Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz bunnyhu #74749 üzenetére
A G40-ben biztos vagy? Ez valami tömítő gyűrű, 3mm vastag, ~40mm belső átmérővel...
ebay-re rákukkantottam... hát vannak árak. Van ahol annyi, mint itthon, van ahol 2 rugó + szállítási költség... van ahol 7-800 ft de ott meg 95%-nál nem nagyobb az elégedettség...
Keménységi adatok nincsenek megadva.
Itthon nem olcsó, de legalább ki van írva, hogy 70A vagy 40A meg, hogy vastag, vékony...[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
Igen félrevezetőek a hangtesztek, de mit lehet tenni...
Valszeg POM-ot fogok választani, az alut nagyon nem akarom, PP nincs is.
Lehet rosszul fogalmaztam meg akkor, nyilván a halkságot nem befolyásolja a szivacs és ez nem is cél, de a netes hangtesztekből az egyértelmű, hogy szivaccsal sokkal jobban bejön a hangja. (Igen tudom, hogy becsapós a hangja a mikrofonok miatt, de most főleg a hang változására gondoltam)
Ami logikus is, mert tudtommal egy vékony szivacsréteg pont a magasabb hangokat szűri ki.Mivel lusta állatfaj vagyok, tuti az lesz, hogy megépítem és ha úgy érzem lehet ég jobb is a hangja, akkor megpróbálom szivacs nélkül is (bár kétlem, hogy ez fog történni)
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Akkor mi a teendő ha a billentyűzetben a switch-ek alatti fém plate-nek fémes csengő hangja van a kapcsoló lenyomása után?
Rakjak gumialátétet a kiállásokra amik a plate + PCB kombót tartják?
Vagy a plate és a pcb közé kéne valami?[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
dqdb
nagyúr
válasz LLKobe #74754 üzenetére
Rakjak gumialátétet a kiállásokra amik a plate + PCB kombót tartják?
Segíthet egy keveset, de várhatóan nem fogja teljesen megoldani a problémát, és egyúttal megemeli kicsit a billentyűzet belsejét.A biztos megoldás a plate cseréje lenne nem fémre (FR4, CF vagy valamilyen műanyag). Segíthet szivacs a nyák és a plate közé, valamint a tape mod, amikor festőszalaggal leragasztod a nyák alját, de a problémát a billentyűzet felépítése és a fém plate együtt okozzák.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Saviour
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Keychron K6-ot. Arra odafigyeltem hogy ISO kioasztású legyen, arra viszont sajnos már nem, hogy a "0" (nulla) angol kiosztás lévén a kilences után kapott helyet. Hogyan tudnám ezt orvosolni? tekintettel arra, hogy a "öüó" vannak a magyar kiosztás szerint a kilences után. (Windows-t használok)
-
doxit.hu
csendes tag
Feldobom a labdát, hátha tudtok erre valamit.
Egy barátom felesége keresett meg, hogy szeretne neki egy billentyűzetet. Most születik a második baba így egy csendesebb darabot keresnének. A srác grafikus és jelenleg egy gagyi sok éves 'gémer' membránost használ.1.Mekkora összeget szánsz rá?
Hát, jó lenne 30 körül beleférni, de tekintve az igényeket ennek kis esélyét látom.2.Használt szóba jöhet?
Jó állapotú vagy újszerű, igen.3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Ahogy említettem, egy gagyi membránost használ. Pontos típust nem tudok, de nem is lényeges.4.Mire használnád a billentyűzetet?
Grafikai munkák, gépelés, kis játék. (bár arra van neki joy)
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Első sorban mechanikus és ollós vonalon gondolkozok, de végső esetben a membrános sincs kizárva. (de, ez utóbbi ugye igen hamar csendesből hangossá válik)6.Van konkrét modell ami tetszik?
Irányadónak a Varmilo VA109M CMYK MX Silent Red-et néztem, de ez már kicsi drága és probléma, hogy nem gravírozott a cap. (tehát a háttérvilágítás nem üt át a feliraton) Ha lenne kb ugyan ez valami olcsóbb alternatívában az kiváló lenne. Még a Logitech MX Keys jött szembe, de abból nem létezik magyar, az Apple féle meg Apple, almás gombokkal.7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
ISO és mindenképpen magyar8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Full size, numpaddal
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Világítás mindenképpen kell (nem kell rgb). Mindegy, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli. Asztalnál, asztali gépnél dolgozik vele, szóval ennek nincs jelentősége.Igazából már pár napja nyúzom a kérdést, de a fenti, igen borsos árú Varmilo-n kívül, ami minden pontnak megfelel én nem találtam.
Még a hama urage exodus 900-at néztem brown switchel, hogy szét szedem és megkenem neki, de még úgy is elég hangos. (lehet még ezen kívül valamit okosítani vele, hogy halkabb legyen?)
Szóba jött a Logitech MK295 Silent, ami meg nem világít sehogy sem.
A többi meg vagy bluetooh-os vagy nem világít esetleg nem magyar.Tényleg csak a nagyon olcsó gagyi membrános 'gémer' vonal van meg az ultra drága mechanikus, ha valaki egy csendes full size magyar billt akar háttérvilágítással?
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
Na meglettem a kumarával.
A teljes gear:Kumara RGB kibélelve polifoam-al + Outemu silent white switchek + tapemod (btw, ez megszüntette a plate csengő hangját, THX!) + gumigyűrűk a kupakok alatt + Keychron kupak szett.
Teljesen frankó lett, az én igényimet kielégíti teljesen.
Egy valami nagyon nem tetszik benne, a stabok, főleg ami a space alatt van, az elég gyalázat.
Lehet valahonnan (ali vagy bármi) értelmesebb nem drága stabokat venni?Nekem nincs itthon mindenféle zsírom meg ilyesmi, és ezért nem is vennék.
Ha vannak értelmesebb stabok ami nem sok euró, linket kérnék hozzá[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
válasz elite.cs11 #74764 üzenetére
Mi van itton amivel lehetne kenni és nem drága? Bandaid modot ismerem, szigszalag nem jó helyette?
-
dqdb
nagyúr
válasz LLKobe #74766 üzenetére
Nem lehet. Mivel plate mountról van szó, így bár az összes kapcsolót nem kell kiforrasztani, de a stabilizált billentyűét igen, hogy ki tudd szedni.
De így is meg tudod kenni a slidereket, valamint a slider belsejébe is tudsz kenőanyagot juttatni, ami a zörgés egyik forrása. Egyedül azt a részt nem tudod megkenni, ahol drótot tartja a stabilizátor, azaz másik műanyag-fém kapcsolatot.
Szilikonzsír (sokszor Super Lube márkában) vagy Krytox GPL 205g2 a két szokásos kenőanyag. Az előbbiből neked ilyesmi kivitelű tubus kell vagy injekciós tű, hogy mélyen be tudd nyomni vele hátulról a drót mellé.
A kenéssel legyél óvatos, és több lépésben kend meg addig, amíg jó nem lesz, mert túl lehet kenni a stabilizátorokat, és a felesleget csak úgy tudod eltüntetni, hogy kiszeded a stabilizátort, az pedig forrasztást jelent..
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
LLKobe
veterán
Fitzgerald: Igen, ez egy elég jó budget kombó
dqdb: Igazából mindegy, csak azért kérdeztem volna mert az előző billemben ennél sokkal jobbak voltak a stabok, kicseréltem volna, de az nem hotswap.
Mindegy, akkor megveszem ami kell, és megycsinálom ezeket a stabokat.nyunyu: Csak azért gondoltam mert a szigszalag legalább fekete FEnt hagytam a gumigyűrűket, egyrészt tetszik hogy rövidebb a switch útja, másrészt bottom out-nál jobb mikor a gumigyűrűt ütöm nem a PCB-t.
[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
válasz LLKobe #74770 üzenetére
Budgetnek annyira nem is budget (legalább is itthonról beszerezve a dolgokat, számomra külföld nem opció - de egyébként sem valószínű, hogy ennél számottevően olcsóbban jönnék ki), mert 19k a Kumara RGB + 2x45 db Akko switch az még 18000, és a keycap készlet is 10k.
Az már egy K8 ára. Sőt, most black friday alatt pl. Alzánál 40k volt a Gateron brown kapcsolós K8 (még mindig annyi, most néztem), a Gateron redes meg 36k...
Ez szerintem inkább egyfajta pet projekt sokunknak, hogy mégis csak "te rakod össze" magadnak a billentyűzetedet a saját ízlésed szerint.[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz Fitzgerald #74771 üzenetére
Ezért kell donor billből építkezni. Az én Kumarám 4ezer volt, amiből sikerült kiárulni 3ezer forintnyi alkatrészt.
Leukoplast + általános szilikonzsír kijön 2ezerből.
