80hun válasza Ear001 (#42387) üzenetére


80hun
addikt

Én azt nem értem miért a sony-t kell állandóan ekézni?

Úgy beszéletek néha a sony-ról mintha a többi márka tökéletes lenne. Hát közel sem az. :)

(#42390) pandur99 válasza 80hun (#42389) üzenetére


pandur99
aktív tag

Econ már olyan, mint Piszkos Fred. Minél jobban dicséri a Sonyt, annál többen határozzák el, hogy akkor olyat sose.

Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!

(#42391) Golota válasza #31733248 (#42386) üzenetére


Golota
aktív tag

Azért ez már masszív konteo, erős kognitív disszonanciával fűszerezve. Fogyasztóként nem értem, miért kell ennyire fanboynak lenni. Nekem Olympus van, azért vettem, mert ár-érték arányban számomra ez tűnt a legjobb választásnak. Ezzel együtt vannak hiányosságai, amik nagy részéről tudtam, így együtt tudok élni velük. Ha viszont utólag derülne ki, hogy mondjuk az 5 tengelyes stabi csak 0.1 mpig működik, akkor nagyon ideges lennék miatta.

Az egész valahol az autós fórumok szintjére kezd hasonlítani: mindenki tudja, hogy a Honda hibátlan, csak a hülye BMW-sek terjesztik róluk, hogy nem. Aztán ugyanez a mondat megcserélve a két márkát.

Nekem, mint vásárlónak kb 100000. szempont, hogy ki a piacvezető. Nem érdekel, nem tesz hozzá semmit, hacsak nem ad kiemelkedő minőségű supportot. Esetünkben erről pont nem beszélhetünk. Azt feltételezni, hogy az egészet csak az álnok MFT-sek terjesztik, egyszerűen röhejes.

(#42392) #31733248 válasza Ear001 (#42387) üzenetére


#31733248
törölt tag

(#42387) Ear001

Akkor most próbáld figyelmesen elolvasni a lentieket. Nincs olyan sem a specifikációban, sem a reklámanyagokban, amit számon kérsz. Lehet, hogy Te azt hiszed, hogy van, de nincs. Ettől még értem, miért elégedetlenek az emberek, de az is teljesen érthető, amit a különböző termékkategóriákról írtam. Maximum Te nem érted és néhányan értik ugyan, de - teljesen érthetően - leírják, hogy mások a 4K-s üzemidőben jobbak. Üzemidőben igen, másban meg a Sony jobb, ez ilyen.

(#42388) tvamos

Éppen az történik, hogy sokan váltanak Sonyra, ezért is lett piacvezető. A valóságban meg az A7R II hiper-szuper gép, csak kérdés, mit várok el tőle. Ugyanígy a BMW X5 is hiper-szuper, de ha azt várom el tőle, hogy menjen ott el, ahol egy hozzá képest olcsó és fapados Defender, mert akkor nem fog tetszeni. Van olyan dolog, amiben mások jobbak.

(#42391) Golota

"Azt feltételezni, hogy az egészet csak az álnok MFT-sek terjesztik, egyszerűen röhejes."

Bocs, de ez akkora butaság, amire már válaszolni sem érdemes.

[ Szerkesztve ]

(#42393) outdoor


outdoor
aktív tag

Könnyű gépet keresnék természetfotókhoz. Nappali tájképek, álló állat- és növényfotók. A néhány mozgó felvételhez gyorsan elővehető, elsüthető legyen. Kicsi előnyben. Mit javasolnátok?

[ Szerkesztve ]

A proper digital assistant could be my best friend

(#42394) Golota válasza #31733248 (#42392) üzenetére


Golota
aktív tag

Jogos, kár volt válaszolnom rá.

(#42395) Ear001 válasza #31733248 (#42392) üzenetére


Ear001
addikt

Attól, hogy vastag betűvel írod, még nincs igazad. :N Pláne ha tévedsz. Tessék, Sony hivatalos oldal, itt a specifikáció, vagy itt. Hol van itt korlátozás a felvétel hosszára?

A BMW X5-ös hasonlatodnál maradva pedig, való igaz, hogy az egy városi terepjáró, de ha az adatok szerint a terepszöge 12 fok és a gázlóképessége 15 centi, és 10 fokos meredekségű emelkedőn elakad és 10 centis vízben beázik, akkor az autó nem tudja azt, amit a gyártó ígért, és erről nem mentesíti az, hogy városi használatra lett tervezve.

(#42396) #31733248 válasza Ear001 (#42395) üzenetére


#31733248
törölt tag

Úgy látom, még mindig nem érted. :N A Sony nem ígérte azt, hogy az A7R II-vel fél óráig tudsz videózni 4K-ban. Ezért aztán hiába írod, hogy a specifikációban foglalt feltételek nem teljesülnek, ha egyszer ez nem igaz. Vannak a gyártónak profi kategóriába sorolt kamerái különböző igényekhez, ha valaki pl. egész nap 4K videózni akar, akkor azok közül válasszon, ezért kínálja a camcordeket a Sony és nem állítja azt, hogy megoldhatod egy fényképezőgéppel is. Az a Panával, vagy a Fujival sem fog menni és ők sem írják bele a tájékoztató anyagaikba, hogy a gép nem arra való.

[ Szerkesztve ]

(#42397) 80hun válasza Ear001 (#42395) üzenetére


80hun
addikt

Hát elég amatör hozzáállás a műszaki adatokat nézni :)
Tessék ITT a Nikon D5 spec itt hol írják hogy a 4k felvétel maximum 3 perces snittekben lőhető?

Vagy odaírják neked egy 4 milliós objektívnél hogy lehetnek frontbackfocus problémáid?

Az ilyen leírások tájékoztató jellegűek.
Ne essünk már át a ló túloldalára mint az usában hogy az emberek szájába kell rágni(ráírni a termékre) hogy pl élőlényt nem rakhatsz a mikróba.

A helyén kéne kezelni a dolgokat sztem inkább :)

[ Szerkesztve ]

(#42398) asdf_ válasza #31733248 (#42396) üzenetére


asdf_
veterán

Úgy látom, még mindig nem érted. :N A Sony nem ígérte azt, hogy az A7R II-vel fél óráig tudsz videózni 4K-ban.

Mar bocs, de szerintem le kene venni a szemellenzot. Amennyiben a keszulek specifikaciojaban szerepel valamilyen tulajdonsag (itt pl. a 4K felvetel lehetosege), ennek idotartamanak azonban van egy technikai/muszaki korlatja, amelyet a gyarto nem kozol (vagy uzleti erdekbol "elfelejt" kozolni), az fogyved szempontol fogyaszto megtevesztese, (a hibas teljesites kimeritesenel pedig rezeg a lec).

ps: ha mas gyarto hasonlokepp tesz, termeszetesen neki is a k. anyjat.

[ Szerkesztve ]

(#42399) 80hun válasza asdf_ (#42398) üzenetére


80hun
addikt

De ezt minden gyártó megteszi :)

A Pana GH5-nél kiváncsi lennék rá hogy túlmelegszik e a napon 4k alatt amikor 40fok van árnyékban.
Simán túlmelegedett volna :D
A multokor láttam egy G7 képet , az ablakban hagyták a napon pár órára a kocsiban és megolvadt a burkolat. Na ezt is oda kéne írni hogy gyenge minőségű polikarbonátból van?

Tényleg ne legyünk már naívak. A fogyasuztóvédelemnek meg semmi köze ehez hidd el :)

(#42400) #31733248 válasza asdf_ (#42398) üzenetére


#31733248
törölt tag

Ez nem így van. Mindig van egy műszaki korlát. Például végigmegy ugyan a fél órás 4K felvétel, de a következő fél óra már nem fog, mert túlmelegszik. Aztán hiába mész pereskedni, nem fogsz nyerni, mert a gyártó nem állított olyasmit, amit ne tudott volna teljesíteni.

De ugyanez az élet minden területére igaz. Van nekünk például a jó kis háztartási porszívónk. Tud mindent, ami fontos. De ha a szomszéd házát is ki akarnánk vele porszívózni, akkor már valószínűleg túlmelegedne és leállna. Ha sokat akarsz porszívózni, vegyél ipari porszívót, azaz célszerszámot, ilyen egyszerű. Ugyanez a fúrógépekre és bármi másra is igaz. Ha olyan fúrót akarsz, amivel egész nap keverheted a homlokzati ragasztót, akkor vegyél egy profi Makitát, vagy Bosch-t megfelelő teljesítménnyel és akkor nem ér az a kellemetlen meglepetés, hogy a gép minden vödörnél leáll, hogy ne tudd leégetni a motorját. Pereskedni meg lehet, de esélytelen, hacsak a gyártó nem állított olyasmit, amit ne tudott volna teljesíteni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.