Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26001) Kickass válasza amol (#25999) üzenetére


Kickass
őstag

'Hallottam már olyanról aki annyira betojt attól hogy dupla sebességgel húzott el mellette valaki hogy feltette az autót a szalagkorlátra.'

es az ilyen ugyanugy nem valo autopalyara, elmegy egyszer Nemeto-ba es egy korlatozas nelkuli szakaszon rogton felkeni az autot valamire? Mielott valaki belekotne teny itthon nincs ilyen szakasz :DDD Termeszetesen a gyorshajto partjan se allok, de lesarkitva a dolgot az ilyen a fouton is belerantja a kocsit az arokba ha megelozi valaki. (A magyar kozlekedesi kulturaban mondjuk kulon folklor az autopalyahasznalat.)

[ Szerkesztve ]

(#26002) amol válasza Kickass (#26001) üzenetére


amol
addikt

Németországban nem két sávos a pálya, kisebb a sávok között a sebességkülönbség.
Nem mindenki való autóba de ezt már rögtön az elején ki kellene szűrni.

Oda lehetne figyelni másokra is, az a baj hogy általánosan mindenkinek csak az ÉN számít, mindenki más akadály. Engem nem érdekel ha valaki üres pályán tolja 250-nel de vegyük már észre hogy nem vagyunk egyedül. És mindenkinek ugyanannyi joga van az úton lenni.
Leszámítva azokat az adócsalókat akik semmilyen közterhet nem viselnek itthon :P
És pont ezekkel van a legtöbb gond.

[ Szerkesztve ]

(#26003) amol válasza dragonfx (#26000) üzenetére


amol
addikt

de ezt is az autosok angyrésze végzi szal én csak szocializálodok.
Menne fordítva is? :)

(#26004) Jadro


Jadro
veterán

Erről a szalagkorlátra mászásról jut eszembe: Egyszer mentem anyámmal egy enyhe balos ívben, eső után. Hirtelen leesett a fáról egy adag víz, egyenesen a szélvédőre. Kb 90-el mentünk. Anyám reflexből bebújt a kesztyűtartó alá. :) Szerencsére én vezettem és Neki még jogsija sincs. Túléltük. :D

Samsung Galaxy S23 8/128 Green

(#26005) Rick4 válasza amol (#26002) üzenetére


Rick4
félisten

Leszámítva azokat az adócsalókat akik semmilyen közterhet nem viselnek itthon :P

Mármint azokra gondolsz, akik csak kajából ruhából annyit vesznek egy hónapban, hogy annak az áfája 2-3x annyi, mint amit Te adózol a keresetedből? Ennyi erővel ők is mondhjatnák, hogy húzzál még 3.-4. munkahelyre és fizess be csak áfából havi 2 kilót, akkor majd egy súlycsoportban lesztek... Mit sajnálsz tőlük? hogy az EU polgárai számára alapjog a belső piacon a szabad áramlású szolgáltatások igénybevétele? Ja, hogy a kormánynak fáj az illegális regadó miatti pénzkiesés, és ezzel mossa az agyadat? Nem, ezeknek az embereknek egy része nem adócsaló... Persze, vannak olyanok, akik itt élnek, de külföldi rendszámmal járnak. Csak ezt nem kellene összemosni azzal, akinek külföldi cége van, vagy külföldi rendszámos kocsit bérel, és legálisan használja a kocsit amiben ül.....

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#26006) IreN!CuS


IreN!CuS
őstag

Egy dolgok érdekel,nem a témába vág már mint amiről most folyik az eszme csere,de azért felteszem.

Miért hiszek azt az okosok hogy azzal "védik"(hogy kevesebb baleset legyen pl. gyorshajtás miatt) a közlekedést(a közlekedő embereket),hogy elbújnak és úgy traffiznak?Én úgy gondolom ha valaki látja a rendőr autót vagy villogna rá hogy traffi van(vagy ne adj isten kint lenne egy tábla hogy mérnek) értelemszerűen lassítani fog.hogy ne kapjon büntit,nem fog csak azért is 50es táblánál 80al menni ergo betartja a szabályokat ergo elméletileg megelőzik a bajt vagy legalább tesznek érte.De ha nem látják az emberek a traffit ugyan úgy megy 80al(fiktív szám) tovább és simán okozhat balesetet gyorshajtás miatt.

Ezt csak azért kérdezem mert az elmúlt 1 hétben!!! négyszer láttam hogy olyan helyről mérnek a rend őrzői,ami egy b@ meg és fejfogást váltott ki belőlem.Egyik Szentendrén a buszvég része ahol a buszon kanyarodnak ki Pest felé,ott van egy macskaköves út pár fával tarkítva és ott állnak bent és mérnek a pénzszedésen kiváló másra nem.A másik a M0-s körforgalom a Cora mellett(Budakalász) ott szombat este( 8 fél 9 körül) beállta a korforgalom belső földes részére és a hídról leérkező embereket mérték mert ugye ott van egy 40es tábla.

Szóval kátyús szar utak,380as benya ár és akkor mást nem figyelhetsz csak azt hogy hol hagytak kint "véletlenül" egy 30as táblát amit a rend őrei keményen kihasználnak vagy melyik sunyi helyről méricskélnek.

Elég cink megértem hogy sokan rohannak ki külföldre.

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#26007) Calogero


Calogero
addikt

Súlyosan megsebesítette feleségét egy 85 éves férfi, amikor hátramenetben, majd előremenetben is keresztülhajtott az asszonyon.
A férfi nem vette észre, hogy a felesége az autó mögött áll, és tolatás közben fellökte, majd áthajtott rajta, eltörve 85 éves neje mindkét lábát. Egy nő szemtanúja volt a jelenetnek, és megpróbálta megállítani a vezetőt. A férfi megállt, majd előremenetbe kapcsolt, és ismét áthajtott a feleségén, akit ekkor az arcán ért súlyos sérülés. Az eset Berlinben történt.

(#26008) Jadro válasza Calogero (#26007) üzenetére


Jadro
veterán

Mivel kell átmenni egy emberen ahhoz, hogy ne vedd észre? Szerintem minimum valami bazi SUV-nál fordulhat elő, de még ez is necces.

Samsung Galaxy S23 8/128 Green

(#26009) kételkedem válasza Calogero (#26007) üzenetére


kételkedem
addikt

Remélem ez csak valami uborkaszezoni fake! :(

(#26006) IreN!CuS
Külföldön sem jobb ebben a tekintetben a helyzet! Az osztrákok híresen leleményesek ha rejtett trafizásról van szó! Bokorból, felüljáró alá bújva, faluban kocsibejáróban megállva. Szemetes edénybe is raktak már trafit, amit biztosan nem szúrsz ki! A volt Jugoszláv köztársaságokban pedig a kézi radarpisztolyt használják nagy előszeretettel mindenfelé elbújva. Tehát nem egyedi a probléma, máshol is van rejtett mérés.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#26010) Rick4 válasza IreN!CuS (#26006) üzenetére


Rick4
félisten

Miért hiszek azt az okosok hogy azzal "védik"(hogy kevesebb baleset legyen pl. gyorshajtás miatt) a közlekedést(a közlekedő embereket),hogy elbújnak és úgy traffiznak?

Nagyon egyszerű, csak gondolj bele. Ha minden nap a sarkon mérnének, ott mennél lassabban, máshol meg hajtanál. Így mivel fogalmad sincsen hol mérnem, mindig normálisan mész.
Egyébként neked is tudom javasolni, jól ki kell b@szni velük, tőled aztán egy fillért se kapjanak. Menj mindig annyival amennyivel lehet, és akkor nem kell itt írkálni, se a kocsiban idegeskedni, hogy jön-e a fotó vagy sem.. És hidd el, akkor is oda fogsz érni mindenhova, ha betartod a szabályokat...

Arról nem is beszélve, hogy ha lassan mész, a kártyút is időben észreveszed, és a 380-as benzinből se eszik annyit a kocsi. Miféle érved maradt még a gyorshajtás mellett ezek után? ;)

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#26011) Jadro válasza Rick4 (#26010) üzenetére


Jadro
veterán

Nem kell minden nap ugyanazon a sarkon mérni azért, de elbújni sem kellene. A módszered meg teljesen jó, így kell közlekedni és nem lesz baj. :)

Samsung Galaxy S23 8/128 Green

(#26012) IreN!CuS válasza Rick4 (#26010) üzenetére


IreN!CuS
őstag

Én nem tartozok a nagy száguldozós emberkék közé nem azért zavar ez engem,be is szoktam tartani a sebességkorlátozásokat max 50 helyett 55 vagy ehhez hasonló 90 helyet 100 de ez a max kb.
Nem mindig ugyan onnan kell mérni sőt, de az hogy elbújunk mind egy utolsó tolvaj és lesből várjuk, hogy valaki belefusson és ezt a kevesebb gyorshajtásos balesetek címszó alatt tesszük, na neeee,legyen kötelező pénzbehajtás és akkor elfogadom.

kételkedem : mondjuk ez elszomorító valamilyen szinten. :(

[ Szerkesztve ]

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#26013) Khelben válasza IreN!CuS (#26012) üzenetére


Khelben
nagyúr

Érdekes módon mégis működik a dolog, elég csak megnézni a halálos balesetek számának drasztikus csökkenését.

(#26014) Rick4 válasza Jadro (#26011) üzenetére


Rick4
félisten

Na de ha nem tudod, hogy épp hol fognak mérni, akkor csak lassabban mész, nem? :) Elbújni meg csak az elől kell, akinek vaj van a füle mögött és figyeli őket. engem konkrétan nem érdekel, kik, mik honnan és hányszor mérnek meg egy nap. Állhat tőlem piros- kék zöld lada-skoda akármi az úton, emiatt nem fogok ráfékezni... :K

Egyébként én se voltam ilyen mindig, 2003 szeptember 1-jén egy 30-as úton 43-mal mentem, 8 ezresembe került.. de ez volt az utolsó, előtte egy fél évvel is volt valami, de azt figyelmeztetéssel megúsztam. Azóta semmi probléma sincsen, pedig az össz védekezés a fotó ellen a szabályok betartása. Nálam is működik... :DDD

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#26015) Jadro válasza Rick4 (#26014) üzenetére


Jadro
veterán

Már 20 éve van jogsim, ebből több mint a felében autóm is volt + a céges kocsikázásokat is idevehetjük. Ennyi idő alatt egy büntit kaptam gyorshajtásért, még 2000 előtt valamikor. 50 helyett 64 körül mentem. Majd előkeresem, mert már kíváncsi vagyok a pontos adatokra. Azt hiszem 3 büntipont volt meg olyan 3-4 ezres. Emlékszem hogy be voltam szarva amikor lefotóztak, aztán meglepődtem hogy nem is olyan nagy a büntetés. Na mindegy, ebből is sejthető hogy én sem száguldozom ész nélkül. Most meg aztán pláne nem, hogy a gyereket is furikázom a hátam mögött. Persze azért előfordul hogy belefutok a 30 ezres kategóriába, majd meglátjuk dokumentálják-e a jövőben. :)

Samsung Galaxy S23 8/128 Green

(#26016) kételkedem válasza Khelben (#26013) üzenetére


kételkedem
addikt

A halálos balesetek csökkenésének több oka is van, nem lehet csak a kollektív felelősség és a fokozott sebesség ellenőrzés számlájára írni, bár tény, hogy 2008-ban volt egy erőteljes csökkenés.

Kevesebb az autók átlag életkora, korszerűbb az autópark, a dráguló üzemanyag árak miatt kevesebbet megyünk kocsival stb stb.

A baleseti okok között a sebesség helytelen megválasztását követi az elsőbbség meg nem adása, illetve a kanyarodás vagy az előzés szabályainak be nem tartása. Mégsem jellemző, hogy a rendőrök különös hangsúlyt fektetnének ezekre a problémákra.

A gyakorlat és a szabályozás azt mutatja, hogy elsődleges cél a bevételek növelése, ennek a örvendetes mellékhatása a halálos balesetek számának csökkenése.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#26017) IreN!CuS válasza Khelben (#26013) üzenetére


IreN!CuS
őstag

Ahogy kételkedem is írta nem lehet a halálos balesetek számát egyetlen egy dologra visszavezetni.Szerintem sokkal több tényező miatt ment el pozitív irányba(ami persze jó mert nem jó ha az utakon halnak meg az emberek)de ez a sunnyogos megoldás sem az,már mint nekem nem tetszik.

[ Szerkesztve ]

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#26018) Khelben válasza kételkedem (#26016) üzenetére


Khelben
nagyúr

1997 és 2007 között minden évben kb ugyanannyi halálos baleset történt. 2008-ban bevezették az objektív felelősséget és hirtelen egy év alatt 20%-kal csökkent a halálos balesetek száma. 2009-ben tovább szigorítottak, újabb 15%-os csökkenés. Ilyen mértékű csökkenést semmi mással nem lehet magyarázni, csak a büntetési tételek drasztikus emelésével és a büntetést elkerülő kiskapuk bezárásával.

Kevesebb az autók átlag életkora, korszerűbb az autópark, a dráguló üzemanyag árak miatt kevesebbet megyünk kocsival stb stb.

- autópark átlagéletkora: 2007-2008 között -0,1 év csökkenés; (2002-2008 között is csak 1,3 év)
- felhasznált üzemanyag mennyiség 2007-2008: 1% növekedés; 2008-2009 0,4% növekedés

Tehát egyik általad említett indok sem játszik.

IreN!CuS: akkor halljuk, mivel lehet még magyarázni?

[ Szerkesztve ]

(#26019) DeadMeat


DeadMeat
veterán

A hétvégi kalandom:
Balatonra menet M7 péntek du 18 óra.Külső sáv "üres" zamárdiig összesen 8 kamiont számoltam össze,a sáv mégis szinte mindíg üres volt.A belső viszont tömve.90-el szágudva senki nem húzodott le a szélsőbe.A szélsőböl.ha utolértem egy kamiont vissza nem tudtam menni,mert tömve volt,vissza senki nem is engedett... Balaeset nem volt,mégis két és fél óra volt az út... Rendőr persze amikor kéne sehol nincs.De amikor a hordóm veszem ki a csomagtartóból akkor egyből előkerül szondával együtt.....
A motorosok a pályán még mindíg idióta módjára közlekednek...

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#26020) nemcso válasza DeadMeat (#26019) üzenetére


nemcso
senior tag

A kérdésedre meg is adtad a választ : ha valaki vissza is menne a külsőbe, hogy a nálánál gyorsabb el tudjon menni, semmi esélye sincs, hogy valaki legalább egy kamoin előzéséig visszaengedje a belsőbe.

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#26021) kételkedem válasza Khelben (#26018) üzenetére


kételkedem
addikt

Meggyőztél!

Csak és kizárólag a kollektív felelősség bevezetése csökkentette a halálos balesetek számát!

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#26022) DeadMeat válasza nemcso (#26020) üzenetére


DeadMeat
veterán

Ha senki nem megy ki akkor nem is működik a dolog.Viszont ha a nagy része legalább úgy közlekedne ahogy meg van írva (előzésre menne a belsőbe,befejezvevissza a külsőbe) semmi gond nem lett volna.Lehetett volna 130-al közlekedni szabályosan,nem pedig 90-el vonatozva,követési távolság tartása nélkül.
Egy mercis hölgyemény ugatott a legjobban,vele pechjére a "szomszédban" töltöttük a hétvégét.Nem tette zsebre amit kapott :DDD Nem néztem ki belőle ilyen szitokáradatot,amit kaptam a pályán.. Mindezt azért mert besoroltam elé szabályosan.

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#26023) nemcso válasza DeadMeat (#26022) üzenetére


nemcso
senior tag

A hölgy nem bírja a stressz helyzetet, nem hiszem, hogy sokat autózna az M7 -en, mert különben már hozzászokhatott volna a kamion forgalomhoz és az ebből adódó olyan forgalmi szituációhoz, hogy bizony a belső sávban is rá kell lépni időnként a fékre. :)

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#26024) MaciG válasza IreN!CuS (#26006) üzenetére


MaciG
addikt

Teljesen egyértelmű, hogy mért. Ha tudod, hogy hol van rendőr, akkor ott lassítasz, de annyi nincs ,hogy mindenhol legyen. Ha viszont elbújnak és te vagy akárki száguldozik az kapja csekket, aztán ha megint a következőt és így tovább. Egyszer aztán mikor már kezd fogyni a péz ,mert marha sokat elköltöttél büntetésekre, akkor rájössz, hogy jobb inkább betartani a limitet, mint még többet fizetni. :) Engem pl. a piros lámpánál való áthajtásnál elég erősen motivál az ,hogy nincs kedvem 100K-t kifizetni...
És rögtön ide egy történet pár napja. Jövök hazfelel este nagyjából 55-60km/h között. (lakott terület) egyszer csak mögülem kivágódik egy autó és elhasít mellettem. Mikor elment akkor nézem, hogy egy kombi focus sün verda, minden megkülönböztető jelzés nélkül.

BANZAII

(#26025) picur220 válasza IreN!CuS (#26006) üzenetére


picur220
veterán

Szerintem nem azzal van a baj, hogy mérnek. Mérjenek nyugodtan, az emberek meg tartsák be a szabályokat, ennyi. Nekem személy szerint azzal van tele a t...hócipőm, hogy kitesznek egy 40-es táblát a 3km hosszú egyenes közepére, ahol semmi nincs, vagy talán picit kátyús az út, de simán el lehet rajta menni 90-nel. Aztán fogják és mérnek. Vagy pl Szolnokról Cegléd felé a 4-esen vagy egy körforgalom a 110-es 4-sávos rész után, ott is pl kinn van egy 90-es, mögötte 200m-rel egy 60-as tábla (mögötte ~250m-re körforgalom), és a 60-as mögül 10 méterrel mérnek állandó jelleggel. A körforgalom előtt nem a tábla miatt fognak az emberek lassítani, szerintem. Itt csak szimplán pénzbeszedésről van szó.

Ezekkel a dolgokkal megint a kisembereket büntetik, mivel akinek van pénze (20millás Mercire, vagy sportautóra), az vesz egy traffiblokkolót, azt a rendőr meg így járt. Amikor sípol, lassít, amikor nem, megy, mint az állat. Mondjuk autópályán ha kihelyezett traffi méri meg hátulról, az ellen nem véd, vagy ha a rendőr sokáig nem tudja megmérni, utánaküldi a motorosokat, szóval van megoldás, de ez a probléma is ugyanúgy fennáll.

[ Szerkesztve ]

(#26026) Khelben válasza picur220 (#26025) üzenetére


Khelben
nagyúr

Ezekkel a dolgokkal megint a kisembereket büntetik

Én nem a 20 millás merciket látom kirívó módon száguldani, hanem a szakadt hülyegyerekautókat, amik kevesebbet érnek, mint a büntetés, amit kaphat...
A blokkoló meg messze nem nyújt 100%-os védettséget.

[ Szerkesztve ]

(#26027) Rick4 válasza kételkedem (#26021) üzenetére


Rick4
félisten

kollektív felelősség..Ez nem lenne jó találmány, én pl nem fizetnék egy fityinget se, ha Te hülyeséget csinálsz. ellenben az objektív felelősség sokkal jobb dolog, ott ha Te csináltad, te is felelsz érte... :K

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#26028) IreN!CuS válasza picur220 (#26025) üzenetére


IreN!CuS
őstag

Mondom engem nem zavar hogy mérnek,engem az zavar ahogyan teszik,ahogy sunnyognak és kihasználják a kint hagyott 30-40es táblákat.
Igen a kisembereket szívatják szerintem már rég be kellett volna vezetni a fizetés arányos bírságot talán az valamivel jobb lenne.
Amíg van sok bevételük nem fognak változtatni aztán ha egyszer eljutunk odáig akkor fogják bevezetni a fizetés arányos büntiket vagy illegálissá tenni a traffiblokkolót.

Khelben : én a legtöbb száguldozott azért nem kis értékű autóban látom PL.: Polo/golf/ bmw/passat/suzuki(mondjuk abból a régi nem túl drága)/meg persze a q7 x5 stb stb nagy dögöket.
Most szombaton letúrtak párszor pedig nem pöcsöltem,de jött a sötétített kályha csöves pole 5 fővel.(70es táblánál 80-85 között mentem én)

[ Szerkesztve ]

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#26029) Rick4 válasza picur220 (#26025) üzenetére


Rick4
félisten

Nem értek valamit. Mész egy útszakaszon, ki van téve egy tábla. Mire fel döntöd el előre, hogy itt ennek ellenére mégiscsak lehet gyorsabban hajtani? Mész amennyivel lehet, utána meg max dörmögsz magadban, hogy minek ott a tábla, és a francba is, most 23 másodperces késésben vagy.... Komoly érvek bármi ellen is. A kisember meg miért is akar száguldozni? Mert megteheti hogy belecsorgat a kocsiba 100-on + 2 liter benzint? Akkor már nem kisember. Mert fontos találkozóra siet? Akkor már nem kisember. Helyre kellene tenni a fejekben azt a dlgot, hogy a közlekedés arról szól, hogy A-ból eljutok B-be, annyival amennyivel lehet, amennyi ki van írva és kész. A közút nem versenypálya, a 70 éves nagymama, vagy a gyerekét hurcoló fiatal anyuka se számít arra, (és ugye a kresz is leírja, hogy joggal számítasz arra, a többi közlekedő is betartja a szabályokat) hogy kihajt, és valaki 140-nel oldalba kapja. Te mit mondanál egy gyorshajtóra, ha a családtagoddal történne ilyesmi? Megértenéd, hogy ő bármilyen jogcímen is, de sietett? :U

A blokkoló meg annak kell aki egyik helyről a másikra siet és fontos ember, vegye meg, használja ha neki jól esik, de ha baleset lesz belőle, kezét- lábát vágják le, de előtte 15 év kényszermunka a kőbányában... :K

És végezetül még egy kérdés: Ha mindenki annyival menne amennyivel lehet, hol lenne értelme rendőröket ültetni az autókba, és méregetni velük napokon keresztül a szabályosan közlekedőket? Na napi 1-2 madár lenne, szerinted az adatfeldolgozó központban Szombathelyen dolgoznának-e több mint 100-an ?Persze hogy nem. Kaszáljanak csak, míg a sok barom meg nem tanulja.... Tőlem lehet egy gyorshajtás 300 ezer, egy ittas vezetés 3 milla. Miért is szeretném, ha ilyen emberek nem lennének az úton? Mert én nem ilyen vagyok, ennyi. Hulljon csak a férgese....

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#26030) Khelben válasza IreN!CuS (#26028) üzenetére


Khelben
nagyúr

A fizetésarányos büntetéssel nem is lenne gond, de te gondolom úgy képzeled, hogy 300k-t fizessen a gazdag, a szegény meg arányosan kevesebbet. Én úgy vezetném be, hogy a legszakadtabb szegényemberre vonatkozzanak a mostani tételek, és innen felfelé a csillagos égig a gazdagabbakra. Mert így van visszatartó ereje. A 10ezres büntetésnek nem volt.

(#26031) Jadro válasza Rick4 (#26029) üzenetére


Jadro
veterán

Mondjuk nap mint nap jársz arra és tudod hogy az utat már rendbekapták, de csak nem veszik le a sebességkorlátozó táblát. Ott van az a fránya 30, amikor mehetnél 90-nel rendesen. Sehol egy kátyú, munkás vagy akármi. Csak a traffipax. :)

De úgy általában a többiben egyetértek, rengeteg az idióta az utakon.

Samsung Galaxy S23 8/128 Green

(#26032) IreN!CuS válasza Khelben (#26030) üzenetére


IreN!CuS
őstag

Nem,pont úgy gondolom ahogy te.....mivel aki minimál bérből él annak nagy visszatartó erő a 300k de aki jobb zsebből vesz egy 20-30 millás kocsit mert unatkozott annak a 300k egy mosoly,de ha kapná a 1-2-3 millát vagy még többet lehet a 10. után gondolkodna picit.

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#26033) Rick4 válasza Jadro (#26031) üzenetére


Rick4
félisten

És mi van, ha tegnap éjjel dolgoztak, és kivágtak egy 10 centi mély darabot, mert a tábla ugye azért van kint, mert a műszaki átvétel még nem történt meg?

Az csak egy dolog, hogy mit gondolok, eleve nincsen kedvem se 30, se 60K-t fizetni a rendőrségnek. Akármit is gondolok, annyival megyek, amennyivel lehet és akkor nincsen gondom. Sokszor próbáltam, 100km-eken akár 10-15 percet is veszthetek, ha normálisan megyek. Ez nekem megér annyit, hogy nem ütöm vágom a gépet, nem szegek szabályt és ezáltal nem jön a csekk sem. Plusz mivel a többiek által is sejthető/ elvárható sebességgel közlekedem, biztos vagyok benne, hogy a baleset esélye is csökken. Ha nem azon az útszakaszon, meg nem azon a héten, de lehet hogy 2 év múlva épp ennek lesz köszönhető valami rossz elkerülése. Igyekszem minden cselekedetemet tudatosan tenni, erre meg a megengedett sebességgel haladva mindenképp több idő van.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#26034) Jadro válasza Rick4 (#26033) üzenetére


Jadro
veterán

Akkor az jelezve van elkerítéssel, bólyákkal stb. de amikor már megcsináltak mindent, és elvitték az összes szerszámot, terelőbólyát/korlátot és a felfestéseket is megcsinálták csak az a fránya 30-as tábla marad kint mintegy ottfelejtve még pár hétig, az idegesítő tud lenni.

Hidd el értem amit mondasz, nem is a gyorshajtás mellett kampányolok és nincs is felesleges pénzem amit kidobnék a sunyi rendőröknek. De látom úgyis belekötsz és olyan helyzet szerinted nem létezik, ahol csak a pénzbeszedés miatt mérnek elbújva, csak az autós lehet a hülye. Reméljük nem futsz bele olyan helyzetbe soha, ahol majd úgy érzed, hogy igazságtalanul kaszálnak el pár tízezer forintra, hisz ilyen eset nem létezik.

Hangsúlyoznám, még mindig egyetértek sok dologgal amit megfogalmaztál, a gyorshajtás leginkább arra jó hogy baleset legyen a vége. Időt nyerni nem nagyon lehet vele.

Samsung Galaxy S23 8/128 Green

(#26035) picur220 válasza Rick4 (#26029) üzenetére


picur220
veterán

Nem az a baj, hogy csak 40-nel lehet menni, és később érek oda. Az a baj, hogy semmi okuk nincs rá, hogy kirakják a 40-es táblát, semmi értelme annak, hogy kinn van, nem lesz kevesebb baleset ezáltal, csupán annyi a cél, hogy mivel tudják, hogy mindenki 90-nel megy ott, beszedjenek egy csomó pénzt.

A blokkoló meg annak kell aki egyik helyről a másikra siet és fontos ember, vegye meg, használja ha neki jól esik, de ha baleset lesz belőle, kezét- lábát vágják le, de előtte 15 év kényszermunka a kőbányában... vs. Te mit mondanál egy gyorshajtóra, ha a családtagoddal történne ilyesmi? Megértenéd, hogy ő bármilyen jogcímen is, de sietett?

Na akkor most hogy is gondolod ezt?

Tőlem lehet egy gyorshajtás 300 ezer, egy ittas vezetés 3 milla.

Az ittas vezetésnél jelenleg úgy tudom, azonnal elveszik a jogsid. A pénz utána már sok mindent nem jelent. És akinek nincs 3 millája, soha nem is volt, és valószínűleg nem is lesz, az mit csinál a büntetéssel? Az én véleményem az, hogy nem pénzzel kéne büntetni, mert azzal a gazdagokat nem büntetjük, a szegényeket meg max éhezteted, újabb problémát szülsz vele. Komolyabb büntetést kéne kiszabni, pl autó elkobzása/forgalmon kívül helyezése egy időre, vagy jogsielvétel, ami most is van. Ezek érnek valamit, a pénzbírság nem sokat...

A kisember meg miért is akar száguldozni? Mert megteheti hogy belecsorgat a kocsiba 100-on + 2 liter benzint? Akkor már nem kisember. Mert fontos találkozóra siet? Akkor már nem kisember.

Van kocsija? Akkor már nem kisember...:U
Félretéve ezt, pl azért, mert összesen 2-3 napra tud elmenni nyaralni (kocsival, mert a kisembernek repülőjegyre nem telik), és hogy minél többet tölthessen az adott helyszínen.

Egyébként szerintem a potyára kinn "felejtett" tábla által szült gyorshajtás nem okoz közvetlenül balesetet, az eszetlen száguldozás már okozhat, de egy ügyes sofőr meg tudhat oldani bizonyos szituációkat gyorsan hajtva is, a béna sofőr meg ugyanezt lassan sem. Ez pedig nem függ attól, hogy 2, 20 vagy 50 éve van jogosítványa, sőt, még attól sem feltétlenül, hogy mennyit vezetett. Ez attól függ, hogy mennyire jó sofőr.

[ Szerkesztve ]

(#26036) AMD Power


AMD Power
titán

8-8 forinttal drágulnak az üzemanyagok

De jó lesz... megint 8Ft emelik a benzint.

Kevesebb benzin fogyott idén

[ Szerkesztve ]

(#26037) Kickass válasza DeadMeat (#26019) üzenetére


Kickass
őstag

mint fentebb irtam az autopalyas kozlekedes megerne egy kulon konyvet, nagy resze az embereknek egyszeruen nem tudja hogyan kell autopalyan kozlekedni...

(#26038) MaciG válasza Rick4 (#26029) üzenetére


MaciG
addikt

Nem csak kint felejtett 30-as táblák vannak. Vannak olyanok amik nem útépítés miatt vannak kint, hanem egyéb okok miatt, de attól még teljesen feleslegesek...
Arról nem is beszélve, hogy sok helyen azért van kint sebességkorlátozó tábla, mert zebra van felfestve az úton, viszont késő este meg a hajnali órákban a madár se járkál arra...

Apropó. Éjszaka szoktak trafipaxolni? Mert én most így belegondolva este még soha nem láttam őket ( Lehet a sötét miatt :D )

BANZAII

(#26039) GabN73 válasza MaciG (#26038) üzenetére


GabN73
addikt

Szoktak. + szeretnek meglapulni a sötétben.

(#26040) picur220 válasza MaciG (#26038) üzenetére


picur220
veterán

Vannak különleges lézerek, amik éjjel is le tudnak fotózni rendszámmal együtt. Viszont a sima radar meg lézer nem látja éjjel a rendszámod, szóval fölöslegesen is próbálna fotózni.

(#26041) Rick4 válasza picur220 (#26035) üzenetére


Rick4
félisten

Nem tudom mi nem volt érthető...
A kint felejtett tábla meg ismétlem, az adott szakaszon végigmenve derül ki számodra, hogy az egy kint felejtett tábla volt, tehát közben minden joggal számíthatsz arra, hogy a táblakihelyezésnek oka van, tehát nem mehetsz gyorsabban. Utána lehetsz mérges..

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#26042) picur220 válasza Rick4 (#26041) üzenetére


picur220
veterán

A kint felejtett táblát nyilván akkor tudom meg, amikor végigmentem, de amikor már hetek, hónapok óta ott van, az úton meg semmi akadály...
Még mindig az a bajom ezekkel, hogy nem előzik meg a balesetet, hanem csak a pénzbeszedés a cél.

Amúgy senki sem lassít le egy tábla miatt. Lehet, hogy utána megszívja, de nem fog lelassítani, ez a magyar mentalitás. Én is huppantam egyet a GL Outlethez vezető úton, amikor kinn volt a 30-as a tökéletesen sima úton, csak közben volt kb 30 centi mélyen "beszakadva" az út teljes szélességben. Nem vált el élesen, nem koccolta le se a felnit, sem a kocsi alját, de a fejünk súrolta a tetőt :DDD

[ Szerkesztve ]

(#26043) Khelben válasza picur220 (#26042) üzenetére


Khelben
nagyúr

A kint felejtett táblát nyilván akkor tudom meg, amikor végigmentem

Ez egyáltalán nem biztos. A kihelyezett sebességkorlátozások okának jó részét egyáltalán nem látod a kocsiból. Aztán ilyenekről gondolod, hogy "kinnfelejtett", holott egyáltalán nem biztos, hogy az.

(#26044) amol válasza IreN!CuS (#26028) üzenetére


amol
addikt

"szerintem már rég be kellett volna vezetni a fizetés arányos bírságot"
Bejelentett fizetésre gondolsz? Manapság nem derül ki belőle semmi.

(#26045) Debilon válasza picur220 (#26040) üzenetére


Debilon
addikt

sima radaron meg van vaku...és működik az is éjjel

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

(#26046) amol válasza Rick4 (#26005) üzenetére


amol
addikt

Elég furcsa ezt olvasni olyantól akit érdekelnek a szabályok.

1. nem emlékszem arra hogy tájékoztattalak volna az anyagi helyzetemről, arról mennyit adózok és kivel vagyok egy súlycsoportban. Messzire mentél.

2. az úthasználatról és a közlekedésről volt szó, nem az áfáról. Annak költségeiből csak az üzemanyag adótartalmát fizetik.

3. van aki jogosan közlekedik külföldi rendszámmal, ezekkel semmi bajom de ha elhiszed hogy ezek vannak többségben akkor a mikulásban is hiszel. Ma 3 Magyarországon vásárolt bmw-ből 1-re kerül magyar rendszám. Csöppet sem furcsa hogy minden legális külföldi cég ugyanabban a pár városban székel, és meglepően hasonló márkájú/értékű céges autókat üzemeltet. Magyar feliratos rendszámtartóval.
Aki itt él itt köteles fizetni. Nem sajnálok tőlük semmit, biztos nem elég jövedelmezők ezek a vállalkozások hozzá. Már amelyik valódi és nem fantom. Az autón spórolnak, ha félretesszük azt hogy az így kieső bevételt máson/rajtam hajtják be nem érdekel. Csak utána közlekedjenek úgy hogy ne szúrja az emberek szemét. Na erre képtelenek. Beazonosítani, utolérni meg nehéz őket.
Emellett megtévesztő. Ugyanis ha látok egy külföldit, szívesen segítek neki, beengedem stb. Most nem tudom ki a külföldi. Illetve már pontosan tudom ki nem az... :U

4. a regadó egy szemét dolog de kinek az állítása szerint illegális? Ha megszüntetnék Te komolyan gondolod hogy megszűnne ez a probléma? Szerintem nem, mivel még egy sor más előnnyel jár amiről nem lennének hajlandók lemondani. A megoldás egy egységes adórendszer lenne amire az esély kb. nulla.

(#26047) kételkedem válasza Rick4 (#26027) üzenetére


kételkedem
addikt

Az objektív felelősségnek nevezett eljárás valójában kollektív, hiszen annak megy a csekk, aki a az üzembentartó, attól függetlenül, hogy ki követett el szabálysértést az adott járművel.
A dolog működik, azóta tényleg kevesebben tudják elkerülni a büntetést.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#26048) picur220 válasza Khelben (#26043) üzenetére


picur220
veterán

Már miért ne látnám, ha végigmegyek a korlátolt útszakaszon? Esetleg ha "állatos" tábla van kinn, akkor nem látom, mert nem állandó a veszély, de a legtöbbje úthibákra, útjavításra hivatkozva van kinn.

kételkedem: A büntetés pénz részét nem tudják elkerülni, viszont nem kapnak 3 pontot még mindig. Mondjuk a pont része kb megoldhatatlan pl céges autónál, mert ha nem adják ki az adatokat, akkor nincs kinek pontot adni.

[ Szerkesztve ]

(#26049) picur220 válasza amol (#26046) üzenetére


picur220
veterán

Oké, hogy a regadó is szemétség, de mindent nem lehet eltörölni, mondjuk a benzinen a jövedékit biztos megtizedelném, ha rajtam múlna... Legyen rajta Áfa, azt kész. Mondjuk a regadó is lehetne kisebb kocsira jóval kevesebb.

(#26050) Rick4 válasza amol (#26046) üzenetére


Rick4
félisten

Nem mentem messzire, gondolatébresztőnek szántam, pár hozzászólás után azért érezhetően beteszed Te simán magad arra a helyre amelyikre tartozol, nincsen szükség semmiféle tájékoztatásra... Csak azért írtam azt, amit, hogy ha legközelebb bírálsz másokat, előtte gondolkodj egy picit, hogy Te magad a puszta létezéseddel mennyire vagy terhére ennek az országnak, vagy a munkáddal mennyi hasznot termelsz. Ok, szlovák rendszámmal jár, de havi 200-ért tankol itthon, 100-ért kajál, meg befizet a cége évi 5-10 milla adót. Nem kell besértődni, csak gondolkodj el rajta.

A többi dolog meg más kérdés, lehetne sok mindent okoskodni, de itt kár szót, karaktert fecsérelni rá, ettől nem lesz megoldva...

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.