Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86018) Molydeus válasza Mr.Csizmás (#86017) üzenetére


Molydeus
senior tag

A Q8 ugye alapvetően egy 65%-os a szokásos - a ti esetetekben ISO - igényekkel (nagy Enter, 1.25U-s bal Shift, 1.75U-s jobb Shift és az "í" és "Ű" helyére amit oda szántok) az Alice/Arisu törés miatt az alábbi kiegészítésekkel:
- kell egy második "B", vagy bármilyen más R4-es 1U-s kupak, ami passzol oda (vélhetően az alfák színében)
- kell 3db 1U-s mod az alsó sorba, amiből az egyik szinte biztosan Alt, a hüvelykek alá pedig tetszés szerint, pl. Fn
- kell egy 2.25 U-s és egy 2.75 U-s Space, ezek old-school módon kiválthatók a fel nem használt 2.25-ös és 2.75-ös Shiftekkel, de szerintem jobban is néz ki és talán hasznosabb is a domború Space oda

Nem akarom az unalomig ajánlgatni, de olcsón, folyamatosan elérhetően, nagy színválasztékban és általánosan jó kompatibilitással ott vannak az Aliról az Aifei GMK klónjai, azokból is a v2, ami blended PBT (bár akad, ahol a ABS-ként hivatkoznak még rájuk, de amennyire tudni lehet a v1 volt tiszta ABS, a v2 már keverék). A profil cherry, a felületük matt, enyhén érdes. Nekem a legrégebbi v2-es a Fishing van napi használatban lassan 15 hónapja és bár én szerencsés vagyok ebből a szempontból a bőröm miatt, de nekem még nem mutat fényesedést sehol.

A másik olcsó forrás a Keychron double-shot "PBT"-i, még jobb kompatibilitással, de ott nyunyunak akadtak gondjai a fényesedéssel emlékeim szerint. Viszont ennek a mértéke mindenképpen egyén függő.

Olcsó dye-sub PBT-kból, ami tiszta PBT ajánlott a JC Studio (Leekbros?), Shenpo és még pár másik, amit majd említenek a hozzáértők.
A Geekark dye-sub-ja hajlamos ridegen törni a keresztnél, kerülendő.
A random Ali-s klónok reverse dye-sub-ja (sötét alapon világos felirat) mutathat felhősödést a tapasztalatok alapján, a nagyobb kupakok párnásodást vagy akár görbületet is, szóval ezek is elég kétesélyesek. Ráadásul nem csak drágábbak, mint a blended PBT verziójuk, de jellemzően sokkal vacakabb a kitting-jük is. Ezekből a cherry mellett nagyon sok XDA profilos is fut, érdemes odafigyelni.

M.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.