Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ventoy- univerzális multiboot máshogyan
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DPD tapasztalatok
- Digitális Állampolgárság Program
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
- Ezek az oszlopok az autókban egyre vastagabbak. Pár évtizeddel korábban egy Zsiguliból körben szinte mindent lehetett látni. Most egy szerpentinen nem tudok annyira előrehajolni a Citroen C3-ban, hogy belássam a kanyart, az oldalablakon kell kukkolnom. De egy Renault Megane-ban sem sokkal jobb a helyzet. Ezt nem mentségnek írom.
de kicsit más érzés zsigulival meg egy új autóval ütközni
-
ABE
őstag
válasz Khelben #10905 üzenetére
Nem lecsupaszításról beszélek. Inkább arról, hogy pl. egy ESP-nél sokkal többre értékelem azt, ha jól kilátok az autóból. Mindig felhúzom magam, amikor egy tesztben az a legnagyobb bánatuk, hogy kopogós a műszerfal teteje, és nem az, hogy a bunkerszerű kasztnit nem lehet átlátni...
[ Szerkesztve ]
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Most hallom a tv-ben: Zebra előtt 20 méterrel 30km/h, majd a zebránál megállás!
MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
nagyúr
válasz Latissimus Dorsi #10908 üzenetére
persze. hülyék ezek. azért nem kéne átesni a ló túloldalára...
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
lesaux
veterán
Ugyanolyan betarthatatlan fasság, mint a vonatsín előtti 30-as korlátozás és társai.
-
I_Am
veterán
Csak a nem jelzőlámpásoknál.
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
nesa
veterán
Van olyan utszakasz ahol 50-60meterenkent van zebra (megse hasznalja mindenki) akkor itt szursz 1 et es alapjaraton lenyomod azt a 2-3km ... szep kis jovo....
-
Skót
aktív tag
Én csak annyit hallottam, hogy bp-en rendőröket állítanak jónéhány zebrához, de mást nem ha tényleg így lesz, hogy 30-ra lassítás mindenhol kötelezően akkor ismét egy remek példát láthatunk a "jó ötlet - szar kivitelés" kombóra.
[ Szerkesztve ]
"A modell alkatú nők olyanok mint egy rossz rádió: nem lehet rajtuk semmit fogni! Hát tényleg ez kell Nektek?"
-
Integra
titán
én is hallottam...
valamelyik faszfejnek a nagy politikai haszonszerzés hajhászásban elgurult a gyógyszere...
meg a fekvőrendőr telepítések..
hát a kurvannyát annak a fasznak, azt.
az én kocsim tönkremegy, ő meg vesz az én adóforintomból magának újat...
hogy rohadna megy az ilyen paraszt gyökér.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
dokar
addikt
az persze, szép is volna, inkább lőnék fejbe a sok zebrángázoló barmot. azokat büntessék, ne minket.
extra - SEXRay
-
amol
addikt
Ez a 20 méter már nekem is túlzás, harmincas tempóról sokkal rövidebb úton meg lehet állni. Nem lenne ésszerűbb nyomógombos lámpákat tenni a problémásabb helyekre?
Ja, hogy az pénzbe kerül.... ez a mostani helyzet meg életekbe. -
nesa
veterán
Ez csak azt fogja eredmenyezni hogy megnol a gyalogosok onbizalma mert lehet 10 autos igy fog menni, de lesz majd aki azutan is 60-70 fog menni a heten Harkanyba utottek el valkait 30 metere a zebratol mar a felezovonalun tulvolt mikor 125km/h elkapta ..korulnezett valoszinu csak epp ere nem gondolt... szoval nem eza 30-as dolog a megoldas es csak a nep szivatasa es lehuzasa lesz...
Meg kulonbenis ha ezt akarjak akkor tablazak ki ugy mint a vasuti atjarokat, nem ugy hogy a festes mar lekopva, tabla ellopva,ha van akkor benotte 1 bokor ..........
[ Szerkesztve ]
-
gabx76
őstag
Ez mennyire durva:
papírautó -
Skót
aktív tag
No megvolt a mai vadbarom kicsi városomban...
Körforgalomban voltam - Szent István utcán a kiskörforgó -, ahol elég kicsi a kör, ezért ott nem lehet túlzottan száguládozni így ugye lassacskán csorogtam.
Jött az egyik körforgó-bejáratból egy audi igen lendületesen, és amint elékerültem (ő még a bejáratban volt) ismeretlen okból elkezdett dudálni... és nem hagyta abba az egészet a következő utcába behajtva se majd 100m-en át... kicsit pipa lettem be is intettem, mégis mit képzel?
Gondoltam elengedem, de mellémérve még arra is volt ereje, hogy lassítson erősen és valamit átugasson az ablakon, bár szerencsére nem hallottam mit is mondott, biztos mégjobban sikerült volna felhúznia...Kérlek titeket javítsatok ki ha tévedek de a körforgalomban nekem volt elsőbbségem...
mod: azt már meg se említem, hogy egy másik okos milyen ügyesen parkolt.
Egy irányú egysávos kis utcácska torkollik a másik 2 sáv szélesnek megfelelő egyirányúba és ő a kisutcában úgy parkolt, hogy beállt a kerszteződés közepébe... (teh nem lehet kihajtani abból a kis egysávos egyirányúból)[ Szerkesztve ]
"A modell alkatú nők olyanok mint egy rossz rádió: nem lehet rajtuk semmit fogni! Hát tényleg ez kell Nektek?"
-
ABE
őstag
-
ABE
őstag
Az előbbi link szerint azért van mindig elsőbbségük, mert az elsőbbségadás táblát mindig kihelyezik. A további kérdésem így az, hogy ez csak magyar sajátosság, vagy külföldön is minden esetben így helyezik ki a táblákat?
Szerk:
Ausztriában autózva észrevettem, hogy nem alkalmazzák a jobbkézszabályt, ez párszor meg is zavart. Ez miért van? Én azt hittem, ez egy nemzetközi szabály, de lehet tévedtem...
[ Szerkesztve ]
-
Skót
aktív tag
válasz Khelben #10928 üzenetére
Linkeltem feljebb, hogy mit hogy szoktak kitáblázni.
De itt egy másik beszélgetés ami ugyan ezt mondja: [link]ABE: no igen ez jó kérdés, mert pl ukrajnában a _bejövőknek_ van elsőbbségük a más bent haladókkal szemben (iszonyatos káosz szokott lenni). Bár sztem kitáblázzák külföldön is, hogy mi a szitu.
mod: fentebbi linkemen (körforgalom.hu-n) van egy videó, hogy amcsiban pl hogyan megy a körforgalom.
Bibby : noigen idehaza egyértelmű, de lásd az ukrán példát
[ Szerkesztve ]
-
Bibby
addikt
válasz Khelben #10928 üzenetére
Így nagy hirtelen csak ezt találtam.
"Aki már a körforgalomban közlekedik, elsőbbséget élvez a körforgalomba belépő járművekkel szemben."
Miért, ez olyan hihetetlen? Nekem ez mindig is egyértelmű volt. Ez a körforgalom lényege. Nehogymár annak kelljen lassítani aki bent van.
[ Szerkesztve ]
Ελευθερια η θανατος
-
Khelben
nagyúr
mondom, KRESZ szabályt, a jogszabályból.
csak mert ilyen nincs benne, hiszen akkor minek tennék ki a macisajtot, ugye.az meg nem újdonság, hogy a rendőrség félreértelmezi a KRESZt. A napokban pl az itteni rendőrkapitány az újságban arról beszélt, hogy fel fognak lépni a járdán biciklizők ellen, mert a járdán nem szabad biciklizni...
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
Trafipaxot minden zebrához mindkét irányba. Vagy legalábbis a forgalmasabbakhoz. A veszélyesebbek elé (iskolák előtt, vagy extrém forgalmas főúton, ami esetleg a falut kettévágja) meg még egy 30-as táblát, amit a zebra után rögtön fel is oldanak. Elég lenne, ha ezeket betartanák az autósok, akkor már gyakorlatilag minimalizálódna a gyalogosgázolások száma. Utána már csak a gyalogosokat kell rászoktatni, hogy a zebrát használják, és ne az úton rohangáljanak át.
Ősztől a lányom iskolába megy, és át kell majd mennie minden nap a kisváros főutcáján, mert az iskola pont annak a másik oldalán van. Persze ősszel még nincs mitől tartani, mert ilyenkor a rendőrök is minden reggel kivonulnak még, és viszik a trafit is, meg az idősebb iskolások fényvisszaverő mellényben ügyeletet tartanak fél nyolc és nyolc között, illetve tanítás után a zebránál, hogy segítsenek a kicsiknek. De utána lesz még pár évem aggódni a gyerekeimért.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Bibby
addikt
válasz Khelben #10931 üzenetére
Gondoltam hogy erre majd ezzel jössz...szeretem a kukacoskodó embereket.
Nekem megfelel ez amit írnak, másrészt a fejemben sem fordult meg soha hogy valaki elé behajtsak körforgalomban, pedig sosem nézem ott a táblát.
Mindenki szarul tudja a kreszt, csak Khelben helikopter.
Ελευθερια η θανατος
-
ABE
őstag
Nekem még az oktatóm tanította úgy, hogy téves azt hinni, hogy minden esetben elsőbbséged van körforgalomban, ugyanis ha nincsen kitéve a tábla, akkor egyenrangú kereszteződésnek minősül. A félreértésre az ad okot, hogy az elsőbbségadás tábla kint szokott lenni. A bizonytalanságom inkább arra irányult, hogy mi a helyzet a tábla ellopásakor, illetve külföldön mi a bevett gyakorlat.
Mod:
Egyelőre nem találtam olyat leírva KRESZ könyvben vagy a jogszabályban, hogy a körforgalmat jelző táblához mindig társul az elsőbbségadás tábla.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz parandroid #10932 üzenetére
Elég lenne a mostani szabályt betartatni (ti. a gyalogosnak van elsőbbsége).
Csak hát nálunk nem így oldják meg a gondokat, hanem hoznak egy másik szabályt, amit aztán ugyanúgy nem fognak betartatni. -
-
Khelben
nagyúr
Mivel nem tudjuk hol keressük a jogszabályt nem tudunk belőle idézni
pedig ez elvileg a jogsinak valami alapfeltétele...
Amúgy itt van.Körforgalomban meg a táblát kell nézni, mint mindenhol máshol.
-
-
Skót
aktív tag
válasz Khelben #10938 üzenetére
Az alapfeltétele, hogy neten meg tudom keresni a jogszabályt? Ez vicces ilyet nem mondtak
De akkor kérlek idézd ebből amit linkeltél, hogy melyik rész mondja meg, hogy hogyan kell közlekednem a körforgalomban/ kinek van elsőbbsége stb-stb. (lehet én vagyok csak a kevés ide, de nem találtam.)
Amúgy ahol csak keresgéltem most mindenhol ezt vagy ennek megfelelőjét olvastam körforgalommal kapcsolatban: "A körforgalom táblával együtt pedig mindig elhelyezik az elsőbbségadás kötelező táblát."
Azaz innentől úgy gondolom, hogy nincs értelme vitázni, figyelni kell a táblákat (amik ebben az esetben kint vannak mindig).
ABE: nos ha azt mondják, hogy _mindig_ kint van akkor szvsz a lopás nem jelenti azt, hogy az ott megszűnt, hanem úgyanúgy közlekedsz tovább mintha ott lenne.
A külföld mástészta, ha oda mész, előtte érdemes az adott ország kresszkönyveit/jogszabályát meglesni[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Az alapfeltétele, hogy neten meg tudom keresni a jogszabályt?
nem. a jogszabály ismerete az alapfeltétel.
De akkor kérlek idézd ebből amit linkeltél, hogy melyik rész mondja meg, hogy hogyan kell közlekednem a körforgalomban
az elsőbbségről szóló. és abban nincs ilyen, hogy a körforgalomban közlekedőnek elsőbbsége van a behajtóval szemben.
Azaz innentől úgy gondolom, hogy nincs értelme vitázni, figyelni kell a táblákat
Ezt mondtam én is. És ha nincs kinn a macisajt, akkor jobbkézszabály, sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
A kérdés az, hogy a KRESZ könyv jelen esetben összhangban van-e a jogszabállyal. Míg az előbbiben (talán a gyakorlati tapasztalat alapján) megemlítik, hogy mindig kint a tábla, a jogszabályban erről nem találtam semmit, csak a behajtással kapcsolatban írnak. Tehát ha külön ez nincs szabályozva, akkor a kereszteződésekre vonatkozó szabályok érvényesek szerintem. Gondolom nem véletlenül hívta fel az oktatóm erre a figyelmem...
[ Szerkesztve ]
-
Skót
aktív tag
válasz Khelben #10943 üzenetére
Ezt mondtam én is. És ha nincs kinn a macisajt, akkor jobbkézszabály, sajnos.
Igen, látom azért egyetértünk.
Bár annyit még hozzátennék, hogy ugye mindenhol azt írják, hogy mindig párosul a körforgalom tábla az elsőbbségadással, lehet ezért tűnik sokunknak teljesen egyértelműnek, hogy a körforgóban haladva már elsőbbségünk van.
Meg nem is nagyon láttam máshogyan csak együtt a kettőt, persze ettől még lehet másképp.az elsőbbségről szóló. és abban nincs ilyen, hogy a körforgalomban közlekedőnek elsőbbsége van a behajtóval szemben.
Igen ilyen nincs leírva, nem is lesz sose a jogszabályban, mert ez már az értelmezése, hogy adott táblára mit kell reagálnod.
ABE: igen közben énis bogarásztam a kresszkönyvet is, és meglehet, hogy az tényleg gyakorlatiasabb mint egy jogszabály, bár az én oktatóm ilyenről nem szólt, ő inkább mindig azzal volt elfoglalva, hogy belém nevelje az összes tábla figyelését
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Khelben #10935 üzenetére
Az első felével egyetértek, a második felére meg itt egy interjú: [link]. Remélem elindulunk lassan jó irányba. Egy füst alatt fel lehetett volna tenni a vasúti átjáróval kapcsolatos korlátozás kérdését is, mert az is nagyon hasonló ehhez az ötlethez.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
biker
nagyúr
válasz Khelben #10943 üzenetére
még olyat nem láttam, hogy körforgalom tábla macisajt nélkül, kivéve az a mutáns, körforgalomnak nevezett és néha használt mutáns szar a Clark Ádám téren , aminek néha havonta más a forgalmi rendje
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Khelben #10949 üzenetére
csak hogy a szabály ez a tábla kihelyezésre vonatkozóan:
"
Körforgalom: Ezt a táblát mindig elsőbbségadás
kötelező táblával együtt helyezik el,
amiből következik, hogy a
körforgalomban haladóknak,
elsőbbségük van az éppen bemenni
szándékozókkal szemben. "Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 7550 Tervező Vágó Lakberendező Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol 2db kontroller és játék garanciával hibátlan
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB fehér játékonzol garanciával hibátlan működéssel
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- INTEL XEON E3-1270v5 - teljesítmény I7-6700 és I7-7700 között - 4 mag 8 szál - LGA1151v1 - több más
- 1TB SAMSUNG 990 PRO HEATSINK M.2 NVMe SSD-k GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, áron alul! Max 7450/6900 MB/s!!!
- Playstation Spider-Man Limitált Dualsense kontroller
- PS4 SLIM 1 TB 9.00 HEN + 2 kontroller
- GTX 1080 1080ti vagy 1080ti founders editiont keresek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest