Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz stellaz #74250 üzenetére
A hangszín is számít a hangerő mellett, a clickbaros Kailh Box hiába hangosabb, mint a Gateron/Outemu Blue, mégis kellemesebb hallania a fülnek, ahogyan a click leafes Alps SKCM kapcsolók is hangosabbak a Box kapcsolóknál, mégis jobb azokat hallgatni.
Amúgy létezik halkított clicky is
A légkalapács nálam a szolenoid
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
ATI
senior tag
válasz elite.cs11 #74246 üzenetére
Most megnéztem, legutóbb október 19-én rendeltem tőlük a V1 ISO-t. Az október 28-án érkezett meg. Szóval kevesebb, mint 2 hét. Ideális esetben.
-
dqdb
nagyúr
válasz stellaz #74254 üzenetére
Úgy néz ki, hogy jelenleg Novelkeys exkluzív, ahogyan a többi Box kapcsoló is kezdte valaha, és tőlük a szállítás aranyáron van. 108 kapcsoló estében ~49 dolláros árhoz ~56 dolláros szállítási költség adódik, azaz áfával és vámkezeléssel együtt 1,3 dollárra jönne ki egyetlen kapcsoló, annyit meg biztosan nem ér.
Pontosítva a Mechboxnál akad, de ők switch testeres pár darabos eladásokra vannak specializálódva ennek megfelelő árakkal.
Mindenesetre rákérdeztem két helyen, hogy van-e máshol, ha jön válasz, majd bedobom.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Solymi81 #74257 üzenetére
A kapcsoló csak egy összetevő egy billentyűzet halkságában. A tényleg halk billentyűzethez kevés csak a kapcsoló, ahhoz megfelelő belső kialakítás kell (vagy alternatívaként szivaccsal libatömés) és jó stabilizátorok.
Sokféle halkított kapcsoló érhető el a piacon, de ezek közül csak Cherry MX Silent Reddel szerelt kész billentyűzetet kapni.
Lineáris: Cherry MX Silent Red, Gateron Silent Red, Durock Dolphin aka Durock Silent Linear és átszínezései (Silent Alpaca, Ghost), többféle Outemu, ...
Taktilis: Durock T1 aka Shrimp, Tacit, Gateron Silent Brown, Aliaz, ...[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
Köszönöm!
Az ablakos Geekark kupak tényleg drága, de annyi előnye talán van, hogy azok is ráakadhatnak, akik nem jártasak a témában bevett webshopok terén.
Nekem nem hiányzik, csak időnként előjön az állapotjelzés téma is, és ahol nincs dedikált, de legalább programozható a bill. oda egy ablakos Lock szerintem szebb megoldás, mint a kupak alól szűrődő fény.M.
-
nyunyu
félisten
-
Molydeus
őstag
válasz Gambito #74263 üzenetére
Az Enternél a különleges a színe legyen, vagy valami minta legyen rajta?
Azokból a készletekből van választék, ahol az accentek (Enter, Esc, Space esetleg a nyilak) eltérnek az alfák és a modok színeitől. Időnként elég kontrasztosak és élénkek is lehetnek.
pl.: [link]
Ha mintát vagy képet szeretnél rá, akkor passz. Az Alin vannak ugyan dye-sub PBT klónok, ahol valami stilizált kép van egy-egy kupakon, de elég vegyes a minőségük.M.
-
dqdb
nagyúr
Ezüsthöz, feketéhez minden szín megy, fehérhez pár hidegfehér árnyalatot kivéve minden más szín megy. Ha tanácstalan valaki a színekkel kapcsolatban, akkor hagyományos bézs színvilágú kupakokkal nem lő mellé, mert az bármelyik billentyűzethez megy.
esetleg valami különlegesebb entert lehet találni isoban?
Mit értesz az alatt, hogy különlegesebb?tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Exelsior
senior tag
Sziasztok.
Megjött a keychron k8 tkl gateron hot-swappable red switch bill.
Hát ég és föld a Hama 860-hoz képest meg a redragon vinsuu-hoz.
Minőségben, kényelem, anyaghasználatban. halkabb sokkal. nem gondoltam volna.
Hétvégén még megy bele foam meg szigetelés.Köszönöm a segítségeket. Követlek benneteket azért.
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
nyunyu
félisten
Szürke-fehér-kék Keychron vs bézs-zöld EnjoyPBT.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz Gambito #74272 üzenetére
[link]
GMK Ursa Paddington kit, az alapkészlet már elfogyott[link]
GMK Michtlan Calavera kit, ez még gyártás alatt áll, van hozzáillő base kit[link]
MW Voynich novelty mods kit, ez még gyártás alatt áll, vannak hozzáillő kitekA fentiek közül mindegyik kupak Cherry profilos, szóval Cherry profilos kupakkészlethez lehet párosítani (már ahol kell, és nem komplett készlet részeként jön).
-
Gambito
tag
válasz nyunyu #74269 üzenetére
Most vettem észre, hogy vannak még, megtévesztő az oldalon, hogy bejelölöd az isot és csak 3 félét ad ki, közben full setekben ott vannak az isohoz is billek, ha nem szükítek. Remélem jó a meglátásom és ezek akkor kompatibilisek q1 hez, ebben ha tudnátok még segíteni. Látok olyanokat is amihez meg van adva , hogy q3 és felette, akkor ezek nem jók már?
-
dqdb
nagyúr
válasz Gambito #74275 üzenetére
A Cherry profil relatíve szabványosnak nevezhető, olyan nagy különbségek nincsenek egyes gyártók között, mint OEM profilnál, ami csak egy gyűjtőfogalom, de kisebbek akadnak, mint tizedmilliméteres eltérés magasságban, vagy eltérő betűtípus (ha szöveg is van a kupakon).
A linkeltek közül az elsőn a medve ABS doubleshot, a középső kettőn ABS UV printed a minta, a legutolsón PBT dyesub. Még KAT profilban akad egy rakás díszesebb ISO Enter, de ahhoz alapkészletet is kell venni, mert teljesen eltérő profil.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Gambito #74274 üzenetére
Ja, mert az ISO Q1 oldalon a készreszerelt Q1-hez választható kupakok vannak, míg ezek a doubleshot PBT(-ABS mix?)-k újabbak.
Doubleshotokból biztosan ki lehet rakni bármilyen 75% kiosztást:
(egyedül az 1800 nagyon nem szabványos szóköze fogott ki rajta.)
Nemrég dobtam be ismét a kosárba, megint 9$-t számolt rá szállításnak.
(Amennyit fizettem májusban.)[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Gambito
tag
Köszi mindenkinek a helpet, megfájdul a feje az embernek amig összeállít egy keychront, de azert fun majd lövök képet mire jutottam.
-
veterán
Üdv...Úgy gondoltam lemegyek ebbe a mély verembe is, amit custom mecha billentyűzeteknek neveznek Igyekeztem kérdezés előtt azért utánanézni dolgoknak (ma )
Szóval anno egy Cherry Brown-os Tesoro Durandallal kezdtem a mecha pályafutásom, majd megunva egy CoolerMaster CK550-et kezdtem nyúzni (szintén valamilyen brown switch-el). Mindkettő magyar kiosztású, és csípem őket, ráadásul kutyabajuk. A CK550-ben külön csíptem hogy nem mélyítettek a gombjai, tök jól lehet takarítani.Volt egy kis ijedelem pár hete, hogy a CK550 jobb nyil gombja hol érintkezett, hol nem. Néha bevette, néha erősen nyomva vette be, néha egyáltalán nem. Mivel forrasztott a switch, így féltem hogy el kell búcsúzni tőle, el is kezdtem már az újat nézni, amikor végül egy kis kontakt spray-t fújva a switch-be újra éledt és most már megy ahogy kell. Ugyanakkor elültette bennem a bogarat. Ma pedig szembe jött velem egy videó YT-n hogy hogy lehet saját custom billentyűzetet összerakni, panelostól mindenestől. Nekem meg munkaeszköz, szóval na
Na a hosszas felvezetés után a kérdések és igények.
- Csak ISO jöhet szóba, máson nem tudok és akarok írni
- Windows+Mac: Két rendszert használok állandóan: egy windows-ost és egy macbookot. Jó lenne, ha könnyen tudnék on-the fly mindkettőn dolgozni vele.
- Emiatt is, meg amúgy is, Wireless-t szeretnék.
- Hotswap kapcsolók, hogy gond esetén kisebb eséllyel kelljen dobni az egészet.
- Nagyon megtetszett a QMK/VIA.
- RGB (nekem jó lenne a sima világítás is, mert imádtam hogy a CK550 tud annyira halvány lenni, mintha foszforeszkálna a gomb rajta, de páromnak nagyon tetszik a rikító szín )
- Jó lenne full méret, de próbálok megbarátkozni a TKL form faktorral is (pláne hogy manapság lehet külön numpadot is kapni már)
- Jó lenne magyar billentyűzetkiosztás vagy keycap
- Alapvetően világ életemben brown párti voltam, de ha már belemegyek ebbe, lehet hogy pár gombot lecserélnék majd másra idővel. Vagy akár mindet, ha már megtehetem
- Amúgy nálam is 80% programozás/gépelés 20% játék lenne a megoszlásEzeket figyelembevéve nézegettem a cuccokat, és találtam a Keychron K8 Pro-t. Erre esetleg hátha lehetne valami magyar keycap-et kapni. Sajnálom hogy mélyített, de lehet azért nekem is kell kompromisszumokat kötni A TKL is egyre jobban tetszik (sőt már a kisebbek is, de a nyílat meg a navigációs gombsort, F gombokat nem tudom elengedni)
Más hisztim amúgy annyira nincs, mármint én elvagyok az ABS gombokkal, max ha kopnának veszek még. A gombok hangjára sem vagyok különösen finnyás (legalábbis eddig egy billentyűzettől sem szabadultam meg amiatt hogy idegesített a hangja). Jó lenne színben, gombformában testre szabni majd, de ez még nem kiinduló igény, csak esetleg ha már minden cserélhető egy billentyűzeten, lehet idővel ez is az lenne.
Irányár annyira nincs, tisztában vagyok vele hogy ezek k.va drága dolgok meg magas igények, de azért jó lenne ha 100k-ban megállna, legalábbis kezdetekben, aztán majd ha flancolni akarok, rászánok még.
Szóval kérdések: Mi a vélemény a K8 Pro-ról? (yt videókat már néztem dögivel). Nagyjából hozná amit várok tőle. Milyen lehetőségeim vannak még? Mire kell még figyelnem? Pl ha xy kapcsoló mellett döntök akkor gondolom megnehezítheti a keycap választást. Lehet keverni a switcheket gyártó szinten is? Más méretű a kapcsoló low profile és hagyományos mecha billentyűzeteknél, vagy csak a gombok maguk kisebbek? Nagyon tetszik a low profile K3, és annak most egy Pro változatát kickstarteren kalapozzák még, kommentben, de az ANSI, és írták kommentben hogy majd utána foglalkoznak idővel az iso-val. De felteszem sokat szűkítene a lehetőségeimen ha még low profile-nak is kellene lennie a gomboknak, úgyhogy csak a szívem kívánja, az eszem azt mondja ne Ilyen igények mellett lehet jobb megoldás lenne ha paneltól kezdve építeném fel? Vagy egyáltalán opció? Ahogy néztem az árakat, lehet az 2-3x ennyibe is kerülne, és szeretnék egy jó billentyűzetet de nem egy gép áráért . Vagy ennek a K8 panelját fel lehetne később használni hogy más házba tegyem?
Szóval mit ajánlotok még?
Előre is köszi ha végigolvastátok[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
veterán
válasz Menthirist #74282 üzenetére
+1 kérdés: ha a K8 Pro mellett döntök, európai boltot kell keresnem (bolt, amazon, stb), vagy opció a weboldalukról rendelni? Kíváncsiságból megnéztem, 17 dolcsis felárat írnának rá, de gondolom még adó és vám is jönne, ha már dollárban akarják adni. Bár amit most néztem, az átszámítva 50k, itt-ott magyar boltokban meg 65-80 között láttam.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
dqdb
nagyúr
Pár technikai válasz, a többire majd reagálnak mások. Addig is az utóbbi 4-5 oldalon elég sok szó esett a K8-ról, K8 Próról, Keychronról.
Más méretű a kapcsoló low profile és hagyományos mecha billentyűzeteknél, vagy csak a gombok maguk kisebbek?
Eltér a kapcsoló alapterülete (de közel van), a low profile kupakkészletek egy része téglalap alakú és kisebb, mint a teljes méretű kapcsolókra való, másik része pedig ugyanakkora. A low profile kapcsolók egy részénél eltér a kupak rögzítése, másik felénél ugyanúgy MX kereszt van, de az eltérő kapcsolóforma miatt nem minden kupakprofil megy rá. Emellett a nyák oldali footprint teljesen eltér, és persze a plate is eltérő kivágásokat igényel. Nyákból lehet olyat készíteni, hogy egyszerre támogat LP és normál kapcsolót, de plate-ből nem, és a háznál is problémát jelent, hogy ami normál kapcsolóknál megfelelő belső, az LP kapcsolókhoz túl mélyen ülne.Ilyen igények mellett lehet jobb megoldás lenne ha paneltól kezdve építeném fel?
A nyák-plate-ház hármas eléggé összetartozó dolog, TKL méretben nincsen olyan elterjedt kváziszabvány, mint 60%-os méretben. Persze itt is előfordul olyan nyák, amit többféle házban fel lehet használni, ha azokat úgy tervezték. A plate még inkább a házhoz kötődik, hiszen a ház határozza meg a mounting típusát, és a rögzítési pontokat. Custom vonalon van egy eléggé elterjedt, jól bevált, és gépelési élményben bizonyított TKL belső (top mount TGR Jane rögzítési pontokkal), de mainstream vonalon senki sem használja, mert a top mount nem eléggé jó buzzword nekik.A K8 belsejét biztosan nem tudod majd másba beletenni.
low profile K3, és annak most egy Pro változatát kickstarteren kalapozzák még
Eléggé nagy szégyen, hogy egy olyan cég, mint a Keychron visszaél a rendszerrel, és előrendelési platformnak használja, miközben olyan szállítási határidőt vállalnak, hogy ezek a billentyűzetek már raktárban kell, hogy álljanak náluk, és az elmúlt 2,5-3 hónapban heti rendszerességgel dobtak ki új modelleket, vagyis nem is a szállítás megfinanszírozására kell nekik a pénz.[ Szerkesztve ]
-
br4adam
aktív tag
válasz Menthirist #74283 üzenetére
Jó választás a K8 Pro és elvileg nem jön rá vám meg áfa, ha közvetlenül a Keychrontól rendeled.
-
veterán
Köszi, bocsánat, most olvasom visszafele őket, de még csak vagy 250-300 kommenten jutottam túl. De ígérem haladok Épp gondolkodtam rajta hogy törlöm még a kommentemet ha tudom, mert megértem hogy fárasztó lehet állandóan ugyanazokat írogatni, pláne ha litániákat írtak Úgyhogy még egyszer elnézést, csak még most fűt a lelkesedés
"Emellett a nyák oldali footprint teljesen eltér."
Szóval akkor nincs áttérés idővel. Köszi, akkor marad a teljes méret."Eléggé nagy szégyen, hogy egy olyan cég, mint a Keychron visszaél a rendszerrel, és előrendelési platformnak használja"
Egyetértek, csak azért hoztam fel, mert akkor készülőben van, vagy már raktáron, és a csőben van a jövőben egy iso is belőle, de azt nem feltétlen várom már akkor meg.@br4adam: akkor már rendeltetek onnan/szoktatok rendelni? Mert akkor lehet összerakok egy megrendelést, barebone váz, nem lekerekített gombok, zsír, stb. Ha kb annyira jön ki, mint ott írják, akkor az szuper lenne. Csak nem akarnék belefutni egy +40%-os felárba Vagy lehet behúzok biztos áron itthonról egyet, aztán csak a kiegészítőket rendelem kintről.
[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
válasz Menthirist #74286 üzenetére
hallo, én személy szerint kétszer rendeltem onnan, egyszer se kellett semmi extrát ráfizetni azon felül mint amit az oldal ír (9usd-os szállításon kívül persze). mások is rendeltek már onnan, szintén ez a tapasztalat.
még a keyhcron oldalán is írja a faqban hogy az alább felsorolt országgokban eddig még nem kellett egyik vásárlónak se vámot fizetni, és felsorolják mo-t is. szóval én bátran merem ajánlani.
Az itthoni vásárlásról annyit, hogy amit láttam itthon forintban az drágább volt mint amennyiért a keychron.com-ról megtudtad rendelni. bár most erősödött a forint, de ha van egy revolutod akkor szerintem nobrainer.
elolvastam a korábbi kommentedet is, szerintem a k8 pro remek választás lehet.
Esetleg annyit azért ajánlanék, hogy ha most nem is de valamikor próbálj ki egy PBT keycap szettet is. Nekem is ABS-volt nagyon sokáig, még ilyen razereket vettem stb, de abból ott lette elegem hogy a vadiúj 50k-s razer abs keycapje kb egy hónap után már teljesen fényes volt...
de ez a jó ebben, hogy ráérsz később is kipróbálni ha olyanod van, vagy ha kérdezik rokonok hogy mit kérsz karira, mondahtod a keycap szettetha esetleg van még kérdésed tedd fel nyugodtan.
-
dqdb
nagyúr
válasz Menthirist #74286 üzenetére
TL;DR: rendelj be egy K8 Prót (bár ebből a Keychron oldalán még nincsen ISO, itthon akad), használd, aztán idővel rájössz, hogy miben kellene előrelépés.
Következő minőségi és árszint a Q3, amit a Zoom TKL és QK80 párosa követ majd hamarosan, de ezek már 100e felett jönnek ki megépítve.
-
Domonkos
Ármester
Csak hogy egy mas szemszogbol is legyen velemeny:
>Mi a vélemény a K8 Pro-ról?
A Q8-cal elindultak egy jo iranyba. Remelem, hogy sikerul majd egy kicsit nepszerubbe tenniuk ezt a vonalat. A tobb meg lehet akarmennyire is jo; pfff.. kb. mint a legmagasabb torpe esete.>Milyen lehetőségeim vannak még?
Akarmi DIY ergo. - A DIY reszet azt elso sorban nem a szemelyre szabhatosag, hanem sokkal inkabb a koltsegcsokkentes miatt javaslom.>Mire kell még figyelnem? (switch)
Egy tanacsot tudok adni: probalj ki minel tobbet! Amennyire szubjektiv az egesz, ugy nagyon nehez lesz mas velemenye alapjan a "legjobbat" egybol kifognod. Foleg, hogy ahogy finomul majd az izlesed, ugy lesz egyik vagy masik kapcsolo jobb/rosszabb.>Más méretű a kapcsoló low profile és hagyományos mecha billentyűzeteknél, vagy csak a gombok maguk kisebbek?
Picit eltero, de par kiveteltol eltekintve mindenki 1U tavolsagra rakja a kapcsoloit. En jobban szeretem, ha legalabb egy picit kozelebb vannak, de ez persze megint csak a sajat preferenciam.>De felteszem sokat szűkítene a lehetőségeimen ha még low profile-nak is kellene lennie a gomboknak...
Igen. De amugy nem jarnal vele rosszul. En low profile kapcsolobol csak a kailh choc pink-et (aka. light blue) tudom elturni. A tobbinel nem nagyon erzek ra, hogy hogy lehet nem mindig bottom-out-olva irni.>jobb megoldás lenne ha paneltól kezdve építeném fel?
Ha az idodet nem sajnalod ra, akkor persze.>Szóval mit ajánlotok még?
Menj ergo vonalra, es ne terj vissza![ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
veterán
válasz elite.cs11 #74287 üzenetére
nagyon szépen köszönöm a választ, a válaszotokat
A fényesre kopást annyira még nem ismerem/értem, nem tűnt fel egyik mecha billentyűzetemen sem. Ellenben a céges macbookom már így néz ki
[link]a k550-emen csíptem az alu borítást, de a q8 formája nem tetszik volt régebben ergo billentyűzetem (még gumiharangos), nem jött be.
Lehet akkor megvizsgálom még a Q3-at is igyekszek nem (annyira) impulzív vásárlásba futni bár ahhoz képest hogy reggel mit gondoltam meg most hogy állok, tekinthető impulzívnak[ Szerkesztve ]
-
veterán
Keychron Barebone-nál csak switch-et meg keycap-et kell rá venni, minden más azért adott? (a ház maradék szerkezete)
-
elite.cs11
senior tag
válasz Menthirist #74290 üzenetére
Hát nem is az hogy lekopik, hanem a bőrödön lévő olajoktól fényes, olajos lesz a gomb felülete, eléggé rossz. persze függ a bőrtípustól és az ABS-től is
és igen a barebone-ba csak keycap és switch kell
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz elite.cs11 #74292 üzenetére
Köszi...
A Q3 amit dqdb ajánlott úgy nézem nem wireless. wirelessből 15 billentyűzetük van, de abból csak 1 QMK-s. Amit persze még nem tudom mennyire hiányolnám, de a programozó énem kívánja Akkor lehet mégis csak a K8 Pro lesz, biztos megelégedek vele (egy ideig ) meg amire nem, addigra lehet kijönnek még új szériákkal, ami még jobban kipipálná a checkbox-aimat
[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
válasz Menthirist #74294 üzenetére
meg azért szép ez a hobbi, mert ha van egy hotswapos board-ot onnantól egész sokáig el lehet vele tökölni ráfizetés nélkül. kibélelni a házat (de asszem k8ban van am is), stabikat tuningolni
aztán kezdheted az apróbb költésekkel pl keycap set, majd switch, stabik, nemtom azok mennyibe fájnak mondjuk. de igen végtelen pénzt el lehet szórni, szóval óvatosan -
Enton
addikt
Q3 pro-t a népnek!
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
AeSDé Team
őstag
válasz AeSDé Team #72819 üzenetére
Kipróbáltam a szigetelő-szalagos hekket a billentyűk között kiszűrődő fény lecsökkentésére: fix blinding light from south-facing LEDs
Szerintem határozottan jobb lett, eddig nappal is irritált ha felcsavartam a fényerőt, most viszont sötétben is simán tudom max fényerőn használni, és végre el tudom olvasni a legend-et anélkül hogy közben megvakulnék
-
Domonkos
Ármester
válasz AeSDé Team #74297 üzenetére
Ez a row-staggered elrendezes egy igazi aldas.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Molydeus
őstag
QMK/VIA:
Igazság szerint 75%-os alatt nagyon ajánlott a programozhatóság, mivel ott már nem lesz meg a fizikai helye minden billentyűnek és sokkal fontosabbá válik, hogy ne csak a gyártó szoftverének a korlátai között tudd csak személyre szabni a bill.-t,
75%-on és TKL-en inkább arra lehet jó, hogy pár dolgot kényelmi szempontból "kézközelbe hozz" egy másodlagos layeren.
A Keychronnak még egy K Pro-ja van a 8-as és a 3-as mellett, a 6-os is (ISO sajnos még ebből sincs). Annál pl. a QMK/VIA talán a legfontosabb képesség.K8 Pro:
Az, hogy mélyített egyrészt jót tesz a hangjának, másrészt pont a TKL-nél annyira nem is vészes, mert ha megnézed csak egy keret a billentyűzet szélein, nem öleli körbe a blokkokat külön-külön.Zsírok:
A Kecyhron a K-kat Gateron G Pro switchekkel szállítja (ha nem optikai LP-ről van szó), ami egy gyárilag kent, nagyon simán járó kapcsoló, nem kell külön kenni. Ezenkívül a stabilizátorokat is keni a gyártó. Itt már lehetnek inkonzisztenciák, de alapból sem zörögnek úgy, mint mondjuk a CK550 stabjai (tudom milyenek, én is onnan jövök ). Szóval első nekifutásra én ezt kihagynám a keretből, mert van egy elfogadható gyári állapot és ahogy a többiek is bölcsen ajánlják, érdemes hosszabb ideig kipróbálni, mert könnyen lehet, hogy nem is fognak zavarni az esetleges hibák és ha mégis sokkal jobban meg tudod majd állapítani, hogy mit.Keychron rendelés költségei:
Nem tudom, pontosan hogyan alakulnak a súlykategóriák a szállításnál, de bill.-ekre általában 17-20$, alkatrészekre külön vásárolva 6(régebben)-9$.
A hazai vásárlásnak azért megvan az az előnye, hogy egy esetleges granciális ügyintézés sokkal kényelmesebb.Magyar kupakok:
Lesz róluk bőven szó ha visszaolvasol, de ebben is a Keychroné a legnagyobb kínálat kétféle minőségben. Az olcsóbb ABS-eket itthonról tudod csak elérni, a webshopjukban csak drágább, dye-sub PBT-ket tüntetik fel.Egy esetleges alternatíva:
Az Akko mostanában szintén gyorsan növeli a kínálatot és náluk is megjelentek a hotswap barebone-ok és mostanában az ISO kiosztások is. Nem tudom, hogy TKL van-e jelenleg, viszont wirelessben náluk vannak 2.4GHz-es dongle-ös megoldások is a BT mellett. Érdemes körülnézni ott is.Amúgy hajrá, tetszeni fog szerintem.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz Domonkos #74289 üzenetére
Q8:
Tegnap a dropon is szembejött. Voltak ott már Keychronok korábban is, de remélem nem arról van szó, hogy szabadulnának a készletektől. Mondjuk talán a Q10-be se vágtak volna bele, ha nem látnak benne fantáziát.
Nem lenne rossz, ha bedobnának egy columnal staggered splitet... mondjuk jövő ilyenkorra.
Közelebb hozhatnák ezeket is nagyobb közönségnek.M.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Eladó 105 darab Gamakay Pegasus csendes, taktilis(tactile) kapcsolók
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest