Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37052) Tin válasza Formaster (#37040) üzenetére


Tin
veterán

többiek leírták: azért jó a motoros zoom, mert videóban egyenletesen tudsz zoomolni, ami baromi nagy előny. a fix fényerő pedig egyszerűen kötelező: baromi ostobán néz ki, ha zoom közben sötétedik a kép, pontosabban utánaállít a váz, és emeli az iso-t, vagy csökkenti a záridőt, és nem lesz folyamatos a felvétel.

az érintős fókusz remek dolog, a 70D-men, ami megvolt 2.5 évig, talán ha 10x használtam. hasznos, bizonyos kompozícióknál, ha állványtól csinálsz mondjuk átmenetes felvételeket, vagy ha mást szeretnél fókuszba állítani, mint amire a gép ráfókuszál helyetted, de az arc/szem automatikus fókusz - szerintem - százszor hasznosabb.

egyébként kezdem úgy érezni, hogy most, mindenféle ismeret nélkül akarsz előre bevásárolni magadnak mindent, hogy aztán később már semmi gondod ne legyen: ez nem fog működni. előbb meg kell nézned, mi is az, amire kell neked a gép, mire fogod használni, és aztán kialakítani hozzá azt, amire szükséged van, szépen, lépésenként.

ha komolyabban videózni akarsz, vegyél hozzá egy rendes videokamerát, ne egy fényképezőgépet. nem camcorderre gondolok, hanem rendes profi kamerára, amire ugyanúgy rakhatsz obikat, csak éppen pont azokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, amivel egy videokamerának kell.

ha meg családi videókat akarsz, akkor bőven elég az a6000 + 18-105, vagy a megfelelő alternatívája mft vonalon, mert kb ugyanazt éred el vele, csak az egyiknek ez, a másiknak az lesz kicsit a hátránya. na és...

a 4K meg jó dolog, csak nem fogod tárhellyel bírni, és nem fogod az összes videódat órákig konvertálgatni full hd-ba.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.