Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20665) Lassú Víz válasza KERiii (#20663) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Ez az 1 millió dolláros kérdés. Mindannyiunknak mások a szempontjai. Másra van szüksége egy műtermi divatfotósnak, egy esküvő fotósnak, egy sportfotósnak, vagy egy haditudósítónak. Egyvázas hobbifotósként csak kompromisszum létezik. Azok a szerencsésebbek akik egy D5200 + 18-105 VR kittel fotóznak 5 évig, majd vesznek egy hasonlót mert ki tudja, hogy 100 ezer expo környékén mennyit megy még el egy zárszerkezet.
Akik meg a határokat akarják feszegetni, szűk mélységélességgel, kevés fényben fotózással, vagy épp a hangya nemes testrészén a pattanás megörökítésével, azok mélyen a zsebükbe nyúlnak egy-egy fényerős szép rajzú objektívért vagy FF szenzorért, fényrendszerért. És akkor a méret, súly, élményfaktor, retro érzés még szóba sem jött. Manapság inkább 200-250 ezer körül van az a keret ahol eléggé kiszélesedik a kínálat ahhoz, hogy ne csak azt vedd amire tellik, hanem azt is ami tetszik.

A legjobb tanács az, hogy fogd kézbe a jelölt gépeket, próbáld ki melyik áll leginkább kézre, nézd meg a rendszerhez kapható objektívek minőségét, árát és utána dönts. Sajnos a gyártók sem hülyék, és úgy vannak kialakítva a szolgáltatások, kényelmi részek, hogy minél inkább egy felső kategóriás, drága eszközzel legyél elégedett. (De sokszor azok is specializáltak, lásd a D4s és a D800 közti különbségeket.) Van ahol a kereső kicsi, van ahol az AF rendszert butítják, kevesebb a gomb, tárcsa stb. A kisebb gyártóktól ugyanazért a pénzért a vázakban többet lehet kapni mint a nagyoktól, cserébe a kicsikhez nincs vagy alig van külső gyártótól származó objektív vagy kiegészítő.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.