Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz coolpet #74601 üzenetére
7-8e forintért kapható ugyanilyen technológiával készült, ami idővel ugyanígy kopni fog. Vagy 40+9 dollárért van olyan, ami garantáltan nem fog, cserébe azon nem megy át a fény, azonban mivel világos a kupak maga, így sötétben a monitor fényénél is látszik a felirat.
A háttérvilágítás és a minőség billentyűzetek terén két egymásnak ellentmondó dolog.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
-
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
EVGA Z20 RGB Optical mi a tapasztalat? Használ valaki esetleg?
Switch color: Dark gray Hangban hol helyezkedik el blue, brown, red-hez képest? -
RobexX10
aktív tag
Itt még találtam egy elég jó árut
Erről vélemény? Rapoo V720 RGB Mechanikus -
veterán
válasz coolpet #74603 üzenetére
én is szerettem azt a CK550-emben, hogy annyira halványra lehetett venni a világítást, hogy még sötétben sem volt zavaró hogy van, ugyanakkor a gombokon pont átszűrődőtt annyi fény, mintha foszforeszkálna. Szóval nem zavart, de mégis sötétben is halványan látható volt.
A mostani k8 pro-t meg másért szeretem nagyonStar Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
roodie
csendes tag
Sziasztok,
A 40k körüli/alatti billentyűzetek közül melyik a (relatíve) legcsendesebb? CK550, Redragon 55x, Xtrfy és hasonló kategóriában nézegettem, fiamnak lenne karácsonyra, és ez lenne az elsődleges szempont (egyébként játékra és programozásra lenne). Én elsőre a CK550-et néztem ki, de többen panaszkodtak itt a hangjára.
Utólagos buherálás nélkül, természetesen. Nem várok némaságot, félre ne értsetek, de azért azt se szeretném, ha egy 1900-as évek elejéről származó írógép klattyogását kellene hallgatnom egész nap a gipszkarton válaszfal mögül :-D
-
dqdb
nagyúr
válasz 4nick8 #74609 üzenetére
A billentyűzet ajánlott ára 90 euró, a Leet kivételél összes helyen annyiért is árulják most is, annyit határozottan nem ér. A lenti ábra alapján valószínűleg a Leet nyakán maradt egy nagyobb adag és nagyon szabadulnának tőle:
A mostani akciós árát bőven megéri, ahogyan Domonkos is írta, hozza a legalább 2x ennyibe kerülő gamer billentyűzetek szintjét, szoftveres téren is rendben levőnek tűnik gyors keresgélés alapján.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
.LnB
titán
Bedobom ide, hátha érdekel valakit:
Hama uRage Exodus 800 (Blue): 12.999ft
Hama uRage EXODUS 850TKL (Blue): 12.999ftÉn rendeltem egy 800-at, csak úgy. Sose volt mecha billem, nem játékra lesz. Alig lesz használva. Tudom, hogy hangos a blue. Csak kipróbálni. A mostani "tesco"-s helyett csak jó lesz.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Remiel
őstag
válasz copass #74617 üzenetére
Én ezt találtam, de ha látsz most is ISO ennyiért vennék. Mondjuk egy éve az euro sem ennyi volt, így azokat az árakat a mostanival nem érdemes összevetni
"Never stop dreaming" - Freddy Krueger - ELADÓ ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer laptop(15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
-
nyunyu
félisten
Egy vagy két éve BB alatt a világításmentes K552N Kumarát árulta 13k-ért a MediaMarkt, 14-15k körül volt a K552-2 pirosan világítós.
Most?
20599 a pirosan világítós.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Molydeus
őstag
A Keychron V-k rögzítési módja minek számít? Sandwich?
Ha jól láttam, akkor a Plate-en, a PCB-n és a hangtompító rétegeken is kis félkör kivágások vannak a ház két felét összefogó csavaroknál, vagyis a csavarok közvetlenül nem fogják meg őket. A Plate (vagy a PCB?) egy peremre fekszik fel az alsó rész oldalán. Ezenkívül van egy rakat műanyag pozíciónáló tüske talán szintén peremmel (ez nem tudtam megállapítani).
Azon gondolkozom, hogy nem lehetne ezt valahogy rugalmassá tenni? Első körben PC-re cserélni a Plate-et. Azután kiszedni a pozicionálókat vagy legalább a többségét, aztán a perem alsó és felső élén valami rugalmas anyagot rakni, amire felfekszik a Plate. Vagy hiába a "gasket", egyáltalán nem lenne hely mozogni?
Valaki nemrég felrakott egy modolt C-t is a HA-ra, annak a belsejére is kiváncsi lennék.
Nem nekem vannak ilyen terveim, de ha lesz/van belőlük ISO, akkor hátha lenne még egy nem túl drága mod alap, mert láthatólag lenne rá igény.M.
-
Garsza
veterán
Helló! Zboard billentyűzetet használok a Medal Of Honor megjelenése óta. De sajnos a W elkezdett beragadni. Ezért le kéne cserélnem. Létezik jelenleg hasonló kiosztású billentyűzet? Ha nem mit ajánlanátok helyette? 20 000HuF -nál nem szeretnék tübbet költeni. Játékra kell. Hogy milyen mechanikus ollós vagy más azt nem tudom. A lényeg hogy minnél halkabb legyen a működése. Numlock fontos, és előny a háttérvilágítás.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #74627 üzenetére
A Keychron V-k rögzítési módja minek számít?
Tray mount, de itt a plate van a ház aljához hozzácsavarozva, és nem a nyák (azért nem bottom out, mert tray mountnak megfelelő rögzítési pontokkal van tele a ház alja, és nem alul-felül rögzítik a plate-et).Azon gondolkozom, hogy nem lehetne ezt valahogy rugalmassá tenni?
Nagyon sehogy, mert rengeteg rögzítési pont van, és azok egy része nyák közepén, és ami a szélén, az sem közvetlenül a szélén. Kicsit lehet rajta javítani annyival, hogy a rögzítési pontokra O-gyűrűt teszel, itt nézheted meg, hogy mire gondolok.Első körben PC-re cserélni a Plate-et.
Valószínűleg sokra nem mész vele, ismét a rögzítési pontok miatt, cserébe inkonzisztens lehet a végeredmény a billentyűzet egyes részei között.Ha rugalmas belső kell, akkor a K sorozat is jobb ezen a téren, a Q pedig főleg.
[ Szerkesztve ]
-
monchichi20
aktív tag
Sziasztok, a 3 billentyüből melyik a jobb ár/érték gyanánt vagy tudásilag.
ASUS ROG STRIX SCOPE RX Magyar
EVGA Z20 RGB Optical
SteelSeries Apex 5 US
Nagyjából egy árban vannak.
Nekem leginkább a Z20 a + 5 gomb és a csukotámasz miatt.
Asus magyar és birja a bablevest is talán.
Apex anyit tudok hogy vastag a a kábele és oled a kielző...
Logitech-nek jobban örülnék mert minden az, de anyit nem adok érte amit kérnek. -.- -
dqdb
nagyúr
Ami neked zaj, az másnak kellemes és nélkülözhetetlen billentyűzethang
Halkított kapcsolós V1 videót még nem láttam, így csak a szokásos mantrát tudom hajtogatni: ha némaság kell, akkor a halkított kapcsolókon kívül kell a rugalmasság is belül.
-
Molydeus
őstag
Bakker, azt tippeltem, hogy az oszlopok csak az oldal irányú elmozdulást gátolják, nem gondoltam, hogy azok maguk a csavarok foglalatai.:/
Ezek szerint a váz belső felületén körbefutó csík sem perem, csak valami merevítő borda lesz. Elsőre olyan jó ötletnek tűnt, kár érte.M.
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz Mephike #74595 üzenetére
Szerintem ugyanolyan ABS ház mindkettő, és a plate is ugyanaz a vastag, merev acél cucc, csak a méret más (van K551-em és szénné moddoltam, szerintem azért az árért azzal sincs gond).
#74524Domonkos - Ha lesz időm, én megirom szivesen, egyrészt szivügyemnek is érzem, másrészt legalább valamit visszadahatok a topiknak is (Sőt, oda még hosszú i-ket is intézek )
-
veterán
Hát nálam nem sikerült belőni a via támogatást a saját compile-olt firmware-emben. Hiába adtam ki neki hogy a layout az a via-s legyen (annak az mk file-jában volt a VIA_ENABLED = yes), vagy tettem ezt a flag-et a fő rules.mk-jába, akkor sem ette meg. Így viszont nem tudom kényelmesen on the fly változtatni amit csak akarok, szóval egyelőre nem tudom a sajátomat használni
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
dqdb
nagyúr
válasz Menthirist #74637 üzenetére
Furcsa, mert csak ennyit kell tenni hozzá. Hülye kérdés: biztosan a frissen fordított .bin fájlt toltad fel a billentyűzetre? Egy ideje qmk compile helyett qmk flash paranccsal fordítok firmware-t, és tolom fel egyúttal a billentyűzetre. Oka van
-
veterán
Töröltem a .build mappát, ellőttem a compile utasítást, megjelent az új build folder (hex-el, map-pal, bin-nel mindennel), és azt a bin-t toltam fel QMK Tool-lal.
az utasítás amúgy meg sima
make keychron/k8_pro/iso/rgb:viaa build mappa info_rules.mk-jában pedig ott a via enabled flag
vagy akkor ugyanazt a jsont már nem lehet megnyitni amit korábban, és nem tudom mit kellene a via-ba betallózni
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
dqdb
nagyúr
válasz Menthirist #74639 üzenetére
Fura, nálam a qmk_firmware mappába teszi be az elkészült firmware-t (bár van egy .build mappa is). Lehet, hogy az MSYS alapú környezet kissé másképpen van összedrótozva, mint a WSL alapú.
Ne direktben make-kel fordíts, hanem a qmk compile -kb keychron/k8_pro/iso/rgb -km via paranccsal (compile helyett flash, és akkor fel is tölti elvileg). Ez is make-et hív, csak némi kitérővel teszi meg ezt, és STM32F-nél vannak/lehetnek eltérések a build chainben.
vagy akkor ugyanazt a jsont már nem lehet megnyitni amit korábban, és nem tudom mit kellene a via-ba betallózni
Ezt mindjárt megnézem a forrásokban, mert simán lehet, hogy eltérnek a mindenféle vendor és egyéb azonosítók.Megnéztem, stimmel a vid-pid páros a QMK és VIA oldalon.A VIA-ba minden induláskor be kell tallózni a JSON-t, buta szegényke, de nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
próbáltam úgy is, hogy kézzel adtam ki a qmk compile-t, ugyanúgy legenerált mindent... továbbra is probléma viszont, hogy nem tudom akkor mit kellene beadni via-ban jsonnak, mert az eredetileg leszedett json-om úgy néz ki csak az eredeti default K8_Pro_ISO_RGB_v1.01.bin-nel kompatibilis.
szóval tudom hogy be kell tallózni, de lehet akkor azt a jsont már nem eszi meg, amivel a gyári firmware-t használva megy. a k8 pro folderében lévő info.jsonban ugyanaz a vendor és product id
[ Szerkesztve ]
-
Shalee
csendes tag
@ATI kb egy hónapja linkelt XVX profilú kupakszettet ali-ról. Akkor megtetszettek a színek, így múlt héten rendeltem is belőle 2 fajtát. Az akkori akciós árát megérte, jók a színek, jó a profil, összességében tetszik. Bár a zacskós-ömlesztett szállítás miatt kisebb karcok látszódnak némelyiken, és kicsit megkérdőjelezhető dizájn a világos szürke felirat a cián szín mellett...
-
dqdb
nagyúr
válasz Menthirist #74641 üzenetére
Fura és nem értem. Az előttem lévő billentyűzetre gyorsan fordítottam firmware-t via layouttal, és rátöltöttem. Mind a legutolsó és már nem fejlesztett desktop VIA (a Keychron oldalán ugyanez a link szerepel), mind az új böngészős VIA, mind a Vial látták. Ezután a saját layoutomat lefordítottam úgy, hogy a via mappából átmásoltam a rules.mk-t a következő tartalommal:
VIA_ENABLE = yes
Lefordítottam, rátöltöttem, és minden ment így is.
Szóval passz.
-
mrviceguy
tag
Ha halk billentyűzetet akarsz a K8 form factorjában, akkor Keychron Q3 - kb mindegy, hogy kéken kívül milyen kapcsolót raksz bele, pattintasz rá egy double shot PBT szettet, és öröm-bódottá. Ennyiért meg nobrainer szerintem.
[link]
Mondjuk én rádobnék egy kicsit, és megvenném a knob-ot - de nekem arra minden IS rá van bindolva... [link][ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz Garsza #74644 üzenetére
Ismerem ezt a bill.-t, egyik barátom használta anno.
Önmagában a képen látható extrém kiosztáshoz (itt elsősorban a középső és a jobb oldali harmadot értem, nem a gamepadot), szerintem hasonlót sem fogsz találni.
A legközelebbi megoldás, ami ehhez hasonló lenne, az egy kompakt bill. + egy megfelelő makropad, pl. Tartarus, vagy olcsóbban egy kínai az aliról. Hasonló méretet foglalna el, és meglenne az az előnye, hogy a makropadot oda tudod rakni, ahol a legkényelmesebb a vállnak, csuklónak.
A másik probléma, hogy ez a keretbe nem fog beleférni sajnos.M.
-
grizlisandor
veterán
Sziasztok!
2 év után megint nekifutnék a billentyűzet cserének.1.Mekkora összeget szánsz rá?
~30k.
2.Használt szóba jöhet?
Igen.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Genius KB-06XE helyett jó lenne egy mecha bill.
CM CK530 browne billentyűzettel volt egy próbám, de sajnos rossz élmény volt. Kényelmetlen volt használni a magas billentyűk miatt, a billentyű leütések után fémesen pengett, billentyűk felülete borzasztó, legolcsóbb fröccsöntött műanyag, a Genius köröket ver érzetben rá.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Gaming és általános dolgok.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mechanikus.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
CHERRY MX BOARD 3.0 S, az alacsonyabb kivitele és Silent Red switch miatt.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
ISO, előny, ha tud magyarul.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Fullsize, CM billentyűzetnél folyamatosan kerestem a numpadot.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Csend, ergonomia, világítás, csuklótámasz. -
veterán
Próbáltam amúgy totál clean installal, mindent frissen szedtem le, github repo, bluetooth_playground branch, qmk setup, via enabled compile úgy hogy még más mk-kba is betettem, a forrásban is láttam hogy belefordult, de a via-ba nem tudom milyen jsont kellene betallózni, mert azt ami megy a default firmware-el, nem eszi meg.
Redditen más is hasonló problémákba futott. Szóval lehet valami inkompatibilitás, megpróbálkozom majd akkor, ha ténylegesen bemegy masterre, vagy még jobb lenne, ha már a qmk is listázná.
[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
válasz mrviceguy #74645 üzenetére
gondolom ez egy nagyon tüchtig bill és kösz az ajánlást, de ennyire nem keresek halkat, over the budget. max. a V1-ig mennék el végső esetben.
btw. mi van rábindolva a knobra?@all:
mi a különbség a különböző force-ok között? ez most keményebb vagy puhább, mint egy Geteron red?
Operating Force:35 gf/cN
Tactile Force:50 gf/cN
End Force:50 gf/cN"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Eladó 105 darab Gamakay Pegasus csendes, taktilis(tactile) kapcsolók
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest