Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18551) MC Pite válasza HollyBoni (#18550) üzenetére


MC Pite
veterán

Ezen gondoltam én is egyébként, de egyéb eszközt nem látok hogy írt volna/kérdezne, ajánlani érdemben nem tudok, videós kiegészítőket szoktam látni, de nem tudom hol/melyik amit meg is érdemes venni. Bár ezekre nem is kérdezett, ill nem tudom hogy állványon ketyegne 'csak', vagy izgalmasabb, nem statikus rögzítés lenne riggel meg egyéb kiegészítőkkel, mert ahhoz -te jobban tudod gondolom- sovány is lehet a fenmaradó, főleg itthonról beszerezve.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#18552) Stauffenberg válasza HollyBoni (#18548) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

A legjobb videós telefonok jelenleg a Nokia Lumia 1020 és az iPhone 5s, de ne hallgass Pitére, néha szereti elragadtatni magát mikor ilyeneket állít. Ezek messze vannak bármilyen valamire való videó MILC/DSLR váztól. Nagyon nagyon nagyon laikusnak kell lenni ahhoz, hogy "megközelítő minőségről" beszélhessünk.

Nézd meg az Apple által készített Macintosh szülinapi reklámfilmet amit 100%-ban iPhone-on forgattak. Kozmetikázott, utómunkázott videó, de még a sok hókuszpókusszal együtt is nagyon messze van attól amit akár csak egy amatőr videós elvár. Ezeknél a 10-11 EV dinamika már élvonalbelinek számít, ami mellett garantált, hogy elég sok kiégett/bebukott képrészleted lesz, akárhogy is igyekszel elkerülni, plusz a bitráta is nudli.

Persze nem rossz, nem rossz. Ez már bőven vállalható arra, hogy jó fények mellett egy bográcsozáson videózz, de kb ezzel kifújt.

[ Szerkesztve ]

(#18553) MC Pite válasza Stauffenberg (#18552) üzenetére


MC Pite
veterán

És most ugyanazt mondjuk vagy különbözőt szerinted? Szemellenző on? :) Legjobbat sem mondtam, csak említettem párat miről tudom hogy nem rossz.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#18554) Stauffenberg válasza MC Pite (#18553) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nem Pite, nem érted. Én megneveztem, hogy mik jelenleg a piacon elérhető legjobb videós telefonok és ahhoz képest, hogy ők a legjobbak, még mindig a közelébe sem érnek egy átlagos DSLR/MILC videós váznak.

Állandóan magadból indulsz ki, hogy szerinted amatőr célra mi minden felelhet meg. Az amatőrök sincsenek egy szinten, de mondom bringás példával.

Az egyik amatőr simán elhajtja évekig a teszkós 15 ezres MTB vasat, míg a másik 800 ezres DH szörnyeteggel szaggat le egy hegyoldalon. Ha az átlagos amatőr bringást nézzük az is valahol a kettő között van, nem véletlen, hogy az alap Shimano felszereltségű 70-90 ezres MTB bringák a legnépszerűbbek, de ezek is már íveket vernek a 15 ezres teszkós gépre.

A most kapható legjobb telefonok videós képességei a 15 ezres teszkós MTB bringa szintjén vannak. Használni lehet mindkettőt valami szerény célra, de ennyi, ezzel kifújt. Aki csak kicsit is igényes (bringára és videóra) az nem ezt a szintet keresi.

Téged idézlek:

"nem értek hozzá, de kb-ra így lövöm be"

Ezzel van a legnagyobb baj. Nem értesz hozzá, de regényekben tudod kifejteni, hogy mi merre hány óra.

[ Szerkesztve ]

(#18555) MC Pite válasza Stauffenberg (#18554) üzenetére


MC Pite
veterán

Végig bírtad olvasni a 49est?
Nem Stauffenberg, te sem biztos hogy az érted. Pontosan a 15-115-800-1800 lépcsőkről beszélünk.

Bejön ide a juzer, volt 15öse, keres 115öst. Ajánlásnál azt veszitek figyelembe mintha 800ast akarna.
150ért laikusok számára egyértelműen jobb akármelyik dslr a másiknál? Még akár az is lehet, de hasonló szintet tudnak.
De a 15ezressel volt tapasztalatuk, kinőtték, azt várják hogy a 115ezres mindenben jobb lesz.

Tudon, te is videó bubus vagy. Azt sem tartom kizártnak hogy kezedbe nyomok egy 700D-t kitobival meg egy tetszőleges telefont 100 ropiért (mert senkit nem érdekelt mi a top videós telefon, de azok egy részét már tudjuk) és választanak a topikban kérdők öt tipikus jelenetet és te a 700D-vel laikusok számára is jobb eredményt produkáló videót csinálsz.
De én már valószínű nem, átlag juzer tuti nem.

És lenézhetnél néha: akik első tükrösüket veszik (ismered szerintem a réteget) és ha azt is írják fontos a videó, de kiegészítők nélkül használnák,(és mégsem milcet vesznek-tehát a kinézet/pdaf olcsón legalább olyan fontos mint a videó?) többször felmerült hogy ezen a szinten minek mi az előnye és a hátránya.

Nem vonom kétségbe a hozzáértéseteket, tudom hogy otthon vagytok a fgépes videózás terén, sőt! De azon a szinten amire átlag zöldmódos állandóan nyitott vakus juzer a dslrt használja szerintem nem érdemes vitázni mivel produkálnak jobb eredményt(telókat hülyebiztosra hangolják, nekem is azért megy vele jobban), de le is tojom, vegyenek amit akarnak, maguk eldöntik mennyire nagyon fasza azokkal a belépő kitekkel videózni.

Érdekes, elégedett embert nem sokat látok a kategóriában, csak akik értenek a filmezéshez+megfelelő kiegészítőkkel rendelkeznek. Hogy azon miért rugózól hogy magasabb szinten jobb egy fgép, nem tudom, ezt senki nem firtatja. De van az a határ (összeg, képesség, körülmény) amikor camcorder/teló megfelelőbb egyeseknek; de mondogasd hogy nem, hátha úgy lesz. Sok verbális szemetet hordtam ide össze ezzel kapcsolatban, többet nem szeretnék, vagy menjen az offosba.
:R

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#18556) Stauffenberg válasza MC Pite (#18555) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Vannak olyan tulajdonságok két videókamera (vagy videós fényképezőgép) összehasonlításánál, melyek a hozzáértés szintjétől függetlenül is megjelennek. Az általános képminőséghez hozzátartozik a rolling shutter mértéke, használt tömörítés (és annak minősége), zajszint, dinamika, színmélység, bitráta. Ezek mind olyan tényezők, melyeket a laikus is megkülönböztet ha két videót egymás mellé teszel. Ezek akkor is számítanak ha nem egy megrendezett forgatást trombitálsz össze, hanem csak a szobában futkosó gyereked videózod le.

Te azt akarod itt elmagyarázni, hogy aki amúgy sem ért a videózáshoz, annak mindegy, hogy egy jobb mobil vagy egy hasonló árú DSLR/MILC van a kezében. Ez baromira nem igaz, mert egy mobillal esélyed sincs például látószöget változtatni (a trillió megapixelből digitális zoom nem ugyan az, te is tudod), kevés fény mellett már a jobb mobilok is rohamosan veszítenek a képminőségükből, retek zajosak lesznek és lehetne sorolni, hogy miben korlátoznak még.

Semmi bajom amúgy a mobilos fotózással/videózással, de érdekes, hogy a mobilokból is csak azok hoznak ki tisztes teljesítményt, akik értenek a fotózás és videózás lélektanához. Nem a teljesen laikus amatőr.

Nem vitatkozom tovább. Ez kicsit olyan, mint az autós fórumokon a Suzuki Swift 1.3 tulajdonos aki beszól a komolyabb vasak tulajdonosainak, hogy az ő gépe is van olyan mint azok, ráadásul töredék áron... hiszen négy kereke annak is van, meg A-ból B-be elvisz és ennél többre egy józan autósnak nincs szüksége. Nonszensz.

(#18557) barrasz


barrasz
aktív tag

Sziasztok!
Az ismerősöm nem tud választani két gép közül és mivel én sem vagyok nagy fotós így tőletek kérnék segítséget,hogy melyiket válassza pro és kontra érveket előre is köszönöm.
A két gép pedig a Canon 600d és a Nikon D3200.
Mondjuk én a Nikon D5100-t javasoltam neki de nyelvtudás hiányában azt elvetette,nem szándékozik sok objektívet használni elmondása szerint max 3-4 db lesz neki.
Felhasználás család,természet,városnézések alkalmával épületek,templomok külső és belső képek és mivel szenvedélyes madarász így madarak fényképezésére is szeretné használni.
A válaszokat a nevében előre is köszönöm.

(#18558) Wa2x_ válasza barrasz (#18557) üzenetére


Wa2x_
veterán

Keret?

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#18559) barrasz válasza Wa2x_ (#18558) üzenetére


barrasz
aktív tag

Na azt elfelejtettem írni de max:160.

(#18560) Wa2x_ válasza barrasz (#18559) üzenetére


Wa2x_
veterán

D3200 18-105 VR kit, ebbe ennyi fér és ez a legjobb választás. Madárfotózáshoz ez rövid obi és ekkora keretből esélytelen megoldani azt.

[ Szerkesztve ]

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#18561) Mikisys válasza barrasz (#18557) üzenetére


Mikisys
őstag

Ha fényképezésre akarja használni, akkor jobban járna egy Pentax K500-al, vagy a K50-el.
Ezekhez is rengeteg objektív és egyéb kiegészítő vásárolható, strapabíró, megbízható gépek és tudásban is jobbak, mint a versenytársaik.

Üdv!

(#18562) barrasz


barrasz
aktív tag

Köszönöm a válaszaitokat,még annyit,hogy az előző hsz kérdésben leírt fotózási területekre milyen obikat érdemes vásárolnia?
A Pentaxot még ajánlom neki,mert ahhoz tudtommal rengeteg manuális obi is van.

[ Szerkesztve ]

(#18563) Wa2x_ válasza barrasz (#18562) üzenetére


Wa2x_
veterán

Kirándulós obinak jó a 18-105 (város, természet), családra 35 vagy 50mm-es fix f1.8/2.4, madárfotózáshoz, ha Nikont választja akkor valami hosszabb tele, pl. 70-300 kezdésnek.

[ Szerkesztve ]

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#18564) barrasz válasza Wa2x_ (#18563) üzenetére


barrasz
aktív tag

Köszönöm a válaszod ezek az infok nekem is jók voltak mert még csak kit obim van.

(#18565) nesa válasza Wa2x_ (#18563) üzenetére


nesa
veterán

A 70-300 vr helyett fele aron van nikonhoz 55-200 vr.

(#18566) BiriBum válasza Wa2x_ (#18563) üzenetére


BiriBum
őstag

Madarakhoz a fényerőtlen 300-as tele eléggé rövid, mivel az 5.6-os vég miatt telekonvertert sem tudsz már elé rakni.
Lessátohoz még elmegy, jó szenzorú (Pentax, Nikon) és jó sorozatlővő (Pentax) vázzal.

Kirándulni - ízlés kérdése. Nálam Sigma 17-70, 35/2.4 és néha egy 90-es makró van, De a 17-70 helyett bőven ellennék egy 21-es limiteddel.

[ Szerkesztve ]

(#18567) Wa2x_ válasza BiriBum (#18566) üzenetére


Wa2x_
veterán

Jogos, de azt nem mondta mennyi pénze van rá (én meg a kezdő tökéből következtettem), nyilván ha van neki, akkor nem ezt ajánlottam volna.

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#18568) BiriBum válasza Wa2x_ (#18567) üzenetére


BiriBum
őstag

Ha kifejezetten madárra megy az ember, legolcsóbb egy 500-as tükörobi.

(#18569) barrasz


barrasz
aktív tag

Azért nem gondolja professzionális szinten a madarak fényképezését csak hobbi szinten.

(#18570) whitehand válasza MC Pite (#18551) üzenetére


whitehand
senior tag

Természetesen állványon lenne a videó indítás az távirányítással menne azért dslrben gondolkodok mert azzal lehet jó minőségű képeket lőni míg kamerával nem. A videok meg úgy is csak az a lényeg, hogy távirányitóval indítható legyen. Igazából a kérdés erre irányult hogy ez megvalósítható-e :)

(#18571) nesa válasza BiriBum (#18568) üzenetére


nesa
veterán

Madarak es nikon 55-200.

[ Szerkesztve ]

(#18572) barrasz válasza nesa (#18571) üzenetére


barrasz
aktív tag

Grat a képekhez nagyon jók.

(#18573) nesa válasza barrasz (#18572) üzenetére


nesa
veterán

Koszi, lattam tobbeknek tetszik a tejutas ittvan egy rovid osszefuzott video is.

(#18574) BiriBum válasza nesa (#18571) üzenetére


BiriBum
őstag

Jók a képek, szó nincs róla, de ehhez a gyutávhoz lessátor, etető, miegymás kell, hogy ezt ki lehessen hozni belőle.
A higanymozgású madárkákhoz gyors záridő, ahhoz pedig magas ISO kell, ha messze vagy a fix kettőnyolctól. Te persze ezt jobban tudod, mint én - nagyon ritkán fényképezek madarakat.

(#18575) BiriBum válasza nesa (#18573) üzenetére


BiriBum
őstag

De szép az a cirmos jávor!

(#18576) nesa válasza BiriBum (#18575) üzenetére


nesa
veterán

Koszi de ez ritkabb mert dio:)

(#18577) BiriBum válasza nesa (#18576) üzenetére


BiriBum
őstag

Az már igen, tényleg formabontó anyag! Gyanúsan sötétebb volt, de azt hittem a videó miatt ilyen.
Miből van a test? Kíváncsi vagyok hogy szólhat...

(#18578) nesa válasza BiriBum (#18577) üzenetére


nesa
veterán

tolgy es szerintem baromi jo hangja volt, most keszul meg 3db, azmar dio+juhar, maha+juhar, es paduok+ juhar.

(#18579) schawo válasza nesa (#18578) üzenetére


schawo
titán

Ki csinálta a testet, és mennyiből jött ki? (Ha nyilvános.)

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18580) nesa válasza schawo (#18579) üzenetére


nesa
veterán

Mindent en csinaltam, csak a hardvereket vettem, azvan itt hogy nemis feltetlen az anyagar a sok hanem azt felkutatni kivarni majd a munka is sok vele egy AAA-s juhar toppra valo nincs 20k alatt.
Ezen a testen gondolkozom hogy eladjam igy, vagy megcsinaljam ez mar szerintem AAA+ es a test se semmi.

(#18581) schawo válasza nesa (#18580) üzenetére


schawo
titán

Azt nem tudtam, hogy te csináltad, nyilván nem az anyagárra gondoltam, hogy mennyibe jött ki. Tisztában vagyok vele, hogy nem az a költségek nagy része, hanem a sok meló.

És őt mennyiért kínálod?

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18582) BiriBum válasza nesa (#18580) üzenetére


BiriBum
őstag

Gratula! Nagyon szépek a cirmos-szemes anyagok (ezért van nekem Samick AV6-os limited).
A ráfordított meló pedig különösen becsülendő!

[ Szerkesztve ]

(#18583) nesa


nesa
veterán

Koszi, mashol irok inkabb.

(#18584) feeder42


feeder42
csendes tag

Sziasztok!

Kedves családom meg szeretne lepni egy géppel és rám bízták a választást.Sajnos csak megadott keret van 140 ezer így a 2 gép amit kinéztem az a Nikon D3200 18-55,vagy a Canon 600d 18-55 ha van másik ajánlás azt is szívesen veszem. Tudom,hogy sok kérdezőnél is ez a két gép szerepel de én már most szeretném figyelembe venni a bővítési lehetőségeket főleg anyagi téren.
Az ajánlásnál vegyétek figyelembe a későbbi objektív árakat is általános felhasználásokra / család,portré,kirándulás ,épületek és majd makró/.
A válaszokat előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#18585) jjeahh válasza feeder42 (#18584) üzenetére


jjeahh
nagyúr

ha magic lantern-el vidizés nem érdekel, akkor D3200+18-105, később 50 1.8D vagy 50 1.8G

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#18586) Mikisys válasza feeder42 (#18584) üzenetére


Mikisys
őstag

Pentax K500 és még egy kisebb táska is belefér a keretbe, vagy akkuk, töltő.

Üdv!

(#18587) feeder42 válasza jjeahh (#18585) üzenetére


feeder42
csendes tag

Sajnos a Nikon D3200 18-105-ös obival már nem fér a keretbe. Akkor talán marad a 18-55 és majd később a fejlesztés.
A Pentaxot még átgondolom.
Köszönöm a válaszokat.

(#18588) BiriBum válasza feeder42 (#18587) üzenetére


BiriBum
őstag

A helyedben ezt is erősen megfontolnám [link]
A K500 ugyanezt tudja, csak nem időjárásszigetelt (a Canon és a Nikon sem az).

[ Szerkesztve ]

(#18589) Ipadipad


Ipadipad
tag

sziasztok
130.000ft bol milyen tükörreflexes gépet érdemes vásárolni ?
sokan a sony SLT a58 ajánlotta de van aki a canon d600 astra tette a voksát
de van aki a nikon 5100-ra
ár-ba kb mindegyik 1 áron van pár ezer forint eltéréssel
bár ahogy nézegettem tudásban a sony SLT a58 veri mindegyiket ?
részletekben gazdag képeket szeretnék csinálni + emberekről profi képeket
végezetül ha elöttem elfut 1 ember letudjam ugy fotozni hogy ne legyen elmosódva ( vagy ehez nem elég 130.000ft os gép ? )

L26bKz

(#18590) feeder42 válasza BiriBum (#18588) üzenetére


feeder42
csendes tag

Köszönöm az ajánlást utána olvasok ennek a gépnek is. :R

(#18591) Stauffenberg válasza Ipadipad (#18589) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"végezetül ha elöttem elfut 1 ember letudjam ugy fotozni hogy ne legyen elmosódva ( vagy ehez nem elég 130.000ft os gép ? )"

Ehhez semmiképpen nem elég egy 130.000 Ft-os gép. Ehhez már egy 1500 Ft-os fotó tankönyvre lesz szükség! :)

(#18592) delibab


delibab
senior tag

Sziasztok,

Abban kérném a segítségeteket, hogy véleményetek szerint a Nikon d5300 18-55 kit jó választàs lenne első/kezdő gépnek? Totàl amatőr vagyok, első tükrös gèpem lenne. Nem értek a fotózáshoz de elkezdett érdekelni és nagyon alap gépet nem szeretnék.
Előre is köszi a válaszokat! :R

" Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “

(#18593) BiriBum válasza delibab (#18592) üzenetére


BiriBum
őstag

Jónak éppen jó, de vehetsz jóval olcsóbb vázat is és akkor belefér egy jobb objektív is.

(#18594) Tin_Shield válasza delibab (#18592) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Jó választás, bár a 18-55 üveg szvsz kicsit karcsú lesz a 24 megás felbontáshoz, ekkora felbontás már nem igazán az olcsó kit objektívek játszótere. És ha teljesen kezdő vagy ajánlott a géppel együtt némi fotós szakirodalom beszerzése is, bár működnek ezek gépek "ződkockás" automata üzemmódban is, vétek egy 200e+-os DSLR-t így használni.

(#18595) MC Pite


MC Pite
veterán

Pl D5100 Tamron 17-50 2,8-al. Fényerősebb, azaz kisebb lehet a mélységélesség, gyorsabb lehet a záridő, alacsonyabb lehet az iso (kevesebb zaj). Ha nagyobb átfogás kell, 18-105 (de jellemzően az ember idővel rájön hogy közelebb tud menni, de a fényerős obi az többször hasznos).

Már ha kell a tükör... méretben és egyéb tulajdonságaiban a milc/csc gépek több tekintetben legalább olyan jók. Pontosabban a legtöbb milc tulaj a topik(ok)ból tükrösről váltott tükörnélküli cserélhető objektíves gépre... Más előnyök/hátrányok, ezeket inkább nem sorolnám fel, nálam rutinosabbak biztos megtették már - talán egyszer az összefoglalóba is bekerül.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#18596) HagaNRG


HagaNRG
őstag

Sziasztok!

Ha minőségi, autófókuszos videot is szeretnék néhanapján készíteni, akkor a Canon EOS 650D-től van jobb az áráért?

Gyakorlatilag 120 körül szeretnék venni valami jobb gépet.
Különösebb elvárásom nincs, mert egyrészt nem feltételezem, hogy akár egy EOS 650, vagy Nikon D5100 ne lenne tökéletes a maga nemében, viszont akárhogy is variálnék, azt is tudom, hogy totálisan más jellegű képet fog tudni bármelyik gép is, mint az a közel 10 éves Minolta, amihez új korától hozzászoktam és aminek a képe számomra teljesen tökéletes. (sőt, van EOS 550 is a családban, attól magasan szebb képűnek találom a Minoltám, pedig azt sem hiszem, hogy nem tudnám a helyén kezelni a 2005-ös, 6mp-s belépő DSLR-em. Viszont sajnos ma fekete expokat kezdett el nyomatni, így nagy eséllyel zárhibás, ezért kezdtem nézelődni új gépek felé)

Nikon D90 képe is nagyon tetszik, nem tudom az hogy áll ár/érték arányban egy D5100-hoz, vagy 650D-hez?

Köszi! :R

(#18597) HollyBoni válasza HagaNRG (#18596) üzenetére


HollyBoni
veterán

DSLR-el nem fogsz autófókuszos videót készíteni. Maximum 70D-vel.

[ Szerkesztve ]

(#18598) delibab


delibab
senior tag

Köszi a gyors vàlaszokat! :R
Mivel nem értek hozzà nem tudtam, de azért sejtettem, hogy az egy alap obi. Viszont a sima vàz és a kit között kb 20.000.- van és az elején még szerintem el lennék vele!

MC Pite: MILC-em volt, de nem jött be... (Pana GX1) Azért köszi a tippet!

[ Szerkesztve ]

" Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “

(#18599) delibab válasza BiriBum (#18593) üzenetére


delibab
senior tag

Mire gondolsz? Meggyőzhető vagyok! Még esetleg a D5200, kb 50-60.000.- van a kettő között de pl nekem a wifi jó lenne, vagy szerinted felesleges?

" Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “

(#18600) schawo válasza delibab (#18598) üzenetére


schawo
titán

Ha milced volt, nemjött be, és így is kezdőnek hívod magad, akkor nem értem minek egy tükrös? Miért nem kompakt?

evDirect villanyautós töltőhálózat

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.