Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19134) szilagyiakos


szilagyiakos
csendes tag

Sziasztok!

2 éve egy kis Canon SX130IS-t használok (első gépem), és most már szeretnék egy szinttel feljebb lépni, és egy nagyobb szenzoros gépet venni. Főleg természetképeket (tájképek, ritkábban makro) készítek, mivel gyakran járok túrázni. Nézegettem MILC-eket is de amikkel találkoztam idáig, azoknak nem jött be a túl szögletes-vékonyka kialakítása, kényelmetlen volt fogni... a mostani gépemhez képest is, valahogy a DSLR masszivitása jobban magával ragadott. Mostanra több fényképező tesztjét is elolvastam, (mindegyikre kb . egyformán jó képminőséget írtak, ez tényleg így van??) de az objektivek világában egyltalán nem vagyok otthon. Ami eddig tetszett (árban max 150k!), az a Nikon D3100, D5100, Canon EOS100 , Pentak K-30, K500. A Pentax K30-nál tetszik az időjárásállóság, nem ritkán előfordul hogy egy kis esőbe belefutok... a nem időjárás álló gépeknek pár csepp eső mennyire árt?
Mert amúgy a Nikonok 18-105 kitobikkal tetszettek idig a legjobban. Azt az obit nagyon praktikusnak találom, nem kéne több obival túrázni induljak. Mit javasoltok? Használt termékeket nem igazán merek vásárolni, úgyhogy inkább újban gondolkodok... Olyan gépet se szeretnék venni aminek a túl sok funkcióját nem használnám ki, mert azért még mindig csak tanulom a fényképezést... a legfontosabb az, hogy jobb képminőséget nyújtson és ár/érték jó legyen.
Amúgy találtam még 75k-ért újonnan Sony ILCE3000K-t is 18-55el, bár tudom az MILC de legalább a fogása DSLre hasolnít. és csábítóan olcsó :) bár lehet később nehezebben találokrá obikat, vagy nem?

Mit tanácsoltok?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.