-
doxit.hu
csendes tag
válasz 4nick8 #74761 üzenetére
Jó-jó persze, tudom, hogy van bőven feljebb és objektív értelemben természetesen igazad van, de azért egy normál embernek, a 10-20 k feletti billentyűzetek már erősen a 'High price' kategória. Meg hát azért elég nagy a szorzó a 11-2 ezer forintos 'gémer' membrános és a viszonylag csendes mechanikus között (a leírt paraméterek mellett), ami most úgy fest 60-tól kezdődik kb.
...és hát ugye az van, hogy egyébként vannak akár full size, viszonylag csendes, egyszerű megvilágítással rendelkező mechanikus gombsorok egész jó árban csak valahogy ezek nem magyarosodnak. Keycap-et rendelni meg annyi lenne, amennyiért megvehetik mondjuk a varmilot. Ha legalább nem kéne a full magyar kiosztás (hosszú 'Í'-vel) vagy jó lenne egy TKL, akkor nem is tettem volna fel ilyen hülye kérdést.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz LLKobe #74770 üzenetére
Csak azért gondoltam mert a szigszalag legalább fekete
Remélem, hogy a nyák hátulját az ajánlott festőszalaggal fedted be, ami nem tapad túl erősen és nyom nélkül eltávolítható, és nem szigetelőszalaggal, ami eltávolításkor ragasztómaradékot hagy hátra és bónuszként le tudja tépni a nyákról az SMD diódákat.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
LLKobe
veterán
válasz Fitzgerald #74771 üzenetére
Én marketplace-ről lőttem egy 5 percet használt kumarát 9k-ért, aliról rendeltem a 90db silent white switchet 11k-ért, a keycap szett itthonról volt ha jól emlékszem 8k újonnan.
dqdb: a tapemodot maszkolószalaggal csináltam Igazából az is mindegy lenne ha nyomot hagyna, én ezt a billt addig fogom hajtani / ha kell switchet cserélni amíg már csak a kukába lesz jó, az a tape élete végéig ott lesz
-
Throme
veterán
válasz doxit.hu #74773 üzenetére
Bármit veszel, mindenhol megvan a kommersz, belépő, haladó, félprofi, profi szint. Ezeknek megfelelő árazással.
20 rugós használt telefonnal is tudsz fotózni, meg a 3 millás szettel is.... de lehet hozni autós példákat is.Valaki egyszer írta - az összeghatárra már nem emlékszem - hogy x forint alatt mindegy mit veszel..
Akik itt segítenek bőven túlléptek szakmailag ezeken a 10-20-30k huf-os kütyükön. Más meg nem segít, mert megveszi a 4-25k huf bill-t és helló.
(én csak egy itt ragadt szellem vagyok a kommersz vásárlók táborából )Van persze néhány jó ajánlat kezdésnek (Redragon k552... stb) amivel el lehet kezdeni és ki lehet próbálni a mélyvízbe vezető lépcsőn való elindulást...
Viszont ahhoz tenni kell hogy "viszonylag csendes mechanikus" szettet kapj és itt indulnak el az árak felfelészvsz
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz Throme #74776 üzenetére
Saját véleményem az, hogy aki keresőképes és HO-ban dolgozik gép előtt, annak igen is nagyon erősen javasolt, hogy a perifériákra költsön. Megértem, ha egy diák spórolni akar és a billentyűzet témakört 10 max 20k pénzből meg akarja úszni. De egy pl. informatika területén dolgozó embernek szerintem figyelnie kell, hogy milyen székben ül, milyen monitort használ, milyen egeret vesz és persze milyen billentyűzeten kattog. (Az egészséges munkakörülményekről nem rizsázok.)
Persze azt is megértem, ha valaki nem akar 100-150k-t vagy még többet billentyűzetre kidobni, de 50k már nem a világ vége. Főleg úgy nem, hogy azt napi szinten használja melóra, majd lehet utána netezésre és játékra is.
Ugyanakkor azt is el kell fogadni, hogy a vezetéknélküliségnek, a halkságnak, a jó dizájnnak, ára van és lesz is. Arról a részről, hogy a magyar forint mennyire erős nem írnék semmit, azt mindenki tapasztalhatja a saját bőrén.
Tegnap étteremben vacsoráztam és egy nyamvadt cordon bleu már 5k pénz... -
doxit.hu
csendes tag
válasz Throme #74776 üzenetére
Először is privátban meg azért itt is kaptam segítséget. Az is segítség, ha csak megerősítenek abban, amit tapasztalok. Innen is köszönöm nekik!
Másrészt, és ezt most csak általánosságban írom a felvetésedre, egyáltalán nem ez az itteni tapasztalatom (de, biztos akad persze itt is ilyen tag)... nekem az említett hozzáállás, hogy én már túlléptem egy szinten, ezért ami alatta van az mind egy sz*r vegyél amit akarsz, erősen antipatikus hozzáállás.
Nekem is új Macbook Pro-m van kimaxolva, egy elég izmos asztali gépem Eizo monitorral, iPad Pro, Mac studio. Még is ha valaki megkérdez, hogy mit ajánlanék 200 ezerig a gyereknek mindig segítek, mert van némi szakértelmem is és nem derogál ezzel foglalkozni. (meg szeretek is ezzel foglalkozni)
Mert az valóban tény, hogy minden összeghatárban ugyan azt veszed (nem csak az olcsóban hanem a prémiumban is amúgy), de mindig vannak hol erősebb, hol csak árnyalatnyi különbségek, amit én a tapasztalatommal meg a szakismeretemmel megtalálok és mondjuk tudom, hogy neki nyugodtan lehet a laptop tejfölös dobozból is, a legfontosabb számára mondjuk, hogy 10 fps-el több legyen a CS:GO-ban.
De, a kérdésem igazából nem is erre irányult. Nem kell a világ legjobb mechanikus billentyűzete, sőt nem is a világ leghalkabbja (meg, hát nem is feltétlen kell mechanikus) csupán ezen a területen annyi a cél, hogy azért egy normál membránosnál ne legyen hangosabb. (és lehet egyébként olló mechanikás is, sőt eretnekség, de még sima membrános is)
Egyébként is azért mertem kérdezni, hogy hátha elkerülte valami a figyelmem és van esetleg valami titkos tipp ebben a 30-60 ezres kategóriában. Hiszen biztosan itt is vannak jó néhányan hasonló cipőben. Aligha hiszem, hogy amiket leírtam az olyan rettenetesen egyedi igények, mert az olcsó gagyi szegmensben és a felsőközép és felsőkategóriában ezeket nagyjából mindegyik termék tudja (persze eltérő minőségben) csak valahogy pont a kettő közöttre nem jut alternatíva.
Persze végig nyálazva a kínálatot látom én is, hogy ami mondjuk jó lenne büdzsé szinten az nem létezik magyarban vagy valami hiányzik belőle a felsoroltakból.
Még az építésen gondolkodok. Találni valami használtat alapnak, venni switcheket és keycap-eket és össze legózni, illetve a hama urage-t sem vetem még el esetleg switch cserével, meg egy kis moddinggal. -
Throme
veterán
válasz doxit.hu #74779 üzenetére
Tőlem kapsz egy szavazatot a keychron K8-ra (nem kell pro, bár a "sima" ára is felment rendesen), cserélhető piros kapcsolós verzióra.
Ezen felül o-gyűrű és ha még belefér akkor pbt kupak (most nem tudom van-e magyar pbt, azt majd megmondják).
Nekem ez halknak számít. Ha meg ez sem elég halk esetleg, akkor később még mindig tudsz cserélni kapcsolót.
Ha meg hiányzik a numpad, azt is lehet külön még venni, vagy egyből K....nemtudomhány (talán K4) amin van minden gomb és ugyanúgy o-gyűrű + pbt kupak.szvsz
-
Throme
veterán
válasz Mephike #74777 üzenetére
Hát nem tudom. Otthon , párom azt a 4-5k huf kolink membrános billentyűzetet használja, amit anno a PC-hez vettem.
Magyar, világít, vezetékes.
Nyitott ajtónál kihallom mikor "kalapál" rajta (folyamatos szövegírás).
Csak munkára használja, mert számítógépet nem igen használ másra.Gondoltam kipróbálnék egy K2-t, vagy egy V1-et a K8 mellett... (hülye fórum ugye ).
Kérdeztem, hogy "édesem ugye szeretnél egy fasza, minőségi mecha bill-t , ahelyett a xar helyett?" Hát nem, pont jó az ott neki, ahogy van...
Pedig HO-ban tolja. A monitor fontosabb volt neki, azt oldottuk meg.
Meg most az asztal kicsi már, azt a következő...
Egér, bill a használható kategórián felül nem érdekli, pedig próbálta már.Nem mindenki gondolkodik IT, vagy műszaki fejjel.
Persze nem adom fel a K8-at még odaadom neki....hátha... bár egyelőre letettem erről, mert a 30k-s kategóriából lett mára az 50-60k és ez már erősen a vicc témakör...
-
Molydeus
őstag
A legolcsóbb jó tipp erre egy Cherry G80-3000N Cherry MX Silent Red kapcsolókkal és egy átlátszó magyar kupakkészlet lenne (Keychron, vagy Glorious itthonról). Ennél halkabbat modolás nélkül nehéz lesz összerakni szerintem. Valamivel olcsóbb lesz a végén, mint a Varmilo, de még így is jóval több, mint a megadott keret.
Nem az igénnyel van gond amúgy, hanem a kínálattal.
Csendes, átvilágítós, magyar, teljes méret (szerencsére ti a vezetékmentességet nem kértétek), ezek kb. a legkevésbé teljesített kívánalmak.
A legközelebb a Varmilo van hozzá, de ahogy írtad, az nem világít át csak háttérfényt ad.
Ha gamer vonalon nézelődsz, ártól függetlenül nem lesz halk, még akkor sem ha amúgy Silent switchekkel szerelik és egy bizonyos árszint felett nem hogy magyar, még ISO sem. Ollósból minimális a kínálat és az is két részre szakadt. Vannak a belépő kompaktok TV-k, tabletek stb. mellé, mint pl. a Rapoo 9ezresek, bár tőlük talán felbukkant most egy office vonal is, de ezekkel nincs tapasztalat. Világítás nincs és kizárólag wireless mód. Felette pedig a "produktív" kategória (MS SCulpt, ami ergo is egyben, Logitech MX Keys, Dell premier), amiből van ugyan teljes méret, de nem magyar és szintén nem világít az üzem időnövelése miatt.
Nálatok nem játszanak a kompaktok, így a pl. Royal Kludge kiesik, pedig a Redragonnál valószínűleg jobb minőséget ad, szintén egyre több az ISO és a hot swap náluk is, (pl. modolásra jó alap forrasztgatás nélkül is), sem a drágább készre szereltek közül pl. a Vortex, aminél amúgy opció lenne a Silent kapcsoló gyárilag.
Maradnak a modolható gamerek (Redragon, GMMK, Pulsar) és a hot swap középkategória a Keychron K-kal és reményeink szerint a bővülő Akko kínálattal. Viszont ha követed valamennyire a topikot, akkor láthatod, hogy sajnos ezeknek a vége is tart a Varmilo árához végül.M.
-
elite.cs11
senior tag
valami a figyelmem és van esetleg valami titkos tipp ebben a 30-60 ezres kategóriában.
Eredetileg 30k volt a plafon... és olyan szegmensben valóban nincs ami magyar ÉS halk ÉS világít ÉS mechanikus. Ahogy te magad mondtad a membrános meg alapból hangos lesz egy idő után.
Igazából az ISO layout és a numpad az a két dolog ami nagyon lekorlátoz.Anyways, ennyiből azért már lehet gazdálkodni pl:
[Keychron K4] red switchekkel. Halkításhoz lehet rátenni o gyűrűket -
plehoczky
tag
Úgy látom, egyre több Keychron tulaj van itt, így lenne egy kérdésem hozzátok:
Mi okozhatja azt, hogy a K8 BT módban a világítás néha akár 1-2 perc után is lekapcsol és hogy lehet ezt megakadályozni?
Az autosleep time-ot hiába próbáltam állítani 10-20-30 perc között, parancsot villogással nyugtázza a billentyűzet, de láthatólag nem ettől függ, hogy mikor kapcsolja le a világítást.
Factory reset már megvolt párszor, fw meg nem nagyon van új hozzá. -
doxit.hu
csendes tag
válasz Molydeus #74784 üzenetére
Köszönöm a kimérítő választ. Végül sikerült megbeszélni a hölggyel, hogy engedjünk lejebb a hangból, mert ott tényleg látom én is, hogy 60-70 alatt csak hozzávetőleges csendesség van. Az építés sem lesz olcsóbb és már most kérdéses, hogy meg jön e minden. (tekintve, hogy a legtöbb dolgot külföldről kellene beszerezni)
Találtam neki új cooler master ck550 v2-őt brown switch-el 27ért. A hangja így sok videót végig bogarászva és átküldve belefért. (főleg, hogy amiket küldtem neki ennél csendesebb példányokat ennek minimum a duplája volt árban) Végül ezt megfelelő kompromisszumnak találta.
Viszont most én is rá kívántam egy csomó mechanikus billentyűzetre, mert nem is tudtam, hogy ez ennyire forró topik lett és ilyen állat dolgok vannak ezen a területen (is). Pedig szakmabeli vagyok. Mondjuk az árak azok azért erősen mellbe vágnak. -
nyunyu
félisten
válasz doxit.hu #74788 üzenetére
CK550-ekre minimum egy o-ring kéne, hogy elviselhető legyen a hangjuk.
Annál többet nem tudsz rajtuk halkítani a kapcsolók+LEDek kiforrasztása+visszaforrasztása nélkül.
Mondjuk az árak azok azért erősen mellbe vágnak.
Inkább a gumidómok mentek össze árban (& minőségben) '90 óta, amit a mechák nem nagyon tudtak követni.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
doxit.hu
csendes tag
válasz elite.cs11 #74785 üzenetére
Eredetileg 30k volt a plafon...
A 30k csak elméleti határ volt. Ahogyan írtam akkor is ennél lehetett több is, de akkor még csak sejtettem, hogy a 'lehet több is' az inkább minimum a duplája és nagyjából onnan indulunk.
Igazából az ISO layout és a numpad az a két dolog ami nagyon lekorlátoz.
Igen. Pontosabban az ISO magyar, de leginkább a magyar. Mert amúgy elég szép választék van ISO-ból numpaddal. Persze jóval kevesebb mint a TKL kínálat ANSI vagy főleg US kiosztással. -
Mephike
őstag
válasz Throme #74783 üzenetére
Nyugi nálunk is ez volt itthon
Kérdeztem én is, hogy akar-e másikat? Neeem, neki jó lesz ez is.
Aztán elegem lett abból a vacakból, amit ő használt. (Valamilyen Genius volt.) Vettem egy Varmilot, odaraktam az asztalára, amikor nem volt itthon, és amikor hazaért, megmondtam, hogy a régi xarát tűzre dobtam és elégettem. (Feltettem a szekrény tetejére, most is ott porosodik.) Morgott egy sort, aztán elkezdte használni az új bill-t. Kb. egy héttel később valami olyasmi hagyta el a száját félhangosan, hogy azért ez az új billentyűzet egész jó dolog. -
doxit.hu
csendes tag
válasz nyunyu #74789 üzenetére
Én ezen nem is szeretnék halkítani. Ahogyan írtam ezt a halk témát betettük egy relatív zárójelbe. Felajánlottam több típust, amit szívesen moddoltam volna nekik, de attól a gari vesztés miatt zárkózott el. Muszáj volt további kompromisszumot kiharcolni, mert amit ő akart egyben újban annak az árát sokallotta. Ezért ezzel én pontot tettem nála az ügy végére és ebben kiegyeztünk.
-
-
Throme
veterán
PCX-től anno 40A
"King Mod GAZU-095 Zajcsökkentő Cherry MX kapcsolókhoz 125db/csomag" ezen a néven futottAztán ebay-ről , de azt meg nem mondom milyen.
Engem az itt felhozott problémák, hogy nagyon gumi szerű nem rémiszt el. Akkorát nem vágok rá hogy visszapattanjon
El kell dönteni, hogy találsz olcsón valamilyen o-rinet Kínából, azt' vagy megjön vagy nem és x hét múlva, vagy drágábban de kb 1 hét alatt ott van.
-
Throme
veterán
válasz Mephike #74791 üzenetére
Lehet nekem is kész tények elé kellene állítanom, hogy nincs a régi.
Sajnos ezeket a full kiosztású megoldásokat szereti, amit én már nem, de megértem, mert kell neki a numpad és valóban ott egyszerűbb nyomogatni a számokat.
Engem elkezdett érdekelni az a75%-os vonal (persze ettől még a K8-at imádom).[ Szerkesztve ]
-
sunya84
csendes tag
Sziasztok!
Láttam, hogy a Keychron K8 vezeték nélkül nem ajánlott játékra.
Ez "pontosan" mit takar?
Egyáltalán nem alkalmas, vagy inkább kerülendő?Ha ez nem, akkor kb ebben a kategóriában mi ajánlott?
Ami lényeges:
vezeték nélküli, mecha, ISO/hun, alkalmi játékra, többségében irodai felhasználás, árban kb 40-60k környéke.Köszi!
Asus Rog Strix B450-F Gaming, Ryzen 5 3600, 2x8Gb Patriot Viper Steel 3200Mhz, Gigabyte RX 5500 XT
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Eladó 105 darab Gamakay Pegasus csendes, taktilis(tactile) kapcsolók
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest