Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaakuum
addikt
Sziasztok!
Billentyűzet építés téma mennyire szokott itt napirenden lenni?
Mert egy régi labtec-eht használok, de mivel játszani is szoktam a gépen, az ergonómiája nagyon nem felel meg.
Sőt, a hagyományos billentyűzeteké úgy egységesen kényelmetlen.
A gyűrűsujjam egy jó fél körömhosszal rövidebb, mint a középső, a mutató pedig még a középső ujjam körömágyáig sem ér.
Jelenleg, hogy ne nyomjak félre játék közben, a billentyűzet kb. 45 fokban van ferdén előttem, hogy kb. kényelmes legyen, de így meg a q-w-a rész van elég szorosan az ujjaimnak.Nézegetem egy ideje képeken a [Truly Ergonomic] billentyűit (gyári megoldás), de az E-D-C oszlopa (mutatóujjal kezelendő részek főleg) itt meg felfelé van nagyon elcsúsztatva ahhoz, hogy ránézésre ez is kényelmetlen legyen a rövid mutatóujjamhoz.
Gondoltam már a készletből saját összerakású megoldásra is, de az [Ergo Dox]is kb. ugyan ezt a hullámformát használja, tehát a nyákja ennek sem az igazi
Egy oszloppal odébb használva őket viszont tuti, hogy a többi billentyű (Shift, CTRL, tab, caps-lock) nem fog kézre esni.
Létezik olyan billentyűzet, ami az én speciális kényelmi igényeimnek megfelelhet?
Összeszerelés belefér a kihívásokba, de nyáklapot gyártani, meg merevítő lemezt tervezni, megmunkálni, reszelni-fúrni-faragni már nem igazán vágnék bele.[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Tiger.
nagyúr
microsoft sidewinder x6 én ezt 3000ft vettem a vateráról teljesen meg vagyok elégedve vele.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Matgabka
csendes tag
Sziasztok!
5-10k körül szeretnék billentyűzetet. Játékra és sok gépelésre. Ilyen árfekvésben találni jó/megbízható darabot?
Köszi!
-
R3DD7
csendes tag
Sziasztok!
30K alatt érdeklődnék, hogy van-e kifejezetten mechanikus billentyűzet
magyar kiosztással.Lehet több is az ár, egyenlőre csak kíváncsiskodok.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Az itt olvasottak alapján én is beruháztam egy Trust GXT 280-ra. Eddig csak Microsoft meg Logitech billentyűzetekben hittem és nem is nagyon nézelődtem másfelé (Geniusban, A4techben már csalódtam). Azt kell mondjam, hogy ez a cucc tényleg jó. Tényleg nagyon csendes, a világítása nagyon jó, főleg, hogy nem látszik át a gombok között. Egyedül a tartósságra leszek kíváncsi. Ha abban sem csalódok, akkor adok egy plusz pontot a Trustnak. 3 év garanciával szerintem jó vétel 10k-ért.
Negatívumként annyit tudok elmondani, hogy kicsit nehezebb nyomkodni a gombokat, mint a melóban használt Microsoftot, tehát irodába, gépelésre nem annyira ajánlanám, mert szerintem hamar elfáradna az ember keze. De játékra teljesen jó. A másik, ami nem tetszik, a fényes felületű csuklótámasz, az előbb-utóbb csúnya lesz, arra tippelek (karcok, kosz).[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Sobriety #16158 üzenetére
Ezzel csak annyi baj van, hogy ilyen nem nagyon van - mármint reális áron (bár attól függ kinek mennyi a reális ár). Lehet, hogy már van olyan billentyűzet, ami neked kell, csak még nem találtad meg, és sokkal olcsóbban is kijönnél.
Ha mindenképpen építenél, akkor készülj fel a külföldi rendelésre, mert az országban nem hiszem, hogy kapsz hozzá alapot"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
nyunyu
félisten
Meg kerdes az, hogy mit takar a realis ar?
Neten nem nagyon talalni Cherry MX-eket 0.6€/db-nal olcsobban, egy full billzethez meg kell 105 db.
Plusz rengeteg idot el lehet baltazni, mire megtervezed, legyartatod, osszeszereled, stb.Elkezdtem nullarol megrajzolni a mechanikus Ergo4k-hoz szukseges panelt, de 1 ora aramkor tervezovel szerencsetlenkedes utan meguntam.
Siman bele kellett volna tenni 50+ orat csak a billzetmatrix megrajzolasaba.Azutan meg kellett volna oldani a mechanika miatti vastagsag kulonbseget, magyarul megtoldani a billzet meglevo hazat fuggolegesen.
Plusz az Ergo4k egyedi billzetkupakjait MX kompatibilisre atalakitani...Ezeket mind osszeszamitva, siman 20k-val tobbe kerul csak az anyag+gyartatasi koltseg a full egyedi billzet legyartasahoz, mint egy keszen 20-30k-ert kaphato billzet.
Es akkor meg a tervezesbe+osszeszerelesbe beleolt sok orat nem is szamoltam.Ugyhogy most az alkatreszdonornak vett kinai cseresznyet hasznalom, nem lett darabjaira robbantva.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Zoli133
addikt
Hali, egy gyors kérdésem lenne és hirtelene nem találtam jobb topikot.
Van egy Logitech MK520-asom és a másik géphez is tervezek venni egyet mert többé kevésbé elégedett vagyok vele, a kérdés, hogy van e tapasztalat,hogy két unfying vevő mennyire van el egymás melett, nem e tudnak összeakadni.
Köszönöm. (amennyiben nagyon rossz helyen vagyok kérlek segítsetek jó helyre menni. )"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
dudi
senior tag
sziasztok,
tudnátok nekem ajánlani egy billentyűzetet a következő igényekből a lehető legtöbb kielégítésével? Fontossági sorrend fentről lefelé csökken:
- főleg gépelésre keresem, könnyen járjanak a gombjai
- sleep gomb, hangerő szabályzás
- vezetéknélküli (bluetooth előnyben)
- tkl
- olcsó, legyen 10-15k
- fehér világítás
- nkroköszi szépen!
Sounds like your fix is worse than your problem...
-
feri1
aktív tag
Nagyon jó az Ozone Blade billentyűzet egy pár napos használat után.
Most használnám játékhoz.
A macro gombokat nem lehet játéknál alkalmazni?Nem tudtám rátenni semmit.Eddig lapos billentyűzetem volt,ez magasabb,de nagyon kényelmes kis billentyűzet,főleg,hogy világit!
[ Szerkesztve ]
-
Tubbah
tag
Sziasztok! Vásárolni szeretnék billentyűzetet legfőképpen játékra, de nagyon nem vagyok jártas a témában, ezért szeretném a segítségeteket kérni.
Amire szükségem van a billentyűzeten:
- gombok háttérvilágítása
- space alatti gombok ( pl. Roccat, csak ez már nekem drága )
- magyar kiosztás vagy német... (a lényeg h meglegyen az összes billentyű a magyar kiosztáshoz)
- ne legyen túl hangosA keret ~15k. Előre is köszönöm a javaslatokat. Úgy gondolom ebben az árban játszhat a használt is, de nem szétélt billentyűzet. (Nem haragudnék meg azért sem ha hozzá való egeret is tudnátok ajánlani. Gondolok itt arra, hogy pl a Roccat bill és a Steelseries egér nem működik együtt)
[ Szerkesztve ]
-
Deapimp
csendes tag
Sziasztok!
Billentyűzet vásárlás előtt állok, több napja keresgélek a neten egy normális billentyűzetet eddig több kevesebb sikerrel, ezért szeretném a segítségeteket kérni.
Ami számomra fontos lenne, hogy numerikus pad nélküli billentyűzet legyen, ebből én nem igazán találtam sokat 1-2 van de azok elég horror áron mozognak, 25-30k ennyit azért nem szánok rá.Előre is köszönöm a javaslatokat.
-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Magyar kiosztású mechanikus billentyűzetet szeretnék venni! Extra gombok, háttérvilágítás, usb és audiocsatlakozó nem kellenek. Mik a lehetőségek? -
LógaGéza
veterán
válasz DEJVID #16167 üzenetére
Üdv!
Magyar kiosztással, és 0 sallanggal talán csak a Tesoro Durandal G1N van, és ki is fújtak a lehetőségek."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
zo-lee
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy mostanában vett e valaki Gigabyte k 8100 v2. billentyűzetet, és ha igen, még mindig hibás e az érintőpanel ?!
Anno vettem, cseréltem, vettem cseréltem. 3-ból háromnak hibás volt, viszont akkor még nem volt megoldás a multimédia rendszer kilövésére.
Most ismét elgondolkodtam a billentyűzeten, mert az érintőpanel hibáját leszámítva nagyon tetszett a kütyü.
A válaszokat előre is köszi!
-
zovifapp111
senior tag
Sziasztok!
Ide is felteszem a kérdést,hátha?
Tudnátok ajánlani valami jó billentyű-egér párost 25e-ig bezárólag!?Persze lehet különböző márka!A logitech-ek eddig beváltak,de mostanság nem találok olyat ami tetszene(formavilága nagyon furcsa mostanság! )Valami strapabíró páros kellene! (játékok előnyben!)Alig várom a tavaszi zöldelést!
-
kisbancsa
senior tag
Üdv. Szeretnék vásárolni egy vezeték nélküli egér billentyűzet kombót lehetőleg elfogadható áron (8 ezer Ft körül gondoltam) játékra +filmezésre kellene tvn. (PC össze van kötve a tv-vel). Nincs nagy elvaras max annyi ha lehet akkor az egér 5 gombos legyen. Válaszokat előre is köszi
Térdig érő szélben kekszet kaszálni hülyeség, mert néma gyereknek még a vak anyja se látja a fától az erdőt
-
xundyingx
tag
Sziasztok!
25-30.000 Huf értékben szeretnék billentyűzetet venni, ha lehet magyar bill. kiosztással!
Ezt a ROCCAT Isku FX-et néztem és nagyon megtetszett, viszont amennyi pozitívumot olvastam róla, annyi negatívumot is.. Játékra kellene leginkább de a gépelés is jól jönne!
Esetleg valami mást tudnátok ajánlanátok? Vagy nem nagy hátrány ha angol kiosztású a bill.? Mert akkor a Razer is szóba jöhet!
Választ előre is köszi![ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/sp1gu
-
LógaGéza
veterán
-
xundyingx
tag
-
-
2csi
aktív tag
Sziasztok!
Milyen mehanikus billentyuzetet ajanlotok?
Cherry mx blue-t szeretnek bele. Roccat ryos mk pro mehanikus billenytuzet jo?
Elore is koszi![ Szerkesztve ]
-
dauphin
aktív tag
Szia! Ajánlom az alábbi kolléga - (#16180) LógaGéza - ajánlását megfogadni, az oldal tetején jobb oldalon elkerített szövegdobozkában (Téma tudnivalók) plusz információk linkjeit találod!
[ Szerkesztve ]
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
perecKING
senior tag
Sziasztok!
Billt szeretnek venni. Adnatok par alternativat? Mondjuk 3-4 et amit vadasznek ebay-en.Jatekra kell es legyen halk! Nem baj ha vilagit. Max keret nincs. De nem kell h a legdragabb legyen mert felesleges az en szintemhez.
Koszi -
feri1
aktív tag
Valaki erre tud válaszolni?
-
Sobriety
tag
válasz nyunyu #16160 üzenetére
A munkaórákat nem számítanám bele, mert örömmel ügyködnék rajta, viszont, ha tényleg egy 20-assal is drágább lehet így, az már elgondolkodtató, köszi, hogy megosztottad a tapasztalataid. A házalakítás nem feltétlenül szempont ilyenkor, anélkül képzeltem el.
Corsair K70-ről áradoztak itt, de jobban megnézve, ez nekem túl gaming. Oldschool valami kellene, nem tinédzser vonal. Egyéb ötletem meg nincsi is, blue nem jöhet szóba. Létezik valami nem játékra kihegyezett?
A kínai cseresznyéről regélhetnél még. Van kedvezőbb alternatíva?(#16159) LógaGéza, azt tudom, többen összefognak, úgy rendelnek, nem tudom mennyivel olcsóbb így. Eddig még nem találtam olyan billt, amire azt mondom, hogy na, ez tényleg. Kompromisszumokat persze kötnék, de alapvetően az építés, az épített vonal egy más vonal a fejemben, nem feltétlenül a gyáriak miatti elégedetlenség hívja életre bennem.
-
KergeK@csa
tag
Sziasztok!
Keresnék vezeték nélküli billentyűzetet elsősorban azon célból, hogy fotelből a TV-n játsszak.
Semmi komoly, versenyszerű játék, casual WoT, stratégia, ezaz.Ami kell:
- vezeték nélküli
- 15k-n belüli ár
- lehetőleg magyar billentyűzetkiosztás
- speciális gyorsbillentyűk nem fontosak
- numpad hiánya nem akadály
- ha halk, az sem bajElőre is köszönet a segítséget!
-
nyunyu
félisten
válasz Sobriety #16189 üzenetére
A kínai cseresznyéről regélhetnél még. Van kedvezőbb alternatíva?
Alkatresznek vettem, mivel 500HKD-ert (~14k HUF volt akkor, most 15.6k a google szerint) postazva joval olcsobb volt, mint desktority.net-es nepperektol rendelni 104db Cherry MX Brownt. (0.55-0.6€ darabja...)
Maga a billzet anyag+osszeszerelesi minosege az egypalcas 2-3k-s billzetekkel vetekszik, burkolatot a leggagyibb 5 evvel ezelotti L billzet is lepipalja. (ujabb L-ek, pl. K120 mar nem biztos. )
Szoval anyag az nincs benne, nyeklik-nyaklik ossze vissza, meg a kici kinai kacok a gombok kupakjait is 95% pontossaggal birtak a helyukre rakni, ugyhogy okozott nemi fejtorest, hogy miert van minden szamgombon alul a szam, felette a shifttel elerheto szimbolum, mig a nyolcason felul volt a szam, alatta meg egy haromszog.
Par hettel kesobb rajottem, hogy a rendes nyolcas kupakot a numerikus reszre tettek, a szamsorba meg a numerikus nyolcas kerult a "felfele kurzorral".
Meg a bal Ctrl/Win/Alt sem jo sorrendben volt felrakva, de azt mar a dobozabol kicsomagolva kiszurtam.De legalabb nem jartam ugy vele, mint elso melohelyemen a fonok az ezresert vett billzettel, amin ket J gomb volt, K feliratu kupak meg hianyzott.
Itt van rola egy reszletesebb leiras
Leri rola, hogy a kinai piacra szantak, sem Amerikaban, sem az EUban nem kerult forgalomba.Nekem a barna kapcsolos G80-3800LXBEU-2 kivitel van, ez ANSI kiosztas, amerikai feliratozassal, kinai hieroglifak nelkul. (-LxBTW-2-on vannak kinai karakterek is... x=X/Y/S/U attol fuggoen, hogy barna/piros/kek/fekete kapcsoloval van szerelve.)
Emeletileg most mar kaphato Europaban az utoda G80-3850 neven, amibe komolyabb elektronikat tettek, enyemmel ellentetben mar nem kergul meg az E+S+X egyszerre megnyomasatol, illetve abbol mar van ISO kiosztasu GB vagy DE feliratozassal is, meg kapott a numerikus resz fole +4 multimedia gombot.
Ellenben tobbe kerul, mint a Tesoro Durandal.
Elvileg terveztek, hogy majd lesz belole mindenfele kapcsoloval, de elsokent csak MX Reddel szerelve kerult az europai piacra.Amugy ha oldschool kell, akkor G80-3000, de az szinten 2KRO.
Meg nem remlik, hogy lenne belole barna kapcsolos.
De legalabb nemet eBayrol 55-60€ kornyeken hozzadvagjak nemet ISO kiosztassal.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
sssirius
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy csendes billentyűzetet, max 10k-ért. Általános felhasználás, kevés játék, kevés gépelés.
Tudtok valamit ajánlani?Lehet vezetékes, vagy vezeték nélküli is, mind1.
-
Ármester
Sziasztok!
A három billentyűzetből melyik lenne jobb választás? Gigabyte, Genius vagy Revoltec
Játékra, netezésre hasznánám. Fontos, hogy legyen háttérvilágítása. Esetleg ha tudtok jobbat ebben az árban megköszönném max 6.000FtÜdv.
[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz zo-lee #16194 üzenetére
Igazad van tényleg nincsen most utánaolvastam én is Köszi, hogy szóltál.
Egyébként Modecom MC-9006-ot szerettem volna venni de az most nincs se aqua-ba, se pcx-en, se ipon-ba legalábbis magyar kiosztással.Üdv.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #16191 üzenetére
Amugy ha oldschool kell, akkor G80-3000, de az szinten 2KRO.
Meg nem remlik, hogy lenne belole barna kapcsolosCherry szerint van belole barna, de csak ANSI kiosztassal.
Esetleg lehet probalkozni a barnanal valamivel kemenyebb MX Clearral, abbol mindenfele kivitel letezik.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
raven12
senior tag
Sziasztok!
Max 5k-ért keresek egy nem batárnagy, kényelmes, ergonomikus, HALK, vezetékes, teljes billentyűzetet PC-hez, nincsenek multimédia gomb igényeim... Csicsák, háttérvilágítás sem fontos.
Akár használtan is, tudtok valamit ajánlani?EIK!
[ Szerkesztve ]
-
mogyi7
újonc
Sziasztok!
Szeretnék egy tartós billentyűzetet, 1-2 macroval, legfőképp gépelésre valamint játékra.
Maximum 10 ezer forintot költenék rá. Mit tudtok ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest