Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21776) Stauffenberg válasza A Zéé (#21775) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ez csak puszta önigazolás. Nem hiszem amúgy, hogy olyan nehéz megérteni, hogy a fotósoknak igényeik vannak, amik általában eltérőek. Mindig viccesek az olyan cikkek amik valamilyen kategóriát vagy technológiát csak azért állít be tévesként vagy elavultként, mert a szerzőnek már nem jön be.

Ott van Zack Arias, aki a világ egyik leghíresebb műtermi portré fotósa volt, mindig DSLR-el vagy középformátummal tolta (de főleg FF DSLR mániája volt, amikor jöttek az első MILC-ek, vagy angol nyelvterületen inkább CSC-nek hívják, akkor kegyetlenül szidta őket, hogy marhaság).

Aztán szépen átnyergelt a Fujifilmhez, akik rögtön bevették az "X-Shooter" csoportba és azóta is ő a cég húzóarca. Csináltak is vele videót aminek a konklúziója természetesen a "DSLR is dead".

De ennek az égvilágon semmi értelme nincs. A Sony is fél tucat reklámfilmet készített már amiben azt sugallja, hogy a DSLR userek ostoba gyökerek, akik még nem fogják fel, hogy CSC-t kell venni, mert a kicsi, az apró, a kompakt az minden körülmények között a racionálisabb döntés.

Nem, rohadtul nem. Addig jó amíg van miből választani. Ma már egyre halkulnak azok a DSLR fanatikok, akik eddig éveken keresztül fújták, hogy a MILC egy felkapott őrület ami hamar lecsengő marhaság az egész. A helyükbe meg egyre több MILC fanatik lép, akik most már azt próbálják görcsösen bebizonyítani, hogy a DSLR halott és hülye aki azt vásárol.

Én még mindig nem tudok a MILC-ekre egy tökéletes DSLR alternatívaként gondolni. Annak ellenére, hogy amit én fotózok, oda már tényleg nem indokolt a DSLR (sőt!).

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.