Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#28001) Lauda válasza Khelben (#27977) üzenetére


Lauda
félisten

De ha nem engedi a szabalyszegest szerinted, akkor a zarovonalon se mehetek at.

De tok mindegy, feleslegesen van ez ragozva, mert eppen hogy mindent megenged, ami nem jar balaset bekovetkeztevel. Bemehetsz a pirosba, jardara, elzart teruletre, amire csak akarsz, ha csak igy tudod elengedni a jarmuvet. Sot, ha a masik savban hirtelen fekezesre kell valakit kenyszeritened, hogy igy tedd szabadda az adott savodat, azt is megteheted, meg kell tenned.

Gebriel Jujj vaze, Te is tudsz am okorsegeket beszelni. Senki sem mondta, hogy menj be a 40 tonnas kamion ele gyerekkel, ez egy teljesen eletszerutlen helyzet, hiszen akkor a menton is atgazolna. Itt arrol van szo, hogy ha nem jon keresztezo forgalom, es mogotted villog a mento, akkor be kell menned a keresztezodesbe, hogy elengedd, akkor is, ha a lampa piros.

[ Szerkesztve ]

(#28002) TazLeacher


TazLeacher
nagyúr

Bocsánat, hogy belepo*ázok, de én már mentem át így piroson, mert muszáj volt. És nem haltam meg. Benéztem, láttam, hogy keresztbe mindenki vette az adást, megálltak. Így nyomtam egy kövéret, és elindultam. Tehettem volna azt is, hogy behajtok a kereszteződésbe, elengedem a villogót, majd visszatolatok a helyemre, de lett volna értelme?Behajtottam, kihúzódtam, elment, én meg áthajtottam. Senki nem dudált, anyázott, és nem akartak elgázolni kamionnal sem. Valószínűleg, ha 120-al jönnek keresztbe az autók, akkor nem hajtok be...arról vitatkozni, hogy mennyire veszélyes átmenni...mennyire. Annyira, mint egy főúton. Ugyan az van. Megállsz, benézel, ha jön valaki nem mész, ha nem jön, akkor elindulsz...ehhez nem kel túl sok ész. Attól, hogy ott lámpa van, és látod, hogy megálltak az autók, nem fog valaki Hammer-el átszáguldani a megállt kocsisoron, csak hogy oldalról meléd jöhessen. Az, aki egy ilyen szituációban nem tudja megállapítani biztosan, hogy mehet-e, avagy sem, az inkább ne vezessen, van már így belőlük elég Budapesten.

[ Szerkesztve ]

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#28003) Gebriel válasza Drenadar (#28000) üzenetére


Gebriel
veterán

Nem neked írtam hogy ugyan arról beszélünk. :U
Ha már Újpest remek ugyan is ott lakatam.
Azért pontosithatnal mert az István út elég hosszú, de ha konkrétan a Árpád út- István út kereszteződést mondod akkor ott simán fel tud menni a szirénás a sínekre akar honnan jön.
Na meg a másik, hogy az István út két sávos nagyon nem értem a kérdést, ha egy autó van ott akkor kikeruli :F

(#28004) Gebriel válasza TazLeacher (#28002) üzenetére


Gebriel
veterán

Behajtottam, kihúzódtam, elment, én meg áthajtottam. :K

(#28005) TazLeacher válasza Gebriel (#28004) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Nem minden esetben van lehetőség kihúzódni, ez főleg dugókban előfordulhat., hogy akár több 10m-t kell menned a villogó előtt, mielőtt ki tudnál húzódni...

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#28006) bzoley


bzoley
veterán

(#28007) Drenadar válasza Gebriel (#28003) üzenetére


Drenadar
veterán

Értelmezés... szövegértelmezés!
István úton hány Újpest központot ismersz? :D Újpest központ. (maps)
és írtam hogy a város felé. tehát mintha az Ady Endre műv. központhoz mennél. Vagyis az Újpest bevásárló akármi mellett állsz a centrum vagy mi mellett.

"Azért ment a külső sávba a rendőr mert ott csak egy autó állt." >> valszeg akkor a belső sávban több autó állt. Nem? de.

És írtam hogy nem tudom már miért nem a sínre ment. lehet hogy a villamos sínen már volt villamos? Passz. De szerintem nem kellene felelősségre vonni a rendőrt miért az úton ment, ott mehet ahol akar, és ő jobban fel tudja mérni a helyzetet... hisz ott volt. Mindennek oka van.

(#28006) bzoley:
Köszi a videót. Tisztán látszik hogy adott baromi forgalmas kereszteződés, és megállnak azok akiknek zöld a lámpájuk. Minden további nélkül el kellett volna hogy engedjék a szegény mentőst. Aki csak egy kis helyet akart volna már csak kb 5 centit kellett volna előrébb mennie a kocsinak...

[ Szerkesztve ]

(#28008) Lauda válasza bzoley (#28006) üzenetére


Lauda
félisten

Mondjuk itt a mentos is luzer volt, mert ott a szabad baloldali padka, ahelyett, hogy szirenazna fel orat az allo sor mogott, lazan kikerulhette volna oket.

(#28009) MaciG válasza Gebriel (#28003) üzenetére


MaciG
addikt

Én egyszerűen nem hiszem el, hogy nem tudsz olyan helyzetet elképzelni, ahol csak úgy tudod elengedni a mentőt, ha a piroson behajtasz (vagy éppen áthajtasz a kereszteződésen). :U

BANZAII

(#28010) bzoley válasza Lauda (#28008) üzenetére


bzoley
veterán

Lehet, hogy kicsit rájátszott, mert szinte még el sem indultak, már kerülte is ki őket.
De nem feltétlenül kellett volna így lennie. És ahogy egy mentős mondta, sok kereszteződés sokszor fél perc, a végén sokat számíthat.
Ettől függetlenül, ha tényleg nincs más lehetőség, seggemben egy mentővel talán biztonságosabban átjutok a túloldalra, mint ha ámokfutnék, és ha kell átmegyek, mert legközelebb akár értem is küzdhetnek abban a mentőben.

[ Szerkesztve ]

(#28011) Drenadar válasza bzoley (#28010) üzenetére


Drenadar
veterán

ha jól láttam már nagyon ráment az előtte levőre és azért nem tudott a patkára felhajtani.

Szerintem is :)

[ Szerkesztve ]

(#28012) TazLeacher válasza MaciG (#28009) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Mondok konkrétat. Kora reggel, Bajcsy-Andrássy kereszteződés. A nyugati felöl mész a Deák felé Középső sáv, mögötted a mentő. A többséget be tudták engedni jobbra balra, Te vagy az első, így döntened kell. A lámpa piros. Jobbra nem tudsz lefordulni/félrehúzódni a József Attila u. felé, mert szokás szerint dugó van, és a kocsisor belóg a kereszteződésbe. Balra nem tudsz menni mert a szembe jövők is rendszeresen, neccesen férnek át. Mi teszel? Jobbra autó melletted, balra autó melletted, ahhoz, hogy félre tudj húzódni be kell hajtanod a kereszteződésbe, ahol már áll a forgalom....

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#28013) Gebriel válasza Drenadar (#28007) üzenetére


Gebriel
veterán

Bakker pl erre meg válaszolok aztán részemről vége érthetetlen vagy minden tekintetben. Nem nekem van értelmezési problémám, te nem tudsz fogalmazni.
1. Budapest egyik kerületében mit jelt az hogy város felé?? Érted Bakker egy városban a város felé.
2. A munkasotthon utca - István út mar nem is tartozik az újpest központhoz mi? :DDD valszeg akkor a belső sávban több autó állt. Nem? de.
Ja, hogy ott állt több autó is??? És ezt nekem honnan kellet volna tudnom??
Ha hogy kitalalni értem :W
Árpád út - István út bárhonnan jön a rendőr tudja használni a síneket.
Itt be is fejeztem, én voltam a hülye hogy bele mentem. :U

(#28014) Drenadar válasza Gebriel (#28013) üzenetére


Drenadar
veterán

Igen :R

(#28015) TazLeacher válasza Gebriel (#28013) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Bocs, ez nem bántás, de látszik, hogy nem pesti vagy. Egyből tudtam, hogy mire gondol, és hogy mit jelent az, hogy "város felé". Sőt tudom, hogy melyik az a lámpa, és a helyes kis narancssárga korlátokra is emlékszem. A város felé "pestiül" annyit tesz: a belváros felé. Abból a kerszteződésből 4 irányba lehet menni. A város felé, a városból kifelé, a Duna fel, és Palota felé...

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#28016) Gebriel válasza MaciG (#28009) üzenetére


Gebriel
veterán

Behajtásal nincs gondom, áthajtás inkább mar. Ha meghalom a sziréna hangját ami jó messziről mar hallható felkészülök és félre húzódóm. Én akkor sem hajtok at. És ez volt az alap téma.

(#28017) Möhe


Möhe
addikt

baze,fél napig nem vagyok gép közelben és kimaradok egy jó kis dumapartiból :((( :DDD

(#28018) Gebriel válasza TazLeacher (#28015) üzenetére


Gebriel
veterán

Hallod azért nem vagyok pesti mert a város felé nekem nem egyértelmű kifejezés az ő megfogalmazásában????
Ne viccelj már. :DDD
21 évig laktam Ujpeten egyébként;)
És ezért is írtam, hogy oda bármilyen irányból érkezve tudja használni a síneket a rendőr.

Szerk: hogy ki mennyire pesti :DDD abból a keresztezodesbol nem lehet palota fel fordulni, tovább egyenest munkasotthon balra első utca balra és úgy rá az Árpád útra.

[ Szerkesztve ]

(#28019) TazLeacher válasza Gebriel (#28018) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Hallod azért nem vagyok pesti mert a város felé nekem nem egyértelmű kifejezés az ő megfogalmazásában????

Nem tudom, érdekes. Ez teljesen bevett "irány", hogy a "városba" vagy "város felé".

Nem azt mondtam, hogy merre lehet fordulni, hanem azt, hogy merre lehet menni... :P Egyébként arra is lehet fordulni, csak nem abból az irányból. :P

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#28020) Gebriel válasza TazLeacher (#28019) üzenetére


Gebriel
veterán

Igaz. :D

(#28021) Carlo009


Carlo009
tag

Jelzőlámpával kapcsolatban szeretnék infót kérni! Egy gyakorlott ismerősünk azt mondta, hogy külföldön a jelzőlámpák úgy működnek, hogy a zöld után villogó zöld következik és utána sárga! :F Olyat is láttak, hogy piros után nem piros-sárga következett, hanem egyből zöld. Ezek hol jellemzőek? Ha ilyen működésű lámpa van, akkor piros lámpánál, várakozásnál mikor kell 1-esbe tenni a kocsit? :F

(#28022) Drenadar válasza TazLeacher (#28019) üzenetére


Drenadar
veterán

Köszike. Ezek szerint nem vagyok egyedül:)

Gabriel: Értsd meg nem mindig használhatják a síneket a rendőrök meg a mentősök. Igen ott lett volna a lehetősége és még sem azt választotta. Most lehet mondani, hogy akkor egyáltalán minek ment arra? Meg különben is... de nem ez a lényeg. Ott volt, és minden esetben biztosítani kell az elhaladását! Nem minden esetben tudsz előrelátó lenni és lehúzódni. De kötözködjél csak. Durva, hogy a hatalmas rutinoddal nem tudsz elképzelni egy ilyen esetet. Főleg, hogy nemrég még egy videó illusztráció is volt.

És még egyszer elmondom. Az alap téma az volt, hogy felülbírálható-e a közlekedési lámpa? És igen ilyen esetben a KRESZ megengedi.

(#28023) degu válasza Drenadar (#28022) üzenetére


degu
senior tag

Szerintem is egyertelmu a dolog,hiszen MEGKULONBOZTETETT jarmu!
Akkor pedig mirol beszelunk?
Akar a magassagi kormanyt is behuzhatod,ha batmanmobilod van! :DDD

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#28024) Dluinet válasza Drenadar (#27998) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Láttam ilyen helyzetet.
A mentős a hangszóróján keresztül szólt, hogy a útkereszteződésben elötte álló menjen át a piroson, így eltudott menni a mentős.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#28025) Rick4 válasza Carlo009 (#28021) üzenetére


Rick4
félisten

Egy gyakorlott ismerősünk azt mondta, hogy külföldön a jelzőlámpák úgy működnek, hogy a zöld után villogó zöld következik és utána sárga!

Pl Bécsben is ilyen, teljesen jól lehet használni, ha látod hogy villog (3-at villog a zöld) akkor még el tudod dönteni hogy átférsz vagy sem. Itthon meg a lámpát nézed a kereszteződés helyett, mert a rendőrök rendszeresen kameráznak civil kocsiból... :U

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#28026) Drizzt válasza Carlo009 (#28021) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Vancouverben láttam villogó zöldet. Nem igazán tudtuk mit jelent, de végülis azt feltételeztem, hogy lámpa nélküli keresztező forgalom van elsőbbségadás/stop táblával. A link alapján is az tűnik valószínűnek. Meg az volt még az érdekes, hogy a gyalogos átkelőnél piros/fehér a jelzés, nem zöld. És nagyobb, meg jobban néz rajta ki a figura. :D Valahogy így.

[ Szerkesztve ]

I am having fun staying poor.

(#28027) Drenadar válasza Rick4 (#28025) üzenetére


Drenadar
veterán

van pár település ahol digitális számláló van a lámpa alatt hogy még hány másodpercig tart a piros/zöld :) az is jópofa. Én Miskolcon láttam ilyen lámpákat... nekem ez jobban tetszik mint hogy pislog a lámpa... és ha én is pislogok? :DD

(#28028) Rick4 válasza Drenadar (#28027) üzenetére


Rick4
félisten

Amerre én lakok, ott nem a zöldet számolja, hanem a pirosat. És mellette sokfelé járok, de zöldet számolót még ebben az országban nem láttam, vagy csak nem vettem észre? :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#28029) Drenadar válasza Rick4 (#28028) üzenetére


Drenadar
veterán

tévedés jogát fenntartom és lehet csak a pirosat számolta ott is. a lényeg, hogy sokkal jobb tudni meddig kell még ott állni... mivel idegen voltam ott, jó volt látni hogy még van ~20másodpercem kitalálni merre is akarok menni :D

(#28030) mezis válasza Rick4 (#28028) üzenetére


mezis
nagyúr

Debrecenben is visszaszámlálnak zöldnél is. Nagy segítség, gázt vagy a féket nyomjam.

mezis

(#28031) bobsys válasza Carlo009 (#28021) üzenetére


bobsys
addikt

Ausztralia. Piros utan egybol zold jon. Akinek automata van az egybol tolja, akinek manualis az meg keresi az egyest a zoldnel

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#28032) philoxenia válasza bobsys (#28031) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Mindenki akkor vette a kocsiját? Szerintem nem gyorsabb az automata váltós kocsival az elindulás..... :N

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#28033) bobsys válasza philoxenia (#28032) üzenetére


bobsys
addikt

:)
Nemtudom, nekem manualis van. Meg kuloben is itt nincs rohanas, no worries, majd odaerunk.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#28034) philoxenia válasza bobsys (#28033) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nálunk ilyesmire nincs idő... Megyek Szolnokon 30-as táblánál 60-al és megelőznek, a következő sarkon lakóövezetbe lefordulnak....
Mondjuk az is érdekes elképzelés, hogy a sebességkorlátozó tábla biztosan mindenre jó...
Nálunk alkalmas útjavításra, balesetek elkerülésére, pénzbeszedésre...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#28035) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Remek ötlet. Adókat, mééééééég. :Y

I am having fun staying poor.

(#28036) Khelben válasza Drizzt (#28035) üzenetére


Khelben
nagyúr

Inkább a budapestiek tartsák el a bkv-t, mint hogy az ország... Mert az, hogy a 35 milliárdos normatív támogatásból 32 milliárdot adtak a bkv-nak, 3 milliárdon osztozik az ország többi része, az egy kicsit durva.

(#28037) Drizzt válasza Khelben (#28036) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Szerintem a bkv-t tartsa el az, aki utazik rajta. Remek, hogy most majd az autósoknak kell fizetni a bkv biztos halálba vezető útjának a meghosszabbítását. Emeljenek jegyárat, vagy szántsák be az egészet, aztán alakuljon ki a helyére üzleti alapon valami. Biztos drágább lenne az is, de legalább el lehetne tőle várni, hogy ne az legyen a mák, ha valami időben megérkezik, vagy nem gyullad ki, amire felülsz.

I am having fun staying poor.

(#28038) Khelben válasza Drizzt (#28037) üzenetére


Khelben
nagyúr

A világon sehol nem tartja el magát a személyszállítás. Se a busz, se a vonat, semmi. Mindenhol az állam támogatja. Csak nálunk ez is a vízfej alapján történik, minden pénz megy a bkv-nak, a vidékiek meg le vannak szarva. Pedig itt is tudok reggelente olyan buszokat, amikre nem lehet felférni.
Az mondjuk előremutató lenne, hogy ezért a havi 10k-ért minden autós kapna egy bérletet. Magyarul minden bp-i vegye meg a havi bérletet aztán ha buszozik, úgyis jó, ha meg autózik, akkor ezzel támogatja a bkv-t. Attól is neki lesz jobb, mert aki meg bkv-zik, az nem foglalja előle az utakat.

(#28039) philoxenia válasza Khelben (#28038) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A legjobb az lenne, hogy bent közlekedett km/idő alapján fizessen az autós.... Milyen már az, hogy ugyanannyit fizetne aki havonta egyszer parkol a KÖKI-n, meg aki naponta a parlament előtt.....

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#28040) Khelben válasza philoxenia (#28039) üzenetére


Khelben
nagyúr

Csak akkor megint ott vagyunk, hogy ki fizesse az ellenőrzőrendszer kiépítésének költségeit...

(#28041) bobsys válasza philoxenia (#28034) üzenetére


bobsys
addikt

Rengeteg auto, megis talan kevesebb baleset, mikozben rengeteg vakeger (nagyjabol az osszes azsiai), egyszeruen csak nincsen felesleges korlatozo tabla, erre legjobb pelda a 40es school zone tabla ami csak 8:30-9:00 es 2:30-4:00 kozott el iskola idoben, betartjak/betartatjak a sebesseghatarokat, rengeteg sebesseg ellenorzo es piroson athajtast figyelo kamera (bar igy is osszejott 200 millio gyorshajtasokbol NSWben)

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#28042) MaciG válasza Gebriel (#28016) üzenetére


MaciG
addikt

"Behajtásal nincs gondom, áthajtás inkább mar" Jah szóval akkor te behajtasz a kereszteződésbe, hogy elengedd, aztán ott állsz bent, középen amég neked a lámpa (amit már esetlegesen nem is látsz mert mögötted van) zöldre vált. Minden tiszteletem a tiéd! :R

BANZAII

(#28043) Möhe válasza Drenadar (#28027) üzenetére


Möhe
addikt

Nálunk van pár kereszteződés amihez van számláló kötve. De hallottam az egy rendőrségi szóvivő szájából hogy ezeket nem akarják szaporítani,mert gyorshajtásra ösztönöz. :W

(#28044) Debilon válasza Rick4 (#28028) üzenetére


Debilon
addikt

Pécsen is van jópár lámpa ami a zöldet (is talán) számolja

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

(#28045) MaciG válasza Möhe (#28043) üzenetére


MaciG
addikt

Némi igazság van benne. Mert megy az emberünk 50km/h-val, meglátja, hogy zöld a lámpa, és alatta számol vissza, ötvennel már nem érné el, előtte sincs senki, így hát rágyorsít. Másrészt meg ha a rend éber őrei beállnak ellenőrizni egy ilyen kereszteződésbe, és valaki 70-ell átszáguld a zöldnél akkor még mindig csak 45000 huf-ot szednek be, de ha ugyanez belecsúszik 50-el a pirosba, az már rögtön 100000 huf. Azért ők se hülyék. :)) Meg az ilyen számlálókat felszerelni is elég költséges az összes kereszteződéshez, viszont a villogó zöld csak beállítás kérdése, és szerintem hasznos lenne.

(#28028) Rick4 : Szegeden a Fonógyári út és a Dorozsmai út kereszteződésénél biztos van egy ilyen, ha a Fonógyári út felöl érkezel, és a zöldet is zölden (zöld számokkal) számolja. Meg régen a Mars téren a gyalogosoknak is ilyen volt, nem tudom az megvan-e még, pedig naponta járok arra ,de nem figyeltem.

BANZAII

(#28046) Möhe válasza MaciG (#28045) üzenetére


Möhe
addikt

Erről van szó,de miért nem veszünk át rengeteg okos ötletet a már bizonyítottan bevált nyugati közlekedésből? Ez a számlálós dolog is eléggé "fiatal" megoldás,legalábbis felém.
Korlátozni meg adóztatni bezzeg azt ész nélkül tudunk,de hatékonyan gondolkodni már fáj. :W

(#28047) Rick4 válasza MaciG (#28045) üzenetére


Rick4
félisten

Az lehet hogy a zöldet is számolja, én rendszerint pirosnál érek oda, tehát csak azt látom hogy azt számolja. Igaz, ettől még lehet a zöldet is számolja..

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#28048) Drizzt válasza Khelben (#28038) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Kirívó példa ugyan, de igen. Itt a reklám és egyéb bevételek még nincsenek benne, Európában és Amerikában viszont tényleg nem tartja el magát egyik sem utasbevételből.

I am having fun staying poor.

(#28049) Khelben válasza Drizzt (#28048) üzenetére


Khelben
nagyúr

Tényleg kirívó, mert ezeken a helyeken a lakosság 99%-a tömegközlekedik.

(#28050) runner 125


runner 125
nagyúr

Két rendőrautó ütközött a Kőbányai úton

:)) Megesik.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.