Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19129) HagaNRG


HagaNRG
őstag

Sony A58 vaku-mizéria:
Rájöttem, hogy akármit állítgatok, akkor sem villantja el az új gép a stúdióvakukat olyan szinkronban, mint a Minolta teszi.

Nem rendszervakuval, hanem mindkét gép beépített vakujával próbálkozom, mindkettő ADI-flash módban van, semmi trükk, mégis néha összejön, néha nem.

És már nem tudom, mit kellene állítanom, a Sony összes vakumódját végigpróbáltam, lassú szinkron, hátsó szinkron, wireless is, de sehogy sem akar egyszerre sülni, ahogy kellene.

Pedig végre úgy néz ki, működne az elérhetetlen álomnak hitt tornaterem fotózás is, mert egy db stúdióvakut felszereltem az egyik bordásfalra, kb. 2.5m magasra, a mennyzetre irányítottam (15m megközíltőleg) és ISO 400-on 1/80-nal mennek az éles, fényes képek F8 fölött is akár.

Ilyet eddig a rendszervakuval sem tudtam elérni, még telibe vakuzva sem.
Most végre itt a lehetőség, és lehet szenvedni, mert a Sony vagy jól villant, vagy nem. (kb. 5-2szer sikerül szinkronban villantania). A Minolta viszont AF-ben kb. meghalt, manuálisan fókuszálni meg sporteseményt esélytelen.
(még a Sony focus-peakingjével sem egyszerű)

Meg vagyok lőve.
Valami wireless távkioldó fog kelleni a stúdiórendszerhez, akkor talán megoldódik.
(az igazi persze a Minoltára szerelt 3600 HSD rendszervaku, egészen hátrahajtva, az nagyon szép derített képeket eredményez, de megeszi a fene, ha nem tudok rendesen fókuszálni vele)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.