Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14089) agent_k


agent_k
őstag

BiriBum:

Az lehet, de a mostani gépem került majdnem ennyibe. És egy 2007-es fényképezőgépre, ami azért valljuk meg idejétmúlt technika, eszembe nem jutott volna ilyen üveget csavarni. Az általad linkelt oldalon lévő fotók valóban szépek, de rommá vannak dolgozva, hogy ezt mutassák.

Mikisys
Úgy tudnám megfogalmazni, hogy egyértelműen jobb a felhasználói élmény..
Egyrészt a hátsó nagy kijelző nem ilyen pixeles valami, hanem látszik mit állítok. Ott a gyorsgomb (i) amivel tudok ugrani a beállításokba, iso, képminőség, fehéregyensúly ilyesmi. Nem akarom most a menürendszert taglalni, mert annyira még én sem vagyok penge benne csak írom ami eszembe jut.

A kereső, amiben végre látok valamit. Használom is rendszeresen. A Pentaxnál mindegy hova állítottam a dioptriát (a nikonon 0-án van most), mert nem láttam rendesen. Kicsi volt a szemkagyló gondolom és nagyon kellett hunyorítani. Mivel nem volt teljesen sötét a hiányos takarás miatt, ezért az értékeket sem láttam rendesen.

ISO érzékenység, óriási mutatvány. Eddig 100, 200 környékén fotóztam, mert feljebb annyira zajos volt, még zajszűréssel is a Pentax, hogy nagyítva élvezhetetlen volt. Múlt héten egy arborétumban, árnyékos helyen ISO 1600-on, 500-as záridővel olyan szép kis csobogót fényképeztem, hogy látszanak a szétfröccsenő cseppek. Ilyet az előzővel nem csináltam volna.

Időzített felvétel/sorozat felvétel készítés. Nagy vágyam volt a csillag fotózás. Még nem sikerült igazán, mert a beállításokat nem találtam el, de a Pentax ezt a szolgáltatást sem tudta.

Nem jut most hirtelen eszembe, mit lehetne még írni, annyira nem vagyok nagymester a tesztelésben. Én csak annyit vettem észre, hogy d5100 klasszisokkal jobb, mint a k100d. Képminőségben, kezelhetőségben és szolgáltatásokban.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.