Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hemaka
nagyúr
válasz philoxenia #324 üzenetére
Na igen, úgy akkor más a helyzet. Nem tudom Oly-nál hogy is van ez a 2x szorzó. 28mm kezdésnek viszont nem nyerő akkor.
fischi: Itt van egy összehasonlítás az 520-al.
[link] -
hemaka
nagyúr
Nem tudom, ha már 1/60 alá kell mennem, inkább állvány kinyit, az a biztos. Ha nincs állvány(ami ritka), akkor ISO mehet felfelé, nem lesz zajtenger, mint kompaktnál.
Az én hozzászólásom törölhető, mert duplázott, vagy mi.Ottkar: Aha, így már értem mi az a 2x szorzó Oly-nál.
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
-
hemaka
nagyúr
válasz philoxenia #365 üzenetére
Akkut persze simán lehet venni onnan is, ha tényleg megéri, hiszen az eredeti is onnan van. Más nagyon nem hiszem. Az viszont biztos, hogy félnék bármit is vásárolni a kínaiaktól. Nem tudnám eldönteni, hogy most ez tényleg igazi, vagy csak szerintük az...
A csajos képről balról a harmadik hosszú feketehajú jóféle
-
hemaka
nagyúr
válasz philoxenia #369 üzenetére
Nem tudom, de gondolom.
Csak azt nem tudom, hogy érzékelő helyére mit raknak, meg a zárszerkezet mennyit bír. Persze lehet, hogy lopott cuccokból van összerakva, náluk soha nem lehet tudni. -
hemaka
nagyúr
válasz Szten Márs #386 üzenetére
10kg-os kalapács minden boltot kinyit, ha nagyon sűrgős és muszáj...
-
hemaka
nagyúr
Nos talán egy bridge lenne a megoldás, amiket te felsoroltál annak bőven elég lenne. Persze nem hozza a tükrösek képminőségét, habár kitobival azért nem biztos, hogy annyira látszik a különbség alacsony ISO-n. Talán egy Canon G-szériás neked megfelelne.
Ha mégis tükrös, akkor talán a Pentax-ot venném ezekből, esetleg Oly.
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
válasz amatörfotós #397 üzenetére
FF miatt, nameg azért is mert egyszerűen jobb, D700 egyértelműen.
-
hemaka
nagyúr
válasz Papichulo #462 üzenetére
D40-től kisebb váz?
Nekem pedig kicsi a kezem, de pont jó kategória. Ha kisebb lenne már kompaktnak hívnánk.Szerintem nem ér meg annyit a 450D Legalábbis én 220e forintot biztos, hogy nem adnék érte. Inkább +pénz és D90, vagy olcsóbban D80+vmilyen obi, esetleg 40D.
Apropó a 40D kifutott? Csak mert pár helyen eltűnt, vagy csak átsiklottam felette.
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
válasz lover summer #1408 üzenetére
Azt igazából a pénztárca határozza meg, hogy neked D60/D80/D90 stb váz kell-e. Ha van pénzed, és nem sajnálod rá, a D90 egy igencsak jól sikerült gép.
A kezelése meg egyszerű és nagyszerű, de ha mégsem lenne az, vannak itt a fórumon Nikon-osok(köztük én is) akik biztosan szivesen segítenek, ha valami nem tiszta, vagy nem megy. De mégegyszer mondom egyszerű, hamar megtanulható.[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
válasz Zoli bácsi #1509 üzenetére
Nem hallottunk igazából még semmi új Pentax-ról, de attól, hogy nem gyártják még készleten jódarabig megtalálható lesz, az biztos.
Mielőbbi gyógyulást.
-
hemaka
nagyúr
válasz philoxenia #1548 üzenetére
Mi az?
-
hemaka
nagyúr
válasz Mercutio_ #1553 üzenetére
Na igen, a márkanév még mindig sokat számít ezekszerint. Pedig a belépőknél szerintem egyáltalán nincs különbség a vázak között, vagy ha van is, az eléggé minimális. És pont a Pentax-ot érzem a legjobbnak ebben a kategóriában, mondom ezt úgy, hogy nekem pont az említett két nagynév vázam van.
-
hemaka
nagyúr
válasz valens. #1556 üzenetére
Igen kelendő a 450D, mert az egy egészen jó Canon, ráadásul most sok helyen be is van akciózva.
És már megint előjött ez a márkanév história, amibe nem kellene belefutni, mivel a Pentax is jó gépeket/obikat gyárt, és a Sony meg ha jól tudom nem most kezdte. Mert valamelyik régebbi gyártóval olvadt egybe v vásárolta fel. Szóval tényleg az ergonómia lehet a döntő ilyen esetekben. -
hemaka
nagyúr
válasz Szten Márs #1581 üzenetére
Egyébként valahogy én is így érzem, hogy a fullframe az egyetlen pozitívum, illetve az, hogy anno a csillagos ég feletti áron mért fullframe ma már megkapható jóval olcsóbban is(5DMII, D700 ~600e Ft).
Az meg tényleg csak marketing csavar, hogy mosolyfelismerő, meg kitudja még miket belepakolnak, hogy minnél jobban fogyjon. Persze, aki komolyabban érdeklődik a fotózás iránt és felkeres egy ezzel foglalkozó fórumot(mint pl. ez ), hamat felvilágosítják, hogy mi hogyan, merre, hány méter.[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
-
hemaka
nagyúr
válasz post.mader #1602 üzenetére
Ha van kamerás mobilod, annak is van fókuszpontja középen egy keret, vagy [ ] ilyesmi jel.
Az konkrétan arra való, hogy azt a részt, ami ott a [ ] jelben helyezkedik el, arra fókuszál(élesít) rá a gép.
D60 fókusz pontok -
hemaka
nagyúr
válasz philoxenia #1596 üzenetére
Köszi, ezt az oldalt nem ismertem eddig, még jól jöhet.
-
-
hemaka
nagyúr
Aki esetleg Samsung MILC-eket(vagy bármilyen más Samsung fényképezőt) akar venni, a Médiában ma este 8 és 10 között 25%-kal olcsóbban teheti meg. (Ha van cetelem hitelkártya, akkor 35%)
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Sziasztok.
Legutobb egy 30D-vel fotoztam, fix 85/1.8 volt rajta, de vegul eladasra kerult az egesz. Most igy 2 ev utan mar nagyon hianyzik a fotozas, de pl 85-re abszolut nincs szuksegem.
Uj legyen, a vaz merete inkabb kisebb legyen,mint a 30D volt, fene sem akar mar cipekedni, csak ovf(evf max. ha tenyleg az adott cucc bestbuy kategoria) es kepstabis zoom erdekelne + kisebb fix. Kihajthato kijelzo nem kell, illetve videozasra abszolut nem lesz hasznalva.
A keret 200k alulrol.
Kaptam egy arajanlatot a melohelyemen Canon 100D+18-55IS STM+40/2.8STM+300EG hatizsak 180k-ert. Ez megeri-e ennyiert, illetve mik a velemenyek rola.Koszi a segitseget.
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Nem tudom miert ez van kitben hozza pluszban. Anno, mint irtam 85-ot hasznaltam 30d-n, de sokszor zavart, hogy szuk volt, szoval egy 50-es mar jo volna.
Sony a58-at neztem meg evf-bol, eleg furcsa volt a szememnek, de ajanlhattok akkor olyat is, megnezem mindet es majd kiderul melyiket tudnam megszokni.
-
hemaka
nagyúr
Közben megtapogattam 1-2 evf vagy kereső nélküli gépet, fogásra kicsit tégla mindegyik, de megszokható, egyébként is kis kezem van, ebből a szempontból pont kapóra jön.
Sony alpha sorozat, Samsung NX sorozatot, Oly PL5, Fuji X1, M1... ezek kb amik beleférnek a max. 200k-s keretbe.Ha jól láttam ezeknél a kit objektívek azért a sima dslr kiteknél(18-55IS/VR) jobban karcolnak. Lehet kezdésnek elég lenne, nyílván utána jöhetne valami fényerős fix(melyiknél van relatíve olcsó, vagy nagyobb használt piac), mert azokat viszont szeretem nagyon, esetleg eleve váz+fix kombóval is kibékülök, ellennék simán a lábzoommal is.
Videó még mindig nem érdekel, főleg statikus témákat fotóznék, raw-tól pedig nem ilyedek meg.
Mely gépeket/kiteket tudnátok egyébként így újonnan ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok